Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berelhetoreklamfelulet

0 bejegyzést írt és 968 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az álláskeresés óhatatlanul együtt jár a kudarccal, és ezt azok, akik számára a kudarc minden esetben tragikus, nagyon megszenvedik. Miután így vagyunk szocializálva a poroszos oktatás által, elég sok szenvedéssel fog járni sokaknak minden kudarc. A poszt további részében kudarc helyett a…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.05.03 12:44:22
@Balfredo Alfredo:
Hát jah.
A valóságban van egy row végig checkboxal, kiveszi a pipát a kipickelt tagoktol, és csak a többinek küldi a deny emailt.
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Az „OK” olyan kifejezés, amellyel azt fejezzük ki, hogy valamivel egyetértünk, valamibe beleegyezünk, de ha e-mailben, vag chat-ben küldjük, bizonyos negatív felhangot kap – állítják a digitális média szakértői. Írásos kommunikációban ha több soros kérdésre valaki csak…..
Sokaknak borsódzik a háta, ha meghallja a gyakornok kifejezést, legyen szó akár munkáltatóról, akár munkavállalóról. Miért festünk egyből negatív képet erről, illetve miért kelt szinte azonnal rossz érzést az emberben? Tulajdonképpen megéri gyakornokot alkalmazni, vagy túl sok buktatóval jár?…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.13 09:39:11
@élhetetlen:
Persze vannak olyan helyek ahol szépen felépített rendszere van, és szeretik jófejségként beadni, hogy végzés után továbbra is dolgoznának az illetővel... de az átlagos helyzet az, hogy ezek nem jófejségből csinálják így, hanem kényszerből, mert nem fizetnek annyit, hogy amúgy versenyképesek legyenek.
Berelhetoreklamfelulet 2019.03.27 19:54:09
@élhetetlen:
Szal van egy embered, akinek a versenyképességét a mekis munkához tudod csak hasonlítani, és azzal érvelsz.
Nem tudom ez ironikus írás akart lenne, csak nem jött át? :D
A trend az önéletrajzokat sem kerüli el, egyre több csilli-villi sablon jelenik meg, sőt az álláskereső portálok is gyártanak ilyet a regisztrációkor megadott adatokból akár… A toborzási módszerek is kezdenek átalakulni, összességében elmondhatjuk, hogy a 20 másodperces szabály - hű, de rég írtam…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.03.21 10:27:44
@Melki:
"Melyik univerzumban?"
Abba amelyikbe megfizetik :)

"Alig tudok olyan helyet, ahol megfizetik az embert"
Eltaláltad.

"A céges csapatépítőt sem valószínű,"
L
M
A
O

A céges csapatépítő nem hogy nem előny, de egy negatív jelzés, ha megemlítik mint "juttatás" az adott álláshirdetésben.
Berelhetoreklamfelulet 2019.03.21 11:45:29
@Melki:
Nem, bár látszik, hogy ennyi közöd van az egészhez :)
Általában olyan cégek hangoztatják a van ingyen gyümölcs, meg tudom is én mi, akik spórolni akarnak a munkaerőn.

Ami teljesen logikus az ő oldalukról, csak ne akarjuk beállítani másnak, mint ami valójában...
Berelhetoreklamfelulet 2019.03.22 08:44:16
@Melki:
Jah a google tényleg releváns példa Magyarországon. :)
kb. itt látszik, hogy fogalmad sincs a helyzetről mo-n, csak próbálsz okoskodni, mer az mennyire jó.

Pedig pont a minap voltam egy "nagy magyar multinál", ahol a piaci átlag alatti min béremből megkérdezte, hogy beleszámolhatják-e, hogy itt van ingyen innivaló, cafeteria, meg xyz...
Röhejes.

Ők azok, akiknek a hirdetése kinn volt már vagy 3honappal ezelőtt is, de valószínű még ezután is kinn lesz. És nem azért mert nincs ember... hanem azért, mert annyiért nincs normális ember...

ÉS ez nem egyedi eset. A nagyobb (de nem pénzes nyugati) multiknál, nagyon megy a spórolás a fizetéseken, és nem véletlen akkora a fluktuáció ezeknél, hogy le se veszik a hirdetéseket... Az ingyen gyümölccsel ugyebár nem lehet albérletet fizetni...

