Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rizla

26 bejegyzést írt és 9317 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1983. július 28-án, csütörtökön így ajánlotta a Tolna Megyei Népújság a mai bejegyzésünkben látható képeket, melyet Tímár Péter fényképezett 1980 és 1983 között: „Szerdán a Fényes Adolf teremben megnyílt a Szociofotó – gyász című kiállítás. A képeket Tímár Péternek a Fiatal fotóművészek…..
1972-ben egy fotó járta be a világot: egy kilencéves vietnami lány volt rajta, Kim Phuc, aki fájdalomtól eltorzult arccal rohan, hogy mentse az életét. Miközben megpróbált elmenekülni egy napalmtámadás elől, amely az egész faluját elpusztította, szörnyű égési sérüléseket szenvedett. Fotó: Nick Ut:…..
rizla 2016.06.16 23:15:53
@Hattáb: mekkora kretén vagy
Az 1952-ben született Claudio Edingert az késztette a szellemileg sérült betegek fotózására, hogy végignézte Alzheimer-kóros nagyanyja állapotának romlását. Amikor 1984-ben hazalátogatott, korábban karizmatikus nagyanyját ágyban találta, aki akkor már pelenkát hordott,…..
rizla 2016.05.26 22:50:44
@Proud Mary: hát te valami elképesztően ostoba vagy:D
Nem tudom, ki hogy van vele, engem csak a tévés tehetségkutató-maratonok legeleje és legvége tud lekötni. Az elején nyerítve lehet röhögni egy rakás fahangú, szerencsétlen idiótán, ráadásul mindezt anélkül, hogy politikailag inkorrektnek bélyegeznének, hiszen az összes…..
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..
  Haladó(bb) felhasználók számára innen letölthető: Going Clear magyar felirat Köszönöm mindenkinek a munkáját! A film itt nézhető meg:..
rizla 2015.08.10 00:25:43
Harminc évvel ezelőtt, 1985-ben Edward O'Donnell jezsuita atya az Ír Jezsuita Tartományfőnökség alagsorában keresgélt, amikor egy nagy fekete bőröndre bukkant, amelyben fotónegatív albumok, fényképek nagy gyűjteményét, köztük a Titanic útján készült felvételek albumát…..
Az aktfotográfia nemcsak "megfogható" testábrázolás, hanem költészet és álom: az ösztönök, a vágyak, a látomások világa. A fényképezésnek ez a területe, amelyben a művészet, az erotika és a pornográfia szálai finoman egybefonódnak, tág lehetőséget ad tehetségünk,…..
rizla 2015.04.10 15:09:08
@retrovírus: ennyi tanulás után még cikibb a beszűkült véleményed. hozzáteszem, attól még lehet valaki hülye valamihez, hogy sokáig tanították neki. te vagy az élő példa.
A Központi Hatalom nevű zenekar úgy akar punk lenni, hogy közben kurvára fosik beleállni a dologba, hiszen a fenti, nem túl fantáziadús vagy különösebben jó nóta szövegében egyértelműen a TV2-s Berki Krisztiánt kutyázzák néhol egészen elképesztően tapló stílusban, de…..
Egy alkotás címék kiválasztása mára művészetté vált. Ha egy adott könyv/dal/film jó és figyelemfelkeltő címmel van ellátva bizonyítottan felkelti a befogadó érdeklődését. Az egész jelenséget marketingnek tekintjük, hiszen bizonyos rétegeknél a jó cím máris elég ahhoz, hogy egy bizonyos réteg…..
rizla 2014.12.03 02:15:05
@Fue: "Egyszerű filmcímek, amiket feleslegesen változtattak meg, pl. Alien, Jaws stb."

ÁLLKAPCSOK. hát erre biztos többen beülnének a cápa helyett.
rizla 2014.12.03 02:17:15
@eßemfaßom meg áll: a nostromo személyzete, vagy úgy is mondhatjuk, hogy UTASállománya hét fő, ash-sel együtt, aki ugye adminisztratíve nem android, hanem ember.
a nyolcadik utas egy lény, aki halálos veszélyt jelent.

