Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viola Szentgyörgyi

106 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ZamatMérő Zöldséges Galette 2022.04.13 10:34:54
Kiváló vega fogás a húsvéti készülődés közben! A kis batyu tésztája egy nagyon jó és különleges típus! Ugyanis nincs benne se tojás, se semmilyen térfogat növelő!..
ZamatMérő Zöldbabos muffin 2022.04.08 10:36:09
Muffin egy kicsit másképp! Zöldbabbal és sajttal sós muffint készítettem a #maradékmentés jegyében! A muffinok sósan is isteniek, ráadásul egy kis tonhal krémet is találtam hozzá, amitől még jobb lett (természetesen húsmentes verzióban nagyon jó zöldség krémeket lehet kapni és azt enni mellé)!..
ZamatMérő Stefánia felturbózva 2022.04.06 12:11:57
Imádom a sütőben ropogósra sült fasírtot! A tojás kifejezetten jó bele, de én adtam még hozzá egy jó nagy adag Fekete erdei sonkát és sajtot...
ZamatMérő Spenótos -fetás pite 2022.04.06 12:05:03
A tavaszi időszakban, főleg húsvét előtt nagyon népszerűek és megszokottak a vega fogások. Ez beilleszthető egy visszafogott böjtbe is az ünnep előtt. Ráadásul a tavaszi szezonban végre újra friss zöldségekkel telnek meg a piacok és a boltok! Alig várom, hogy a közelünkben lévő kis termelői piac…..
ZamatMérő Étcsokis mousse kocka 2022.04.06 11:52:57
Újabb szülinapra született ez a pofon egyszerű sütemény, de a húsvétra való felkészülésre is remek lehet, hiszen csupa csoki! Ellenállni nagyon nehéz az ilyesminek!..
Húsvét előtti böjtbe is beilleszthető ez a remek kis fogás, arról nem is beszélve, hogy ízletes alternatíva húsmentes fogásként, valamint nem tartalmaz állati eredetű összetevőket sem.Melengető leves ebben a borús, esős, hideg időben!..
ZamatMérő Medvehagymás tekercs 2022.04.05 11:04:16
A medvehagyma egy kora tavaszi csoda! Manapság egyre elterjedtebb újra szerencsére. Erősen a fokhagymára emlékeztet, de az íze mégis páratlan. Felhasználási módja végtelen, lényegében bármilyen ételhez fel lehet használni! Továbbá gazdag C-vitaminban, segít a puffadáson, a vérnyomáson és a…..
Mára igazi kényeztető luxus fogást választottunk, elvégre vasárnap van, esik a hó... Ez így tök normális áprilisban... Szeretem az ilyen 20 perc alatt kész dolgokat, meg akkor is ha vasárnap van és nem sietek, ilyenkor tudok többet pihenni (ma pl. szavazni) a felszabadult időben!..
ZamatMérő Hortobágyi derelye 2022.03.08 14:05:58
A hagyományos édes derelye egy vacsora verziója, amibe paprikás csirke kerül!  Készítünk egy alap derelye tésztát :1 kg főtt krumpli, kb. 350 g liszt, csipet só és 1 tojás.Ezt pedig innentől kedvünk szerint lehet tölteni. Én csirke combot főztem meg hagymával, piros paprikával.A húst kivettem,…..
ZamatMérő Kókuszos kuglóf 2022.03.08 13:50:14
Áfonyaval és fehercsokival a teljes sikerért! Kókusz kutya tiszteletére készült a társaság prominens tagjának ez a szülinapi sütemény.           ..
Remek nőnapi sütemény lehet ez a tavaszi finomság. Tavasszal előtérbe kerülnek a kelt tészták, kalácsok (gondolom a húsvét miatt). Ezúttal egy kevert csokis változatot csináltam. Mivel délelőtt csak a tészta begyúrására volt időm, így az élesztős kelt tésztát választottam, mivel az egyébként is…..
ZamatMérő Epres brownie torta 2022.02.18 13:11:33
Nagymamám 84. Születésnapjára készítettem ezt a nagyon-nagyon finom, csupa csoki csodát, azonban szív alakja miatt Valentin-napra is tökéletes! Az eprek így télen nem túl csábosak, de azért mégiscsak eprek!        ..
