Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Trebitsch

0 bejegyzést írt és 779 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belegondolva ebbe az egész irkafirkálásba, meglehetősen sokat nyöszörögtem már arról, hogy milyen férfit nem keresek, mert nem és kész, meg, hogy mennyi agyament bogarat sodort már utamba az élet. Na de akkor mit is akarok vagy mit is keresek teszem fel magamnak a kérdést, mert ugye azt tudjuk, hogy…..
Dr. Trebitsch 2018.03.05 14:18:10
@Anticinderella: hisz írtam is, hogy a posztoló természetesen kivétel. ;) Különben normális pasi vagyok, BMW-m nincs, de helyesen írok és fürödni is szoktam. Akkor randizunk? :D
Dr. Trebitsch 2018.03.05 16:36:36
@Tapasztalt Betonaszfalt: ez nagyon jó... :) Bár úgy rémlik, az eredeti sztori is csúful végződött.
A mai poszt szerzőjét (mint oly sok sorstársát) a devizahitel sodorta abba a helyzetbe, hogy úgy érezte, külföldön tudja csak helyrehozni az életét. Ő magát „Balek Bélának” nevezi, és az alábbi posztban kifejtettekkel indokolja, miért nem tér haza. (Őszintén bevallom, nem vagyok gazdasági szakember,…..
Dr. Trebitsch 2017.05.29 10:38:06
@IT Knight: Én nem így értettem. Hanem úgy, hogy nem volt más választása, ha nem akar rabszolga lenni élete végéig. Jogi értelemben nem szerződésszerűen jár el, ez igaz, de morálisan nem tudom kárhoztatni, miután visszafizette bőséggel, amit a banktól kapott. Közgazdaságilag persze az elmaradt haszon is kárnak számít, de az kb. olyan, mint amikor "megkárosítod" a BKV-t, mikor bliccelsz. Nem szabályos, de nem keletkezik a cégnek plusz költsége miattad.

Ha a szerződés nemcsak jogszerű, hanem tisztességes is lett volna, akkor a bank felelőssége lett volna, ha elfogad olyan fedezetet, ami árfolyamváltozás esetén kevésnek bizonyul. Az ügyfél arra spekulál, hogy később is fizetni tudja majd, a bank pedig arra, hogy a fedezet később is elég lesz.

Értem, ha nem tudod sajnálni az ügyfelet, én viszont a bankot nem tudom. Szinte semmi kockázatot nem vállaltak, a bedőlt hitelekkel most mégis szívnak. Az ügyfél naiv volt, de a bankok mohósága is legalább olyan súllyal jelen van ebben a történetben, nem érzem igazságtalannak, ha nem tudnak mindenkitől minden fillért behajtani.
Dr. Trebitsch 2017.05.29 10:41:56
@Pink Petsch: mármint hogy pénzügyileg idióta? Jó, elfogadom, amikor ott tartottam, hogy ütemesen vertem bele a fejem a falba, nem is éreztem ezt olyan erős jelzőnek. :)
Érdekes egy évkezdet lett ez, egészen pezsdítő posztokkal és vitákkal a kommentmezőben. Az egyik dolog, ami többször felmerült (no, nem mintha újdonság lenne) az a „hazaköpködés” vagy „visszaköpködés”, és ennek kapcsán gondoltam, érdemes lenne tovább beszélgetni…..
Dr. Trebitsch 2017.01.10 11:03:21
Ezt a hazaköpködést én is megkaptam egy párszor, "kintről könnyű osztani az észt" formájában.

Eleinte talán nem is minden ok nélkül, mert amikor az ember megérkezik valahová, óhatatlanul is rácsodálkozik arra, ami máshogy működik, ill. hogy egyáltalán működik. A folytonos összehasonlítgatás az otthoniak számára tényleg irritáló lehet.

Másrészről viszont mindenki tudja, miért jött el, azt is, hogy miért nem megy haza, ezeket folyton meg is kérdezik, szóval ha elmondod az okaidat, az aligha lesz hízelgő a hazai állapotokra nézve. Ha ez hazaköpködés, akkor a puszta létezésed is az, mielőtt még egy szót is szólnál, elvégre senki nem vált országot ok nélkül.

