Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cny

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
Cny 2022.05.15 17:53:00
@gigabursch: "1956-ig itthon is volt fegyverhasználati oktatás. Azóta soha." - A rendszerváltozásig a középiskolákban volt honvédelmi oktatás, éleslövészetre is sor került, igaz csak az ún. kispuskával. Oktatandó volt (jómagam is csináltam) a fegyver működési elve, a lőszer felépítése, célzás csapott célgömbbel, biztonsági szabályok stb.
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
Cny 2021.09.28 13:07:09
@nincs1agy: Nem vagyok benne biztos, hogy ez az eredeti, a Gagarint az űrbe juttató rakéta lenne. A másolatát később sok helyen, Budapesten is kiállították - én láttam gyerekként a darabjait szállító teherautó-konvojt.
indafoto.hu/fovarosiblog/image/24581081-0453c328/user#nagyitas
1864. Abraham Lincoln merénylője, John Wilkes Booth (balra) Marcus Antoniusnak öltözve Shakespeare Julius Caesarjában..
Cny 2020.12.21 15:56:48
@leroi: A Penkovszkij-ügyet a nyilvánosság elé tárva kezelték, a kivégzéséről a magyar lapok is hírt adtak - saját emlékem. Újságolvasó gyerek voltam.
Cny 2020.12.21 21:14:52
@MIG-31: Nem tartom lehetetlenségnek a szadista verziót sem, a korabeli Népszabadság megkímélt bennünket az ilyen szaftos részletektől...
Cny 2020.12.21 22:56:57
@MIG-31: A "népújság" egy szovjet jegyzéket ismertet, melyben utalnak a kémperre is. Ha a keresőbe Penkovsky-t írsz, akkor képeket találhatsz a tárgyalásról, ezeket lehozták a korabeli magyar lapok is.
1917. Bálnavadász-telep a Déli-Georgia szigeten, az Antarktisz közelében..
Cny 2017.03.27 14:02:15
@molnibalage: Én láttam gimnazistaként a teherautó-konvojt, amelyik hozta a Vosztok-rakéta másolatát, nagyon sok darabra szedték szét a szerkezetet és mindegyik gondosan be volt csomagolva. Akkor nem is tudtuk mit fuvaroznak szovjet barátaink, későbbi híradásokból értesültünk a szállítmány tartalmáról.
  1939-ben vagyunk. A közúti motorizáció még mindig igen alacsony színvonalú hazánkban. Személyautóból például alig 27 ezer darab fut az utakon. A potenciális vevőkör alacsony létszáma ellenére az Uhri Testvérek karosszériagyár előrukkol egy lakókocsival. A marketing…..
Keleti blokk különkiadás 1985. Konsztantyin Csernyenko szovjet pártfőtitkár temetése...
Cny 2015.06.08 14:23:50
@Bikli néni: A mauzóleumnál mindig hosszú sor kígyózott. 1972-ben volt alkalmam a sort végigállni ( a kifejezés nem pontos, mert a koporsónál nem engedték az ácsorgást, így a sor folyamatos mozgásban volt). Aznap csak külföldiek nézhették meg Lenint. Egy a Szovjetunió távoli vidékéről érkezett anya két gyermekével bekéredzkedett közénk, mert másnap már utazott haza és örök életére bánta volna, ha nem jut be a mauzóleumba.
     Az történt, hogy a Magyar Televízióban valaki mondott valamit, ami nem egészen volt úgy. Hanem kicsit máshogy. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy két prímszámnak legalábbis van szorzata. Mi több, a kettő, a három és az öt valóban prímszám, továbbá még az…..
Cny 2015.05.07 13:27:35
@Virág et.: Előre ki volt dolgozva minden, hiszen az ominózus kinyilatkoztatás a prímek szorzatáról is meg lett jelenítve a kivetítőn.
A Vatikánban gyűltek össze az ördögűzés szakértői áprilisban, hogy teológiai és tudományos szempontból tárgyalják a démoni megszállottságot. Az évente megrendezett összejövetel, az „Exorcism and Prayer of Liberation” (ördögűzés és a felszabadító ima) papok és…..
Az Andrássy úttal párhuzamos Délibáb utcában van egy kisebb méretű társasház, a ház falán szemmagasság fölött egy kis emléktábla. A kis táblát, sokan észre sem veszik. Az észlelők többsége úgy megy el, hogy még csak hallani se hallott a táblán szereplő házaspárról. Az…..
A Csernobili és a Fukusimai katasztrófát követően számos zöldszervezet vetette fel a nukleáris létesítmények fokozatos leépítésének gondolatát az alternatív energiaforrásokban lévő potenciált előhívva, majd azokat felhasználva: az azonban tagadhatatlan, hogy jelenleg nincsen…..
Cny 2014.12.22 10:42:47
@kúrórudi: Miniszterelnök elvileg akárki is lehet, a jogászok "mindenhezértése" meg közismert :).