húúú, de bonyolult, tényleg.
Facebookon jelentették be, a rajongóknak sokkolóan váratlanul, hogy Wéber Attila a továbbiakban már nem tagja a metálzenekarnak. Új gitárost nem vesznek be, Rubcsics Richárd egyedül marad ezen a poszton. Wéber azután szállt be Paksi Endre mellé, miután Cserfalvi "Töfi" Zoltán…..
A Jóbarátokat mindenki a tévében kezdte el nézni: először az HBO adta, aztán több csatornán ismételték folyamatosan. A DVD-megjelenések után már volt lehetőségünk felirattal és eredeti nyelven is rácsodálkozni, hogy mi is volt egy-egy olyan jelenetben, amiben egyáltalán nem…..
Chandler a ládában, negyedik évad, 8. rész Chandler először és utoljára elszereti Joey baránőjét, Kathyt, aki ezt akkora sértésnek veszi, hogy el akar költözni. Miután Chander azt mondja, hogy bármit megtenne, hogy kiengesztelje, Joey bezárja egy nagy ládába. Közben folyik a…..
..
rizla 2014.09.21 19:48:41
@doggfather: @huhujje: jaj istenem, persze, hogy meg volt rendezve.
egyrészt az ilyen műsorokban nagyjából semmi nem történik spontán, másrészt aniston duzzogása miatt működik egyáltalán a jelenet. ha örömmel közreműködne, semmi vicces nem lenne benne.
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tegnap az Egyenes beszédben magyarázta Kálmán Olgának, hogy ha valakit megütnek, és egyedül van a támadójával szemben, akkor nincsen más lehetősége, mint hogy visszaüssön. Kálmán Olga azt kérdezte Kolositól, hogy olyan volt a…..
Azt mondja Lukács Laci Tankcsapda-frontember, hogy a Köpök rátok című új daluk mindazoknak szól, akik az elmúlt években megvádolták őket azzal, hogy már nem olyanok, mint régen, meg hogy eladták magukat. Mindezt a dal klipjéhez tartozó werkfilmben nyilatkozza (alább látható) sok…..
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
rizla 2014.04.02 19:28:22
@pd_: ez a sorozat mindig is egy jóbarátok-kópia volt (romsitcom, baráti társaság, akik néha egymással kúrnak, menő, hip new yorki fiatalok, koleszos évek flashbackek, stb.). lehetett volna jó is ettől még. csak hát:

a how i met your motherben sosem voltak karakterek az egy darab barney-t leszámítva, de ő is inkább egy rajzfilmfigura. manírok, jelszavak, szlogenek, aztán röhög a paraszt. SUIT UP! hahahaha! high-valami-five! hahahahahahaha! érted! de igazából az egész sorozat humora ilyen, pont azért, mert nincsenek karakterek, így szituációk sem, situation comedy pedig végképp nem. (és az efféle humor nagy része barney-ra jutott.)

a többiek? oké, tedd mondjuk tekinthető egy új rossnak, de robinról mit lehet elmondani? ambiciózus? független? oké, de mi a személyiségének az a vicces éle, amit a sitcom kiaknázhat? mik azok az új vicces helyzetek, amiket az írók felfedezhettek általa? lily? marshall? őket még a sorozatot dicsérő blogger sem méltatta egy szóra sem, mert tényleg ennyire baromi unalmasak. viccesek, mert.. ööö.. egy pár?

a jóbarátok esetében kapásból fel tudod sorolni, hogy ki miről szól: ross - nerd; chandler - szarkasztikus; joey - tyúkeszű, macsó; phoebe - dilis; monica - control freak, szülőkomplexusos. hát hol van ehhez képest a himym?

persze a jóbarátok karakterei emellett élettel is fel lettek töltve, de a lényege a legmélyén ez volt. nem agysebészet. a how i met az élettel feltöltést jobban csinálta, mint a vígjátékot.
rizla 2014.04.02 19:30:18
@rizla: most látom, hogy rachelt kihagytam, nem véletlenül, ebből a szempontból ő volt a gyenge pont. nyilván kellett egy klasszikusan jó nő is oda. de hát aniston rendesen felhúzta azért, kapott sok jó poént, stb. amit a robint játszó színésznőről nem hiszem, hogy el lehet mondani.
rizla 2014.04.03 02:17:41
@blindsideTackle: oké, rachelnek is volt karaktere (ahogy biztos robinnak is van), de nem volt egy különösebben fontos hozzávalója a sitcomnak magának. persze, volt néhány geg a családi hátteréből, de soha nem vált állandó poénforrássá, mint phoebe kiszámíthatatlansága, vagy chandler önvédelmi mechanizmusai. és ebben az esetben súlytalan egy sitcom-karakter. ettől még rachel jó volt, mert egy díszszereplőt még elbír egy sorozat, ha van 5 másik kiválóan megírt. a how i met-ben nem volt egy sem.

