Regisztráció Blogot indítok
Adatok
milner

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Elhangzott Romániában egy beszéd, egy olyan embertől aki 26 évvel ezelőtt hevesen és szenvedélyesen állt ki a polgári demokrácia, az alkotmányosság mellett. Bejelentése, „kinyilatkoztatása“ a „munkaalapú állam“ mellett, a liberális értékeknek az eltüntetésére, komoly…..
milner 2014.07.30 09:13:35
@maxval, a gondolkodó birca: Hát azért a fasizmus eléggé határozottan nem-liberalizmus és kapaszkodjál meg, létezik olyan, hogy valaki nem ballib és konzervatív oldalról kritizálja azt amit a magát konzervatívnak mondó kormányzat művel. Amúgy pedig igen vicces amikor valakinek annyi érve van, hogy te ballib. Orbán egyébként nem a liberális politikai filozófiát támadta, hanem a liberális demokráciát, a kettő pedig nem ugyanaz. A rendszerkritikus és szélsőséges politikai pártokon kívül ugyanis a liberális demokrácia az a közös alap, ami összeköti nyugati konzervatívokat, szocdemeket és liberálisokat. Orbán ezzel szemben határozta meg az általa helyesnek vélt illiberális államrendet. A mukaalapú államról kifejtett nézetei pedig igen erősen hasonlítanak Mussolini korporatív államára.
Folyik a jobbos agresszió az emlékezetpolitika terén, a kultúra intézményrendszerében, a médiában, you name it. Közben baloldalon a felháborodás a felvilágosodás, a demokrácia, és a tolerancia nevében. (És majdnem kihagytam Európát, bocs.) Úgy látszik, mintha a baloldali…..
milner 2014.07.16 01:08:57
@vakondember: LOL figy mit tolsz? mert kurvajó anyag lehet.
Schiffer András összefoglalta a politikai világképét egy interjúban, amelyből most azzal foglalkoznék, ami túlmutat a konkurens politikai pártok minősítésén. Az LMP a modernizáló újbalololdal első képviselője nálunk, ezért különösen érdekes, hogy vajon mit remélhetünk…..
Lakner Zoltán nagyon szép (és régóta várt) írásban vázolta fel a magyar baloldal megújításának programját. Annak a valószínűsége, hogy az MSZP, vagy a vitáinak horizontját egy utcai lökdösődéshez igazító DK és Együtt képes lehet Lakner írásának akár csak a…..
A magyar jogállam összeomlása, amely a megalapozatlanságának egyenes következménye volt, rávilágít a jogaink és a kötelességeink speciális egyensúlytalanságára. Az Alaptörvénynek egyetlen legfontosabb passzusa, a C) cikk (2) bekezdés így szól: "Senkinek a tevékenysége nem…..
Anno 2002-ben nem kicsit hördült fel a jobboldali közönség azon, hogy kiderült. Medgyessy Péter akkori miniszterelnök III/II ügynök volt. Balról persze magyarázták, hogy ez nem az, nem olyan, nem úgy, nem azért ésatöbbi. Persze sokan fújjoltak, meg cümmögtek, hogy basszátok…..
Ma megint elmentek össze-vissza ezren tüntetni -- pedig a liberális demokrácia egyik legfontosabb jogintézményének, a sajtószabadságnak a védelméről volt szó. Budapestet, a polgári, liberális Magyarország utolsó helyőrségét nem érdekli a szabadság ügye, és amennyiben egy…..
1000 leütés Paczolay Péternek 2014.05.30 11:47:31
Remélem, lesz még egyszer olyan állapotban ez az ország, Elnök úr, hogy egységes megvetéssel tudjon gondolni az Ön munkásságára. Béndek Péter  ..
milner 2014.05.30 12:27:34
@HaFr: Ezt szerintem nem szükséges, ha mondjuk leírtam volna, hogy én mit gondolok az AB-ről az ügy kapcsán (is), na azt már kellett volna.
milner 2014.05.30 12:58:35
@egyetmondok: Nem baj, addig döntögetik a jogállam falait, amíg rájuk nem dől az egész (kicsit egyszerű képecske, de péntek délbe ennyire futja).