Én csak arra próbáltam utalni a konkrét eset alapos ismerete nélkül, hogy nem lehet kizárni teljesen a mb. telepvezető szakértelmét - de azt sem, hogy lenne tőle alkalmasabb, a jogszabályoknak ténylegesen megfelelő ember is erre a posztra.
Cny 2014.12.22 10:49:22
@Jofiu: A képzésünk nem kizárólagosan elméleti volt, természetesen nem esett egybe a megszerzett ismerethalmaz a BME-ről kikerült mérnök-fizikusokéval. Több olyan fizikatanár végzettségű ismerősöm van, aki az iparban dolgozott, vezető beosztásokba került, nem a politikai helyezkedőképességük, hanem szakmai teljesítményük alapján. Persze ehhez alapos önképzés stb. volt szükséges az egyetem elvégzése után.
A mai különleges válogatásban a cári Oroszország érdekes képeiből válogattam 1870-től 1917-ig. 1900. A harkovi lovassági, tisztiiskola laza, kötetlen összejövetele..
Cny 2014.12.02 21:27:34
@bestpixel: Egy dolog biztos, a bányászat igen nehéz meló és feltételezem 1917 után sem javult sokat a helyzet e téren. Azt én sem tartom kizártnak, hogy a fotó megrendezett volt finoman szólva, nem lehetett egyszerű megoldás a fotóapparátot, a világítástechnikát stb lejuttatni a tárna mélyére.
   2010:  A magán-nyugdíjpénztárak válságban vannak, súlyos veszteségeket szenvedtek el, ezért a kormánynak gyorsan lépnie kellett, hogy megvédje a pénztártagok befektetéseit, vagyonát. - jelentette be Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott.…..
Cny 2014.07.14 11:50:42
@_most_: Nem régen volt az ötven éves általános iskolai találkozónk - a társaság 40 %-a már nem érte ezt meg. Dicséret nekik!
A magyar televíziózás virágkorát éli ezekben a napokban – már ami a riporteri szereptévesztést és az objektivitás unortodox felfogását illeti. Hihetetlen erős mezőny gyűlt össze a pezsgő színtéren, de vajon ki gurította közülük a legnagyobbat? Obersovszky Péter? Kálmán…..
A folyamatot a breszt-litovszki béke zárta le, amelynek révén a németek kezére több mint tíz magyarországnyi, addigi orosz terület került. Most, hogy kis hazánkban enyhén szólva provinciális vita bontakozik ki Marx szerepének átértékeléséről, lássuk, mi a helyzet Leninnel,…..
Mert felemelem kezemet az égre, és ezt mondom: Örökké élek én! Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kivülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezembõl megszabadítson. Ha megélesítem fényes kardomat és ítélethez…..
  Minden, amit a gázszámla kapcsán tudni akarunk, de soha senki nem magyarázza el nekünk! Mivel az elmúlt hónapokban a csapból is a gáz- és áramár, illetve rezsikérdés folyt, megspékelve egy kis számlaképpel és számlaértelmezési kísérletekkel, azt hihetnénk, hogy mára…..
Mandiner blog Felszabadulás 2013.04.04 08:01:00
„Mindenesetre mondjuk ki: az emberek alapvető joga, hogy meghaljanak és öljenek az országért, amelyben élnek, és hogy kivételes szigorral büntessék meg azokat a fajtájukbelieket, akik a betolakodók tűzhelyénél melegedtek.” (Sir Winston Churchill) Történt, hogy a brit szigeteken…..
Cny 2013.04.04 23:17:04
@Nero Bianco:

Én május elsején sem részesültem ezekből a javakból, nem volt az lakmározás olyan tömeges, mint ahogyan most azt beállítják - igaz, most nem ez a lényeg.

Korábban a Horthy rendszer volt a hivatalos propaganda szerint a poklok pokla, most az 1945 - 1990 közötti időszakról állítanak hasonlókat. Rengeteg disznóság történt az igaz, nem is sírom vissza az akkori időszakot, de felesleges a feketét még feketébbnek mutatni utólag.
A morgás joga Éretlenek 2013.02.12 15:41:35
Nagy változás lesz a felsőoktatás területén: Hoffmann Rózsa várhatóan már nem sokáig fogja boldogítani sem az intézményeket, sem a hallgatókat. És ez mit jelent a gyakorlatban? Hofmann Rózsa nem megy, csak ezentúl minden erejét a köznevelés megreformálásába ölheti,…..