off: nem, csak kommentekben okoskodok.
A köztársasági elnöknek nagyon kell vigyáznia minden kiadott szavára, a riporternek meg minden kérdésre. Ez talán túlságosan is érződött Az első év című közös MTVA-TV2-es köztársasági elnöki interjúban, amit vasárnap este mutattak az M1-en. Az elnök úgy vette az…..
rizla 2013.04.28 23:55:00
Miután 1991-ben elhunyt Freddie Mercury, az énekest elhamvasztották, de máig nem derült ki végül melyik temetőben helyezték örök nyugalomra. Most azonban a londoni Kensal Greenben feltűnt egy francia nyelvű emléktábla, amin a Farrokh Bulsara, Freddie Mercury eredeti neve szerepel.…..
rizla 2013.02.28 09:33:11
@ki vagyok találva: egy igazi hedonista nem tagadja meg magától egyik nemet sem.
Slash az utolsó nagy rockistenek egyike. Ő az, aki ugyanúgy beleállt a rockerszerepbe, mint Lemmy, és soha a büdös életbe' ki nem fog lépni belőle. Jó, már nem olyan vékony, mint 20 éve volt, és már nem is nagyon iszik, mióta pacemakerrel kell élnie, de ez a színpadon nem látszik…..
rizla 2013.02.07 21:53:02
@Grega: pontosan miért is köszönheti axl-nek? talán axl találta ki a hangzását? ő írta a riffjeit?

és hány lemezt is adott ki azóta axl? és abból mennyi volt jó?

agyfasz.
Snoop nagy rasztafári reinkarnálódásában mi is sokáig kételkedtünk, aztán pár dal és egy nagyon betépett videó után már kezdtük elhinni, hogy ez most halál komoly. Azonban vannak, akik szerint ez az egész csak egy reklámfogás a rapper részéről és az egész rasztafári…..
rizla 2013.01.27 01:05:28
@Tehéntőgy: a rasztafari egy bejegyzett vallás? akkor esetleg (hangsúlyozom: ESETLEG) elő lehetne állni valamiféle megrovással, elsősorban az egyház, mint jogi személy részéről.
de gondolom, nem az. akkor ez mi? köcsög fasiszták.
Ha azt hittük volna, hogy a Heti hetesben súlyos milliókért mondanak fáradt politikai poénokat az asztal mellé bebetonozott fejek és a pár új arc, akit sikerül rávenni az egyre kínosabb műsorban való szereplésre, akkor tévedünk. A mai Bors számolt be arról, hogy Hajós András…..
Két nappal ezelőtt egy fellépés erejéig visszatért a Nirvana, akik Kurt Cobain helyére Paul McCartneyt hívták énekelni a Sandy hurrikán áldozatainak tartott jótékonysági eseményen. A koncert azonban nem igazán nyerte el mindenkinek a tetszését, Cobain özvegye, Courtney Love…..
Minden zenésszel előfordul az életben egyszer, hogy egy kollégája elhívja kicsit jammelni, aztán észre sem veszi, hogy valójában a 20. század egyik legmeghatározóbb együttesének tagjaival nyomja együtt. Valami ilyesmi történt Paul McCartneyval is, akit a The Sun szerint Dave Grohl…..
rizla 2012.12.12 21:37:22
@Raoul_Duke: tök lényegtelen amúgy, hogy a picsába hívják, de a nirvanát abszolút legitim indie-nek nevezni, tekintve, hogy picit azért nagyobb hatással volt rájuk a sonic youth, mint mondjuk a pearl jam.
rizla 2012.12.13 11:50:02
@Raoul_Duke: miért, a melvins szerinted grunge? a soundgarden hatásáról nem tudok, de őszintén szólva azt még kevésbé hallani, mint bármiféle rokonságot a pearl jammel.

"Pont ezért gyönyörű a Nirvana, mert elég sok mindent magukba foglalnak, mivel ahol éltek ott eléggé függetlenek voltak az USA akkori zenei kúltúrájától."

aha. és hogy mondod angol szóval a függetlent...?
Tankcsapda – Rockmafia Debrecen(Tankcsapda Music) Kevés olyan magyar zenekart, előadót lehet említeni az elmúlt húsz évből, amelyikről mindenkinek van véleménye. Már a Kispálban se vagyok biztos, Ákosban és a Tankcsapdában viszont száz százalékig. Valószínűleg Magyarország…..
rizla 2012.11.26 23:24:45
teljesen felesleges ennyi bekezdést pazarolni erre a témára, amikor a wantedban már száz éve megírták a frankót (talán UP?):

" A másik okot nehezebb körülírni. Ez az, amit a szerencsétlen borítógrafika is illusztrál. Hogy a Tankcsapdában minden dögössége, valódisága, hitelessége ellenére ott bujkál valami reménytelenül magyarmetálos gagyi. És midig kibukik. Hogy minden számban, azt nem állítom, de minden lemezen. "

(
www.tankcsapda.com/agyarorszag-wanted.html)

ez a magyarmetálos gagyi most már évek óta csúcsra jár. a punkrock lényege rég eltűnt.
ROCKMAFIA DEBRECEN - komolyan, lehetne ennél is semmitmondóbb címet adni egy albumnak? plusz hozzá ez a borító, jézusom.
miért hallgatná meg ezt bárki, aki elmúlt 14, vagy nem motoros-bőrdzsekis pózer? minek róla kritika?
a tcs iránt legalább valami tiszteletfélét érezni lehetett anno, ha az ember épp nem is hallgatta.