Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legelő Őse

5 bejegyzést írt és 3037 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
Könyvtacskó Alvás két turnusban 2021.12.18 10:01:00
Az iparosodás előtt az emberek többsége naponta kétszer aludt. A mai ritmus a mesterséges fény alterjedésével alakult ki. A fényszennyezettség és a technikai eszközök állandó jelenlét nagyban rontja az alvásminőségünket. Az alvászavar népbetegség lett. Világméretű alváshiány-járvány fenyeget!..
Új paradigma Közös áldozat 2020.08.30 00:42:51
A legsúlyosabb fertőzést honfitársaink gondolkodásában okozza a járvány. Sokan úgy értelmezik a jelenlegi helyzetet, hogy újra hősökre van szüksége a nemzetnek. Ismét Jurisich,  Zrínyi, Dugovics ideje érkezett el, mindenki, aki igaz ember, most meg kell mutassa, hogy vitézül állja a sarat, bátran…..
Legelő Őse 2020.08.31 07:47:31
@Japersze: jelentősen csökkenti annak a kockázatát, hogy ha te tünetmentes hordozó vagy, akkor másokat megfertőzz. Ez tudományos tény, te meg működj együtt a közösség miatt. Erről szól a poszt is.
Legelő Őse 2020.08.31 07:51:16
@Buchhalter: tudományos tény hogy a közösség maszk viselése jelentősen lassítja a járvány terjedését, és ez a cél. Ez tény. Senki sem cáfolja. Ezért a közösség érdekében, te is vedd fel. A vírust így nem lehet megállítani, de ha te tünetmentes hordozó vagy, akkor csökkenti a továbbfertőzés kockázatát. Ez a poszt első bekezdése.
Legelő Őse 2020.09.17 08:20:27
@alöksz róz: nehéz vitatni a konkrét számokat. 20-30 szoros az átlagos mortalitása az influenzához képest.
Ez sajnos rendszeres „taktika”, és nagyon rossz taktika: az álláskeresők kétségbeesésükben olyan alacsony árat mondanak a munkájukra, amiről azt gondolják, hogy ennyiért már csak felveszi őket egy munkáltató. Ennek a kétségbeesésnek egy másik hozadéka, hogy szívesen látnák az álláshirdetésekben,…..
A most következő cikkben egy olyan történetet mutatunk be, amely a mai napig megoldatlan rejtély Hawaii környékén. A családtagok még ma sem adták fel a reményt, hogy egyszer fény derülhet az igazságra az ügy körül...
Legelő Őse 2020.06.01 09:54:18
Azt mondják indulatból tollat, vagy az én esetemben billentyűzetet ragadni nem túl szerencsés. Vártam is vagy fél napot, de nem csökkent közlési vágyam. Az indukációt egy cikk váltotta ki amit az Indexen olvastam (Ide kattintva  olvasható). Bejegyzésem címe is az idézett cikk címéből eredeztethető.…..
Legelő Őse 2020.05.15 14:31:38
@midnightcoder2: az emberi társadalom és annak viszonya a természetttel folyamatosan változik. Nem értem hogy miért érv hogy szerinted mi lesz ebben 30 év múlva. Jelenleg a társadalom az élelmiszerket nem vadászat és halászat utján magának szerzi be, és a természettel és az álatokkal való kapcsolatában kezd kialakulni egy meghatározó viszony, amely jelentősen eltávolodik és barbárnak tartja a sportvadászatot. Ez a helyzet. Ez ellen lehet érvelni, de ez van.
A kutya pedig a természeteben szabad "vegyértékben "nem létezik, az ember mellett alakult ki - a létezeése az emberhez és az ember családjához kötött. Ezek tudomáynos tények. A kutya soha nem élt az erdőn, mezőn, hanem ez ember közvetlen környezetében. De mivel tényleg nem akarok 4.osztályos környezetirmeret ótába belemenni, szerintem inkább olvass sokat, aztán érvekkel vitatkozzunk.
Legelő Őse 2020.05.15 18:17:26
@Zabalint: egyetértek. hivatásos vadászok, ellenőrzött körülmények között, profittól mentesen, kizárólag a közjót figyelembe véve, szakmai alapokon vadásszanak.