A Liberálisok (Fodor Gábor) gazdasági főtanácsadója nyilatkozott a Klubrádiónak, és liberálisként és korábbi MNB-alelnökként megvédte a bankokat azoktól a "demagóg" érvektől, hogy a piacon kívül más erőknek is be kellene szállniuk a devizahitel-szerződések…..
milner 2014.05.28 12:42:55
@panelburzsuj: Pontosan :)
milner 2014.05.28 12:48:30
@explanatus: hogy lett volna már mindenki hülye??? az ország lakosságának csekély százaléka vett fel deviza alapú kölcsönt. Gondolom akkor persze nem menne a rinya ha a svájci frank mondjuk lement volna 80 Ft-ra. És egyébként akkor mi lesz a forint hitelesekkel? kérdezem halkan.
milner 2014.05.28 12:50:49
@egyetmondok: Arról nem is beszélve, hogy a kormány unortodox gazdpoljának köszönhetően szálltak el véglegesen az árfolyamok.
Mióta megírtam a kettővel ezelőtti posztot elveszítettem húsz barátot (khm), és nyertem negyvenet (khm), ilyen könnyen megy a barátkozás, és bár a nettó nyereség hízelgő, az elveszített húszat bánom. Ezért nézzük újra a dolgot magát. 1. Az Orbán-rezsim 2014-ig alig…..
milner 2014.05.14 09:48:18
@Kalmár: "Erre abból következtetsz, hogy csökken az adósságunk, amit egy percig sem tudott a a balliberó oldal produkálni?
Esetleg abból, hogy defláció van amire majd 50 éve nem volt példa?
Esetleg a munkanélküliség csökkentéséből??
Vagy az idegenforgalom, építőipar stb. növekedéséből?
Esetleg az államháztartás 3% alatti hiányából amit 0 alkalommal tudott a balliberó oldal felmutatni?"

Bizony áldottak az igaz hívők, mert számukra nincsenek tények, csak hittételek.
1000 leütés Van remény 2014.05.09 09:20:41
Mindenekelőtt meg kell köszönni a Fidesz-kormánynak -- hogy részint aljas eszközökkel, részint kivásárolva azt, de legfőképp káros és hasznavehetetlen voltára ráébresztve a szavazókat -- szépen kiirtotta a politikai közegből a horngyulai baloldalt. (A horngyulai baloldal…..
milner 2014.05.09 09:54:01
@unionista: Ezt a kormányt a lázárjánosok és a zsigamarcellek fogják megbuktatni.
                     A: hosszú távon versenyképes, magas GDP/fő küszöb meglépésére képes társadalmak B: autoriter (irányítású), korrupt társadalmak     Magyarország kétségkívül a B kategóriába esik ebben a pillanatban. Orbán (nem is annyira titkos)…..
Bár Stohl András gyorsan meggondolta magát Heti Hetes ügyben, és inkább lemondta a szereplés, szerencsére nem maradnak új résztvevő nélkül a humor nagyágyúinak lelkes követői, hiszen mint azt a mai Bors megírta, a távozó Ábel Anita helyére máris itt van Zalatnay Cini. Az…..
A hírrel kapcsolatos hozzászólások alapján, a hajnali CIB fiók ellen elkövetett pokolgépes merénylet Magyarország legnépszerűbb terrorcselekményeként vonulhat a köztudatba. Kép forrása: Lánglovagok.hu - van több is Ehhez hozzájárul, hogy a robbantásnak nem volt…..
Infrastruktúra-fejlesztés, média és a földhasználat területén köt stratégiai megállapodást a kormány és az egyik legjelentősebb hazai vállalkozó, akinek kevesen látták az arcát. „Végre nemcsak üres lózungok, fotózkodás és bullshit tűzijáték lesz, hanem tényleges…..
milner 2013.07.24 16:21:04
@Neel Armstrong: és az is kimaradt, hogy Oszkó Péter mit keres a WizzAirben!
