Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az évek meg a rutin

0 bejegyzést írt és 393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Kossuth tér, visszatér! – bár valószínűleg Lanczner „Satu” Ferdinándék se gondolták volna, hogy maga az egykor takarodásra felszólított lotyaszájú pápai gyerek fog visszaavászkodni a Kossuth térre, egy éhségsztrájk erejéig. A Parlament előtti köztér újra élénkül:…..
Az évek meg a rutin 2012.09.10 10:14:14
  A magyarországi zsidóság társadalmon belüli helyzetét és az antiszemitizmus kérdéskörét jártuk körül Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Zsidó Hitközség vezető rabbijával. Szóba került Horthy Miklós is, és azt is megtudtuk, hogyan kell értelmezni a XXI.…..
Az évek meg a rutin 2012.07.24 13:25:11
@==T==: Te leülnél vitázni olyasvalakivel, aki előzőleg elmond fűnek-fának (finoman szólva)? Jobb tisztázni a közös nevezőt, mielőtt elindul a beszélgetés.
  Masszív tömegtüntetést követel Andrassew Iván a mai Népszava hasábjain. Nem lenne nagy sportértéke egy népszavás Andrassew-publi elemzésének, de ez a felvetés vitathatatlanul kiemelkedik a szerző szellemi életművéből: a balos publicista a balos napilapban a mielőbbi…..
Az évek meg a rutin 2012.07.23 14:34:24
  Különös ez a visszafelé tekeredő spirál, ami egyre jobban jellemzi a magyar közéletet. Illetve, dehogy különös, nagyon is tudjuk, mikor és miért szoktak a köz alakítói ráfordulni a múltra. Mintha a jelenről és a jövőről kevesebb lenne a mondanivaló. És akkor jön a…..
A torkomnak ugrottak jónéhány fórumon Mészáros előadása után, hogy hogy mertem a háborús romantikát számon kérni a "Jó lovas katonán"? Még a méltán népszerű liberó megmondóember is beállt a sorba, szerinte "a katonáknak jól vagyon dolga,…..
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Lovas István (Magyar Nemzet) írását olvashatják.    „Ha el akarod érni a Holdat, célozd meg a Napot” (Patrick Nyrishema, Ruanda információs és technológiai…..
Az évek meg a rutin 2012.04.26 09:14:14
@Mr. Acid: Pont ezen töprengtem én is. A skandináv modell pl. kéznyújtásnyira van, erre a harmadik világ diktatúráit kapjuk az arcunkba sikerméternek. Egyre jobban tetszik ez a cikksorozat.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Békés Márton (Jobbklikk) írását olvashatják.  Az első tíz év  2002 és 2012 között kis túlzással és minden ezzel ellenkező, ráadásul bőséges bizonyítékkal szemben…..
Az évek meg a rutin 2012.04.25 10:39:24
@teknős: "Az mszp-től való szavazói elfordulás egyben a szociális demagógiától való elfordulást is jelenti , akkor is, ha ezt a Fidesz sem veszi észre, sajnos."

Ez önellentmondás, hiszen akkor mivel nyert a Fidesz? Igazad van abban, hogy a szocik 2010 tavaszára már a földön feküdtek, de ha Viktorék csak a felét elárulják annak, amit azóta tettek, szoros lett volna a végeredmény.

A Fidesz nagyon is észrevette ezt az igényt: ment a nyugalom és biztonság-kép átsugároztatása a Zemberek felé, nyugi, nem kell fizetned semmiért. Rengeteg korábbi MSZP-szavazó pártolt át az "újkádáristákhoz" akkor.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szentesi Zöldi László (Magyar Hírlap) írását olvashatják.      A Mandiner szerkesztőségi felkérése, hogy fogalmazzam meg gondolataimat a magyar jobboldal elmúlt tíz…..
Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk, a párás ég alatt mind indulunk a pusztaságon át a száraz ég alá, ahányan így együtt vagyunk, olyik még visszanéz, a holdsugár a lábnyomunkba lép, végül mind elmegyünk, a napsütés is elmarad és lépdelünk a csillagok…..
Az évek meg a rutin 2012.04.04 15:00:32
  Elmarasztalta népszavazási aláírásgyűjtése miatt az LMP-t az Országos Választási Bizottság. Ismét. Ezúttal a testület egy olyan kifogásnak adott helyt 5:2-es szavazataránnyal, miszerint tilalmazott módon, azaz munkaidőben, munkahelyen gyűjtöttek aláírásokat,…..
  Egy hét múlva kell leadnia az LMP-nek a legalább 200 ezer érvényes aláírást tartalmazó íveket ahhoz, hogy legyen népszavazás a párt által feltett négy kérdésben. Az LMP helyzetjelentése szerint már több mint százezer aláírást gyűjtöttek össze a kitelepüléseiken, s…..
Az évek meg a rutin 2012.03.26 15:14:34
@Dr. Zerge: A népszavazás ab ovo demagóg, erről az egyetemi Fidesz-tandíj tudna a legtöbbet mesélni.
Az évek meg a rutin 2012.03.26 15:38:20
@Dr. Zerge: Erre a túl liberális szabályozási kitételedre pedig egy svájci polgár csóválná a fejét erősen.
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
Tegnap este megnéztem a közmédiában elindított új szappanopera, a Marslakók első részét. Utána alig tértem magamhoz. Nem tagadom, van egy kis beakadásom a teljes magyar közmédiát bekebelező Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal kapcsolatban. Többek között…..
  Öt LMP-s népszavazási kérdést hitelesített szerdai ülésén az OVB. Mind az öt a nyugdíjakkal foglalkozik valamilyen formában:- Egyetért-e Ön azzal, hogy a öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő személy számára járó nyugdíj összege ne csökkenjen?- Egyetért-e Ön…..
  Hétfő előtt nem hittük volna, hogy ilyen kifejezetten jó hangulatú, lelkes, vidám tüntetést lehet tartani azért, hogy Szekeres Imre megint miniszter lehessen ebben az országban, de Orbán Viktor ezt is elintézte. Íme videó-összefoglalónk, amelyben megszólal Dániel Péter…..
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
Az évek meg a rutin 2011.12.19 09:34:31
@lariflari: Hülye vagy. Oroszországban is irogathatnak a Török Gáborok és a butábbja is (mint pl. te), attól még mindig Putyin nyer. A demokrácia minőségét nem elsősorban a közvélemény zajongása határozza meg, hanem a jogbiztonság és a kormány leválthatóságát biztosító választási szabályok. Amik most és az elmúlt másfél évben tűnnek/tűntek el itthon. Többek között.
Az évek meg a rutin 2011.12.19 10:00:14
@lariflari: "Tolvaj tolvajtól lopott!"
Ütősebb érveid is vannak a kormány mellett? Mert a fenti állításod alapján a manyup-tagok elég könnyen megnyerhető büntetőpereket indíthatnak Matolcsy ellen.
Az évek meg a rutin 2011.12.19 11:30:34
@aszekelyek: A leválthatóság kérdéséről. 2004-ben Megyót az MSZP neolib szárnya és az SZDSZ, míg 2009-ben Fletót a piacok zavarták el, de a négyévenkénti választásokon 2002 kivételével mindig az egyéniben és listán számszerűleg legtöbb szavazatot kapott párt alakíthatott kormányt. A Fidesz választási törvénytervezete az egyéni körzetek túlsúlya és a "töredékszavazatok a győztesnek is"-elve miatt pont ezt szűri ki.