Legelő Őse 2020.05.15 18:19:26
@Zabalint: kétségtelen, de akik panelben tartják a kutyát szignifikánsabban többet kültenek rá és gyakrabban viszik sétálni mint akik udvaron. Ez a helyzet, a googlben található egy felmérés is erről, kissé fáradt vagyok, de megtalálod ha rászánsz kis időt. A kutya az emberekkel szere lenni, és mozogni szeret, ezek között meg pihenni. A helyszín másdolagos.
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
Legelő Őse 2020.02.03 13:59:15
Az ingatalnozás tényleg egy szakma, és sok országban így is működik. Nálunk ezt tényleg nem tapasztaltam, ezért a poszt írója nem értem miért csodálkozik, amikor szembesítik a valós tapasztalatokkal. Az egyesült államokban is hasonló százalékok vannak, de ott ezért a pénzért egy nagyon komoly szolgáltatást kapsz, aminek része hogy az ingatlanos valóban elképesztő profi képeket, videót, akár honlapot, táblákat is készít , alaprajzot profi programmal, 3d belső cuccokat, finanszírozási ajánlatokat gyűjt az ingatlanoz stb. stb. stb.. egy nagyobb értékű ingatlannál ezek mindegyike akár, nem pusztán a szokásos felületekre teszi fel, továbbá vannak befektetői kapcsolatai, hírnevet akar magának szerezni, ezért profi szakemberekkel - alvállalkozókkal veszi körül magát - profi módon tárgyal és értékesít, valójában képben van az ingatlanokkal kapcsolatban (általános műszaki tartalomig is bezárlólag) , a piaccal kapcsolatban pedig teljesen naprakész. Folyamatosan elérhető, az összes szomszédot végigkérdezi hogy számukra érdekes lehet-e stb stb. Tehát az általam hazánkban megismert ingatlanosokhoz képest sokszorosan több energiát és szakértelmet fordít. Lakást adnánk el, megkérdeztem az ingatlanost, miért szerződjek vele, azt mondta bekerülünk egy nagy rendszerbe, ahol a kollégái is keresni tudják majd az ingatlant, most a telefonjával készít képeket, majd feltölti az internetre, és heti egyszer összegyűjtve a jelentkezőket, meg fogja mutatni az ingatlant. Ezzel keresne kb 1 hónap alatt 1,5 millió forintot. A saját költsége ezen kb 100e HUF. Ez tényleg mi?
A legtöbb helyen a haszonkulcs olyan 30-40% körül van a világban ami még így is elképesztően magas, de mivel a fenti szolgáltatásokra be kell előre fektetni, hát persze hogy az. Nálunk az ingatlan piacon ennek sokszorosa a HK, de a legtöbb esetben egyáltalán nem függ az ingatlanostól hogy meg akarják venni a lakást vagy sem. Amikor dübörög a piac, akkor sincs különbség hogy én csinálom vagy ingatlanosra bízom, mert egyszerűen nem veszem észre hogy mi az amit csinálna amit én nem tudok, de ennyit meg egyszerűen nem ér meg, hiszen a kb150e órabér akármit is dolgozom akkor sem éri meg. Ha felveszek egy embert egy hónapra és kizárólag napi 8 órában az ingatlanommal foglalkozik, akkor is jobban járok. Ezért vannak felháborodva az emberek javarészt, mert az ingatlanosok jelentős része ezt csinálja, azokat vegzálja akik kiírják hogy nem akarnak velük dolgozni, majd a piac organikus kereslet kínálatában keresnek pénzt. Az ő hírdetésére jelentkezett valaki? Akkor ő adta el. Nevetséges, miközben valóban a legtöbb esetben csak nehezítő tényező az adásvétel során, mert semmilyen módon sincs felkészülve az ingatlannal kapcsolatban, nekem ez a személyes tapasztalatom, nagyon nagyon ritka kivételtől eltekintve. (szolgáltatás ott sem volt, de legalább profi kommunikáció és elérhetőség, sok információ stb.) Szívesen veszem ha megírja, mi az a szolgáltatás amivel érdemes lenne megbízni, mert az több mint amit magának tudna csinálni egy átlag budapesti lakástulajdonos. Szerintem egyértelmű hogy az USA példában aki ingatanost bíz meg meg, hatalmas előnnyel indul azokkal szemben, akik maguk szeretnének értékesíteni. Sőt verseny van közöttük. Nálunk mi ez az előny?