Külön jól mutatja az egész rendszer minőségét, hogy azt hiszik, majd attól jobban jön az ember, ha a cég által professionre SPAMMOLT constans 20+ hirdetés mellé még féltucat toborzó cég is felpostolja ugyan azokat a hirdetéseket módosítás nélkül.
Majd fél év alatt 6 különböző toborzó cégtől jön megkeresés linkedinen ugyan arra a pozícióra, ugyan azzal a copy/paste 0információ tartalmú szöveggel.

Nyilván jobban megéri feleslegesen égetni a pénzeket ezeknél a cégeknél, biztos nem lenne kisebb a fluktuáció ha ezt a pénzt inkább az embereknek osztanák ki...
A második világháborúban a német sikerek története mindenki számára ismert. A jól gépesített német hadsereg és a német precizitással megalkotott harckocsik eltaposták az európai riválisokat. A német tankok könnyedén szállták meg a hősiesen küzdő, ám súlyosan elmaradott Lengyelországot, a…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.03.07 13:37:11
@MAXVAL bircaman közíró:
Igazából meg tudták volna azt is háborúval oldani.
A probléma az időn volt. Persze 60 iq felett nem nehéz rájönni, de elég egyértelmű volt, hogy a sokfrontos háborút nem nyerik meg. Csak az idő kérdéses, hogy mikor buknak meg.

Ha a Szovjetekkel tartják a megnemtámadásit/szövetséget, ki tudták volna pucolni a fertőt nyugatról, és utána, már tudtak volan a szovjetekre fókuszálni.

De hát hibát hibára halmozott a vezér, és ez lett az eredménye.
Érdekes és fontos évforduló kötődik az idei januárhoz a világpolitikában, melyről csak néhány sajtóorgánum tett említést világszerte: az USA afganisztáni háborújának hossza túllépte a vietnami háborúét és ezzel az Egyesült Államok történetének leghosszabb háborújává nőtte ki magát. Az amerikaiak…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.21 09:12:50
@konrada:
Nem igazán, mert fegyverek, pénz és képzés nélkül jóval gyengébbek lenének.
Persze nem lenne nyugalom... ugyan úgy lennének kisebb harcok, de a helyzet jóval jobb lenne.
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.21 09:20:39
@Pour le Mérite:
Nem kell a történelemhamisítás, USA mosdatás. Vesztettek Vietnámba, de alapból azt a háborút nem nyerhették meg. Csak védekezéssel nem lehet nyerni, max azt tudták volna elérni, hogy az ellenség feladja, de inkább ők adták fel.

Nem mintha ez, vagy a többi veszteség gond lenne. Azt kell megérteni, hogy ezeknek a háborúknak soha sem a nyerés volt a célja. Mint ahogy mo-n túlárazott építkezéssel lopják ki az adófizetők pénzét, az USA-ban túlárazott fegyverekkel lopják ki az adófizetők pénzét, ahhoz meg kell a háború. A nyerés részletkérdés, nem az USA sorsa forgott kockán egyik helyen sem, de a zsebeket a hosszú elhúzódó háborúval lehet jól megtölteni.

btw: Japán vesztett, és bár szépen küzdöttek, miután be baitolták őket egyértelműen eldőlt a kimenet.
Bár Németország bukása után amúgy sem maradt valami sok esélyük.
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.21 14:51:32
@Pour le Mérite:
Az jó, mert a háborúkat alapból sem a katonák döntik el, eddig sem ők döntötték el, és ezután se ők fogják :))
Erre mit is kellene válaszolni manapság, hogy taktikailag is jó legyen, korrekt is legyen, jó állás is legyen belőle? A régi „iskola” szerint erre azt kellett volna válaszolni, hogy neeem, dehogyis, csakis Önökhöz szeretnék jönni dolgozni, mert meg kell(ett volna) mutatni, hogy neked ez az állás…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.20 08:45:10
@szemi90:
"Munkahely elhelyezkedése, megközelítése"
A kettő ugyan azt jelenti itt.

És miután időbe kerül a bejutás, azt szépen hozzá adod a munkaidődhöz, levonod a fizetésedből a meg nem térített bejárási költséget (bérlet stb.), majd elosztod az így kalkulált béred a korrigált munkaidőddel és voilà, meg is van a "pénz" amit hasonlíthatsz a másik cég ajánlatával.