Harmadrészt: bizonyos távolságból tisztább a kép. Az otthoniak közül pl. sokan élnek egy alternatív médiavalóságban, amely szerint Magyarország egyre jobban teljesít, a biztonság utolsó szigete a zűrzavaros világban, ezzel szemben a Nyugat hanyatlik és káoszba fordul, a bűnöző migráns bandáktól ki sem lehet már menni az utcára. Te meg hazalátogatsz, és bután nézel, amikor a rokonaid mély meggyőződéssel magyarázzák, milyen szar neked "kint". Meg a személyes kedvencem, a nyugati liberális sajtó, amely mindent megtesz, hogy lejárassa Magyarországot - miközben te olvasod ezt a sajtót rendszeresen, és tudod, hogy hónapokig sem éri el semmi az ingerszintjét, ami egy olyan jelentéktelen helyen történik, mint Magyarország. Egy szó, mint száz: éppenséggel nekünk pont hogy van egy olyan nézőpontunk, amire esetleg otthonról érdemes lenne odafigyelni, más kérdés, hogy egyszerűbb megsértődni rajta. Odakintről belépve egy szobába könnyebb megállapítani, hogy büdös van, mint ha benne ülsz már egy ideje, és megszoktad.
A mai poszt nekem egészében is nagyon tetszett, ám úgy érzem, Roberta megfogalmaz egy nagyon fontos tételmondatot, amit itt most ki is emelnék előre: ha az ember beismeri, hogy a saját életéért 100%-ban ő a felelős, akkor többet nem lesz benne harag sem Magyarországgal, sem másokkal…..
Amikor azt gondolhatnánk, már nincsen lejjebb, akkor kiderül: de bizony van! Amikor úgy hihetnénk, hogy minden szart láttunk már, akkor új versenyző bukkan elő a fekáliából és büszkén megrázza magát.  Történt pedig, hogy Győrben jótékonysági sütivásárt hirdettek a…..
De nagyon gyorsan! Tudom, nehéz toldozgatni-, foldozgatni azt a fránya, ingatag lábakon álló költségvetést, amelyet mindenféle frinc-franc, passzió, egy kis migráns-hiszti, vagy akár néhány kormány közeli haver kedvéért bármikor megtettek, és megtesznek a mai napig is. Ám…..
Filmbook A kísérlet (2001) 2015.10.04 10:00:00
Az 1971-es Stanfordi börtönkísérletről valamikor 2002-2003 környékén hallottam még, amikor pszichológiát hallgattam a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt a filmet is megemlítették, milyen hűen dolgozza fel a témát, de minthogy német film, így averzióm érthető volt és jó sokáig…..
1950-ben a pontusi tanúrákkal egy időben véletlenül három Dikerogammarus faj is bekerült a Balatonba, kiszorítva az addig őshonos tüskés bolharákot (Gammarus roeseli). A jövevények között volt a kétpúpos bolharák (Dikerogammarus villosus), vagy másik nevén gyilkos bolharák…..
Most derült ki, hogy mi történt egy héttel korábban a görögök elleni döntetetlen utáni sajtótájékoztatón. Nem voltam ott, de hét közben már hallottam, sajtómunkásaink jól odapörköltek a szövetségi kapitánynak. Most meg is kaptam az események történetét. A sportnapilapban…..
Dr. Trebitsch 2015.04.06 18:57:31
@nu pagagyí: Úgy tudom, Dárdai ingyen kapitánykodik, fizetést csak a Herthától kap.
Igyekszem általában pozitívan beharangozni a történeteket, és tulajdonképpen most sincs okom rá, hogy másként tegyek, hiszen kiszámíthatóságra és biztonságra lelt az a házaspár Németországban, akikről a poszt szól. Ugyanakkor Andor története engem mélységesen…..
Dr. Trebitsch 2015.02.24 15:19:34
@Cascabel: Nem benned van a hiba, én is inkább úgy érzem, ahogy te, de nem vagyunk egyformák.
Dr. Trebitsch 2015.02.24 18:00:16
@montroyal ( CAN qc): mér, hát nem fantasztikus, mikor váratlanul a szomszédé is megdöglik? Lefagy az arcáról az az önelégült vigyor, és testvérré válik a bajban. Há nem? De! :P
egy – Bár otthon le se szartad a politikát, sőt szavazni sem mentél el, mondd azt, hogy kivándorlásod fő oka politikai. kettő – Bár otthon szörnyű nyomorként élted meg, hogy egyszobás bérlakásban élsz egyedül, külföldön tekintsd teljesen normális állapotnak, hogy…..
Dr. Trebitsch 2014.08.15 20:34:46
@A Tyne folyó déli partja: Dehogy ilyen. Nem hiszem, hogy élő ember elmenne máshová rosszabbul élni, csak hogy otthon évente két hetet janizhasson. Azt pláne, hogy ez lenne a tipikus. Amit Birca kifiguráz, az az ugródeszka, amit sokan kénytelenek bevállalni a későbbi előrelépés reményében. Nekem nem kellett tömegszállásra mennem, mert ki tudtam fizetni a kauciót, de akinek nincs más választása, az sem marad ott örökké. Egyedül az ingázás az, ami betalálna (35 km-re lakom a munkahelyemtől), de hogy az miért vállalható itt inkább, mint otthon, az egyszerű matek: a benzin 15%-kal drágább, a fizetés meg négyszeres.
Van olyan sor, amibe nem jó beállni. Például reggel a buszra várva, a munkanélküli hivatalban, az urológián vagy a zöldségesnél, amikor az előtted álló nyugdíjas néni vagy 30 perce meséli az eladónak tűnő tárgynak, hogy mennyire felháborítja, hogy ez a Berki Krisztián miket csinál a csunyájával,…..
Határátkelő Szia, magyar vagyok 2014.03.20 06:42:00
Egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató a mai poszt, ami elég erős keverék ahhoz, hogy bátran ajánljam nektek Heni írását. Szerzőnk egyébként Csehországban él, de mai típusfelsorolása szerintem univerzális. „Öt év távlatából elmondhatom, hogy a honpolgárnak sem…..
Dr. Trebitsch 2014.03.20 15:02:03
@nyuszigonosz(D): ó, hát persze. Minden tipizálás leegyszerűsítő és pontatlan. Rengeteg féle bajorral találkoztam, bár a hozzám való viszonyulásuk szempontjából a legtöbben belefértek ebbe a két kategóriába.