Legelő Őse 2020.02.03 15:54:06
@I Love Buda: sokszor az szolgáltató lánc aki terjeszkedik nálunk, az ide való szolgáltatási színvonalat hozza, mert annyira alacsony a belépési korlát, hogy nem fog mást csinálni...ezt csk óvatosan jegyzem meg. Sőt a tömegre megy.
Az átlag amerikai "tömeg" ingatlanoknál tényleg ez a helyzet, ahogy a hazai panellakások esetén is, vagy néhány vidéki kisváros vagy budapesti külváros esetében is tényleg. Szinte mindegy. De a fővárosban a belvárosban és akár a budai nagy értékű ingatlanok, az ottani nagyobb értékű ingatlanoknak felelnek meg, ahol véletlenül sem ez a helyzet mint amit említ, és az hogy a két ingatlan piac nyilván teljesen más, az persze nyilvánvaló, de hogy ahol lenne értelme a plusz szolgáltatásnak az ott megjelenik, itthon pedig én ezt nem látom. Az hogy egy külvárosi panelház értékesítése és egy akár 10x annyit érő 5. kerületi ingatlan esetén is ugyanazt a szinte semmit kapnám, engem elgondolkoztat, de most megtudtam hogy annyira sokat , hogy nincs is ideje leírni....
Nem értem hogy egy "laikusnak" miért nem lehet elmondani pár egyszerű érvet, amely arról szól, hogy mi az az szolgáltatás amiért fizet? Egy New York / Manhattan belvárosi, ingatlanpiaci szempontból Budapest belvárosával egál lakás (nyilván nem, de jellegében a példánkban igen) esetén mindig van plusz szolgáltatás, nem csak alaprajz. (A 3d alatt nem egy formátum, hanem egy megjelenítési forma, alaprajz alapján felépített modul, vagy videó ((pl a 3d real estate walkthrough nagyon népszerű, és a tömegingatlanokon kívül mindenhol elérhető, egy youtube keresés, és eldobja a szemét)) és nem, a hirdetési felületeknek nem is kell kezelniük, hanem legtöbbször linkeken érhető el, de ahol elterjed, ott simán beágyazható. Nálunk azért nem terjed el, mert ki fizetne ki érte pár dollárt havonta, ha enélkül is megy a biznisz...)de én nem számonkérem, csak azt mondom hogy a hazai 100 millió feletti ingatlanok esetén is ugyanazok a béna képek vannak, és ugyanazt kapom, egy hirdetést a neten. Vagy nem? Csak laikus vagyok?
Én egész eddig azt hittem ez egy szakmai blog, aminek a lényege, hogy önöket válasszuk esetleg. szerintem ez például olyan dolog, ami megérne ennyit, tehát értem hogy önöknél van alaprajz, de mi az a plusz akkor amiért ne magunknak csináljuk? Egy google keresésé és számtalan filléres alaprajz tervező a neten, kb 10 perc alatt profi alaprajt készíthető. Fent olvastam, az idő. Én értem, de akkor meg nagyon nem arányos ez árban. Egy panel vagy kisebb értékű lakás esetén, lehet hogy simán. Én szívesen megbíznék egy profit, jelenleg is van a családunknak eladó belvárosi ingatlanja, de tényleg nem hittem el kik akartak jelentkezni azért a várható jutalékért. Az a minimum amit elvárnék hogy legalább velünk tárgyalóképes legyen, ne kioktató, és hét elmondja mit tesz három kattintáson és a heti egyszeri 2 órás lakásmutogatáson kívül bele. Találkoztunk 7 ügynökkel, és elképesztő hogy mindegyik géz volt. Szerintem a kérdés jogos lenne minden szolgáltatási területen, mit kapok a jutalékért? Akkor csak annyit, amit írtam?