Amúgy: www.southparkstudios.com/clips/103454/the-chewbacca-defense
A Heti Válasz mai számát ezzel a borítóval sikerült megjelentetni. A vonatkozó cikk a neten csak kivonatolva olvasható. Az európai értelemben vett polgári liberális lap szerint azzal veszélyeztetik a melegjogok a heterók mindennapi boldogságát, hogy néhány országban már tilos…..
milner 2013.07.18 14:33:14
@Sósavasné Drága Rozika: dr. Grespik ifjúkori kiadását ismerhetjük fel benne :))
A mandineresek, a mikrobloggerek, az ifjú irodalmárok és a slam poéták után strasbourgi különkiadással jelentkezik Nekünk a magyar sorozatunk. Az év legmagyarabb fotója eddig; aki ezt a képet és a hozzá született kommenteket nem érti, nem érti Magyarországot sem. „Tisztelt…..
milner 2013.07.03 21:28:03
@Kettes: hàt kurva burkoltra sikeredett...
milner 2013.07.03 21:40:44
@Zb74: oké értem :)
milner 2013.07.04 09:47:18
@bbjnick: érdekes, mert nagyon úgy tűntél, mint, aki lelkesen tapsol a poszthoz és erősen kétlem, hogy mögöttes tartalom miatt :))
Mint hallották, a mai tüntetésünk egyik apropója az volt, hogy Áder János aláírta a földtörvényt. Azt a földtörvényt, amelyet szabálytalanul fogadott el a kétharmados többség, és amely bebetonozza az igazságtalanul és visszaéléseken keresztül földhöz jutott Fidesz-közeli…..
Miután kiderült, hogy több százezernyi élő ember mellett több halott is aláírta a Fidesz rezsicsökkentési aláírásgyűjtő-íveit, már keveseket lepett meg a hír: első nagy királyunk, Szent István is a magyar emberek mellé állt! Az aktivisták az aláírásgyűjtő ívek…..
milner 2013.06.29 22:04:06
@Lindalinda: csak nem Lencsés Istvánné személyesen?
A kormány már régóta tudja, hogy az egyetlen járható út valamennyi szektor államosítása. A Fidesz úgy gondolja, hogy az egészségtelen élelmiszerek, a megtévesztő devizahitelek és a médiából ömlő szenny,  a drága földgáz, valamint az ezek miatt külföldre áramló…..
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
milner 2013.06.25 09:56:06
@Józsi bá': aki szart akar pucolni előbb utóbb szaros lesz, lehet, hogy be kéne látnia, hogy ezek nélkül tényleg nem megy, de ezekkel még annyira sem.
milner 2013.06.25 10:15:46
@Robinzon Kurzor: én azért továbbra is azt gondolom, hogy rendben volt az a kép a budiról, de a költemény tényleg visz mindent, az tényleg zseniális, ahogy az egyik hsz írja, már-már Karinthy szint.
milner 2013.06.25 10:17:40
@pocaklakó minimanó: "a meghívottak jelentős része meg bentről írogatná a szabadlábra helyezési kérvényeit"
a CÖF-ös nertársak többségével, ennyit azért hozzátennék...
A Kettős Mérce szerkesztősége ezzel a bejegyzéssel búcsúzik Gyurcsány Ferenctől. A szakítás számunkra, épp oly fájó, mint reméljük kedves Ferencnek is. Köszönjük a sok ihletet, amivel bloggereinket ösztönözte a jobbnál jobb bejegyzésekre. Mi nem csak az öszödi…..
milner 2013.06.18 09:12:14
@Attitude Adjuster: Kádár mindent megtett, hogy Nagy Imrét visszaterelje a nyájba, amikor kiderült, hogy nem megy, akkor határozták el a kivégzését, ami nem volt szovjet elvárás! Tehát Nagy Imre megúszhatta volna, ha akarja. Igen ő is követett el előtte sok mindent, de a mártírhalált nem lehet tőle elvitatni és semmiképpen sem lehet Kádárral egy lapra helyezni.