Az első benyomás annyiból számít(hat), hogy instant kuka-e a hely. Nyilván ha már az interjún arról kérdezgetnek, hogy nem-e baj ha szopatnak a felettesek (szó szerint megtörtént eset), akkor az ott elégé red flag.
Persze a (kellő mennyiségű) fizetés ezt is felülírhatja, szal jah, a fizetés a legfontosabb paraméter. Aki mást mond az vagy hülye, vagy a képedbe hazudik.
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.20 09:42:29
@Im just here for the comments:
"Szép környezetben van" LMAO
Ez alapján a komment alapján te a "hülye" kategóriába tartozol úgy néz ki.

Az, elhelyezkedés ezt pont nem jelenti amúgy, nem mintha lenne jelentősége, ha te ezekkel időt spórolsz meg, az ugyan úgy átváltható fizetésre.
Ha hozzád vágnak +100k-t azért, hogy olyan helyen dolgozz, ahol nincs a szomszédságban egy tesco, abból a pénzből bőven megoldod másképp a problémát. Nyilván ez nem opció az árufeltöltő szintjén lévő állásoknál, az 500ft-os különbség kb. ott lehet releváns...

A valóságban gyakorlatilag minden átváltható pénzre, akár tetszik, akár nem. Nem véletlen, pont erre találták ki...
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.20 15:15:58
@jobangel: XDDDDD
Nem tudom eldönteni, hogy propagandát tolsz, álmodozol, vagy csak tudatlan vagy.

Az ember nem azért pazarolja el az idejét, mert az öröm neki, hanem mert enni akar, vagy épp kéne neki pénz arra, hogy azzal foglalkozzon amit tényleg szeret.

"Igen, van olyan hobbi, amit nehéz piacképessé tenni."
Jah.. .van olyan... 99,99%-uk...

ÉS amúgy itt is tévedsz. A programozást pl. lehet hobbi szinten tolni, és azt utána piacképesen munkává tenni.
De ettől még nem lesz hobbi/szórakozás a munka...
A munkahelyeden ugyan úgy nem azt fogsz fejleszteni amit szeretnél, hanem azt amit KELL. És ha azt mondják, hogy több ezer éves rendszert tákolj, vagy értelmetlenebbnél értelmetlenebb sziszifuszi munkát végezz, akkor azt fogsz. De ez ugyan úgy nem lesz szórakozás, hiába volt a hobbid.
(De ez bármilyen másik hobby -> munka esetén megvan.)

Amúgy a kádári szocialista érvelésed is röhejes, mert ugyan úgy nem fun a szalag mellet állni nyugaton sem, az USA-ban sem, de Japánban sem azért akasszák fel magukat, mert annyira fun a rabszolgaság...

Az (szomorú) igazság az, hogy gyakorlatilag elhanyagolható azoknak a száma akik nem kényszerből dolgoznak, és csak nagyon kevesek vannak, akiknek tényleg szórakozás.
Persze ennél jóval többen menőznek a haveroknak, hogy hát nekik mennyire fun a munkájuk, meg ugye ha hazudnak saját maguknak, akkor máris sokkal jobban elfogadják a tényt, hogy rabszolgák...
Azon gondolkodsz, hogy új életet kezdesz valahol? Ha igen, van nyolc hely, ahol tárt karokkal várják az idegeneket. Szóval nem csak Magyarországon kaphatnak pénzt a családok... Az olaszországi Locana (Fotó: flickr.com/Eleonora Gianinetto)..
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.15 15:17:01
@Zabalint:
Hát nem.
Amit te említesz az LIMITÁLTAN működik.
De itt véget is ér a történet. Megyeszékhely vonzáskörzetében működik, és jelenleg is létező jelenségről beszélünk.... de random noname zsákfaluk ígyis-ugyis órákra vannak a potenciális gyártól, a parasztok meg nem fognak napi több órákat utazni, akkor inkább közelebb költöznek(jogosan).

Alapból faszság az amit te és az utánad jövő ide hányt. A nagy cégek lazán megoldják ezt a problémát, így kurvára nem azt fogják nézni, hogy jön-e busz/vonat/taxi/hév/komp mucsaröcsögéről, vagy nem. Majd ha úgy érzik hogy ott van elég munkás, csinálnak ők járatot, részlet kérdés...

