Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mind2 (törölt)

0 bejegyzést írt és 3308 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye emlékszünk Miklósi Gábor remek helyszíni riportjára a hétesi telepről? "A vasgyári dolgozóknak épült, egykor irigyelt kolónián mintegy negyven szociális bérlakásban ma közel négyszázan laknak. Két idős ember kivételével mindenki cigány." Aztán egész…..
mind2 (törölt) 2010.02.28 00:09:46
@hannibal22-73: Boldog születésnapot, a mondat igazi értelmében, hogy legyen még sok ilyen, és egészséges légy, megelégedett, aki élvezi az életet, mosolygós, néha egy jó tokajit kortyolgató, néha egy jó buktát evő, néha vakmerő a marhapörkölthöz.... mindezt kívánom neked :)))) meg hogy a szempillantások öröklődjenek :)))
mind2 (törölt) 2010.02.28 00:26:40
@hannibal22-73: meg hogy a szempillantások öröklődjenek :))) EZT nem érted ?
Majd megérted :) Azt jelenti, hogy a szemébe nézel,, és vele jön minden, mert egyek vagyunk,, messziről, közelről,nekem barna, neked szőke, és fordítva... magyarok vagyunk,,semmi több, erről szól az egész :)
2009. október 22.: "Idén nem lehet kifizetni jutalmat az állami vezetőknek, céljuttatást a minisztereknek és államtitkároknak, a vezető beosztású köztisztviselők esetében pedig a kormány harmadára csökkenti a legnagyobb adható jutalom összegét - közölte a…..
mind2 (törölt) 2010.02.25 15:17:32
@Seduxen: én is úgy vagyok, mint Szellem. Valahogy maradtam. Apám mindig sírt ha meghallotta a Himnuszt. Bokros alatt annyi volt a gyesem, mint a fűtésszámlánk.( szolidaritva olvasom a feleséged és családod helyzetét az ellátásokat és az állam " hálás " tevékenységét illetően a gyerekesekkel kapcsolatban ) 98-ban boldog voltam. 2002-ben Apum kopogtatókat gyűjtött - rákos betegen. Aztán nyáron meghalt. " Mi lesz veletek ? Mi lesz ezzel az országgal ?
2002- ben nagyon-nagyon dühös voltam. Máig megmaradt bennem a szálka.
Valahol értelek benneteket. Az embernek gyerekei lesznek, és jövőjük. És szomorú, hogy a kulcs nem a Te kezedben van igaz ?
mind2 (törölt) 2010.02.25 15:34:57
@Seduxen: hát, de azért dobtam egy hátast, mit ne mondjak :) Tudom, hogy kortól függ, családi állapottól függ, élethelyzettől függ...azt is tudom, hogy most neked is más, ha a kis tökös szemeibe nézel. Valahogy kiterjed a felelősség a családra, ....
Nem akarok szentimentálisnak látszani, de nekem azok a pillanatok is hiányoznak, amikor a magyar zászlót sok kéz tartja, amikor szépek a nemzeti ünnepek, amikor egyáltalán VANNAK nemzeti ünnepek. Ha nem egy lesajnált , hanem egy erős ország állampolgára vagy külföldön.
Franc tudja, öregszem :)) Mondjuk lehet - sőt biztos - neveltetés kérdése is, hogy nem tudok innen elmenni pl. Szeretem ezt az országot, a gyerekeim is szeretik, és tényleg igaz , hogy "érted haragszom, nem ellened " :(
mind2 (törölt) 2010.02.25 15:40:14
@Marcellusca: neked valami centrumpárt lenne jó, de az ma nincs Mo-on :)
háát, ennyi politikai coming out után úgy érzem magam.... a franc se tudja hogyan.
Furcsa na.
z666 vajon mi lehetett korábban ? :D
Dobolyi volt hétfő reggel a Mokka vendége, ahol nemcsak a makaói útról kérdezgették, hanem a 2 millió forintba kerülő mongóliairól is. (Veres Jani repjegye 1,1 millióba került, a neten 250 ezerért találtam, de az a fránya közbeszerzés de megdrágította ...) Dobolyi szerint…..
mind2 (törölt) 2010.02.23 15:45:31
@derelyegrádi szellem: kis ország, kis kúrás, nagy ország nagy kúrás....na mármost, ha a hír tv lehozza, akkor másnap a tv2 is, mostanában ez a tendencia.
Régebben úgy volt, hogy a hír tv-n kb. 5 napig kellett valamit nyomatni, mire átugrotta a ker tévékben a lojalitás-küszöböt.
Azért megnézném ahogy a Krakkó Ákos elé nyomja a mikrofont : hogy akkor volt is, meg nem is, hívták-e vagy mégsem, fizették -e vagy mi fizettünk, vagy a Császár Attila, ő még jobb lenne, neki már van tapasztalata fizikai közelharcban is :D
mind2 (törölt) 2010.02.23 16:01:03
summa summárum : magyar kormányzati szervek alkalmazottai közpénzből elutaznak egy másik országba, ahol egy harmadik fél érdekében eljárva - jutalékért ? - magyar közpénzeket herdálnak el, s ezzel jogosulatlan előnyökhöz juttatják a harmadik felet. Mert gondolom, a történetet tovább írva : sajnáljuk, de rossz üzlet volt, valami ilyesmi lenne a magyarázat, mert erre már q sok esetet láttunk :(
@derelyegrádi szellem: ez jogilag mit merít ki ? komolyan kérdezem.
mert kb. olyan, mintha én, a pénztáros, leemelem a cég pénzének egy részét, és "befektetem" a vezetés tudta nélkül. Aztán szempilla verdesve közlöm, hogy jó befektetésnek tűnt, csak sajnos az a pénz már nem jön vissza. Közben persze elutalom a haver titkos bankszámlájára, és később osztozunk.
