Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lámpagyár

86 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban a szocialisták nagy erővel kezdtek el Jávor Benede arcával kampányolni. Az utcákra kikerültek a Jávort szerepeltető plakátok, a szocialista politikusok pedig úton-útfélen arról beszélnek, hogy azért kell rájuk szavazni, hogy Jávor kijusson az Európai Parlamentbe. Amellett, hogy…..
Sokan állnak értetlenül azelőtt, hogy Bangóné Borbély Ildikó az ATV élő adásában lepatkányozta a fideszes szavazókat. A megosztó kijelentésre ráugrott a propagandasajtó, a Fidesz, amely külön kampányt is felhúz Bangóné szavaira, valamint a teljes független sajtó is az Indextől TGM-ig.…..
A mai parlamenti szavazás nem azt mutatta, hogy Magyarországon tényleg diktatúra van, amelyben a kormányzó hatalom a nép felének ellenében dúlja fel az országot, egyedül törvényeket hozva, semmibe véve az ellenzéket. Sőt a mai szavazás alapján gyanútlan európai nézelődő akár azt is gondolhatná,…..
Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban felforrósodott parkolási botránynak nem csak a Fidesz, az MSZP és Karácsony Gergely az érintettje, hanem EP-listavezetője révén az LMP is. Vágó Gábort 2018 januárjában mutatta be Karácsony, mint Zugló új átláthatósági biztosát. Ismétlem, mint Zugló…..
A Lámpagyár információi szerint állóháború alakult az MSZP és a Párbeszéd között, mert nem tudnak megegyezni arról, hányadik helyet kapja a közös listán a párbeszédes Jávor Benedek. Az MSZP terve állítólag az volt, hogy a listavezető az újrázni készülő EP-képviselőjük, Ujhelyi István lesz, Jávor…..
Az MSZP-től régóta megszokhattuk, hogy ha egy kicsit is sikeres ellenzéki szimbólum bukkan fel itthon vagy a világban, akkor saját ötletek híján tízkörömmel vetik rá magukat  és kezdenek szolgalelkű másolásba. Mindegy, hogy civil, politikai, baloldali vagy jobboldali a szimbólum - volt itt már…..
A fideszes Schmidt Mária és fia, az LMP-s Ungár Péter közös családi cégétől bérel irodaházat az Agrárminisztérium. Ez a sokadik eset, hogy a kormánytól Ungár Péterhez, Mészáros Lőrinc üzlettársához (!!) kerül közpénz, hogy ő aztán ebből a pénzből játssza el a harcos ellenzékit. Ezekért a…..
A 168 óra felületén megjelent a 472., de lehet, hogy 683., az ellenzéket minden mindegy alapon gyalázó dolgozat. Értjük mi, hogy a sajtó függetlensége, meg a bírálat joga, jogossága, de nem lehet nem észrevenni a tendenciát.Tóth Ákos főszerkesztő már odáig merészkedett most megjelent dolgozatában,…..
A közbeszéd a hódmezővásárhelyi győzelme óta nem tudja elhelyezni Márki-Zay Pétert a belpolitikai térképen. Voltak, akik konzervatívnak nevezték, voltak, akik valamiféle jobb és baloldal közti centristának állították be, de bizonyosat soha nem tudtunk meg Márki-Zay politikai hovatartozását illetően.…..
Szél Bernadett tegnap bejelentette, hogy kilép az LMP-ből és otthagyja a párt frakcióját is. Jobb később, mint soha - akár ezt is gondolhatnánk, ha feledhető lenne a Fidesz április 8-án szerzett kétharmada. Szél Bernadett ugyanis kulcsszerepet játszott a Fidesz kétharmadában, akárhova is ül a…..
Amikor már azt hittük, hogy mindent láttunk a magyar belpolitikában, valaki mindig képes meglepetést okozni. Most a szakadófélben lévő Jobbik jelentette be, hogy “nemzeti ellenállást” hirdetnek. Nem hallottunk ilyesmiről mostanság? Ja de. Az ellenállás bizony nem véletlenül cseng ismerősen,…..
Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke és frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy “az LMP nem támogatja a Sargentini-jelentés elfogadását” A Fidesz kétharmadához nagyban hozzájáruló “ellenzéki” párt tehát kerek-perec kijelentette, hogy nem kell megbüntetni az…..
