Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fred Browski

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Maláta Monológok The Lumberjack 2018.04.07 21:36:52
Ha lenne főzdém, ennél a névnél nem találnék jobbat! Olyan kemény az üveg arculata, hogy beleáll a szálka az ujjamba. Nem kellett sörnyitó, annyira határozott elvárásaim lettek, azzal nyitottam ki a palackot. Szín - illat - íz triász első két eleménél kiakadtak a mutatók. Fekete (bár semmi hab..),…..
Éjfekete szín – a legszebb sörök egyike. Minimális hab, „apróbubis” folyadékoszlop: szénsav ligth. Legelső íz, ami markánsan kiugrik az erősen pörkölt kávé aromája.Majd rögtön átveszi minden érzékszerv felett az uralmat gyerekkorom első számú köptetőjének emléke: illatban és ízben is megjelenik Dr.…..
Folyékony sötétség barna koronával, amiből agresszív-szögű pohárba juttatás mellett sem képződik sok. Igazi fűszeres porter illatanyagok szabadulnak fel a kitöltött nedűből, ízbelépője pedig határozott pörkölt kávés; ebből maxpont közeli értékelés lesz!Külön öröm dióval(!) találkozni az ízek között,…..
Maláta Monológok Tovább-Induló 2018.03.25 23:52:31
A Maláta Monológok elindul világhódító útjára, a sörkalandok ezentúl elérhetőek lesznek a facebookon is, gyertek kedves sörkomáim! :) Továbbá galéria nyílik az instagramon vizuális mementóként. å..
Kesernyés illattal lép ki az üvegből az első benyomás, ahogy a kupak lekerül. Ízre más arcát mutatja, a legédesebb és legkönnyedebb porter, ami eddig megjárta a poharam. Korty vége száraz alkohol csípés.Verdikt: egyöntetű, folyós, édes selyem.       Főzde: Browar Amber…..
Feketeség hamar tűnő habbal. Illatában van valami kevésbé szofisztikált, artikulálatlan zönge – de csak leheletnyi és kellemes összhatású. Az íze nem olyan markáns, könnyen megfogható: a keserűségnek csak az emlékét hordozza. A korty eleje halványan édes, vége egy cseppet keserű, száraz, de csak…..
Sűrű habos, narancssárga – átmeneti szín, szépen néz ki a pohárban. Illatáról a belgák jutnak eszembe, illetve van benne valami a búzasörre emlékeztető. (Kicsit vasas ízű, lehet csak a palackozás miatt.) Íze igazolja az orr megérzéseit: belgásan vajas, illetve valami erős, orvosságos fűszerezése van…..
Kevés hab, mélybordó szín: meggy- vagy ribizlilére emlékeztet. Kívánatos. Illatában is hozza ezeket a „vér gyümölcsöket”, plusz mintha a szénsavat is ki lehetne szagolni belőle! Ivás közben jó belenézni a pohárba, kellemes nyugtató szín. Enyhe, picit gyümölcsös íz, végére eluralkodik a jellemző…..
Maláta Monológok Delirium Tremens 2018.02.10 11:24:34
Erős élesztő illat fogad a palackba lépve, majd kellemes opálos – átlátszatlan világos szín. Szinte rögtön elillan a korty az ember szájában az erős szénsavasság miatt. Utóíze kicsit „üveges sörös”. Nem túl bonyolult íz, de üt rendesen.         Főzde: Brouwerij Huyghe…..
Maláta Monológok Barbãr Bok 2018.02.10 11:24:29
Buzgó-habzó sör, illatában mézes, szép sötét színű. Egy közhely jut eszembe a kóstoláskor: keserű méz – de nehogy tovább énekeld! Gyógyfüves, fűszeres ízű, pici csípő zsibbasztás a korty végén. Tartalmas, „egész íz”.       Főzde: Brasserie Lefebvre [Belga] Stílus: ALE Alkoholtartalom: 8.5…..
Nagyon kellemes, kívánatos és izgalmas illat. Barnás-bordós szín, szép. Vajas-krémes illatát követi az íze, amiben kicsit a pörkölt aroma is megjelenik. Igazán enyhén fűszeres, gyógynövényes, az első kortyok utóíze erősen szénsavas és alkoholos. Vége felé, ahogy levegőzik, kisimul az íze, hihetetlen…..
Tetszik a rézvörös színe, iskolapéldája a birsalmás árnyalatnak. Az illata és az íze is borzasztó komplex, ez a legsokoldalúbb, leggazdagabb sör eddigi pályafutásom során. Ritkán találom meg a sörmesterek által hunyorogva ízlelgetett varázsszavakat, a Rochefort 8 viszont azt hitte szakavatott…..
Maláta Monológok La Trappe Tripel 2018.01.23 23:11:41
Hamisítatlan belga sör illat, nagy meglepetésemre világos nedű folyik ki a palack száján. Erősen szénsavas és jellegzetes olajos íz, mint a Chimay-nél. Komoly gyümölcsös vonalat fedeztem fel benne. Jóféle!       Főzde: Bierbrouwerij De Koningshoeven [Belga] Stílus: TRIPEL Alkoholtartalom: 8…..