Csak a probléma ott van, hogy ezek a kihaló félben lévő falvak annyira elszórtan helyezkednek el, és annyira alacsony a lakosságuk, hogy még buszoztatással sincs elég ember a környéken. És akkor szalagmunkásról beszélünk, nem is mérnökről...
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.19 13:09:26
@Void Bunkoid:
Nem véletlen nem foglalkoznak vele: nincs értelme.

Persze ha szarnak magasról az ország sorsára, és csak jó pofizni szeretnének, akkor nyugodtan kihuzatnak egy autópályát mucsaröcsögére, meg építhetnek kórházat egy 50fös zsákfaluba, de gazdasági szemmel nézve ezt pénzkidobásnak nevezik.

Túl kevés ember él ezeken a területek, túl elszórtan, és miután a beruházások költsége nem lineárisan függ az azt használó emberek számával, gazdaságilag nem jó döntés ezekkel foglalkozni.

Egy random helyen létrehozott stadion vagy templom, vagy egyéb pénzlopás sem feltétlen hasznos, de jóval kisebb büdzsét emészt fel, így még elfogadható.

Nyilván nem jelenthetik ki nyilvánosan, hogy hát hagyják szép lassan szétrohadni ezeket a helyeket, de ezek már évtizedek óta halálra vannak ítélve, és ezen sem én, se te, se a kormány, de még Soros György sem tud változtatni. Ez egy eldöntött TÉNY.
A rajtuk elégetett milliárdok sem változtatnak rajta semmit, így a leglogikusabb hagyni őket a sorsukra.

Elég jól mutatják amúgy az ilyen dolgok, hogy átlag ember miért alkalmatlan döntés hozásra, mikor ilyen alap dolgokat sem ért meg.
De amúgy gondolj csak bele egy kicsit: vannak olyan városok, ahol többen élnek(több mint 3szor!!!), mint egész Magyarországon. Szerinted? biztos kell nekünk a több száz/ezer párszáz fős falu?
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.20 07:57:57
@Void Bunkoid:
Nem véleményt írtam, hanem _TÉNYT_.
Az, hogy te mennyit vergődsz itt, vagy mit szeretnél a lőtéri kutyát sem érdekli. Ezek a falvak kifognak halni, akár tetszik akár nem, akár piros hó esik akár nem. Ezen senki és semmi nem tud változtatni, max elnyújthatja/felgyorsíthatja a haláltusájukat, de a gazdasági törvényekkel nem lehet (hószútavon) szembemenni...

Aki okos az hagyja őket a sorsukra... aki nem az meg szembe megy az autópályán.

btw: az efféle zsákfalvak a kihalás szélén vannak Ausztriában(meg ugy bárhol a világon) is, szal miről is beszélsz?
Üdvözlöm minden olvasónk! Enz vagyok a KatPol Blog csapatából, ez pedig a modern kínai történelemmel foglalkozó sorozatunk következő része. Mint eddig is, az átírásoknál elsődlegesen a népszerű magyar átírás szerepel, mellette a pinyin zárójelben az első említéskor. A tájékozódást segítő térképek…..
Tim Cook kijelentette, hogy gazdasági szempontból rossz ötlet volt akcióssá tenni az akkumulátor cserét, merthogy emiatt kevesebben akartak váltani az újabb készülékekre és részben ennek tudhatók be az alacsonyabb számok. Csakhogy senki sem tudja garantálni azt, hogy a csere egy…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.13 09:55:31
Valamikor a rendszerváltás (vagy mi) környékén azt csiripelték a madarak: egy jó menet a kocsisoron 3000, de gumi nélkül 5000 Ft-ba kerül - orvosi kezelés nélkül. Nos, ha valami fejlődött kis hazánkban, akkor az kétségkívül ez az árfolyam, hiszen – akciósan, csak itt, csak most, azaz kb 5-6 év alatt…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.12 16:05:56
Nagy változások vannak az emberek szexuális életében. Két tanulmány szerint az Egyesült Államokban az emberek egyszerűen kevesebbet szeretkeznek, mint egy évtizeddel ezelőtt, és a heteroszexuális nők kevesebb orgazmust élnek át, mint mások. Szakértők mondják el, mi állhat az…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.06 14:30:56
@steery:
Ez faszság.
Az emberek 99,99% kuráva nem érdekli, hogy hány ember van a földön. lol alapból sem lesz neked semmivel jobb/roszabb ha te nem csinálsz gyereket, +-1 nem számít a több milliárdnál...
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.08 08:28:28
@steery: "hogy a túlnépesedés ténye benne van az emberiség kollektív tudatában"

