Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomAce

1224 bejegyzést írt és 603 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán az új, 24. James Bond film (címe: Spectre) magyarországi bemutatója miatt van, de egymás után jelennek meg cikkek a legendás brit titkos-ügynökről. A téma pedig valóban érdekes, még egy töri tanár számára is. James Bond ugyanis egy sajátos filmtörténeti alak, aki a mozgókép külön korszakát…..
  Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk. Ha egyik filmjük megy a TV-ben, akkor bizony teljesen mindegy, hogy mi megy a másik csatornán, mert ilyenkor biztosan őket nézzük, még akkor is, ha…..
Nyilvánvaló, hogy a zenészek nem mindig azzal a névvel lépnek színpadra, ami a születési anyakönyvi kivonatukban szerepel. Kovács Jánosként nyomni annyira snassz, nem? Legyen már akkor John Brutal Smith a név, mindjárt jobb. A MetalInjection nyomán összeszedtünk 10 legendás…..
Mivel vette rá az Uralkodó Anakin Skywalker-t arra, hogy átálljon a sötét oldalra? Nőiesen bevallom, hogy nem emlékeztem már rá, pedig annak idején kötelességtudóan elzarándokoltam a moziba, de nem hagyott bennem mély nyomokat az alkotás, csak néhány jelenet maradt meg belőle,…..
666. Ördögi szám, amelyet ha máshonnan nem, ebből az alkotásból egy életre megjegyezhetünk magunknak. Az ördögűző mellett ez a másik nagy klasszikus horrorfilm, amelyben kiemelt szerepe van a vallásnak, nincs hiány bibilai idézetekből, és hátborzongatóan emlékezetes…..
Amíg John McClane kalandjainak első és harmadik felvonásából garmadával tudnám idézni a jobbnál jobb jeleneteket és szöveget, a második felvonásról ez már korántsem mondható el, eltartott egy rövid ideig, amíg betájoltam magam: ja, ez az a rész, amikor a repülőtéren megy a…..
A Bond-mozik legjei I: A legjobb Bondok és Bond-lányok A Bond-mozik legjei II: Az 5 legdögösebb alapmotívum és az 5 legjobb negatív karakter 23 hivatalos Bond film készült el eddig, ezek között vannak jók, rosszak és közepesek is. Habár nagy általánosságban tartotta a jó szintet…..
A Bond - mozik legjei II.: A Bond univerzum 5 legdögösebb alapmotívuma és az legjobb negatív karakter Őfelsége legszexisebb ügynöke csúcsformában van, pedig már túl van az ötödik X-en. Bizony, az első film, a Dr. No 1962-ben készült, az eddigi utolsó 2012-ben, és egyáltalán…..
Amikor anno kijöttem a moziból a film után, kategorikusan kijelentettem, hogy én többet az életben nem nézek Bond-filmet, mert ennek az eszetlen akcióorgiának az égvilágon semmi köze sincs a franchise-hoz, eltűnt a varázs, őfelsége legszexisebb ügynöke lehetne bárki, a film pedig…..
Világvégeként éltem meg annak idején, hogy kedvenc Bond-om, Pierce Brosnan nyugdíjba vonult, ezért jöhetett bárki a helyére, nem bocsátottam meg neki, hogy a kezébe merte venni a Walther PPK-t. Így történt, hogy szegény Daniel Craig-et gátlások nélkül gyűlöltem éveken át…..
TomAce 2014.08.31 17:00:18
@FilmBaráth: Egyértelműen a legjobbak között a helye, még akkor is, ha Craig személye sokak szemében vörös posztó. Szerintem egyáltalán nem lőttek vele mellé.
Gyorsan elszaladtak a Pierce Brosnan - éra évei, megdöbbentően kevés film készült kedvenc James Bond-ommal, már el is érkeztünk a búcsúfilmhez, amelyet egykoron imádtam, és ma sem unalmas, viszont most már látom, hogy igazából a régi filmeket hasznosította újra, nem sokat adott…..
A világvége, mint az emberek felett köröző dögkeselyű, gyakran kerül a filmesek látókörébe, és a legtöbb alkotó magát a kataklizmát próbálja bemutatni azért, hogy rámutasson az emberiség hibáira és felelősségére a történtekben. Cormack McCarthy a 2006-ban írt,…..
Egy kis játék! Benne vagytok kuzinok? Hogy mit nyertek vele? Kérdés ez? A játék, nem játék.... Tehát a kis szombati móka a következő: melyik filmből ismerjük az alábbi hangot? A filmet is nyilván felismeritek, nagy klasszikus ez is. A megfejtéseket kommentben várjuk...    ..
TomAce 2014.08.09 10:41:17
A  dicstelen Timothy Dalton - korszak lejárt, végre elérkezett Pierce Brosnan és sikeres Bond-mozik ideje. Előtte azonban teljes reparálásra szorult a franchise, itt volt az ideje a generációváltásnak: a legendás producer, Broccoli helyét a lánya és nevelt fia vette át,…..
Megvannak a hátrányai annak, ha egy rendező túl sok filmet rendez egy franchise keretében: egy idő után hajlamos elveszíteni az arányérzékét, így lassan, de biztosan elkezd romlani a alkotások színvonala. John Glen is így járt Bonddal: A magányos ügynök már a hatodik rendezése…..
A balul sikerült űrbéli kaland után ideje volt visszatérni a Földre, a Star Wars mánia meglovaglása helyett visszatalálni a helyes James Bond-i útra. A recept adott volt, csak elő kellett venni a közönség kedvenc A kém, aki szeretett engem című filmet, a 80-as évekre adaptálni és…..
Most, a 2014-es VB után már tudjuk: Miroslav Klose megelőzte a VB-történet legeredményesebb csatárát, a brazil Ronaldót. Összeállításunkban a világbajnokságok nagy gólvadászaira emlékezünk, azokra, akik legalább 10 vagy annál több VB-gólt jegyezhettek, a tizenhárom…..
TomAce 2014.06.28 17:29:13
@Argentínában megdöntötték Perón asszonyt: mit tesz isten, Quiroga egyébként Argentinában látta meg a napvilágot...
Két harmatgyenge film után ideje volt már egy dögös Bond mozinak. Roger Moore-nak eddig még nem sikerült bebizonyítania, hogy méltó utódja Sean Connery-nek, a vele készült filmek nem voltak túl sikeresek, a nézők bizalma kezdett meginogni, be kellett vetni mindent, hogy a…..
Új Bondhoz új stílus jár. Sean Connery megunta a szerepet, ami híressé tette, semmi pénzzel nem lehetett rávenni arra, hogy még egy filmet leforgasson, ezért új főszereplő után kellett nézni. Nem tartott túl sokáig a keresgélés, hiszen már a Dr. No idején komolyan felmerült a…..
Zsémoll Adásszünet 2014.05.23 21:26:34
...1962-es Fender Stratocaster. Eredeti piköp, jávorfa nyak, húrozás fordítva, személyre szólóan egy balkezes zseninek... ..
Vannak a klasszikus, régi sorozatok és vannak a modern nagymenők, amelyek miatt ismét igazán jó dolog egy sorozatban játszani. Azokra a leginkább 2000 környékén és utána indult szériákra gondolok most, amelyek már inkább filmszerűek, és jelenleg uralják az amerikai és európai…..
TomAce 2014.05.20 20:12:50