Adatok
Eddy60
733 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Hozzávalók: 2 evőkanál olaj, 50 dkg karalábé, 20 dkg borsó, csipet cukor, csipet só, csipetnyi borsikafű, fél csomag zöld petrezselyem.Elkészítése: Fiatal zsenge karalábét és borsó a legjobb hozzá. A karalábét megpárolod, külön edényben a borsót is meg kell párolni.…..

Hozzávalók: 10-12 sárgarépa, 2 ek olaj, 1 csomó petrezselyemzöld, só, 1 kk. cukor, 2 -3 kanál gríz, citromlé.Elkészítése: A répát reszeld vékonyra és párold meg a petrezselyemzöldjével, sóval, cukorral, olajjal együtt. Hints rá 2 -3 kanál grízt és citromlével…..

Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 paprika, 2 ek olaj, 1/2 hagyma, pici só, 1 késhegynyi cukor, 1 kk. almaecet.Elkészítése: A padlizsánt és a paprikát roston rázogatás közben, bőrében barnára sütöd. A héját lehúzva ledarálod. Olajban összekevered a fűszereket, és a padlizsán…..

Elkészítése: 10 dkg vajat vagy Ráma margarint 30 dkg cukorral meg 4 tojássárgával habosra kavarunk. Bő 2 dl tejben feloldunk fél csomag sütőport és vékony sugárban, közben keverve, a tojásos cukorhoz öntjük. Végül beleszitálunk 30 dkg réteslisztet, belereszelünk 1 citromhéjat…..

Elkészítése: Habosra kavarunk 20 dkg cukrot 20 dkg Ráma margarinnal és 5 tojássárgájával. Felváltva adjuk hozzá a 20 dkg réteslisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Végül közékeverünk két evőkanál rumot és közepes nagyságú tepsibe, terítjük. Meghámozott,…..

Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfű, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál…..

Hozzávalók: 50 dkg piros ribiszke, 25 dkg fekete ribiszke, 50 dkg málna, 25 dkg eper, 3,5 dl vodka, 1 kg cukor, 5 dl víz. Elkészítése: A gyümölcsöket gondosan, többször váltott vízben megmossuk, ha szükséges, 10-15 percig áztatjuk, hogy minden szennyeződés lekerüljön róluk.…..

Hozzávalók: 3 kg érett málna, 2 kg kristálycukor, 1 dkg citromsav. Elkészítése: A málnát átválogatjuk, hogy egyetlen hibás szem se maradjon benne. Apránként, szűrőbe téve, gyenge vízsugár alatt megmossuk és lecsöpögtetjük. Egy gondosan kimosott ötliteres befőttesüvegbe…..

Hozzávalók: 2 kg nagy szemű, érett málna, 1,5 liter jó minőségű, édes vörösbor, 1 kg kristálycukor, 4 szem szegfűszeg, darabka fahéj. Elkészítése: A málnát kisebb adagokban, tésztaszűrőbe téve gyenge vízsugár alatt megmossuk, majd lecsöpögtetjük. Jó nagy műanyag vagy…..

Hozzávalók: 3 kg lehetőleg apró eper, 2 kg kristálycukor, 1 teáskanál citromsav. Elkészítése: Az eperszemekről leszedjük a szárat. Langyos vízben addig áztatjuk, amíg a homok és minden egyéb szennyeződés le nem ázik róla. Többször váltjuk a vizet, majd szűrőkanállal…..

Hozzávalók: 3 kg nagy szemű, majdnem érett eper, 1 kg kristálycukor, 2,5 dl jó minőségű konyak. Elkészítése: Az epret átválogatjuk, csumáját kiszedjük, és nagy edénybe rakjuk. Annyi langyos vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, 10-15 percig áztatjuk, majd a gyümölcsöt…..

Hozzávalók: 3 kg nagy szemű, nem túl érett, szép eper, 5 db lédús citrom, 3 kg kristálycukor, 3 dl víz. Elkészítése: Az epret mély tálba rakjuk, és langyos vizet öntünk rá. Legalább 10 percig hagyjuk ázni, majd a vizet addig váltjuk alatta, amíg csak egy homokszemet is…..

Hozzávalók: Háromféle ízű házi mustár ( 3 db 2,5 dl kis üveghez ), 20 dk sárga mustármag, 2 szelet toast kenyér, 1 közepes fej hagyma, 25 dk cukor, 2 evőkanál méz, 2,5 dl fehér borecet, 1 teáskanál száraz sherry vagy tokaji szamorodni, 2 szem szegfűszeg,…..