Nem, nincs benne. Mint ahogy írtam - ha figyeltél volna - kurva magasról teszik rá az emberek 99.9%-a...
Berelhetoreklamfelulet 2019.02.08 08:31:06
@BOAR: Sajnálom, hogy autista kirohanásaid vannak, de ez az oldal ne mennek a kezelésére van fenntartva.
Sokszor olyan technikai vívmányok lesznek az enyészeté, amikről sosem gondoltuk volna, hogy helyettesíthetők. Ilyen volt például a kazetta és a walkman, az MSN, és ilyen volt az alábbi öt, mobilhoz köthető szolgáltatás...
Míg 2017-ben a műtárgyak számítottak a legrosszabb befektetésnek a Knight Frank Luxus Befektetési Index (KFLII) szerint, addig egy év alatt nagyot fordult a világ, és a bort megelőzve az élre ugrottak. Aston Martin 1960 DB4GT Zagato..
Tart a hírhedt mexikói drogbáró, Joaquin El Chapo Guzmán pere New Yorkban. Egykori testőre árult el részleteket a 2016-ban elfogott bűnöző kegyetlenkedéseiről...
Az előző posztomban volt egy gondolat, ami sokat segít a jó munkahely megtalálásában, ez: Gondolhatod úgy, hogy ahol nem tolerálják a családcentrikus hozzáállást, ott nem akarsz dolgozni, az ilyen cégeket meg pont azzal tudod kiszűrni, ha tájékoztatod őket a családodról. Ilyen szűréseket lehet…..
  Celldömölk egyik szobormozdonya, egy apró kis parkban pihen Mostani bejegyzésem témája a gőzmozdony, persze nem műszaki,  sokkal inkább személyes szempontból. Pontosabban megfogalmazva: egy  ”vasútbarát” találkozása ezekkel a nagyszerű gépekkel. A gőzösök a vasúttörténet talán legjelentősebb,…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.01.23 13:27:03
@F.M.J.: "Olykor ér az a vád, hogy belesűlyedtem a "régen minden jobb volt" demagógiába."

És milyen jogosan. A mai embereket már rohadtul nem érdekli ez, de valószínű az előző generáció nagy részét sem érdekelte.
Ma max rohadni, meg grafitit fogni lennének jók...
Nem egészen egy éve, hogy a Hard Rock Cafe társalapítója, Pete Morton 110 millió dollárért eladta malibui házát, ezzel új rekordot állított fel a kedvelt óceánparti helyen. Most azonban veszélybe került a csúcs, mert az NBC Universal vezetője, Ron Meyer 125 millióért kínálja villáját...
Berelhetoreklamfelulet 2019.01.22 13:55:34
Eddig tartott a 2018 végi adásdömpinget követő pihenésünk: 4 adás felvéve, abból 3 már megvágva, szóval ideje, hogy ezekből az elsőt publikáljuk végre. És ha már számok: 2018-ban 61 adásunk volt (30 Mini, 30 vendéges, 1 besztof), a vendéges adásokból hármat élőben vettünk fel, és bár volt 3 olyan…..
Egy CIA-tiszt visszaemlékezése Frank Snepp 1943-ban született és a Columbia egyetemen diplomázott. A CIA tagjaként elsősorban Dél-Vietnamban dolgozott, ahol részt vett a Phoenix-programban. Az utolsó amerikaiakkal távozott Saigon 1975-ös elestekor. Egy évvel később lépett ki, ezután újságíróként,…..
Berelhetoreklamfelulet 2019.01.21 14:11:33
@Skorzeny:
Nem tudom megvan-e, hogy nem ingyen van a felszerelés és hadi anyag. Volt ott rendesen ember, akik jól jártak vele...

Mo-n stadionokkal lopják ki az ország pénzét. USA-ban hadiiparon át...
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
Berelhetoreklamfelulet 2019.01.21 12:34:31
@vinczezol79:
Jah biztos :D A világ ~3. legnagyobb serege ellen pár elavult bombázóval állnának ki.

Meg amúgy mire is használták volna? Lebombázzák a saját területüket (Krímet)? Vagy netán átmennek Oroszországba? Mer utóbbi esetben valószínű ma Oroszországgal lennék szomszédosak...