Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MacGyver

13 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég nehezen kezdődött a reggel, most valahogy nem akaródzott kibújni a hálózsákból...Tegnap olvastam, hogy két ismerősöm, Enikő és Jani csatlakoznának hozzánk egy kis időre, ennek ellenére kicsit meglepett, hogy az Ilona-kápolna romjai felé menve valakik nagyon kiabálnak…..
 Éppen ma egy hónapja indultunk...nagyon fura érzés.Tegnap este alaposan megfürödtünk a kellemesen 10-15 fokos Gajában, így viszonylag tisztán és üdén keltünk. A sátrat sajnos megint vizesen kellett elrakni, nagyon harmatosak errefelé a reggelek.Gyönyörű látnivalóval indult…..
MacGyver 2011.08.23 22:21:01
Múlt hónapban mi is jártunk ám a Római-fürdőnél:
www.flickr.com/photos/egfigyelo/6007681255/in/photostream

A zirci múzeum tényleg jó, érdemes megnézni. Meg még a keszthelyi Balaton múzeumot is érdemes, az az egyik kedvencem.
Előzetes tudnivalók: mikor legutóbb erre a szakaszra szerveztünk túrát, egy nagy túrázó ismerősünk kérésére úgy szerveztük meg, hogy Sirokról feljövünk busszal Mátraházára és onnan lefele gyaloglunk. Az ok: szerinte Sirok felől a Kékesre nagyzsákkal nem lehet (=lehetetlen)…..
MacGyver 2011.08.05 09:25:01
@vuk087: A következő két héten nem érünk rá, de utána örömmel :-)
  Előkertes, rendezett Bauhaus a II. kerületi Garas utcában, a 49-es busz vonalán. A  mindig hűvös lépcsőházban jellegzetes, a lakótelepétől eltérő ételszag dominál. A folyosót éppen az alagsorban lakó házmester, Hugi néni mossa fel - a gyerekek illedelmesen…..
4.    A legtöbb felhasználó nem görget Jakob Nielsen Prioritizing Web Usability című tanulmányában arra jutott, hogy a látogatóknak pusztán 23%-a görget egy weboldalon tett első látogatása alkalmával. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók 77%-a nem görget; csupán…..
Két egyetemi campust, két gyanús ügyekbe keveredett szórakozóhelyet és egy villamosmegállót köt össze az az aluljáró, amelyről András írt levelet az Urbanistának. A szétgrafitizett falakat egy hónapja ugyanis horpadt, foltos, randa bádoglemezek váltották fel: Kedves…..
Számos bevett találkozási pontja van a városnak. Ilyen kultikus hely a Moszkva tér. Jó időben az óra alatt, rossz időben kicsit arébb a metrókijáratnál. Török Feri filmjéből az is kiderül, hogy ez már elég régóta így van..a Moszkva tér bármilyen ronda, elsősorban…..
Webisztán Wifi a repülőn 2009.01.28 15:17:00
Soha nem értettem, hogy miért kell kikapcsolni a mobiltelefonokat a repülőgépeken. Mindenki tudja, hogy a légiközlekedés az egyik legjobb biztonságtechnikai háttérrel rendelkező iparág. Nem hinném, hogy lenne olyan műszer egy repülőgépen, melynek fejlesztésekor ne gondoltak volna…..
MacGyver 2009.01.28 20:47:28
@meita: Régebben nem kellett kilőni a zenelejátszót. Én egy időben walkmannel, később discmannel repültem, sőt olyan kis kvarcjátékkal is játszottam, mégsem szóltak érte.

Sőt, szoktak lenni a karfában lyukak a fülhallgatónak, volt, hogy zene is szólt benne.
Alig fél éve mutatta be a Google új favikonját. Akkor maga az alelnök, Marissa Mayer magyarázta a bizonyítványt. Sokan ugyanis nem értették, hogy miért kellett egy jellegtelen kék favikonra cserélni a régi beváltat. Valószínűleg a Google-nál érzékelték a negatív…..
Épp most értem haza a Naplásról, ahol vagy hat-hétszáz ember nyüzsgött a jégen. Ez a XVI. kerületi, 16 hektáros tározó évközben pusztán Budapest legnagyobb tava, de télen a főváros legnagyszerűbb korcsolyapályája is! Aki megunta, hogy a városligeti műjégen…..
MacGyver 2009.01.09 16:10:42
@airzound: A gáttól távolabbi fele szerintem nem annyira. Legalábbis láttam már középtájt gyerekeket fürdeni benne.
MacGyver 2009.01.09 16:12:15
@~dá~: Komolyan van ilyen, legalábbis egy-egy autó világítja a jeget, akkor előtte tudnak korcsolyázni. Bár az nem lehet az igazi.

