Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Echo73

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komolyan mondom, akárhova megyek ebben a városban, minden sarkon van egy giroszos (girosz vagy gírosz, nem tudom eldönteni. Okéka, tudom, a görögök hosszú ível ejtík, valahogy így: „jíírosz”, de ha már az elején a „g” hangot nem deformálom el kellően felismerhetetlenre, akkor már az „i”-vel sem…..
A megtérés az egyik legfontosabb mozzanata a keresztény ember életének. A Hit gyülekezete a következőképpen fogalmazza meg a megtérést: "A Szent Szellem által megelevenített Ige teszi képessé a bűnös embert arra, hogy romlott életmódjával szakítson, és az Úr akarata szerint éljen. Ez az átfordulás…..
Echo73 2019.05.31 10:29:07
Azt gondolom elég sokféle dolog van összekeveredve benned, és így az írásodban is. Alapvetően egy hitetlen ember gondolatmenete a hívők "jóságáról", a keresztyének viselkedéséről, másságukról.
Érdemes tisztázni néhány dolgot:
1. A Biblia szerint nem a rossz és bűnös dolgok CSELEKVÉSE a bűn, hanem az Istentől elválasztott ÁLLAPOT a bűn (aminek következményei a bűnös tettek is). Így aki bűnben élt, de megtér Istenhez, továbbra is követhet el bűnöket (megvan rá a képessége), de ő már Istené, ezért van bűnbocsánata, rendezheti azokat.
2. Pál apostol Újszövetségben fejtegetett "bűnös szokásokkal való szakítás" témájában általános hiba (sajnos keresztyének között is) ezeket parancsolatoknak tekinteni, mint betartandó követelmények, hogy keresztyénnek mondhasd magad, illetve egy közösség elfogadjon. Pál ugyanakkor egy (a megtérés utáni) jövőbeli ideális állapotról beszél, ami mindenképpen be fog következni. Elmondja milyen tulajdonságok, viselkedések fogják jellemezni a Krisztusi embert (az új embert), akiben Krisztus lakozik, és Ő általa változik majd át az emberi mivoltunk (Galata 2:20)
3. az egyházi rendtartás, gyülekezeteken belüli hatalmi harcok, vagy az egyház és a kívülállók viszonya valóban lehet kifogásolható. Mint minden emberek alkotta közösségben, előfordulnak ellenségeskedések, és más bűnök. Ez azonban nem lehet mentség, kifogás arra, hogy valaki meghallja-e Jézus szavát és megtér-e.

Elnézést a hosszú írásért, remélem sikerült árnyalnom a fejtegetésedet.
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
Echo73 2019.05.02 11:24:32
@Minden ballib bérretteg:

Bródy politikai prostituált lett.
Ezen nincs mit szépíteni.

Van ilyen jobboldalon, baloldalon. Csak a ballibek valamiért azt hiszik, hogy az ő kurváik szentek, és függetlenek.

Nem baj.. Ettől még nem azok.

+1

szívemből szóltál, ezt a kifejezést kerestem Bródyra. Kösz.

Minden elismerésem az "István a király" - ban való részvételéért, le a kalappal a fiatalabb Bródy zenei és előadóművészi kvalitásai előtt. De mostanában: szégyen. Ez kérem nem lázadás, nem szókimondás, nem merész szembenállás. Ez művészi kurválkodás. Megrendelésre vagy seggnyalásra írt szánalmas vernyogás. Kár így befejezni a pályát, Koncz Zsuzsához hasonlóan.
Echo73 2019.05.02 16:20:11
Egy ilyen témával foglalkozó blogbejegyzés kapcsán óhatatlanul elharapóznak az indulatok, és az utolsó kommenteket olvasgatva, mintha már nem is azzal kapcsolatban mondogatnánk egymásnak, ami az egészet kiváltotta.
Nem vártam persze pártatlanságot, objektivitást a Bródyt méltató és az őt ekézőket kutyázó poszt után, de az utolsó bekezdésben ez-az megütötte a fülemet.

