Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fafaj

4 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész világ ellen. Azt hittétek, nem is lesz már poszt, mi? Haha! Egy hete, csütörtökön vittük el Graf dokihoz oltatni. Kétféle oltást kaphat egy kismacska, egyet a házi bajok ellen - ez akkor jó, ha csak szobában lesz tartva és egyet a világ ellen - akkor javasolják, ha…..
fafaj 2010.10.22 17:26:24
@zsitva:

:-))) Akkor te sem ismered Murphy vonatkozó tételét.

Valami ilyesmi: Aki azt hiszi, hogy beválik az "amíg nem eszed meg, nem kapsz mást", annak még nem volt macskája.

A régebbi macskám képes volt egy kilót leadni a hatból, mert rá akartam szoktatni az olcsóbb macskakajára.

A mostani macskával már meg sem próbálkozom. Sokféle kaját veszek, mindig váltogatom, és így még a legvacakabbakat is megeszi. Nagyduzzogva.
Egy testben, leküzdhetetlenül, megtelepszik egy másik. És senki sincs ott, ebben az egyszerre kettős és különös térben, hogy jelzést adjon róla."Megtörténik, pedig nem értem" vagy: "Elgondolni se tudom, de megesett". - Az anyaság lehetetlen szillogizmusa. (Julia…..
fafaj 2010.10.19 14:06:37
@nahát-nahát: Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem gyermeknemzéskor kevés embernek jut eszébe az általad említett közösség, magyarság, emberiség.
Szerintem az emberek túlnyomó többsége azért vállal gyereket, mert akarja. Valahogy ez az élet rendje, biológiailag is determinált, de nem vagyunk állatok, másként is dönthetünk. Aki gyereket akar, az családot, gyereksírást/gyereknevetést akar maga körül, és nem gondolkodik állampolgári és egyéb kötelességeken. És az sem jut eszébe, hogy " szülök gyereket, így majd lesz aki eltart öregségemben".
fafaj 2010.10.19 14:10:43
@EMU: Már éppen akartam írni, hogy eleredt az eső... Ez is tuti miattad van.:-)
fafaj 2010.10.19 14:18:22
@sony: Szerinted melyik minta a jobb a jövő nemzedéke számára?

1/ Úgy viselkedni egy szülőnek, ami azt mutatja, hogy a világ csak rólunk szól, és a világnak tekintettel kell lennie ránk?
2/ Úgy viselkedni, hogy megmutassa a gyerekének, a világ nem róla szól, és tekintettel kell lennie a világra?