Erre megveregetik a vállamat, hogy aszta rézfán fütyülő angyalát, de kreatív a kolléga, mosolyognak ... és természetesen másnap is mehetek dolgozni.

Na neeee, ez már azért keményen büntetőjogi felségterület, kell hogy legyen, nem ?
mind2 (törölt) 2010.02.23 18:36:42
@arlequin: de hülllyye vagy :D
most komolyan. Rászólt Veresre v a l a k i , hogy hééé haver, nyomjál mán be ebbe az ulánbátori kócomfittybe 5 milliárd forintocskát, és jelezd, ha odaért. Odaért ??? Na haver, akkor megkenjük a mongol parlament kumiszivó versenyének 2008-as évi győztesét, hogy miénk a buli,mondjuk úgy szarért- húgyért :))) ebben az Isten nem látta országban annyi szerves és szervetlen szart gyártunk a Gobi közepén hogy még a kémholdak se vakaróznak tőle. Aztán a sok szart eladjuk Afrikában, tököm bánja mitől döglik meg a marokkói paradicsom terjesztőjének európai felvevő piaca. Pl. a magyar.
Janikám. A megbeszélt jutalék a tied. Ahogy megegyeztünk.
Lényeg a lényeg : mindezen profitot egy olyan pici , eladósodott,szarba se vett K.K.Európai ország finanszírozza , mint a magyarok.... és egy napon az új kormány apparátusának egyik tagja lapozgat valami papírokat : ez meg mi a szar Esztike ? Nem tudom Jóska, valami megállapodás, de azt sem tudom, eszik-e vagy isszák. Jól van Esztike, tegyük irattárba, felejtsük el, ezt bebuktuk.
Nekem meg csak egy kérdésem maradt : Te mennyire szereted ezt az országot, hazát, szülőföldet János ????
Aki túlélte az MDF-es videó megtekintését, azoknak itt van két újabb vizuális csemege, a tatai mszp-es jelölt, Szaniszló Zoli kampányvideói. Én csak egyet kérek: Még több home videót a népnek, kedves "jelöltek", bárki bemutatkozhat a Youtube-on, ne fogjátok vissza…..
Próbálkoznak, hátha... Hirtelen ráébredtek, hogy ők elkötelezett hívei "a világszínvonalú magyar mezőgazdaságnak és feldolgozóiparnak", ezért megalakították az MDF Hungarikum Kabinetjét. Emlékeztetnek rá, hogy az MDF már korábban is kiállt a minőségi magyar…..
mind2 (törölt) 2010.02.22 11:18:58
@órarugógerincű felpattanó: elképzeltem egy frakcióülést ..... ahogy a Debreceni Jóska feláll, végignéz Katuson meg Józsin és belekezd. Aztán megadják a szót az egy szál pö**ben ott üldögélő Lengyel Zolinak, mi helyzet van az EBRD vonatkozásában ? Bokros csendben hallgat, majd kimegy a wécére és főbelövi magát.
mind2 (törölt) 2010.02.22 12:15:49
@Kartal (aki beleszól): háát, ez már annyira abszurd ;) szegény anyum tegnap akkora előadást mutatott be nekem ( ment hozzá egy mszp-s gyerek a cetliért ) hogy azóta azon kuncogok :D
( meg futni kezdtem, és jobb tőle a közérzetem :)
Meg most őszintén : ez a szerencsétlen banya és a pártja is teljesen szétesett, ilyen politikai és mentális kategória nem is létezik...átment szürreálisba, irracionálisba az egész.
@Seduxen:

Ez a Lajos / Ez Ibolyka / Ez meg itt a véres hurka! / Lajos, Ibi, véres hurka / Milyen jó a májas hurka! / Hú de jó, sütni való! / A hurka télen-nyáron jó! / Itt a kenyér / Itt a só / Hurkát enni csuda jó!”
  Nem egészen két hete gyűjtik a pártok az ajánlószelvényeket, és szűk négy hetük maradt a leadásig. Ahogy telik az idő, a cédulák fogytával úgy lesz egyre nehezebb ajtóról ajtóra járva újabb ajánlásokat szerezni (saját bevallása szerint csak a Fidesz…..
mind2 (törölt) 2010.02.22 10:49:51
@Grift: kösz, ettől az asztalra köptem az ásványvizet :DDD
Ugye mindig ezt kérték számon a Fideszen. Hogy nem működnek együtt, csak gáncsoskodnak, keresztbetesznek a reformoknak... Gyurcsány most Szombathelyen, egy zártkörű rendezvényen elmondta, ők hogy képzelik el a következő, kisebbségben töltött 4 évet. Izgalmas lesz...  …..
mind2 (törölt) 2010.02.20 10:02:28
Reggel a Nemzettel kezdtem, címoldalas írás volt.
Az OPNI bezárásának oka egyre nyilvánvalóbb a számomra. Most csak én érzem, hogy átvették az elmebetegek a hatalmat az ország felett ? ( mellékzönge : az MDF pl. igazol egy bizonyítottan mániás depresszióst ( Lengyel ) a gazdasági kabinetének működtetésére LOL )
Fletóból olyan fékevesztett gyűlölet árad, hogy mezei polgároknál ilyenkor már a szedáláson gondolkodnak a kezelőorvosok. Itt semmi sem drága, de az ország sorsa meg végképp másodlagos. Félelmetes Fletó szavai mögött a tehetetlen gyűlölet, az irigység, és legfőképp a bosszúállás. Egészséges nemzettudatú, és egyáltalán : tudatú emberből nem jöhet ennyi epe.