Volt szomszédom meg csináltatott magának spéci szörfdeszkát, és azzal nyomult a Naplás jegén időnként.
MedIQ A 10 leghíresebb ön-műtét 2009.01.03 20:37:11
A List Universe olyan listát készített, melyben a történelem talán leghíresebb ön-csonkításait, saját kéz által végzett műtéteit gyűjtötte össze. Egy rövid áttekintés: Dr Jerri Nielsen: Az Antarktiszon kutatott egyedül, mikor csomót fedezett fel a mellében. Magának kellett…..
MacGyver 2009.01.03 22:41:24
@nmth: Nem siever, Sievert.
A Google idén nyáron indította a Google Knol oldalt, ami tulajdonképp egy Wikipedia parafrázis. Két nagy különbség van (szerintem): Az egyik, hogy a Wikipedián érdektelen a szerző, míg a Knolon a szerzők fényképpel és leírással megjelennek szócikkük mellett. A másik, hogy a…..
Nagy lépést tett a Google levelezője a geekeken túli világ felé. Magyar idő szerint szerda este elkezdték kiélesíteni a Gmailben a Témák (Themes) menüpont. Vagyis hamarosan bárki* lecserélheti a megszokott, dominánsan fehér-kék dizájnt például ilyenre is: (Amúgy a Google…..
Az elmúlt 24 órában többen, többféleképpen mutattak rá arra a jelenségre, hogy a Google Reader "share with note" funkciója új közösségi teret hozott a feedolvasót használó ismerősök életébe.A módszer ugye pofonegyszerű. A Google Readerben a Google megjeleníti…..
Pilis Pilisborosjenő, "Egri vár" 2008.08.01 19:34:10
Messziről igazi várnak néz ki, ám ha közelebb megyünk, akkor láthatjuk, hogy betonból készült, és nem tudom mitől, de a belseje nagyon ronda fekete. Mindenesetre az Egri csillagok című film forgatásához építették meg, az 1960-as években. Filmkellékhez képest eléggé…..
Büszke Manhattan Portage-tulajdonosként persze nem szívesen javasolnék más táskát. (Ok, esetleg a Rickshaw vagy a Timbuk2 jöhet még szóba nálam.) Egy negyedik cég, a MobileEdge viszont meglátta a lehetőséget a sok unott képű reptéri geekben, és olyan laptoptáskákat dobtak…..
Cím: http://www.wetterzentrale.de/Ez az egyik legjobb oldal az időjárási modellek nézegetéséhez:Előrejelzési térképek: GFS+ENS, GEM, NOGAPS, ECMWF és még néhány modell kimenő paraméterei és számolt értékeiArchívum ezekből a térképekbőlGFS+ENS diagramok, adott helyekre…..
Börzsöny Drégely vára 2008.07.03 08:13:00
Drégelytől, illetve Drégelypalánktól nem messze található a 444 méter magas csúcson álló, viszonylag jó állapotban megmaradt várrom. Ali pasa 1552-ben megtámadta a várat, ahogy azt Arany János is megírta:Felhőbe hanyatlott a drégeli rom, Rá visszasüt a nap, ádáz tusa napja;…..
Óbudavár az ország egyik legkisebb települése, a maga 62 fős lakosságával. Nagyon kicsi, egy utcás falu, a központjában áll a templom. A Balatontól 9 kilométerre található. Itt rendezik meg minden évben Magyarország legrövidebb teljesítménytúráját, a kb. 1 km hosszú…..
Cím: http://nimbus.elte.hu/Az Eötvös Loránd Tudományegyetem meteorológia tanszékének hivatalos honlapja. Itt számtalan kutatás folyik, amikhez kapcsolódó információk találhatóak, és sok minden más: Webkamera Lágymányoson Az épület tetején fogott műholdképek közül…..
Időjárás linkajánló MetNet 2008.06.13 07:23:00
Cím: http://metnet.hu/ Nemrégiben újult meg teljesen az amatőr meteorológusok első oldala. 2001. óta működik, és már többezer fős, többé-kevésbé összeszokott társaságot mondhat magáénak az oldal. Az adatok nem hivatalosak ugyan, de eléggé megbízhatóak. Tartalom: Mért…..
Cím: http://met.hu/ Kezdésként kiváló az OMSZ honlapja, a hivatalos adatok itt találhatóak meg. Helyenként nehézkes az oldalon a navigáció, néhány dolgot elég bonyolult megtalálni. Tegnap óta kicsit más a főoldal elrendezése mint eddig, de a lényeges részek megmaradtak. Amit itt…..