Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GuzzistaRocker

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reggel ébredés után összepakoltam a sátrat, főztem egy teát, és reggeli gyanánt elmajszoltam az otthonról hozott kolbász maradékát. (Az étterem reggel nincs nyitva sajnos). Este már nem sokat láttam a tengerből, így reggel lemerészkedtem. Volt szerencsém megcsodálni a kemping vagány járműparkját is,…..
Idén egy hosszabb Balkán túrát terveztem. Kaptam szabit is, lebeszéltük otthon, hogy több időre lépek le, erre az időjárás közbeszólt. Esőben nem szeretek motorozni, így egy 4 napos gyors kör lett csak belőle. Montenegró felé terveztem indulni, de sajnos oda a 4 nap nagyon kevés. Viszont rég voltam…..
Volt pár szabad napom és egy bevállalós utasom, irány hát a Tátra :D Szokásomhoz híven nem szerveztem túl a dolgokat. Kivételesen nem a 14-es utat közelítettem meg, hanem a 65-18asokon mentem a cél felé, majd az 584es hegyi utacskán kanyarodtam észak felé. Nagyon jó időnk volt és az utak is…..
Motoros kalandjaim Guzzis gurulás 2020.07.20 18:01:15
Mivel a szokásos 2 évente megtartott bulink meghiúsult, terveztünk helyette egy zárt körű pasis motorozást együtt. A szállás Orfűn volt, ezt kellett megközelítenünk az ország minden pontjáról.  Bár a találkozó Dunaföldváron volt (ez az ország közepéhez viszonylag közel van), hajnali 11 órakor.…..
Egy héttel korábban egy ismerősnek megígértem egy motorozást, ami sajnos az időjárás (vagy talán az aznapi másnaposságom) miatt meghíusult. Ez a vasárnap jónak bizonyult esőnapnak, ami sajnos nem csak a nevében lett esős :D Reggel elterveztem (szigorúan fejben) egy Mátra-Bükk karikát, majd…..
Ismét csak lett egy hét szabim, utólag is hála érte főnökeimnek, és a beosztásom tervezőjének :)  Ezt a ffaki bulit amúgy pár éve fedeztem fel magamnak, és bár nem vagyok sem a nagy találkozók, sem a Harley-fesztiválok híve, a hely hangulata és remek lokációja meggyőzött, hogy amikor csak tehetem,…..
Sajnos az utolsó két nap nem volt motoros szempontból túlságosan élménydús. Egyrészt elfáradtam, hisz napok óta csak a motorról szóltak a napjaim, másrészt a hegyek után a sík vidék már nem tudott sok újat mutatni. Búcsúzásképpen visszafelé is keresztülmentünk a Transzfogarason, de Szászsebes után…..
Elérkezett a legjobban várt nap. Kis túlzással egy nap alatt terveztünk végigmenni a két nagy erdei látványúton. Igaz, hogy "csak" 300 egynéhány kilométer körüli volt a táv, viszont biztos voltam benne, hogy sokára fogunk végezni. A szálláshoz ugye nem járt reggeli, ezért (és a korábban említett…..
Az egyik legszebb program várt rám ezen a napon. Pár héttel korábbi rögtönzött utamon az alpina felét sikerült meghódítani, erre a napra pedig az egész várt rám. Dél felé indultam a Republic zenekar által is megénekelt 67-es úton, majd kelet felé haladtam a Lotru folyó mentén. A kettő találkozásánál…..
Szállásom annyira a világ végén volt, hogy egy kis erdélyi falu utolsó házaként állt az út szélén. Utólag sajnálom, hogy nem fotóztam le a kilátást az ablakból, így magamnak marad az emlék. Reggel nyilván nem keltem korán. Szinte az összes bejegyzés ezzel indul, lehet, már unalmas, így ezentúl…..
Ritka alkalom, hogy egy évben háromszor is ugyanabba az országba látogassak. Tavaly Montenegró volt ilyen, idén Erdéllyel sikerült ugyanaz. Ismét szóló és alulszervezett túrára indultam augusztus közepén. Sajnos sem utas, sem útitárs nem jelentkezett, de lassan már megszokom, hogy a magam ura…..
Későn kelést követően kigurultam Kisorosziba, locsolni kellett már a kertben. Mindig nagy öröm motorral kimenni, mivel a ház előtt nagyobb emelkedős földutas kanyar van, jól jön a rutinozás. Nedves időben kifejezetten "élvezetes", szerencsére most napok óta nem esett. 1-1,5 óra alatt végeztem az…..