Egy elfojtott de újra és újra felbukkanó küldetéstudat, egy bosszúálló mindent tönkretevés.
Mi különbség van az őrizetbe vett Ábel és Fletó között ? A gyerek 22 embert akart kinyírni, mert volt 22 rossz éve. Fletó egy országot is kinyírna, mert nem bírt a feladattal annak idején, tehát vesszen az ő hűtlen és háládatlan népe is. Egy meg nem értett bosszúálló Isten.
Nero, aki énekelt míg Róma lángolt.
Ha jelentkezel egy állásra és felvesznek, orvosi vizsgálaton esel át. Egy konyhás nénit elküldenek, nehogy megfertőzze a menzát ha megy a hasa. Itt meg őrültek garázdálkodnak és senki nem kérdezi meg : orvos látott már, mondjuk egy pszichiáter ?
... mégse lesz politikamentes 7végém :(
mind2 (törölt) 2010.02.20 10:29:44
@arlequin: ez a legnagyobb bajom, hogy a hó még mindig itt van és nem tudok kimenni a kertbe. Pedig de szívesen alkalmaznék egy lemosó permetezést, meg metszést is ;);) aztán gyomirtást....jajj, nem gondoltam, hogy a kertészet és a politika bírálat ennyire egyező tevékenységekkel bír :D
... pedig mindig megfogadom, hogy egye a rosseb az egészet, idén is lesz cseresznyekukac, levélfodrosodás, de mindig bio megoldásokon töröm a fejem. Jobb lenne nekiesni vegyszerekkel a kertnek. Csak attól is MI döglünk meg :(
mind2 (törölt) 2010.02.20 10:54:58
@tudi: engem inkább az izgat, hogy a Jobbikkal együttműködve azzal a fránya mentelmi joggal mi lesz.... kiadnak-e képviselőket és ezen a téren együtt tudnak-e szavazni. A hitelesség fokmérője lesz, mert eddig az volt a duma, hogy a mentelmi jognak létjogosultsága van : nem lehet drága képviselőinket mindenféle tyúkperekkel zargatni a ciklus alatt, mikor van jobb dolguk is. De mint az elmúlt 20-21 év mutatja a jobb dolgaik jórészt rosszul végződtek. Sőt tovább megyek, mert a Jobbik feszegeti a mentelmi jog megszüntetését. Ha ebben a Fidesz passzív marad, bukták a bulit, legalábbis sok szavazó polgárnál.
Vastagbőr Gordon az Avason járt 2010.02.19 15:01:00
No nem a híres lakótelepen, hanem a rendőrőrsön.Ma egyébként egész nap B.-A.-Z.-megyében kirándult, Kazincbarcika, Tolcsva, Edelény is szerepelt a programban, és Miskolcon a kórházban is lelkendezett egy sort.Az avasi rendőröknek is mondott egy csomó bullshitet (videó1, videó2),…..
mind2 (törölt) 2010.02.19 21:15:43
@f.m.j.: hát én ezt a klippet időről-időre megnézem, nokedli szaggatás közben kifejezetten bírom, hogy a decibel miatt nem szólt még egy szomszéd sem. Mondjuk a környék összes lúzere jobboldalt dobogtatja a szívét, amiből egyenesen következik, hogy hajnalban , reggel = dolgozni megyünk, délután6 este meg szól a rock így tavasz kezdetével :))) A többi ( utca alsó része ) meg megtért exmszps nyugger, a közeledést mi sem jelzi jobban, hogy mindegyik bőszen kinyilvánította : a jobbikra szavaz.... és még a kiürített kukánkat is a kapunk közelébe vonszolják....csak úgy... mintegy kompenzálva 8 évet. Emberileg semmi gond, a színeváltozástól viszont telibe tudnám hányni az árkot :(
Nah hallgasd, lehet még én nem nőttem fel, de nem tudom megunni :))))

: www.youtube.com/watch?v=U8gkcXwbHpA
mind2 (törölt) 2010.02.19 21:40:15
@DexterMorgan78/Séfbácsi: @f.m.j.: szeretem a foo fighters-t :)))
Nézd, nemrég ( református ) temetésen voltam. Nem református vagyok. A búcsúztatás oly mértékben zavaros és ellentmondásos volt, hogy kb. 5 perc után nyilvánvalóvá vált az, amit nem szerettünk volna tudomásul venni, hogy az egyház szószólója enyhén szólva is benyomott. Mert kezdetben csak elkésett és ott bolyongott a temető másik végében, mire a rokonok összeszedték, hogy itt kéne a szegény halottat búcsúztatni, nem a végeken. Na és akkor közölte velünk, hogy a remény az elhunyt asszonytestvérrel együtt meghalt, és fel akart olvasni egy verset, amiben Ákos egyik dalszövegére ismertem, ellentétben a beharangozott Áprily Lajossal. Miközben azon izgultunk, be ne essen a sírgödörbe ( ravatalozó nem volt a temetőben, a koporsó a sír előtt volt ), áldottam az Istent, hogy maradtam katolikusnak, nálunk legalább nem éneklik végig a temetést olyan okból, hogy a pap be van baszarintva. Mondjuk a 26. versszak ( és ki tudja hányadik ima/zsoltár ) után már azt hittem egy vércse visít a légtérben és nem az Úr szolgájának kissé elhízott és abszolút hamisan vernyákoló felesége.
Mindegy, szegény asszony végre nyugodalomra talált, meg mi is.....
Hogy a Bajnai meg megtérne -e ? Cipruson biztos.
Nagy para nincs, kis piti ügy: magyar holokauszt áldozatai egy megyei bíróságon Amerikában beperelték a MÁV-ot 1 milliárd 240 millió dollárra, mert a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Ezzel hamar meg is lett a február…..
mind2 (törölt) 2010.02.11 13:16:18
@arlequin: Nemrég kaptak kárpótlást ( megint ) ugye valami termőföld mutyi volt az is?
Ha ennyire antiszemita, rasszista mocsok ország ez, miért akarnak ITT kaszinóvárost, lakóparkokat építeni? Miért van mind a mai napig bajuk egy potenciális - vegyes - házassággal ?
Miért mondta nekem egyszer egy zsidó nő, hogy adjátok át a pénzügyeket/gazdaságot a zsidók kezébe, mi értünk hozzá, Kánaán lehetne itt, ha ezt tennétek. Magyarán: buta makacs népség, nem tudja mi lenne a jó neki :(
Bazz, itt még az is rémeket lát, aki hideg vízben mossa meg naponta ötször az arcát.
Miért nem mondják meg egyenesen : tudjátok mit? húzzatok innen a retekbe, mert nekünk kell a hely, nálunk se víz, se föld, se eső, csak a büdös arabok.
Ez a mi kicsinálásunk történelmi időszaka. Mely kicsinálás egyik látványos eszköze pl. a cigányság.
Gördült egyet az MSZP-s kampány, lássuk, hogy mit főztek ki a boszorkánykonyhában:   Minden jó, ha jó a vége, ez egy csodálatos sikertörténet, csak még nem fogjuk fel a borsónyi agyunkkal, le is írták Nekünk: pénzügyileg mi vagyunk a legeslegeslegstabilabbak (költői…..
mind2 (törölt) 2010.02.09 10:49:38
@Jack/rendetteremt/: hááát, én nem tudom, ezek valami hipnózis alatt állnak ???? Egyszerűen az elmebaj határait feszegetik, olyannyira abszurd/morbid a viselkedésük, az ötleteik, a kinyilatkoztatásaik... A minelnök jelöltjük a Youtube-on mint egy harcias kiskakas, egy levegőt bokszoló szerencsétlen, a Szanyi kiáll egy utcasarokra kampányolni , ez meg tornáztatja a diákokat .....:)
Az Ember, Aki Sohasem Hazudott immár a 12. alkalommal értékel. Nagyon megy az idő... Négyet mint miniszterelnök tartott, hetet mint az ellenzéki párt elnöke. Most jön a nyolcadik. A Tét nagy, kétharmad vagy őszinteség? Az origo / virgo közös fejlesztésének köszönhetően…..
mind2 (törölt) 2010.02.05 17:39:13
@arlequin: ne vicceld el, kérlek :) bírom a burádat, de láthatóan gyakorolsz :) évszázadokat ugrasz át stílus és irányzat tekintetében :) Ez nem baj, szórakoztató, de ha komolyan vennélek, magamat se venném komolyan :) Ha Téged olvaslak, inkább szeretnék egy horgonyt. Nem vonz a vonzatlanság :)
@derelyegrádi szellem:
idézlek : a bebetonozódás meg korrupció elleni fellépés csak olyan érdekeket sért, amiket nem baj ha sért. "
Ez eddig oké. Akkor sem baj, ha a választásra jogosultak x százalékát érinti, ami mellesleg nem elhanyagolható ???? Pl. 4 -3-2 év múlva ?
A Sakálkórus társadalmi támogatottságában igazad van, itt alapvetően rendpárti mindenki ha a saját ( és egyre inkább hála Istennek ) a másik bőréről van szól. Mondjuk, ez nem jön át a médián...vajon miért is?
Régóta itt vagyok. Te tudod. Ha soha nem emeljük fel a fejünket, ha soha nem teszünk rendet, ha opportunistákká válunk, ha magunkat se becsüljük, ...ki fog bennünket komolyan venni ?
És abban is igazad van, hogy nem járhatnak majd tojáshéjakon. Ne is járjanak. Nekem a lelkiismeret a döntő, és emlékszem a 2002/2003- as ámokfutásra ( by Keller ) A várandós igazgató asszonyra, akit éjnek idején kirángattak otthonról, a kiállításra, aminek emlékére órákat adtak ( ami a lányomnak a mai napig megvan ) a kiba**ott bosszúhadjáratra, mindezt 4 évért.
Én nem állítom, hogy Grál lovag mindegyik. Szemét, piti, kisstílű fazon jobboldalon is van, sima matematika. DE hogy összességében kevesebb volt náluk a bűn, és több van, amitől jobban érezte magát sok munkára és felemelkedésre vágyó ember... nos ebben biztos vagyok.
mind2 (törölt) 2010.02.05 18:17:28
@arlequin: nagy ravasz vagy te, a Terror Házában ( pincészet :(((( ) járván azon gondolkoztam, ÉN mit mondanék : mit miért tettem ???? Meddig bírnám ? Mivel tudnának rábírni? Egy fapriccsen, pléd nélkül. Szemüveg nélkül. Vérnyomás csökkentő nélkül. Egyedül. Sötétben. .... Tudod mit ? Ügyes fickó vagy . Itt egy néhányan simán megtermeltük a tarkógolyót.Megdolgoztunk érte :( Túl komolyan vettük Bibót. TE mondhatod, hogy szerepjáték volt. Csak egy bohóc vagy... és őket vajon ki a franc veszi komolyan? Ügyes, nagyon ügyes :))
Szakáld egy 600 fős település Borsod megyében. A főútvonalaktól elzárt kis település mellett 1-1,5 km-re, a Hejőszalonta felé vezető utat keresztezi a mezőcsáti vasúti szárnyvonal, itt volt Hejőszalonta néven egy vasúti megálló, de 2007. március 4-étől megszűnt a forgalom…..
mind2 (törölt) 2010.02.05 13:17:29
@derelyegrádi szellem: akkor nevess, ... ez haláli :)))))))

www.youtube.com/watch?v=U5iOZh8JpqU
Ha hihetünk a híreknek, egy kivétellel már minden nevet ismerünk az MDF-SZDSZ budapesti egyéni indulói közül. Vidéken rosszabb a helyzet: a Békés megyei pártelnök büszkélkedett azzal, hogy a hét választókerületből négyben már meg is találták a jelölteket… Ahhoz…..
mind2 (törölt) 2010.02.04 09:59:46
@radala:
" Én pedig csak olyan "hiteles" szdsz szavazót ismerek, akinek ez fontos. Szerintem legalább egy kannabisz legalizálást be kéne venni a programba, egy kis homoszexuális védést. Enélkül tényleg mi értelmük van nekik. Kapitalizmust ellenzékből képviselni teljesen fölösleges. A fasizmust vagy drogliberalizációt, melegek jogait viszont pont hogy ellenzékből kell. "

Azt látom, hogy a hívószavak kioltanák egymást, olyan egyveleg ez, hogy bármit kiemelne bármelyik oldal, az a másik potenciális szavazóinak nem tetszene. Ráadásul a Szdsz "hívószavai " az EP választásokkor sem mozgatták meg a szükséges létszámot még a saját táborukban sem. Hiába próbálnának olyan "értéket" felvonultatni ami vonzana, ha ezeket az értékeket sosem képviselték következetesen.
Az a kevés Szdsz szavazó pedig nem hülye, nem hiszem, hogy eszköz kívánna lenni egy láthatóan saját bűnösségét megúszni kívánó politikai maffiaközösség kezében.
mind2 (törölt) 2010.02.04 10:11:58
@radala: így van, és nem dimenzionálod túl:) Mindkét törpe esetében az a helyzet, hogy a szavazótáboruk megmaradt részére hajtanak és szerencsétlenségük, hogy a meríteni kívánt réteg napi hírolvasó, érdeklődő típusú ember.
Plusz pech, hogy Bp a halászási terület, mely város épp most ébredezik a 20 éves bénultságból és köpik szembe minden egyes nap minden egyes hírrel.
Talán ki lehet jelenteni, hogy vidéken mindkét párt halott. A fővárosban viszont sok az eszkimó.
mind2 (törölt) 2010.02.04 12:05:38
@kisa: nézd, már nem vagyok mai csirke, sok emberrel összehozott a sors. Találkoztam nagypofájú habzó szájú Fidesz-szavazóval, kiről később kiderült, hogy MSZMP tag volt, a rendszer fontoskodó, mindenkivel bratyizó kiszolgálója.
Találkoztam - épp nemrég -eddig MSZP-re szavazó ex munkásőr nyugdíjassal, aki úgy zsidózott, hogy csak ámultam - alig várja, hogy a Jobbikra szavazhasson.
Találkoztam olyan önkormányzati Fidesz képviselővel, aki szétlopta az agyát az egyik önkormányzatnál, karöltve MSZP-s cimborájával.
Ismerek olyan Jobbikost, aki mindenkinek tartozik - azt mondják piti kis gazember.
Annyi embert ismerek, mint ahogy Te is.... Szerethető baloldali érzelműeket, szerethető jobboldali érzelműeket is.
A nagyobb bajnak azt érzem, amikor azt mondják : válságban van az értékrend, az értékek. NEM. Nem az értékek vannak válságban, azok nem lehetnek. A politikusok vannak válságban.
Aztán tippelgethetünk, hogy ki hova teszi a jelet. Mára úgy összekutyulódott itt minden, hogy lehet, közelebb vagy értékrendedet tekintve egy másik szekértáborba tartozóhoz, mint a saját szekér táborodba valóhoz.
Hogy értsd : ha van egy becsületes baloldali képviselőd aki mindent megtesz érted és a körzetéért, és még csak szét se lopja a közöst, rá szavazol inkább, mint arra a jobboldali jelöltre, akiről tudod, hogy csak zsebet tömni akar majd. És fordítva. Szerintem ez is nyomni fog a latban. Mára sajnos ott tartunk, hogy a kisebb volumenű tolvajra szavazunk. Értékrendre nem lehet, azt már rég pénzzé tették :(
Nagy nap ez a mai, a nyugdíjasok istenét, Horn Gyulát kitüntetik. Életműdíjat kap. "2010. február 3-án 10. alkalommal adják át az Ezüst Rózsa Díjat. A díjat az európai civil szervezeteket tömörítő Solidar szervezet alapította a társalmi igazságosságért,…..