Hozzávalók: Lé: 6 dkg. só, 16 dkg. cukor, 2 l. víz, 6 dl. ecet/10%-os/,-20%-osból 2 dl- 2 teáskanál szalicil, 2 teáskanál egész fekete bors, 2 teáskanál köménymag, 2 teáskanál mustármag, 10 db. babérlevél.Elkészítése: Az egészet felforralni, kihűteni. A dunsztos üveg…..

Elkészítése: Éretlen, apró görögdinnye, tetszés szerinti mennyiségben, alma vagy gyümölcsecet, só, cukor, ízlés szerint, üvegenként egy darabka torma, 2-3 szál friss kaporzöld, 1 mokkáskanál szemes bors. A dinnyét ledörzsöljük, megmossuk, a nagyobbakat gerezdekre vágjuk,…..

Elkészítése: Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk, és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szőlő- és meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket, szemes borsot teszünk. Kellemesen sós- ecetes lét forralunk, amelyhez literenként 1…..

4 személyreHozzávalók: 1 jó érett, édes sárgadinnye (tisztán mérve kb. 50 dkg), 2 evőkanál tisztított, finomra darált fehér mandula, 6 dl száraz fehérbor, 1 szelet hámozott fehérkenyér, 3 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt fehérbors, só.Előkészítés:…..

Hozzávalók: tök (tölteni való) 1,2 kg, rizs 12 dkg, gomba 25 dkg, tojás 2 db, vaj 6 dkg, só, bors, hagyma, petrezselyem, reszelt sajtElkészítése: A tököt vastag karikákra vágva kivajazott tepsibe rakjuk. A rizst megfőzzük. A gombát apróra vágjuk, erős tűzön hagymával és a…..

Elkészítése: A krumplit jól megmossuk, lekeféljük, ha téli, akkor előtte beáztatjuk. Teljesen tiszta legyen. Megsózzuk, bekenjük olajjal és sütőben közepes lángon 1 dl vízzel fólia alatt készre, sütjük kb. 1 óra. A különlegessége, hogy héjastól kell megenni és így…..

Elkészítése: A megmosott és megtörölt húst megsózzuk, borsozzuk és forró zsírban mindkét oldalát, átsütjük, majd egy másik lábosba áttéve fedővel letakarva félretesszük. Zsírjában szeletekre vágott vöröshagymát, vegyes zöldséget pirítunk, hozzáadunk egy…..

Hozzávalók: 170 dk borjúkaraj (v. sertés szűzpecsenye), 8 szelet pármai sonka (v. hajszálvékonyra szeletelt főtt, füstölt sonka), 1-1 sárga és zöld húsú paprika, 8 ek. Marsala (v. tokaji aszú), 7 dk vaj (v. margarin), 2 ek olívaolaj, zsályalevél, só, bors.Elkészítése: A…..

Hozzávalók: 1,2 kg borjúlábszár vagy pulykacomb, 2 velős csont, 25 dk rizs, 20 dk paradicsom, 2 vöröshagyma, 2ksárgarépa, 3gerezd foghagyma, 1 liter húsleves, 3 dl fehérbor, 1 ek. parmezán sajt, 1 citrom, 1 ek. Paradicsompüré, 2-3 ek olaj, 2 ek vaj (margarin), 1 csokor petrezselyem…..

Elkészítése: Hús helyett 10 dkg kockára vágott húsos szalonnát használnak, amit a rizzsel együtt pirítanak meg kissé felengedtetés előtt. Felengedtetés után 30 dkg felkarikázott lángolt kolbászt kevernek bele. ..

Elkészítése: Hús helyett 10 dkg kockára vágott sonkát használnak, amit a rizzsel együtt pirítanak meg kissé felengedtetés előtt. Felengedtetés után előfőzött, leszűrt zsenge zöldségfélét (karfiolt, spárgát, pórét, stb.) adnak hozzá. ..

Elkészítése: A zöldpaprika és a pirospaprika helyett a hagymával egy időben 20 dkg áttört paradicsomot kevernek hozzá. A babérlevél és kakukkfű helyett 1 kávéskanál csomborral fűszerezik. Elmarad a zöldpetrezselymes beszórás, de helyette tálon, párolt zöldborsó és kockára…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz