Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tulemme

46 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei szilveszterezéskor Dublinra esett a választás. Inkább hozta a helyzet, mintsem magunktól választottuk: szimplán ide volt a legolcsóbb a repülőjegy Birminghamből. Ennek ellenére abszolút nem bántam meg. Sőt! Dublin az' "egyszer az életben látni kell, hisz mégiscsak egy érdekes városból" a…..
Ha Írország és Dublin, akkor whiskey és Guinness, igaz? Naná!  Aki ismer, az tudja rólam, hogy nem vagyok egy whisky fan. Mindez annak köszönhető, hogy nem úgy ismertem meg ezt a fajta égetett szeszt, ahogy azt felnőtt fejjel szerintem kéne, hanem egyetem alatt bódult állapotban egyszer csak valaki…..
Pucctalan Sex and Society Tour 2020.01.05 19:27:55
Ez a fejenként €12 (a FREETOUR kóddal csak €9.60) részletesen bemutatja az ír társadalom változását és fejlődését az elmúlt évszázadban a hajódokk melletti piros lámpás negyedtől a fogamzásgátlás és válás tiltásán át a melegházasságok legalizálásáig, mindez cirka száz év alatt. Peter, a túravezető…..
Ha Olaszország, akkor jó kaja, ez mindenkinek egyértelmű. Azt azonban kevésbé tudják, vagy érdekli sajnos az embereket, hogy Olaszország nem csak pizzából és spagettiből áll. Szardíniai konyhája már önmagában is egyedülálló, hiszen egyike azon kevés tartományoknak, ahol szívesen fogyasztják a…..
Cagliarinak szerencsére nem csak a városon belüli tömegközlekedése kiváló, de a környékbeli távolsági buszok is gyorsak, kényelmesek és (többnyire) pontosak. Az első egynapos kirándulásunk sikerén felbuzdulva másnap Pulába és a mellette fekvő Norába látogattunk el. Nagyjából két óránként járnak a…..
Cagliari magában is megér néhány napot, de ha igazán ráérünk érdemes a környéket is bejárni. A jól kiépített tömegközlekedési hálózat segítségével könnyen és olcsón eljuthatunk csodaszép dombokra, tengerpartokra és történelmi helyekre. Aki szeret kirándulni, és közben nem bánja, ha nagyjából 180…..
Minden évben elmegyünk valahova megünnepelni az évfordulónkat és ez idén sem lehetett másképp. Szardíniába már három évvel ezelőtt beleszerettünk, amikor még az első közös évünket ünnepeltük Algheroban. Azóta tudtuk, hogy erre a csodás szigetre még vissza szeretnénk menni valamikor, ám szezonon…..
Már mikor először szóba került a kiköltözés tudtam, hogy a Snowdonia közelsége valahogy kárpótolni fog a család az Alföld végtelen síkjáért. Persze, érdemben a kettő össze sem hasonlítható, de nekem mégis ott volt az agyam egy eldugott zugában, hogy ez a különleges hely sok csodát rejteget majd a…..
Balmádia: évente megrendezett nyári program, amikor a baráti társaság 10 napon keresztül különböző, hosszabb-rövidebb időtartamra összejön Balatonalmádiban. Idén másodjára mentünk mi is le a Balatonra, hogy eltöltsünk néhány napot a barátainkkal. A külföldre költözés óta kevés alkalmunk volt…..
Montgomery egy meglepően sokszínű kulturális éltettel rendelkező kis falu, ahogy azt már előzőleg is írtam. Legelső, márciusi, látogatásunk alkalmával tévedtünk be a Cloverlands Model Car Collection modellautó múzeumba, ahol közel 3500 apró jármű tekinthető meg az egyszerű játékautótól kezdve a…..
Edward király, angol királyLéptet fakó lován:Körötte csend amerre ment,És néma tartomány. Montgomery a vár neve,Hol aznap este szállt;Montgomery, a vár ura,Vendégli a királyt. Vadat és halat, s mi jó falatSzem-szájnak ingere,Sürgő csoport, száz szolga hord,Hogy nézni is tereh; S mind, amiket e…..
Pucctalan Clywedog Reservoir 2019.04.11 17:18:50
Az emberi társadalom évszázadok, sőt, inkább évezredek óta próbálja igába hajtani a természetet vadászattal, földműveléssel, folyószabályozással. Az azonban viszonylag ritka, amikor ezek az öntörvényű korlátok valami igazán csodásat hoznak létre. Egyik kiváló példa erre a Llaniodloes mellett…..
Szeretek enni. Az otthon ízeit újra átélni és más kultúrák világát megismerni. Lehetőség szerint bármit megkóstolok. Szerencsémre nagyon jó ízlést örököltem és tanultam el a szüleimtől, többen állítják, hogy bár sajátosan, de igen jól főzök. Nálunk nem volt szokás étterembe járni, nem is nagyon…..