Kedves Miklós, drága barátom! Sajnos bekövetkezett az, amitől tartottunk, Antal meg a Balogh nem bírták tovább és beszéltek. Rólad. Sajnos, az időpont nem a legjobb, így 70 nappal a választások előtt. Máskor talán el tudnánk simítani az ügyet, de most nem megy. A rendőrségi…..
mind2 (törölt) 2010.02.02 13:54:07
Ezt ma reggel olvastam, miközben a kávémat iszogattam : www.mno.hu/portal/692180
Szerintetek ? Mostanság az MTV-t sem akarja finanszírozni a kormány, majd ott is találnak pár szerződést :)
@f.m.j.: szívemből és szavaimmal szóltál :) így van ez biza :)
mind2 (törölt) 2010.02.02 15:05:34
@derelyegrádi szellem: Inkább zenét hallgatok :)

" Folyton folyik a kampány,
Zúdul mindenfelől,
Jelszó jelszó hátán.
A szavakat hazugok rágják,
És várják, hogy majd összedőlnek
Az ezredéves bástyák.
Ha van még valami tiszta
Ezen az elveszett világon,
Azt máshol nem találom,
Csak a lányom szemében látom.
De miért ne gondolnék rád?
Miért ne gondolnék rád ezután?
Mondd, miért ne gondolnék rád?
Hogy hol jársz?
Hogy mit csinálsz?
Nem is kérded, merre visznek,
Merre szédítenek,
Akik semmiben sem hisznek.
Mást se hallasz tőlük,
Csak hogy mennyire jó lesz neked,
Aztán mentik majd a bőrük.
De volt értelme annak,
Hogy mindeddig kibírtad,
A legszebb versed úgyis
A fiad szívébe írtad............ "
A zuglói önkormányzat (Budapest, 14. kerület, MSZP-SZDSZ vezetés) tavaly októberben úgy döntött, itt az ideje egy kicsit megreformálni az 1993 óta érvényben lévő építményadót. A módosítás szerint már nemcsak az üzletek vagy a bérbe adott ingatlanok után kell fizetni,…..
mind2 (törölt) 2010.02.02 10:06:03
@Seduxen: hát, nekünk hosszú ideje nem volt olyan évünk, hogy a gépkocsi súlyadóval kapcsolatos dolgaink rendben lettek volna. És természetesen nem fizettünk - szerintük. Aztán telefonálsz, bemész,igazolod, bebizonyítod, másolatot adsz, aláírsz, látszólag helyrehozzák. És következő évben megint kezdődik minden elölről.
Tegnap kaptunk egy karácsonyi üdvözlőlapot, amit decemberben adtak fel a pecsét szerint, meg egy elsőbbségi levelet, amit meg múlt héten szerdán adtak fel nekünk.
Bármerre nézek ezek a hivatalok, szervek vagy nem működnek úgy ahogy kellene, vagy csak bonyolítják az ügyeket.
És igen igazad van, a 21. században élünk :) Mégis, ha az Apeh, vagy a kormányzati portálok naprakészségét nézed = semmi nem működik. Az elektronikus bevallási módszerek sem, mert vagy nem készülnek el, vagy nem jól készülnek el, vagy egyszerűen napokra- hetekre lefagynak.
Lehet, vissza kéne térni a palatáblához meg felfogadni 10 embert, aki mindent kidobol :)
mind2 (törölt) 2010.02.02 14:04:29
@ionsrác: még jó, hogy kijött, nevetve olvastam :):) ez nagyon jó volt :))
Vasárnap délelőtt nagy retrobuli volt Budapesten: az MSZP Nyugdíjas Szolidaritás címmel tartott agymosást a Millenáris Teátrumban. A párt Propagandaügyi Főosztálya szerint 800-900 fő, sajtósok szerint "csak" 600-800 nyugdíjas vett rajta részt, de végülis teljesen…..
"Kedves MDF-es képviselőjelöltek! Választmányi ülés előtt kérem ellenőrizzétek, hogy minden szükséges felszerelés meglegyen! Hideg élelem, váltásruha, több liter folyadék, töltő a mobiltelefonhoz, töltő a laptophoz, több golyóstoll, és egy kacsa. WTF?! Miért…..
mind2 (törölt) 2010.02.01 12:52:42
@zero: azt is mondta, hogy most összefogunk az MDF- fel, aztán a Parlamentben majd szétválunk és az Szdsz újra megtalálja ott önnön magát... épp a napokban gondoltam arra, hogy ezek közül a majmok közül már csak a Torgyán Jóska hiányzik. Hát nem megjelent 2 nap múlva a képernyőn ??? :))))
Hétköznapi drámahozzávalók pár bekezdésben. Adott egy jobboldali családban felnőtt fiú, az ő haverja (Nagy-Magyarország – Jobbik fan) és egy baloldali lány. Mit ad Isten, az útjaik egy iskola révén összefonódtak. Délutáni séták, találkozások, aztán az ősz…..
mind2 (törölt) 2010.01.31 10:14:57
@f.m.j.: énekelni fognak, szépen sorban, legalábbis nagyon remélem.
@Marcellusca:
a hóról :) : gyermekkorunkban nem volt síruha, bélelt-vízálló cuccok, helyette volt lengyel melegítő gatya, harisnya, "jéger" a fiúknak, meg csehszlovák ill. szovjet "bakancsok". Ebből következően 10 perc hóban gyaloglás vagy szánkózás után mindenünk átázott , lefagyott a kezünk és nem éreztük a lábunkat. A buszok kimaradtak, suliba késve érkeztünk, de nem éreztem se hisztériát, se felháborodást, egy buszsofőrt se küldtek el az anyjába.
