Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a_könyvelő

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondolom, hogy könyvelőként nem csak adózási tanácsokat adhatok. Ebben a bejegyzésben egy internetes alkalmazást mutatok azoknak, akik vállalkozásuk adminisztrációját könnyebbé és gyorsabbá szeretnék tenni.Előfordult már veled, hogy egy olyan dokumentumra lett volna…..
Naponta változik, hogy mi lesz a cégautóadó sorsa. Az eddigi híradások még arról szóltak, hogy az adócsomag visszavonásával ez az adónem sem változik, minden marad a régiben. A legújabb információk szerint, a cégautóadó tételes adóvá változik, ha elfogadják a…..
Még mindig csak tervezet, de egyre több információ kerül nyilvánosságra. A változásokról annyit mindenképpen el lehet mondani, hogy nem érintik az adóalapot és a fizetendő adót, így valóban igaz az a kijelentés, hogy nem lesz sem adóemelés, sem adócsökkentés. Viszont…..
A hatályos rendelet szerint kötelező biztosításodat ebben az évben is novemberben lehet felmondással megszüntetni, az újat pedig december 31-ig meg kell kötni. A felmérések  azt mutatják, hogy a biztosítóváltásnak még mindig az elsődleges motivációja a kötelező…..
A legutóbbi ötpárti találkozó után úgy tűnik, mégis készül új adócsomag. Azokat a rendelkezéseket tartják meg várhatóan, amelyek a gazdaság kifehérítéséhez, illetve az adózás egyszerűsítéséhez vezetnek. Legjelentősebb kezdeményezésnek a jó adósok listája tűnik,…..
Mivel a pénzügyi válság miatt az adótörvényeket visszavonta a kormány, így a cégautóadó változások is elmaradnak. Továbbra is az eddigi szabályokat kell követnünk. Természetbeni juttatásnak minősül, ha a cég tulajdonában lévő személygépkocsit magáncélra használják.…..
Mielőtt elmennél nyaralni júniusban, egy fontos dolgot még meg kell tenned, ha eddig elmulasztottad volna. Feladat cégtulajdonosoknak:Mikor módosítottad utoljára a társasági szerződésedet? 1. Ha az utolsó változtatás dátuma 2006. június 30. előtti, akkor az alábbiakat…..
Szeptember 1-én jelent meg egy cikk a Vállalkozói negyed oldalon, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy aki eddig nem módosította a társasági szerződését a TEÁOR számok változása miatt, az jobban teszi, ha kivár egy ideig.Ha elfogadják az elkészült jogszabálytervezetet,…..
2008. július 1-je óta a cégbejegyzés időtartama 1 óra lett, vagyis az ügyvéd által benyújtott cégbejegyzési kérelmeket a cégbíróságnak 1 óra alatt kellene elbírálnia és döntenie, hogy bejegyzi vagy hiánypótlást kér vagy elutasítja a bejegyzést. Gondoltam, alapítok…..
Két vállalkozó, Tamás és Lajos egy bútorkiállításon ismerkedtek meg. A beszélgetés során  hamar kiderült, hogy sok mindenben hasonlítanak. Mindkettőjüknek bútorboltja van, 5-5 alkalmazottal. Minden alkalmazott bruttó munkabére 138.000 Ft. Az alkalmazottaik majdnem azonos…..
Előfordult már veled, hogy adózással, járulékokkal vagy könyveléssel kapcsolatos kérdésedre nem kaptál számodra is érthető választ?A keresőbe beírva az adózás blog szókapcsolatot, meglepődtem, hogy mennyire kevés olyan blog van, ahol egy könyvelő vagy adószakértő válaszol…..