" Természetesen nem gondolom, hogy patkányok lennének, azonban úgy gondolom, hogy nem tehetünk úgy, mintha a fideszt támogató emberek nem szélsőségesen korlátoltak és/vagy erkölcstelenek lennének, azaz valamilyen definícióra szükség van. "

Annak, hogy történetesen én (is) a legutolsó választásokon miért a Fideszre szavaztam, főként az ellenzék az oka, illetve az elfogadható alternatíva teljes hiánya volt. Nem Orbán Viktor "imádata", nem korlátoltság, nem tájékozatlanság (nem tudom hányan olvasták végig minden párt fellelhető programját, de én köztük voltam) és nem erkölcstelenség. Éppen ezért a fentieket szeretném visszautasítani.

Éppen azt a mocskolódó, a másik véleményét leszarva átkozódó viselkedést testesíted meg, ami ellen érvelsz. Nem vagyok sem patkány, sem más, amit esetleg kitalálnak még az ellenzéki megmondóemberek.

A felsorolt tényeket nem vitatom és nem is állítom, hogy örülök minden döntésnek, törvénynek, változásnak, de a Gyurcsány-érában sem volt ez másképpen.

"kiirtotta belőle a kritikus gondolkodást, a szeretetet, a kreativitást"

ezzel nem értek egyet, bár politikai szinten volna mit változnia a szemben álló feleknek.