A média mostanra átmosta az agyakat, hiszterizál mindent. A természeti jelenségekre úgy tekint az átlag ember, mintha valami katasztrófa lenne minden egyes történés, mintha a Sátán műve lenne a hó, az árvíz, a forróság, az influenza vírusok... Azt mondják a képernyőn : ez borzasztó, ez a hóesés. És az átlag azt mondja, ez szörnyűség, ilyen nincs, ez évről-évre rosszabb, meg a globális felmelegedés, meg a H1N1, meg minden, ...... azt érzem egy nagy játszma kísérleti alanyai vagyunk.
Elfelejtetik az örömöket : ki lehet menni hóembert építeni, de jó havat lapátolni a berozsdált izületekkel, végre tiszta a levegő, az olvadás majd magával viszi a lerakódott mocskot, a hó megvédi a fagytól a vetést, a díszbokrokat, a fagy elpusztítja a növényeket rágó férgeket, annyi pozitívum lenne...
.....ha nem akarnák azt, hogy rosszul érezd magad a bőrödben.
mind2 (törölt) 2010.01.31 11:19:05
@Marcellusca: @Horizont:
Nálunk is szánkózás meg hóban hempergés volt, a kisebbik arca olyan piros rózsákkal volt tele, hogy lefényképeztem :) Este fürdés után beájult az ágyába,a tüdőtisztításnak hála :)
Tegnap a -végső- kiakadásom oka az volt, hogy egy bérház előtt havat tologató nő felháborodva mondta : ez borzasztó, ez már a 2. cipőm, mert az első átázott....
Arra is emlékszem, hogy annak idején ha végre jött egy busz, az emberek önkéntes alapon egymáshoz préselődtek, hogy minél többen elférjünk az utastérben. Nem volt kötelező, csak ha többen fértek fel, kevesebben fagyoskodtak tovább a megállókban, ha meg autóval jött valaki, felvett embereket a buszmegállóból, mintegy " megmentve " őket.
És igen, tegnap eltoltam a ház előtti járdáról a havat, sőt meg sem álltam és a szomszéd elől is eltoltam, mert ő meg legutóbb előzött meg bennünket és letisztított kapubejáróra ébredtünk.
Egyszerű pszichológia, hogy rosszkedvű, lemondó, elkeseredett emberekkel azt tesz a média ( és az azt irányítók ) amit akar. Egy tömegpszichózis, hogy semmi sem természetes, hogy csak a baj van, hogy üldözött vad vagy, hogy még az ág is húz :(
Így elfogadod azt a kezet amit ŐK nyújtanak. Szvsz a h1n1 hisztéria is csak teszt volt, statisztikai alapon, globális szinten. Hány milliónyi embert tudsz dróton mozgatni, hányan viselkednek robot módjára, hányan jutnak túl a rettegés fokán, és mennyire lesz sikeres a manipulálás.
..... óh azok a kesztyűk :D Jah az orkánanyag meg a csizmákra húzott zokni, olyan jég volt, hogy a kerítésbe kapaszkodva araszolgattunk.. minden radiátor tele volt vizes göncökkel és hajszárítóval szárította apám a csizma bélését :D
Hát én meg a Bakony közelségében nevelődtem :)
mind2 (törölt) 2010.01.31 13:13:03
@arlequin: :), ezt eddig nem is hallottam, hogy " bolondok adója ".... a kisebbik gyermekünk kezei közé annak idején odatettük a lottószelvényt, meg egy tollat, aztán a kripsz-krapszokat behúzkodtuk egy másik szelvényen. Az irodában már nevetett a nő, mikor babakocsival betolattam és mondtam, hogy kettese, vagy hármasa lett a gyereknek. Ez komoly ! Heteken keresztül minden héten nyert, volt hogy 9-10 ezer forint között. Megkereste a pelenkára valót :D Aztán megszakadt a nyereményfolyam :(
Egyébként szerinted nem azért írunk már mindenről csak a poszt témájáról nem, mert hozzászoktunk a tények dokumentarista tálalásához ? Fenti téma inkább egy énblogba illene.. szerintem...
A tekintélyes Európa Zöld Fővárosa díj azokat a városokat részesíti elismerésben, amelyek élen járnak a környezetbarát városi életmód kialakításában. A díj első nyerteseként 2010-ben Stockholm, majd 2011-ben Hamburg viselheti a címet. Ugyanakkor már versenybe lehet szállni…..
mind2 (törölt) 2010.01.29 15:29:18
@laspalmas: DD köszike ;)
@picur3ka/beleallos kampany: D
És ha Demszkáj fogainak számát megszorzom azzal a literrel, amit a fogorvosa a lenyomatvétel a fogtechnikusa meg a körhíd elkészítésének napján megivott, megkapom a négyes metró fúrópajzsának előrehaladási sebességét, a tér-idő és sebesség függvényében, hát ja..:(
Ha lerakom a lábam a bicikli mellett, már az több mint 10 centi :(
mind2 (törölt) 2010.01.29 15:37:41
@zero: meg azt is beleírják, hogy erről is a cocializmus tehet, mert akkor cocalizálódtak azok az emberek, akik most lepusztítják a várost....ennyi erővel azt is írhatták volna : nagyon sajnáljuk, hogy ilyen barbár népek lakják fővárosunkat, se higiénia, se viselkedési kultúra, egy mocskos, züllött, buta, és pusztító fajta aki itt lakik.... van valami bájos abban, ahogy az Istenadta Népre néznek le politikusaink.