Németország egyik legismertebb üzletembere és befektetője a múlt héten a Handelsblattnak írt cikkében elemezte Elon Musk sikertörténetét, és sötét jövőt vizionált a német autóiparnak. Lefordítottam a cikket, mert rengeteg érdekes aspektusa van, megközelítése értelemszerűen nem szenvedélyes autósként…..
Aktivsport Az evezőgép előnyei 2015.05.14 10:01:11
Az evezőgép kevésbé népszerű fitneszeszköz, mint például a futópad vagy a szobakerékpár. Tény, hogy több helyet foglal, mint a fentiek – bár kisebb lakásba összecsukható változatot is választhatunk –, azonban nagyon hatékony edzésformát kínál. Minden izom dolgozik Az…..
Legelő Őse 2020.01.02 11:25:08
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
Mostanság már örülnek cégek, ha „elég jó” embert találnak, aki majd szakmailag oda fejlődik, ahová az állásban kell. De mellé nyílt egy – szerintem - kellemetlen irány a kiválasztásban, ha már szakmailag nem tökéletes, és fejlesztendő az az ember, akkor legalább a személyisége illeszkedjen. Elsőre…..
Legelő Őse 2019.09.27 07:53:26
@élhetetlen: senki sem akarja a személyiségedet fejleszteni. A viselkedésedre adnak visszajelzést, és azon tudsz változtatni. Persze az emberek jelentős része nehezen fogadja a visszajelzéseket, hiszen ezer éve profi a szakmájában, mindenhez is ért, csak éppen egy közegben együtt dolgozni másokkal, változó környezetben azt igényelheti hogy a megszokott viselkedésmintáinkra ránézzünk, és ha szükséges változtassunk. Ebben segíthet egy szervezet pszichológus. Persze az "ego" nagy király, egy szimpla visszajelzésen elgondolkodni...ugyan, inkább mindenki hülye, a pszichológus meg pláne. (Megjegyzem kétségtelenül van sok rettenetes szakember közöttük is, ahogy vannak jó fogorvosok és rosszak, de ettől nem maga az fogorvoslástan badarság)
Legelő Őse 2019.09.27 08:06:44
@Szaktanár: ha a fiatal csinos, diplomás, okos, jól tanuló lányod első munkahelyén prostituáltnak néznék a hatalmas egoval rendelkező sikertelen örök áldozatok, csak mert derogál nekik egy 30 perces interjú valakivel aki fiatal és nő, talán máshogy ítélnéd meg a helyzetet...
HOTEL VIVRE Ciki az absztinencia? 2019.09.09 19:46:09
Azon filozofálgattam már jó ideje, miért ciki nemet mondani az alkoholra, mikor szembejött Celeste Yvonne története. Celeste mindennap megküzd a függőségével, és már két éve egyáltalán nem iszik. Viszont minden egyes nap kifogásokat kell gyártania, mikor megkérdezik, miért nem akar szeszes italt…..
Legelő Őse 2019.09.11 06:50:38
@Fülig José: te szimplán trollkodsz, vagy ez teljesen komoly amit itt előadsz?
   ..
Legelő Őse 2019.09.07 13:54:24
@bkkzol: részemről sajnos a sárgáját nem bírom, a laktózt szintén, ráadásul gluténérzékeny vagyok. Így kénytelen vagyok mást választani. Amúgy igazad van a többiben, amit én nem értek, az a transzzsírok mekkája a bő olajban sütés. A hatása tényleg borzalmas.
Szeptemberben indul igazán az ételrendelés szezonja. A nyaralásból a munka szépséges világába visszatérők ekkor kezdenek újra a munkahelyre, de akár otthonra is ebédet rendelni. Az utóbbi időben egyre több egészséges ételfutár van, akik mentes vagy alacsony kalóriájú ételekre specializálódtak. Most…..