Üzleti út. Lehet szeretni vagy utálni, de ha a munka megkívánja, menni kell. Az viszont már csak rajtunk múlik, hogy kihozzuk-e belőle a legjobbat. Mi igyekszünk minden ilyen alkalmat kihasználni, így Gábor legutóbbi bristoli útjából is kerekítettünk egy kis kirándulást, most éppen…..
El sem hiszem szinte, hogy már hat hete kint vagyok. Annyira gyorsan repül az idő, hogy alig veszem észre a napok múlását. Reggelente majdnem minden nap ugyanakkor felkelek, napközben főzök, rendezem a házat, csinálok valami online kurzust, sorozatot nézek, az adott naptól függően elmegyek…..
Lassan 2,5 hónapja vagyok munkanélküli és ebből egy teljes hónapja vagyok kint. Egy olyan személyiségnek, akinek a mindennapokban jót tesz a rutin és szereti elfoglalni magát az ennyi ideig tartó "semmittevés" még ha jól is esik, egy idő után megterhelő. Igaz, hogy amíg még Pesten voltam nem igazán…..
Pucctalan Week 3 - Bristol & Raglan 2019.02.16 17:09:17
Az autó szabadság. Bármikor bárhova el tudok menni, akár bevásárolni, akár máshova, csak úgy. Hiába jó itt egyébként a vonat közlekedés, azért az autó még mindig gyorsabb, kényelmesebb és olcsóbb. Így nem is volt kétséges, hogy mikor egy kedves barátom jelentkezett, hogy jön Cheltenhambe az első…..
Amióta tudtam, hogy ki fogok költözni azt is tudtam, hogy vezetnem kell majd. Hogy miért? Bár a falunak viszonylag jó a tömegközlekedése, ez még mindig egy falu. A jó tömegközlekedés itt annyit jelent, hogy van vonat ÉS busz is ami elvisz a közeli helyekre, sőt, akár egészen egy nagyvárosig is, mint…..
A második hét továbbra is az ismerkedésről, a beilleszkedésről, a kipakolásról szólt.  Napjaim nagy részét itthon töltöttem, takarítgattam ,rendezgettem a házat és munkát kerestem. Semmi igazán izgalmas nem történt. Hogy valami rendszert vigyünk az életünkbe elhatároztuk Gáborral, hogy reggelente…..
Pucctalan Első hét Walesben 2019.01.24 21:36:57
33 óra. Ennyi idő telt el indulástól érkezésig.Persze ebbe számoljuk bele azt is, hogy Belgiumban aludtunk egyet, illetve, hogy a német autópályák bizonyos szakaszain nincs sebességkorlátozás. A szigetre meglepően könnyen jutottunk át. Viszont ahogy a jobbkormányos autó visszatért eredeti oldalára,…..
A Brugge-i látnivalók közül egyet szeretnék kifejezetten kiemelni, mert szerintem megér egy említést. A világ egyetlen sült krumpli múzeuma itt található Brugge belvárosában. Én világ életemben hatalmas krumplirajongó voltam, szerencsére Gábor is, így nem is volt kérdéses, hogy a múzeumok közül ez…..
Őszintén szólva kissé szégyenletesnek tartom, hogy emlékeim szerint három év alatt egyszer sem jártam a Halászbástyánál. Már egy hónapja, hogy nem dolgozom, mivel még december elejével felmondtam a költözés előtti tennivalók miatt, de csak most jutottam el igazán arra a pontra, hogy ezt a rengeteg…..
Talán lehet csak a saját élményeimből kiindulva gondolom annyira csodálatosnak ezt a helyet, mint amennyire, de őszintén szólva ritkán él meg az ember annyi színt és érzést egyszerre, mint amit a Batu Caves és a Butterfly Park tud nyújtani.   Batu Caves Egy mészkő domb Kuala Lumpur városának…..
Kuala Lumpurt igazán bejárni csak akkor lehet, ha az ember ott lakik (*ördögi kacaj* már tervezgetem a költözést), mert turistaként, főleg üzleti úton az időeltolódással is számolva szinte lehetetlen. Nekem gyakorlatilag mindent összevetve két délelőtt és egy szűkös hétvége állt rendelkezésemre.Az…..
Az első összefoglaló itt. A negyedik naptól kezdve kezdtem igazán betekintést nyerni a helyi konyha rejtelmeibe, az étkezés kulturális hátterébe is.   Day 4 Büfé ebéd a hotel éttermében A séf körbevezetett a svédasztalnál és kis kóstolókat rakott a tányéromra, hogy aztán ami tetszik abból szed…..