Maláta Monológok Tripel Karmeliet 2018.01.21 19:54:34
Zavaros, világos szín – aminél nem csak asszociáció, hanem itt valóságban is társul a búzasörösség. Illata és íze is erősen gabonás. Lendületes sör, nagyokat lehet húzni belőle, tartalmasak a kortyok. Telt-könnyed ital, határozott búza vonallal, enyhe virágos kísérettel.       Főzde: Brouwerij…..
Jellegzetes belga sör illat – hányszor leírtam ezt már, lassan abbahagyhatnám az álmélkodást e tény felett, különösen ha egy belga sört találok megbontani. Némi édesség vegyül az előbb aposztrofált nazális élménybe. Íze enyhén fanyar gyógynövényes, erősen édes. Finom, de túl élénkek az ízek; egy…..
Maláta Monológok Corsendonk Pater 2018.01.15 18:24:29
Elegáns sötét szín, lassan tűnő, óriás habkoronával. Egyszerűen fogalmazódott meg a bonyolult íze: "fűszeres porter". Nekem ezekhez hasonlít, de valami gyógynövényes, nyelvzsibbasztó kiegészítéssel. Finom. Érdekes módon annyira nem találom tolakodónak, mint Rousse testvérét.     Főzde:…..
Maláta Monológok Orval 2018.01.13 09:40:19
Nagyon tetszik az opálos, kissé zavaros bordóba hajló színe. Az illata* viszont ordenáré. Még az is kicsúszott a számon, hogy disznóól szagú. Belekorty: első pillanatban finom, akár gyümölcsös is lehet, de utána valami elemi brutalitással betör a tompa, de erős keserű. Kemény…..
Szép bordó nyitány nagy habbal. Hello belgás illat! Korty: rengeteg ízt kell letapogatnia a nyelv receptorainak – édes, gyümölcsös, végén nagyon apró gyógynövényes kesernye csíp meg. Utána van egyfajta maradó krémesség a szájban. Szúrós, szénsavas. 10%-os sör, az alkohol mégsem érződik ki belőle.…..
Óarany – narancssárgás szín, buzgó hamar töppedő habbal. Illatában, túl a „vajbelgán” valami nagyon karakteres, édes gyümölcsös világ uralkodik. Plusz még az a fűszer is, amit nem sikerült eddig megfejteni.Vajas ízű, ahogy kell, erősen gyümölcsös, ami a korty végére egyre dominánsabb. Az erős…..
Maláta Monológok Gulden Draak 2017.12.25 14:14:23
Hamisítatlan belga illat, összetett, gyümölcsös ízt hírnökölve. Nagyon szép mélybordó outfit, magas habbal.Első korty: íz bomba! Édes és nagyon gazdag, tetszik! Annyi dolog van egy kortyban, hogy alig fér bele – itt találkozom először ilyennel: üdvözöllek aszalt gyümölcsös íz! Csak sok egymás utáni…..
Maláta Monológok Deugniet 2017.12.25 14:01:18
A Belga Sörök házigazdája ajánlotta figyelmembe Degenyót, a gazfickót. Megtetszett a karakter, pohárban a helye!Jó nagy habja van! Élesztős, világos – könnyed illat. Hasonlónak találom a Duvel-hez, de annál picit gyógyszeresebb (savasabb?) ízű. Kezdek ráérezni a gyümölcsös ízekre – megtalálom ebben…..
Maláta Monológok Duvel 2017.12.25 13:34:59
A világos sörök illatával nyit, karakteres, markáns és jót sejtető. Alap belga: a besorolás legjobb értelmében. Hiába alap, valami különlegeset iszik, aki kiengedi a palackból. Kicsit kesernyés, száraz hatás és íz. Itt kezdtem el ismerkedni és kihallani a komlót a sör…..
Maláta Monológok Mc Chouffe 2017.12.25 13:17:00
Mélybordós szín, mint egy sötétebb rozé. Tömött, sokáig tartós hab, kevés ilyet láttam. Illata édeskés, ízében az alkohol elég erősen dominál – fejbevágós komoly sör. Van valami furcsa hátterű egyedi kesernyés íze.           Főzde: Brasserie d'Achouffe [Belga] Stílus: STRONG…..
Maláta Monológok Chimay Red 2017.12.25 13:10:08
Jó nagy dölyfös hab, lomhán pattog, hogy egy vékony réteg végig megmaradjon. Igazi rozsdabarna szín, erős, tipikus ’belga illat’ domináns gyümölcsösséggel. Idővel kibomlik az illatában az alkohol is.Nagyon markáns az első korty: valami masszív, tömény, szivacsos(?), kicsit száraz tartalmas íz.…..
Maláta Monológok Chimay Triple 2017.12.25 12:53:23
Óarany szín – magas hab, pontosan olyan, amilyet rajzolni illik. Illatában és ízében is gyümölcsösnek érzem. Mézes, virágosnak mondják – megtalálom benne. Korty végén összeáll a keserűség, aztán megcsíp az alkohol egy pillanatra. Kellemesen egyben van. >> ÚJRATÖLTVE 2017 Sűrű, kicsit zavaros,…..