Huawei P20 Pro telefonom van. Azért kezdem ezzel a ténnyel, mert elég fontos információ ahhoz, hogy miért is jutottam el egy apró USB méretű DAC-hoz. Hogy mi az a DAC? Digital analóg konverter, ami a digitális jelforrást analóggá alakítja, tehát tudjuk hallgatni a biteket. Magyarán olyan, mintha…..
A jó öreg kutatások szerint bizonyított tény, hogy egymás közti kommunikációnk jelentős része nem verbális, azaz számokra vetítve a kommunikáció 55 százaléka gesztusokon, 38 százaléka hangokon és csak 7 százaléka szavakon keresztül zajlik. Mindez egyértelműen bizonyítja a testbeszéd fontosságát,…..
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
Legelő Őse 2019.06.19 09:01:26
@Krisz101: meg kell adni a pontos dátumot és területet, onnantól vannak árak, kb 400 szűrő, és 6 sorbarendezesi lehetőség, a szövegeket pedig a szállások írják. Nem pontosan értem miről beszélsz. A bookingot tudni kell használni. Sajnos tényleg semmiért nem vállalnak felelősséget, de ha ezt tudod, a legjobb keresőjük nekik van.
Ismerem Blankát, jóban is vagyunk, ennyi elfogultság engedtessék meg nekem, de ez visszafelé is igaz: a vele szemben írt szavaim néha ridegnek tűnnek, de nem azok, csupán le akarom csupaszítani a legvégsőbb jelenségig, ami ellen viszont föl kell hördülnünk mindannyiunknak. Egyébként tehetséges…..
Legelő Őse 2019.04.19 19:35:33
@jajdehülyevagyok: amit te róla írtál ide, az egy az egyben elmondható a te hozzászólásodról. Minden szó ül. Talán annyi, hogy ő legalább csinált valamit, te ki sem keltél a fotelből
Én már az Exatlon első promója láttán attól rettegtem, hogy előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a távolról skorbutos öregasszonynak tűnő Palik László lefordul a dobogóról Dominikán. És akkor még nem is tudtam, hogy a műsorvezető csak gyümölcsöt és zöldséget eszik, és minden nap edz valamit de a…..
Legelő Őse 2019.02.28 18:03:04
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Palik László 57 éves, aki nem fiatal versenysportoló, hanem naponta 8 órát dolgozik egy teljesen más éghajlaton, gigantikus páratartalomban. Maradjunk annyiban. A skorbutos öregasszony egy vicces hasonlat, nem egy pontos betegség meghatározása.
Végül pedig ha már lehet tudni hogy a koncerten nem lesz ott az előadó, akkor helyes a mondat, hogy :kellett volna fellépnie....
Ez így háromból három.
Ha nem lenne ekkora arcod, talán könnyebb lenne kihúzni a fenekedből, ezúton is elnézést a személyeskedésért.
Az alábbi történetben olvasónk is elismeri, hogy fia hibázott: nem ellenőrizte a benzinkúton váltott megyematricáit, és az is értjük, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a mi érdekünkből és azért van, hogy behajtsa mindenkin az autópálya használati díjat, mégis nehéz nem úgy értelmezni a…..
Az egészen biztos, hogy a hajléktalanság és a hajléktalanok kriminalizálása nem az a téma, ami összehozza a Fidesz szavazóit, hogy egy emberként sorakozzanak fel az Orbán-kormány döntése mögött, így az elmúlt napokban igencsak vértelen és bizonytalan nyilatkozatokat hallhattunk a kormányzat…..
Legelő Őse 2018.10.21 08:05:55
@Tenkes Kapitánya: ezek a civilek már akkor keményen a saját idejüket, pénzüket, életüket áldozták mások segítésére, amikor te még azt se tudtad ki az a Soros György, és Orbán még éppen jóban volt vele. Maradjunk annyiban hogy fogalmad sincs miről beszélsz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre ÜDV MT! Történetem már több éves, viszont úgy gondoltam, hogy telt el annyi idő, hogy közreadjam, hiszen már nem ártok vele senkinek, mivel a cégeknek azon egysége már évek óta bezárt. Akkor már…..
Legelő Őse 2018.06.10 21:37:12