Egyébként egyáltalán nem zavar a szívélyes távolságtartás, sokkal jobbnak tartom, mint a mogorvaságot. Jól esik, ha megkérdezik, hogy wie geht's, akkor is, ha tudom, hogy igen meglepődnének, ha részletesen válaszolnék, mert tudom, hogy ennek a kérdésnek nem ez a társadalmi szerepe. Igazából nem akarjuk tudni egy félig ismeretlenről, hogy hogy van, és nem vagyunk kíváncsiak rá, mi a véleménye az időjárásról, mégis megkérdezzük, és ezzel jelezzük a számára, hogy tudomásul vettük, mint emberi lényt. Szerintem rendben van ez így.
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
Lánczi András-interjút mindig szórakoztató olvasni, már csak azért is, mert ilyenkor az éles kérdések kereszttüzében nincs nagyon lehetősége ragaszkodni a precíz megfogalmazásmód minden egyes követelményéhez, és jobbára olyan szintű közhelyeket kénytelen pufogtatni, melyek…..
Gyurcsány bejelentette, hogy egyhetes éhségsztrájkba kezd a Kossuth téren egy sátorban az előzetes választói regisztráció ellen. Állítólag ha ezzel sem éri el a célját, akkor felgyújtja magát a Parlament előtt Gréczy Zsolttal együtt. Komolyan: miért nem képes valaki…..