A leválthatóság 2014-től fog megszűnni.
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Mandiner blog Európa, balra át? 2011.12.06 08:01:00
  Nem áll jól az európai baloldal szénája: a minap lemondott az Európai Szocialista Párt elnöki tisztségéről Poul Nyrup Rasmussen. A dán politikus családi és egészségügyi okokra hivatkozott, ám nem lehet eltekinteni attól, hogy egy nappal a spanyol szocialisták…..
  A mút héten találkoztunk a Quart ingyenzene rovatában a Bajdázóval – a háromtagú zenekar számai azóta meghódították a fél szerkesztőséget. Milyen zene? Mondhatnánk, hogy a Bajdázó elektronikus folkot játszik, mondjuk is persze, de ezzel nem sokkal jutunk beljebb.…..
Az évek meg a rutin 2011.12.05 11:43:11
@bbjnick: A modorosságodnál csak a sznobériád bántóbb. Az, hogy iróniád sincs, már csak a ráadás.
  A vasárnapi II. kerületi időközi választás eredménye nem rengeti meg alapjaiban a magyar belpolitikát, az ellenzék erőviszonyaiban viszont hozhat változásokat. Az első pillantásra magasnak tűnő, 39 százalékos részvételi arány pont a fele a tavaly áprilisinak – azaz itt is…..
Az évek meg a rutin 2011.11.14 12:29:06
@Győzike a cigánykultúra élharcosa dikkmá: Győzike, te még hiszel a mesékben? Lévai Katalin, a Medgyessy-kormány minisztere és az MSZP európai parlamenti képviselője nagyjából úgy civil, mint amikor Gyurcsány az 1998-2002 közötti Népszabó-cikkeit úgy írta alá, hogy "vállalkozó".
Az évek meg a rutin 2011.11.14 13:12:33
@iii: Nehéz lekommunikálni, de illett volna legalább megpróbálni. Akkor nem az folyna a csapból is, hogy KG először összeborult a szocikkal és most nem lép vissza, hanem hogy csak reális győzelmi esély esetén tett volna így. Ami az igazság.

Magánvélemény pedig csak akkor létezik a politikában, ha független jelölt valaki.
Az évek meg a rutin 2011.11.14 14:16:09
@iii: Normális politikai kultúrájú országban tényleg nem a visszalépésekről szól egy kampány. De amikor Szanyi Tibor nőimitátora és egy hitelességét még el nem koptató fiatal politikus kölcsönösen erről beszél egy közös lapinterjúban, az azért fontos hír. Főleg, hogy az LMP-nek ez volt az első ilyen jellegű gesztusa, még a KG-féle finomításokkal együtt is.
Mandiner blog Gyökerek 2011.11.03 07:01:00
  „...A modern világ viszont elégületlenül hagy, illetve ahol magában elégedettnek jelenik meg, ott alantas” (Karl Marx: A politikai gazdaságtan bírálatának alapvonalai)   A baloldali libertarianizmus 1968-ban, egy messze látszó villanásban, kihunyni látszott…..
  „…ha Gyurcsány Ferencnek sikerül egyesítenie az SZDSZ igazságát, az MDF nemességét és az MSZP szerethetőségét, akkor ebből még bármi lehet.” (Eörsi Mátyás)  Ezt a mondatot el kell raknunk, tanulságul hagyva a jövő nemzedékeknek. Örkényi…..