Bródy iskolapéldája a látványosan lázadó, de mégis valahogy üres megmondóembernek. Kritikus gondolkodása van, szeretet kevés, kreativitás kifogyóban.
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani Birtalan Balázs (egyébként mérsékelt hangvételű) riportfilmjét, aki a magyarországi meleg keresztény közösségek alapító, inspiráló és meghatározó alakja volt. Balázs nem vallásos környezetben nőtt fel, és távol állt tőle a vallás, de már igen fiatalon eljutott az…..
Blogkocsma Tákolt krumpli 2018.11.27 07:00:00
A múltkori Rakott krumpli lusta módra nem aratott osztatlan sikert. Volt, aki a pirult szélét hiányolta, akadt, akinek a krumpliszeletek közé lecsorgó tejfölt hiányolta, és a lecsókolbász is kiverte egyeseknél a biztosítékot. Mindazonáltal a sok építő jellegű hozzászólás új…..
Echo73 2018.11.29 11:28:06
@OkoskaTo:rp: Egyszer kipróbáltam egy 4. féle rakott krumplit. Ebben a truváj az volt, hogy a nyers krumplis, hagyományos rétegrenddel összerakott rakott krumplit sütés előtt tejjel színéig felöntöttem, majd elég sokáig (nem emlékszem pontosan meddig) lassú tűzön sütöttem meg. Hihetetlen krémes, szaft-dús, ízbomba változat lett belőle. Érdemes utánanézni a receptnek.
Tavaly májusban jelentette be a Netflix, hogy sorozatot készít majd az elmúlt évek egyik legjobb számítógépes szerepjátékából, a Witcherből, mostanra pedig a főszereplőt, Ríviai Geraltot is kiválasztották, aki nem más, mint az elmúlt években Superman szerepét betöltő, illetve a legutóbbi Mission…..
Még el sem kezdődött a tanév, Pistike apukája máris üzenetet írt a zárt facebook csoportba.  Aggodalmát fejezte ki, hogy az új tanerő nem fog boldogulni a gyerekekkel - különös tekintettel egy problémásra, aki természetesen véletlenül sem Pistike - mert pályakezdő. ..
Egy angol férfi szúrta ki az ebay-en azt a különleges veterán repülőgépet, amit egészen pontosan 1000 fontért, azaz cirka 360 ezer forintért árultak. Paul Greig az ismerőseivel dobta rá össze a pénzt és mivel neki volt egyedül sörkertje, ezért kézenfekvő  volt, hogy hol fogják kiállítani a veterán…..
Amikor ilyen évfordulós cikkekhez szedem össze az anyagot az aktuális filmről, mindig elborzadok, hogy hogy rohan az idő. Nem fogok senkit az előbbihez hasonló közhelyekkel fárasztani, de tényleg 10 éve volt már, hogy Kirk Lazarus kioktatta Tugg Speedmant, és szállóigévé tette a „Sose nyomd fullba a…..
Aki olvas, az tudja, hogy nem osztom azon megmondóemberek és ellenzéki véleményvezérek folyamatosan fenntartott félelmét, hogy Magyarországon diktatúra van, a bekötött szemmel való élet és a nekünk szimpatikus politikai oldal vétségeinek figyelmen kívül hagyása azonban legalább olyan nagy vétek,…..
Echo73 2018.08.01 12:29:03
@maxval bircaman balcán: Egyetértek, előbb lesz a Magyar Időkben kis színes (szivárványos) cikksorozat a meleglobbi megbízásából, mint az Indexen, HVG-ben Fidesz kormányt támogató írás. Nem hiszem, hogy ez minden alkalommal a tulajdonosi kör kifejezett parancsa lenne, inkább afféle meghunyászkodó szervilizmus az újságírók részéről, hogy kitalálják minek örülne a főnök. (Meg persze a havi számlákat is kellene fizetni valamiből, munkát elveszteni nem jó)
Echo73 2018.08.01 12:37:56
@6. Ienin:
Majd a sok hülyegyerek ellenzéki faszfej kapcsolgat az adói között: Aszongya hogy belekapcsol az m1-be, ahol Orbán takarodj plakát virít. Utána átkapcsol a hírtévére, ahol eszmecserét folytat valami ellenzéki köcsög, hogy Orbán eltakarodik-e. Végül belenéz az echoba, ahol pl. Bolgár György és rühes csapata azon filozofál Orbán mikor takarodik el. Ezekkel teleszívva magát átkapcsol a tv2-re ahol a ténytelen bemondja, hogy Orbán még nem takarodott el. És ezt élvezi a mindenkori ellenzéki birka. No, ez a birka ellenzéki szavazó értelmi színvonala.
Valahogy így képzeled a szép új világot? Tisztelni kellene a más véleményt, a másra szavazót, a világát más koordináta-rendszerben elképzelőt.
Bruce Willis amilyen gyorsan mozisztár lett a Die Hardnak köszönhetően olyan hamar el is szállt, de azért nem feledkezett meg a régi barátairól. Köztük volt Robert Kraft zenész, akit Willis még azokból a napokból ismert mikor még csaposként kereste meg a napi betevőt. Közösen írták meg a The Hudson…..
Mondhatni egyre jobban gyülekeznek a viharfelhők a Disney féle Star Wars univerzum felett, az eddigi részek erősen vegyes megítélése mellett nem volt a legjobb előjele a Solo filmnek az sem, hogy Phil Lord és Christopher Miller elbocsátása után Ron Howard-nak újra kellett forgatnia a film 70%-át.…..
Szabó Erika a Duna tévé Balatoni Nyár című műsorában próbálja ki magát először hosszabb távon tévés műsorvezetőként, írja a csütörtöki Blikk. "Lehet erre a felkérésre nemet mondani? Ennél talán az lehetne az egyetlen jobb munka, ha wellness-szállodákat kellene tesztelnem egy hónapig" – kommentálta a…..