Vágó Gábor LMP-s közszereplőt nem nagyon zavarta, hogy a Fidesz utcára tette a HírTV újságíróit és újra csicskamédiát csinált az adóból: bement a fideszes Szabadfogásba, hogy többek között a Pesti Srácok főszerkesztőjével és a fideszes lejáratómédia legalantasabb bugyrából érkező Jurák Katával…..
Végre eljött a nap, amikor Orbán Viktor gyomra összeszorul a közelgő bukás előtt. Karácsony Gergely ugyanis bejelentette: ő bizony vállalja, hogy egy közös baloldali pártlistának a vezetője legyen az Európai Parlamenti választáson. Ez igen! Végre egy ember, akinek nem a pozíció kell, de képes…..
Kezdjük egy könnyed bevezetéssel. Képzeljük el, hogy mi lett volna egy ellenzéki politikussal, ha csalást követ el: az ügyészség eljárást indít, a kormánymédia 17 kamerával közvetíti, ahogy a politikust vezetőszáron viszik el, a jobboldali média hetekig a bizonyítéknak számító önleleplező videón…..
Ígérjük, hogy soha, de soha többet nem mondjuk egyik LMP-s megszólalás után sem, hogy nincs lejjebb, mert aztán jön a következő nap és kiderül, hogy de, van lejjebb. A kampányban a fideszes Schmidt Máriával egyeztető LMP-s kampányfőnök, Schmuck Erzsébet adott interjút a 24.hu-nak. Arra a kérdésre,…..
Az LMP újabb szintre emelte az ámokfutást, amikor 1,5 évre eltiltotta Tenk Andrást, a Csepelen visszalépő képviselőjelöltjét mindenfajta párttisztség viselésétől. A történet unikális abszurditását az adja, hogy az ő visszalépésének is köszönhető, hogy az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs…..
Megdöbbentő adatokat hozott az egyik utolsó független közvéleménykutató, a Závecz Research friss felmérése. Természetesen az adatok is igazolják a Jobbik pártszakadását, májusban még 15%-on, júniusban már 13%-on, most pedig már 10%-on állnak a teljes népességen belül. Ezt peszre kutatások nélkül is…..
Az elmúlt hetekben és napokban egyértelművé vált, hogy az LMP számára nincs nagyobb bűn, mintha valaki a kormányváltás érdekében részt vett az ellenzéki koordinációban: Hadházy Ákost eltiltották minden pártisztségétől, majd megverték, amiért arra bíztatta az LMP jelöltjeit, hogy lépjenek vissza…..
A Magyar Narancs birtokába került egy videófelvétel, amelyen Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt kérdezgeti az LMP tagsága a választások után. Mint ismert, Ron Werber tanácsadó már a kampányban otthagyta az LMP-t, mert nem fizették ki.…..
Sok idő után végetért a bohózat, amely arról szólt, hogy az LMP egy “ellenzéki párt”, csak nem akar közösködni a 2010 előtti politikai erőkkel. Eddig legalábbis ez volt a hivatkozási alap minden kollaborációra: ha az volt a kérdés, hogy miért szavazták meg a Fidesz alkotmánybíráit, hogy Szél…..
Egy hét sem telt el azóta, hogy miközben az MSZP a parlamentben elítélte a Fidesz hajléktalanokat büntető alkotmánymódosítását, Zuglóban leszavazta, hogy egy civil szervezet a saját pénzén felújítson egy önkormányzati tulajdonú épületet pár keresettel is rendelkező hajléktalannak. Most úgy tűnik,…..
Alig tűnt el a hírfolyamból, hogy Tóth Bertalan lett az MSZP új elnöke, a minden idők legszűkebb többségével megválasztott MSZP-elnök már meg is találta a választási eredmény felelősét. Tóth a Népszavának adott interjúban úgy fogalmazott, hogy “a DK jelöltjei rendkívül gyengén teljesítettek,…..
Amíg a parlamentben nagy az egyetértés az ellenzéki pártok között abban, hogy nem szabad megszavazni a Fidesz legújabb hajléktalan-ellenes alkotmánymódosítását, Zuglóban kicsit másképpen alakultak a dolgok. Szabó Rebeka írta ki a Facebook-oldalára, hogy volt egy megállapodás az Utcáról Lakásba…..
Egy baloldali ember a választás után talán nem tulajdonítana nagy jelentőséget az MSZP elnökválasztásának. Legalábbis normális esetben. A mostani elnökválasztás azonban közel sem nevezhető ilyennek, ha igazak azok a hírek, amik az elmúlt hetekben és hónapokban napvilágot láttak. Mert ha csak a…..