Pár hónap kihagyás után ismét feljutottam a citás találkozóra.  Természetesen ez a nap sem indult zökkenőmentesen, délelőtt el kellett hozni a motort Kecsóról. Reggel még benzincsövet vadásztam a traktorboltban, persze elsőre rosszat adtak, így kétszer is elmentem érte. Hazaérkezés és gyors…..
Egyszer minden jónak vége szakad, ez igaz a kis csavargásomra is. Sok programom nem volt a hazafelé útra, Orosházán terveztem egy várostábla-fotót, aztán minél előbb hazaérni egészben. Reggelire babos csülköt ettem, ami nem éppen egy tipikus reggeli étel és kicsit sós is volt, de jól esett.…..
2019. 07. 19. Elértem a túra csúcspontjához, innentől "csak" hazafelé megyek. A viszonylag korai lefekvésnek köszönhetően reggel volt időm a kiadós reggeli után egy sétára a tóparton. Tetszett a környezet, a tó és az erdő. Az azonban kissé fura volt, hogy amint bementem 3 métert az erdőbe, máris…..
2019. július 18. Jó szokásomhoz híven nem keltem korán. Sajnos vendéglátómnak dolgoznia kellett reggel, így egyedül maradtam a házban. Kényelmesen megreggeliztem, összepakoltam, majd nekiálltam a fékbetétem kicserélésének. Bárki másnak ez rutin művelet lett volna, de én elég antitálentum vagyok az…..
2019. 07. 17. Szerencsére nem volt reggeli kakasszó, 8 után ébredtem, végre kipihenten. Reggelim nem volt, útközben terveztem beszerezni valamit. Mindenképp el akartam menni a megyer-hegyi tengerszemhez, ezért összepakolás után útbaindultam. Nem volt messze, de már az gyanús volt, hogy a 37-es…..
Életem első idegenek által szervezett hosszabb túrája. Negatív érzésekkel és visszafogott reményekkel indultam neki, de a végén messze az elvárásaim felett teljesített.A.-val beszéltük még előző évben a Tátra túra után, hogy idén elmegyünk valami hasonlóra. Be is fizettük az előleget, így minden…..
 Május 1-i hosszú hét Volt pár szabad napom, gondoltam meglátogatom a régen (vagy még egyáltalán nem) látott ismerőseimet. Első állomásként Ceske Budejovice volt a cél. Petrát még 2010ben ismertem meg, amikor pár haverral Cesky Krumlovba látogattunk, azóta pár évente összefutunk itt, vagy ott. …..
Rögtönzött Erdély nulladik nap, július 16.Volt pár szabad napom, így gondoltam csavargok egyet. Nem tervezgettem előre, szinte csak elindultam kelt felé.Természetesen (ahogy máskor sem) az elindulás nem volt zökkenőmentes, sőt, kis haján otthon is maradtam. Reggel elvittem az autót szerelőhöz, hogy…..
Október másodika van. Tagadhatatlanul vége a nyárnak. Ezt nem csak a hulló falevelek, és a reggeli hőmérséklet csökkenése jelzi, hanem a Facebookon egyre-másra megjelenő "idei utolsó motorozásom" és "a mocim a nappalimban alszik" típusú bejegyzések. Őszintén szólva a hideg kiráz az olyan…..
Meglehetősen kalandosra sikerült megérkezés után végre teljes létszámra egészült ki a csapat, azonban a programunkat később nem tudtuk egyeztetni, így az év utolsó napján kétfelé váltunk. Mi vásárolgatni és nézelődni mentünk Korondra, Parajdra, és a Medve-tóhoz, míg a „Hátsókerekesek” inkább a…..
Végre valahára együtt volt a nagy csapat, tervezhettünk egy teljes létszámos napot. Mivel délutánra egy közös szánkózás lett beígérve a házigazda részéről, így csak egy pár órás programot terveztünk be, konkrétan  szejkei Orbán Balázs-sírt és a székelykapuk megnézését. A (számunkra legalábbis)…..
Nem igazán tudom, melyik nap hanyadik volt 29-én. Nekünk már a második, másoknak az első, míg a legkésőbb érkező csapatnak még csak a nulladik. Mivel a második csapatban sem volt koránkelő, nem láttuk értelmét 9 előtt reggelizni. A reggel hasonló volt a korábbihoz, a többiek is megjegyezték,…..
Mindannyiunk nagy örömére itt nem kell korán kelnünk, így természetesen nem is tettük. Az egyetlen bökkenő csak a falu temploma, annak is a harangja volt, mely a szoba ablakának szomszédságában található, így reggel 5-től rendszeresen felkeltem, félóránként. Noha a többiek, főleg a később érkezők…..