téveszmék "Az ördög nem alszik" 2018.05.15 17:55:35
    Múlt hét kedden Ferenc pápa ismét brillírozott. Reggeli miséjét az ördögnek szentelte, de legalábbis a prédikációt teljes egészében. Üzenetének lényege: veszélyes szóba elegyednünk a pokolfajzattal, tartsuk magunkat távol tőle! Ha pár száz évvel ezelőtt járnánk, úgy ezen intelem teljesen…..
Echo73 2018.05.16 09:26:01
Előrebocsátom, hogy nem vagyok katolikus, nem tisztem a pápa ökörségeit kimagyarázni, és még tévedhetetlennek sem tartom. Viszont hívőként érdekes végigolvasni a cikkeidet, annyira süt belőle a hitetlenség önigazolása, a hívők „butaságának” ostorozása, amellyel valami jobbnak szeretnéd beállítani az ateizmust.
Az ördög megszemélyesítését nem fogadod el (szerintem igenis létező külső entitás), pedig több ilyen elvont fogalom megszemélyesítését is használjuk (pl. a Halál, a Féltékenység stb.) a köznyelvben. Segít az adott dolog megértésében.
„Ferenc pápa veszélyesnek tartja a kíváncsiságot.” Nem hinném. A kíváncsiság nem bűn, de veszélyes helyzetekbe sodorhat, tekintve, hogy nem állunk meg ott, hogy kíváncsi vagyok valamire. Ez olyan mint a kés. Lehet vele ölni is, de hasznos szerszám is. A pápa szerint ezen keresztül vagyunk kísérthetők, ez az egyik gyenge pontunk.
„Tényleg az volna az üdvözítő út, ha elnyomnánk a bennünk ébredő gondolatokat és vágyakat?” Ezt nem csak a keresztény vallás várja el tőled, de a társadalmi erkölcs, az állam, vagy akár a főnököd is, ahol dolgozol. Szépen néznénk ki, ha mindenki minden vágyát kiélhetné.
„egy mai fiatal már aligha lesz erre vevő.” Függetlenül attól, hogy valóban nem lehetséges a lényeg ismerete nélkül, összeszorított foggal betartani/betartatni vallási regulákat, megütötte a fülemet a fenti mondat. Tényleg a vallást, a hitet kellene „fogyaszthatóbbá”, vagy „komfortosabbá” tenni azért, hogy megnyerjünk fiatalokat Istennek? Te vevő lennél az istenhitre, ha könnyebben betartható szabályokat adna? Igazán hinnél Istenben, ha nem kérne önmegtartóztatást, vagy idiótaságnak tűnő feltételeket betartani? Ugye, nem. A mai hívő fiatalok (akik elég sokan vannak egyébként) pont az időtlen, változatlan, abszolút igazságokat szeretik. És nem mellesleg azt, hogy nem a szabályok betartása a lényeg, hanem a kiindulópont.
A Szűzanyás rész nettó baromság, katolikus agymenés.
A jézusi tanításokat illetően nagyon merészen nyilatkozol, szerintem nem egészen érted azokat. "Az én igám édes, és az én terhem könnyű." Igen ez ilyen egyszerű. De ez előszöris alávetettséget jelent, ami ellen sokan ágálnak, másodszor az az iga csak addig öröm és könnyedség, amíg arra húzol, amerre a kocsis szeretné. És igen küzdelmes is tud lenni, ha a kísértéseid és vágyaid elfeledtetik, hogy ki miatt is olyan könnyű az az iga.
Az ördöggel nem kell viaskodnunk, nem is tudunk, sokkal erősebb ő nálunk. Vele (már hívők esetében) a bennünk élő Krisztus viaskodott és legyőzte.
„a civilizált ember etikájával, mely szerint az erőszak bűn, minden egyéb ugyanakkor bőven megengedett.” Hát, nem igazán. A civilizált ember etikája, hogy az az erőszak bűn, ami kiderül, és minden egyéb megengedett, ha a saját céljait, vágyainak megélését segíti elő.
téveszmék "Bűn az élet" 2018.04.22 10:10:07
  "Gyónom a mindenható Istennek és nektek testvéreim, hogy sokszor és sokat vétkeztem: gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással." - Atyaég, hány száz alkalommal végighallgattam, ahogy a miselátogatók kórusa gépiesen végigdarálta mindezt... A legtöbben talán bele sem gondoltak, miről…..
Hegyi Gyula kitűnő kulturális újságíró volt. Sokszor múlattuk együtt az időt külföldi filmfesztiválokon. Aztán fölcsapott szocialista politikusnak, és lehúzott néhány évet az európai parlamentben. Talán még most is Brüsszelből küldte figyelemre méltó cikkét, amely tegnap látott napvilágot a…..
Echo73 2018.04.17 15:17:52
@ben2: Bár egyetértek az általad leírtakkal, pontosítanék. Gyurcsány nem nevezte magát miniszterelnök jelöltnek, ha jól tudom ki is jelentette, hogy nem akar az lenni (persze, DE). Ettől függetlenül nem lesz rend a baloldalon (vagy mittudomén Orbán túloldalán), amíg ilyen hiteltelen, jellegtelen, karizmátlan alakokat jelölnek meg lehetséges miniszterelnöknek. Ne vicceljünk. Alig jut be a parlamentbe, de miniszterelnököt nevez meg?? Tényleg Szél Bernadett, Karácsony Gergely??
gyulaicsili Favágók chilije 2018.03.19 18:14:06
Valamikor télen írtam egy bejegyzést a Lumberjack Chiliről, majd nem sokkal később egy kis csomagocska révén hozzájutottam négy termékhez a gyártótól. Kíváncsi voltam, hogy Bányai Csilla mit ad ki kezéből, mert a facebookon olyan kulináris költeményekről posztol, melyek magasan kimerítik a…..