Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EL LOBO - A farkas

60 bejegyzést írt és 315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te rongyos élet Rongyos zászló kormányhivatalon Nézem a falat, a falon a táblát, a táblán a kormányhivatal feliratot, s nem hiszek a szememnek: koszlott-foszlott zászló hirdeti, Magyarország az Európai Unió tagja. Magyar zászlót viszont nem lobogtatnak a fényes szellők, tartója helyén eső…..
  Az új médiatörvény körüli viták egyik visszatérő kérdése, hogy mi a helyzet a blogokkal, vonatkozik-e rájuk a szabályozás. Egy külügyminisztériumi anyagban név szerint is említik a Mandinert, a tegnapi NMHH-s háttérbeszélgetésen is szóba kerültünk, no meg…..
EL LOBO - A farkas 2011.01.07 12:19:34
A problémát szerintem leegyszerűsítetted. "A médiatörvény hatálya alá tartozás" azért nem formai kérdés (ahogyan azt tárgyalod), mert a blog, ha a törvény hatálya alá tartozik, máris kiegyensúlyozottságot kell, hogy tanúsítson. Ha nem ezt teszi, akkor büntetést róhatnak ki rá. Ha a büntetés veszélyét el akarja kerülni blogger, akkor megfosztja magát a reklámbevételtől.
Magyarán (és sarkosan): ha fideszes elkötelezettséged van, akkor (hirdetési) bevételhez juthatsz, ha másképpen gondolkodsz, akkor vagy kizárod magad a hirdetési piacról vagy vállalod az esetleges anyagi tönkretételed a büntetési tételek által.
Ráadásul úgy fest, hogy egy komplex vagy polblog jellegű blog esetén a műfaji sajátosság, a karcosság, a kritikai él büntetendő cselekmény lehet (a gumiszabályok alapján), s csupa fideszes elkötelezettségű ember fog dönteni arról, hogy a saját pénzemen üzemeltett blog kiegyensúlyozott-e.
Mivel számos olyan blogger van, aki az istennek sem akar fideszes lenni és nem tekinti példaképének Orbán Viktort (most finom voltam) - érdemes volna az emberi jogok oldaláról megviszgálni: büntethető-e a másképpen gondolkodás? Kényszerrel el lehet-e zárni a másképpen gondolkodók elől a hirdetési bevételek lehetőségét? Belenyúlhat-e az állam az identitásunk alapját jelentő politikai nézeteinkbe.
Másképpen: kell-e szeretnünk nekünk nyilvánosan Schmitt Pált, aki nem sakkban szerezte - amúgy elismerésre méltó - érmeit?
Az Amerikai Népszava véleményt közölt Török Gábor politológus legutóbbi blogbejegyzéséről.     A „Török Gábor vak vagy a Fidesz?” című írásban szembe helyezkedik a blogger politológus véleményével:   Minden tiszteletünk Török Gáboré…..
Amikor Török Gábor elemez Olvasom Török Gábor friss jegyzetét (Zsákutca) és nem tudok szabadulni a gondolattól, amely régóta gyötör, ha Törökről van szó: ő már korábban zsákutcába került.Mint most írja a FIDESZ-ről a médiatörvény kapcsán: "mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika,…..
 Megan Fox tökélyre vitte férfifaló imázsát. A Transformers szexi sztárja új filmjében, az Ördög bújt belédben (Jennifer's Body, hazai bemutató: 2009. november 05.) egy középiskolás pomponcsapat sztárját alakítja. Egy este megszállja őt egy démon, aki…..
EL LOBO - A farkas 2009.08.15 23:17:11
Off!
Van egy új linked. Innen:
blog.cinepecs.eu/
Ez a barátkozás szándékának jele.
Üdv néked!
  Vitának helye nincs. Frank Capra minden idők egyik legnagyobb rendezőzsenije. Ezúttal nem egy társadalomkritikus, hatalomról és felelősségről szóló történettel, vagy a fináléval a legkeményebb arcokat is könnyekre késztető tanulságos mesével, esetleg egy romantikus…..
EL LOBO - A farkas 2009.08.15 23:16:34
Off!
Van egy új linked. Innen:
blog.cinepecs.eu/
Ez a barátkozás szándékának jele.
Üdv néked!
Pénteken mutatták be a District 9 filmet, melynek egyik producere Peter Jackson, az ő munkásságáról írok pár sornyit. Jackson Ray Harryhausen filmjein nőtt fel, ezen kívül nagy rajongója volt a Monty Python Repülő Cirkusza és a Viharmadarak sorozatnak. Miután a család egyik…..
EL LOBO - A farkas 2009.08.15 23:15:28
Off!
Van egy új linked. Innen:
blog.cinepecs.eu/
Ez a barátkozás szándékának jele.
Üdv néked!