Ne érts félre, én azt gondolom, hogy a világnak tekintettel kell lennie az egyéni helyzetekre. Pl. olyan buszok kellenek, ahová fel lehet könnyedén tolni egy babakocsit, vagy egy hivatalban legyen hely bemenni egy babával, urambocsá', legyen pelenkázó. De emellett azt is gondolom, ha egy buszon két hely van babakocsinak, ne szálljon fel egy harmadik anyuka is, és nem azért, mert foglalja mások elől a helyet, hanem azért, mert nem biztonságos. Ha egy boltos nem akar babakocsikat látni a boltjában, legyen. Magával is kitol. Ha valaki végig akar hallgatni egy koncertet/kiállításmegnyitót, tegye. De ha mindezt úgy teszi, hogy elviszi a gyerekét is, aki végigordítja, akkor ne tegye, mert ezzel másokat is zavar. Stb, stb.
 Ahogy vénül a macska - most már 8 hetes! - úgy válik egyre átlagosabbá amiket csinál. Ezen a héten például táncolni tanult, a ninja és karate skilljeit fejlesztette és nagyobbat ugrik mint Pókember.  Táncolni minden macska tud, csak tudni kell előhívni a képességet…..
Szerencsére ez a hét sem múlt el események nélkül - így itt következő epizódja a Rustynaplónak, amelyből megtudhatjátok, hogy hogyan hányta le a macska az új függönyt! Szó volt múlt héten a megfázásról - végül úgy döntöttük, elvisszük őt dokihoz (egész pontosan Fruzsi…..
Föladhattam volna rejtvénynek is ezt a képet, én ugyanis egész biztos nem jöttem volna rá, hogy Budapesten járunk. Egy kedves olvasónk szerint ez Zugló (s talán Budapest) két legrondább épületének egyike. A másikra - legalábbis így Norc.hu-s fotó alapján - nem tudok annyira…..
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint etikátlan, hogy az alapképzésben nyelvvizsgához kötik az oklevél kiadását a felsőfokú intézmények. Nos, röviden: szerintem meg etikátlan, hogy mindenféle bunkó szülők minél könnyebb úton szeretnének diplomát kicsikarni az…..
fafaj 2009.07.20 23:20:11
@dimitrisz:
Nem, nem volt öncélú. Remek regényeket szoktam olvasni angolul.:-) Egyébként szakirodalmat is. De jó szakember nem attól lennék (ha az lennék), hogy van egy nyelvvizsgám. Attól lehet szélesebb a látóköröm, hogy van NYELVTUDÁSOM, és annak semmi köze ahhoz, hogy van róla papírom. Tök jól olvastam már szakirodalmat ángliusul, amikor megszereztem a nyelvvizsgát. És az, hogy a diplomához pusztán egy nyelvvizsga kell (szinte bármilyen nyelvből), az nem biztosíték arra, hogy fogok szakirodalmat olvasni. Vagy arra, hogy megnézek egy másik egyetemet valahol külföldön.
Mellesleg van néhány szak, amiknél kinti egyetemeken nem kifejezetten szélesedik a látóköröd... Vegyük pl. a magyartanárokat.:-)
Kertanyád Rózsák I. 2008.05.21 00:42:00
Régebben idegenkedtem a rózsáktól, amolyan nagymamanövényeknek tartottam őket. Aztán ahogy szép lassan elkezdtem ismerkedni a növényekkel, a kertekkel, rájöttem arra, amit nemrég Mühle 1908-as Tanácsadója a Kertmívelésben c. kiadványában így fogalmaz: "Kerttulajdonosoknak…..
fafaj 2009.04.09 22:20:23
@EZA: kicsi hypót.
Jó, nyilván megvan annak is az oka, hogy földrészenként, sőt, országonként miért más-más kerül be egy olyan multinacionális cég esetében, mint az IKEA az új termékek közé, de a következő pár darabot igazán sajnálom, hogy kishazánk két áruháza nem raktározta be. Az…..
fafaj 2009.01.27 19:54:34
@vkorsi: Nem, ebben az országban nincsenek magas emberek, vagy ha vannak is, nem hordanak nadrágot, cipőt, továbbá imádják, ha a paplan alól kilóg a lábuk.
Egyébként ágyat sem eccerű szerezni...
w A gép forog 2008.07.03 16:30:00
Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem. Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a…..
Kertanyád Rózsák II. 2008.06.18 21:56:00
Június a rózsavirágzás főszezonja. Persze néha már májusban is nyílnak, az üvegházi, kereskedelmi forgalomba kerülő konténeresek még hamarabb is. Ilyenkor kezdődik a kertészeti nyár, és már előre lehet depresszióba esni attól, hogy hamarosan itt az ősz.Most csodálkozhatunk…..
                 Vannak a megfontoltak. Ők kertterveket, skicceket, megrendelőlapokat készítenek egy-egy új ágyáshoz, listával a kezükben térnek be egy-egy kertészetbe. Velük előfordulhat az, hogy nincs a…..
Mint amolyan városi ember, hagymát csak sütve, pácolva, 2 kilós hálóban, gumival összekötött csokorban láttam. Az, hogy ezek virágoznak is, valahol távoli emlékek voltak csak. Négy éves lehettem, amikor vidéki rokonainknál rácsodálkoztam egy virágzó vöröshagymára,…..