Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roane

409 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Talán eltűnök hirtelen, akár az erdőben a vadnyom, Elpazaroltam mindenem, amiről számot kéne adnom. Már bimbós gyermek-testemet szem-maró füstön száritottam. Bánat szedi szét eszemet, ha megtudom, mire jutottam. Korán vájta belém fogát a vágy, mely idegenbe tévedt,…..
Kopognék ajtódon alázatosan. Az ajtód sem lelem. Zörögnék kövön, felhőn, sziklaszálon. Az mind csukva nekem. Hozzád az utat sem találom, mondják, itt rejtezel a fűben, fában s kék gyümölcsben - lakod ki nyitja fel? Nyitom, töröm, veszem a számhoz, mi kezembe kerül s elejtem…..
 Viszontlátásra, - mondom, és megyek. Robognak vonatok és életek - bennem, legbelül valami remeg. Mert nem tudom, sohasem tudhatom: szoríthatom-e még azt a kezet, amit elengedek. Viszontlátásra: mondom mégis, mégis. Viszontlátásra - holnap. Vagy ha nem holnap, - hát holnapután.…..
Megváltozik szép lassan a világ,Szelíden, halkan elsötétül,Maholnap semmi se marad,Sok színéből, bolond tüzébül.Nem vonz már semmi messzeség,Nem szédít semminő magasság...Nem akarnak sírni a szemeim... ..
Menni kellene melegebb tájakra,ki tudja, merre, ki tudja, hová?Északabbra, zúzmarás, fagyostélbe, délre, keresztre feszítve.Menni kellene melegebb tájakra,ki tudja, merre, ki tudja, hová?Keletebbre, napraforgós nyárimezőkre, közelebb a Naphoz,gyökereinkhez. ..
Tövismadár Rab Zsuzsa: Számadás 2009.12.30 16:57:00
Falaim egyre vastagabbak. Éveim egyre vékonyabbak.Évszakokat villant az ablak. Vicsorgó tükrök megharapnak. Aszály mögöttem, üszkös évek. Lapály előttem, tüskös évek. Amennyit magam, annyit érek. Egyedül semmitől se félek.Csak senkit többé meg ne szánjak. Maradjak…..
Hol az örök titok szunnyad,van egy túlvilági rét.Itt jártam, e földi útnakvéletlen vendégeként.Erdők, vizek áradása.Fönn egy szárny suhan velem.Égitestek vad futásavonta ködbe életem.Nem a te csókodtól égtem,sorsom nem hozzád füzött.Érzem: új út készül értemnapkelet s…..
Tövismadár Sorsunk 2009.11.23 06:04:02
Sorsunk az lesz, amit majd megérdemlünk, bár felvetődik a kérdés, hogy van-e olyan élet - akár a szentek élete is - amely ne lenne nap nap után alávetve a hazugságnak?..
Az én birodalmamlábbal könnyen bejárható,nem jelzik cölöpkarók,sem elsárgult térképek.Nem állhatok a tornácra,amíg csendesen emelkedik a nap,sugarai nem jelölnek határokat.Az én birodalmamlábbal nem taposható,s csak azt engedemerre az ember nem látta vidékre,akit magába zárt a…..
Tükörcserepek G.B.Shaw igazsága 2009.10.04 18:58:00
A hazug ember büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek. (George Bernard Shaw ) Ez lett életed egyik nagy büntetése, F...
Úgy jön ma már, mintha álmodtam volna,hogy itt voltál s azt is, hogy nem vagy itt,holdad vagyok, mely vonzásod körébenjárja végtelen útjait. feléd fordítom arcomat, mert tőledhullhat csak rám a fény és a meleg,s olykor, mikor közeledbe érek,már azt hiszem: most...most…..
Megannyi küzdelem a lét, pedig van még virág... apró öröm, pilleszárnyon röppenve pirkad a hajnal, s a nap már el is köszön. De... ugye, ha borzasztó távol vagy is, nem felejted el nevem? Félek, felemészt az idő, pedig nem kellene... ez a sorsunk, egy idő után már megtörve…..
Tükörcserepek Fogy az idő.... 2009.09.03 10:01:00
Tükörcserepek Gárdonyi Géza 2009.08.16 09:27:00
Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan.(A láthatatlan ember)   ..
Tövismadár Illúzió 2009.08.04 13:16:00
amit te érzelnem illúzióamiért érzedsem illúzióaz a valóságde te küzdeszellene és ezértFÁJa küzdelem fájnem a valóságde te fordítvaéled meg ésez az illúzió..
Tövismadár Wish you were here 2009.07.30 12:46:00
Meghallgattam ezt a dalt, és eszembe jutott róla egész életem legszebb és egyben legfájdalmasabb 5 napja.Wish You Were Here...Me, oh, my country man,Wish You Were Here...I Wish You Were Here...Don't you know, the snow is getting colder,And I miss you like hell,And I'm feeling blue...I've got…..
Van szerelem bevallhatatlan, vállalt nyugalmad őrzöd abban, te döntöttél ekként magadban: titok legyen. Bevallhatatlan. Azt dédelgeted ami gátol, ami megóv a kimondástól, úgy őrzöd, mint koldus a rongyát, hogy tested pucérnak ne mondják. Észrevétlenebb a fedettség, a megtagadott…..
Még várj... még van idő,magasan jár a nap.Ne tudja senki,hogy csak álom ez, álmodtál,s én is csak álmodtalak.Majd elcsitul köröttünk a világ,és szürke fátyol könnyű árnyaborul a tájra...Akkor majd újra itt leszek.Meglásd, a csillagok világátborítja ránk az éj, s a…..
Tövismadár Fodor Ákos 2009.07.13 08:48:00
Nézz a Holdra,mintha álmodnád:mintha némasága hozzád szólna.Lépj a Holdra.Ez a távolság,mit lelkünk megtesz évezredek óta.  ..
Boldog a virág és boldog a levél, mert igazán virág és igazán levél, és nem akar látszani másnak.Boldog az ember, ha igazán ember, és nem ismeri útját a hamisságnak...
Tükörcserepek Marcus Aurelius 2009.07.12 10:26:50
   "mindenki megbízott benne,    hogy amit mond, azt úgy is gondolja"  ..
Tövismadár Életérzés 2009.07.08 08:20:05
A hajdan és a majdan között kifeszített sorskötélen táncolva zuhog rád a jelen.....
Tövismadár Így jellemzett valaki 2009.07.07 07:39:00
Te, mint az introvertált érző típusok általában melegszívű és lelkes vagy, de ezt csak a hozzád közelállók ismerik fel. Leginkább érzelmeidre hagyatkozol, és ez azzal jár, hogy döntéseidet szubjektív értékrended alapján hozod meg. Introvertáltságodból fakadóan ezek az…..
Tövismadár Megélt igazság 2009.07.05 12:40:00
Biztos vagyok abban, hogy sem térbeli távolság, sem halál vagy távollét szét nem választhatja azokat, akiket egy lélek éltet, egy szeretet fűz össze.(Szt. Bernát) Ez bizony nagyon igaz, erről szólt az életem.Sem a távollét, sem a halál nem változtatott meg semmit a szeretet…..
Tövismadár Léggömb -pár 2009.07.04 10:53:00
Általában az egyik ember lehúzza magához a másikat.Az egyik szeretne léggömbként felszállni, a másik meg csupán holt súly rajta.Mindig érdekelt, milyen lenne az, ha két ember, egy férfi meg egy nő együtt akarna felszállni, léggömb-párban...