Csak itt, csak nektek. Figyelem, kedves Vona-fanok. A "Jobbik és a gazdaság" című posthoz írt egyik kommentem apropóján megkeresett Shunder László, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének egyik alelnöke. "Mivel az eddigi cikkeik alapján úgy látom, hogy Önök…..
mind2 (törölt) 2010.01.25 14:07:51
Az ártatlanság kora, az illúzióké, a tenni akarásé, a jobbá tevésé....
Láttam pár percet egy gyűlésükről, vagy maga volt a kampányindítójuk, már nem tudom. Vona jött le a pulpitusról. Egy fazon, - látva, hogy veszi a kamera- emeltebb hangon, a maga fontosságát túljátszva előhozott valami témát, amit egyébként " műsoridőn kívül " bármikor megbeszélhetett volna Vonával telefonon, csendesen, nem túljátszva a helyzetet. DE nem. Ő - félig a kamerának, és kevésbé Vonának, aki láthatóan nem tudott odafigyelni rá - elkezdte sorolni, hogy mit tesz és mikor, .... csak azt nem mondta : kishaver, figyikélj, Gáborkám....
Gyomorforgató volt. És sajnos ezek az érdekemberek, hullámlovagok majd rájuk is telepednek, mint ahogy már ott is vannak az uszályon. Ilyen arcokat láttam történelmi filmekben hol a törökhöz, hol a Habsburg helytartókhoz dörgölőzni, típusos nyálgépek és gerinctelen érdek- haszonlesők. Ez a mi tragédiánk. Az elveket már előre pénzre váltó, lelkiismeret nélküli sehova sem tartozók.
És a közgazdász gyerek tragédiája is ez lesz. Amikor rájön, hogy hiába akart jót, az az út pokollal van kikövezve.
Több önkormányzat fideszes képviselője semmivel sem különb, ugyanúgy az egyéni és családi érdek mozgatja, ugyanúgy eszköz a politika, és ugyanúgy gazdagszik belőle, gátlástalanul, az országgal nem törődve.
Sajnos eljutottunk oda, hogy azt kell nézni, ki mennyit lopott, és a jövőben ki lopna többet Vagy potenciálisan ki lopna még többet. Észvesztő, hogy nem programokat olvasol, hogy nem állnak veled szóba úgy mint egy felnőtt és értelmes emberrel, és észvesztő az is, ha ezek hiányában arra szavazol majd, aki az ártatlanságra emlékeztet. Sok kurva között a szűzre szavazol, aztán végignézed, ahogy elkurvul az is.
mind2 (törölt) 2010.01.25 14:46:12
@z666: nem irtottak ki minden fehéret, a papokat és az orvosokat életben hagyták. Egyébként meg a szenegáli elnök hazahívta őket, mind a 8 és fél milliót. Mondjuk nincs értelme Haiti létének. Se államszerveződés, se semmi évszázadok óta. Egy működésképtelen, szerveződni képtelen nép, aki segélyekből vegetál amióta világ a világ. Lehet, el kéne gondolkodni Szenegálon mégis .
mind2 (törölt) 2010.01.25 14:55:18
@Bélapáti Béla: igen a vudu, tudom, meg a szövetség a Sátánnal....hát ez van, meg a feltorlódó kőzetlemezek... egyesek szerint büntetés azért mert kinyírták a spanyolokat meg a franciákat, mondjuk stratégiailag jó helyen van Kuba miatt, de így, hogy örökké reng a föld, a fenének se kéne.
Az USA meg azért segít, hogy ne oda meneküljön az analfabéta sok millió haiti... sima önérdek.
Nincs itt semmi összeesküvés-elmélet. Csak nincs szükségük több haitire az USA-ban.
Sziasztok! Az Akácfa utcai fő bkv épület előtt jöttem el ma, és azt láttam, hogy vkik egy csomó pénzt ragasztottak az ablakhoz, mintha onnan folyna ki. A pénzeken BKV-s gázos arcok vannak, meg cuccok, gondolom amikre költötték a pénzt.Remélem még holnap ott lesz, és az…..
mind2 (törölt) 2010.01.25 13:21:16
@hannibal22-73: :) mosolyog és félrebillenti a fejét :)
667 - A Sátán szomszédja: én is a receptre gondoltam :) a konyhában szólhatna az Internacionálé, vagy a volgai hajóvontatók dala :) Eleonóra ott ülne gúzsba kötve a sarokban, szájában pecek és tágra nyitott szemekkel bámulná a japán konyhakések levegőben élezését, ahogy megcsillan az acélon a napsugár :) Mocsok dolog ilyeneket írogatnom, de aki gátlástalan és perverz módon lopja ki a szemünket, avval szemben megengedett a perverzió ;)
@Marcellusca: egy egészséges férfi olyan luvnyát nem akar nyársra tűzni, akit előtte egy mocsok politikus már nyársra tűzött.
@Hülyegyerek: :DD
mind2 (törölt) 2010.01.25 14:40:07
@667 - A Sátán szomszédja: hát tudnék egy jó horrorfilmet forgatni forgatni a sok BKV, MÁV, Vagyonügynökség, PSZÁF, meg ilyen-olyan szervek munkatársaival... egyébként sekélyes fantáziám azt hiszem szárnyra kapna :)))... ahogy egymás mellett ülnének egy alagsori mosdóhelyiségben, odaláncolva klotyóhoz, csövekhez, egymáshoz ... a fűrész meg középen lenne :D
mind2 (törölt) 2010.01.25 14:49:00
@Seduxen: és még én nyomtam be, meg a tréfarépa Hahaha... mi ez az ámokfutás itt a végeken ?