Az ázsiai konyha nagy előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, kevés alapanyagból is, mégis finom és főleg laktató, de még egészséges is!          ..
ZamatMérő Dim Sum 2022.02.18 12:49:37
Imádom az ázsiai konyhát és különösen a Dim Sum-ot! Saját magam készítettem el most először teljes egészében ezt a kis töltött, gőzölt gombócot.        ..
ZamatMérő Sushi házilag 2022.02.18 12:41:05
Öcsém imádja a sushit, így az ünnepekre egy sushi készítő szettet kapott. Eljött az idő, hogy kipróbáljuk! Vettünk külön sushi rizst , mivel bármennyire is igyekszem, ha ez nem jó akkor az egész nem fog sikerülni. Kellően ragacsosnak muszáj lennie a siker érdekében!..
Nálunk a Valentin-nap elsősorban öcsém ünneplését jelenti, mivel Bálint. Erre az alkalomra készítettem tesóm egyik nagy kedvencét a túró tortát. Az alapja ezúttal csokis keksz lett, mivel a málnával egy örök favorit. Míg nyáron a sütés nélküli, addig télen a sütőben sült sajttortára szavazok!    ..
ZamatMérő Bolognai ragus rétes 2022.01.16 13:15:26
Könnyed ebédet szerettem volna, így a kedvenc ételemet alakítottam át party falatokká. Mindent imádok, amiben a paradicsom-sajt-tészta kombinációja megtalálható, legyen az bármilyen étel!         ..
Én világ életemben nem szerettem a májat. Azonban a májkrémet imádtam! Ezen a vonalon elindulva elkezdtem éttermekben kóstolgatni az előételként felszolgált kacsa/liba májakat, amik isteniek! Következő lépésként, már a liba májat is előszeretettel választom, sőt már otthon is készítettem! Párszor…..
Új témával jelentkezem az insta oldalamon (kattintsatok oldalt az insta ikonra és máris ott vagytok!), amit majd az összefoglaló story-ban lementve lehet követni. A téma pedig nem más, mint a hogyan és mit csomagoljunk ebédre! Ennek elkerülhetetlen része, hogy időnként itt is elviteles dobozokban…..
Ez a skandináv ihletésű lakoma egy igazi évindító finomság. Minden évben elkészítem ezt a remek rákkoktélt, Marie Rose-mártással, füstölt lazaccal és salátával. Idén ez nem karácsonykor, hanem már az új évben készült el. Viszont nagyon jól esik a sok nehéz étel után egy könnyedebb lakomával…..
ZamatMérő Amaretti keksz házilag 2021.12.17 12:44:10
Pofon egyszerű kis apró sütemény recept. Ajándék ötletnek is nagyon jó karácsonyra, egy szép kis díszdobozban...
Mi nem az édes, szabolcsi, hanem a savanyú káposztás verziót ismerjük, így most nagyon kíváncsi voltam, hogy ez a változat milyen lesz. Azt kell mondjam, hogy mindkét variáció isteni. Szenteste a savanyú káposztából készíti el édesanyám a töltött káposztát, azonban én most tartottam egy főpróbát és…..
Az egyik legszebb karácsonyi történet Alexandre Dumas klasszikusa, a Diótörő. Igazi karácsonyi mese, ami megihlette ezt a süteményt is, mivel a műben is ezt kóstolja a főszereplő. Csajkovszkij készített a műből gyönyörű zenét, így nagyon ajánlom, hogy ahogy én is, ti is készítés közben hallgassátok…..
ZamatMérő Húsgolyós curry 2021.12.01 13:48:45
Mai vacsoránk: pulyka darált húsból készült gombócok, vörös currys, növényi tejszínes raguban, rizzsel és pár szem ebédről erre tévedt héjas burgonyával. Én imádom a thai curryt, legyen az vörös vagy zöld. Egészen más, mint az elterjedt változatok (korma, jalfrezi, rogan Josh, tikka massala,…..
ZamatMérő Flódni 2021.12.01 13:37:39
A flódni a zsidó konyha egyik legtökéletesebb desszertje! Az ünnepi időszak tradicionális süteménye 4 rétegből áll, ami hagyományosan a mák, az alma, a dió és a lekvár, valamint egyik fő összetevője nem más, mint a száraz fehérbor! Bizony!      ..