Az interneten - azt hiszem a Spiegel-Online - olvastam egyszer egy nem magyar Magyarország bemutatót.       Valahogy úgy kezdődött, hogy Magyarország Európa szívében lévő kis ország, ahol több, mint 2000 órát süt évente a nap. Aztán jött Trianontól,…..
Uborkaszezon van, nem csoda, hogy az idegen nyelvű sajtó nyomán a magyar portálokat is bejárta tegnap a hír: 21 éves fiatalember halálát okozta egy fehérorosz városka Lenin-szobra. A címek hangzatosak: Gyilkolt Lenin, Lesújtott Lenin keze, Lenin még kísért - ölt a szobor stb. Holott…..
EL LOBO - A farkas 2009.08.12 10:21:58
@rlaur: Olvasó vagyok. De eddig nagyon rejtve volt bennem a Lenin-szobrok fenekébe durrantot lukak iránti igény!
Luczifer-bazár Kultúrfölény 2009.08.09 00:55:00
Bálint hat éves. Tervezi, hogy ősszel iskolába megy - tudatja velem, miközben bekéredzkedik játszani a kutyákhoz.     Én magukra hagyom őket, a gépen vacakolok tovább. Néha mellém téved, kérdez és kommentálja, hogy mit csinálok. A hozzászólásai értelmesek.…..
Luczifer-bazár Cseh Tamás 2009.08.08 15:31:00
Kérdésem volna, pálinkát mérnek-e már?     ..
Luczifer-bazár Ezt nevezem ... 2009.08.05 16:15:00
 ... mert ezt nevezem!  Bocsánat, de marketingvilágban élünk. És hát Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak. E-mail cím + mehet! Pontatlanul jelenik meg a kalitka, amibe írni kell, de hát mit tegyünk. Azért nevezni lehet vele! :) E-mail cím + mehet!..
Nem tudom, a geometrikus formák és tiszta színek nagy mestere, Piet Mondrian (1872-1944) örülne-e annak, hogy kompozíciói, színei, stílusjegyei kommercializálódtak. Ez most aktuálisan az Art. Lebedev Stúdió doboza okán jutott eszembe, amely Mondrian egyik ismert munkáját képezi le irodaszerek…..
EL LOBO - A farkas 2009.08.06 20:53:24
Az itt olvasható bölcs megállapítás mindenképpen aktuális ezekben a forró napokban. Érdekessége, hogy egy Kárpátalján 1981-ben (!) készült amatőrfilmben tűnik fel sok egyéb bumfordiság mellett. Hogy hűsít-e ez a házimozi, nem tudom, de hogy vidít, az bizonyos.…..
EL LOBO - A farkas 2009.08.04 16:34:16
Kedves BDK!
Úgy látszik, a mai nap a filmek jegyében telik :-)
Tisztelettel felkérlek arra, hogy egy filmes élményedet oszd meg a gondjaimra bízott
blog.cinepecs.eu blogban a számodra kedvező időben és terjedelemben.
Nem szeretném, ha a hátad mögötti dícsérés vádja érne, ezért az El Lobo blogomba is pillants bele, légy szíves!
Ujgen Renegade - Hé Johnny, 2009.06.25 01:13:00
... láttál már dögkeselyűket röpködni, haldokló k-európai liberális párt felett? - Nem, de a liberális pártot se nagyon látom...
A rendnek van ugye jó meg rossz oldala. A parttalan magyar blogolási szokásokat pellengérre állító, az európai bloggerminimumért küzdő Magyar Bloggerszövetség léte magát a rendet hozza el a vadkeleti webnaplószektorba. Azt mondani, hogy "bárki blogolhasson", elsőre jól…..
EL LOBO - A farkas 2009.07.28 20:56:04
e-Vita Haláli élmény 2009.07.25 18:50:00
Avagy: egy egész életre szóló élmény.   Élményfürdőben meghalni. Nem tudom, érzed-e, Kedves Olvasóm, ennek a szókapcsolatnak a különös voltát?   Már máskor is észrevettem, hogy egy külön érdekes és tanulságos elfoglaltság (lenne, ha időm engedné) a…..
Ígértem újabb feladványokat a nyárra, itt van hát a legrissebb. A kérdés szokás szerint csupán ennyi: Mi ez, mit ábrázol a kép. Szívesen fogadok szellemes tippeket és általános közelítéseket is, de a megoldás, mint mindig, most is igencsak konkrét - és internetes linkkel…..
Luczifer-bazár Blogmagyarország 2009.07.24 20:18:00
A kiállítással egybekötött magyarországi blogversenyt, a Golden blog 2009-et látogatom mostamában. Nézegetem a kartársak műveit. Egymás után gondosan összeállított, nem ritkán irigylésre méltóan szellemes naplókban lapozgathatok. Kitartó munka van bennük bőven és a…..
EL LOBO - A farkas 2009.07.25 18:40:51
@Luczifer: A gond az, hogy hsz-od fiatalokra és öregekre bont valakiket, jelen esetben a bloggerek csoportját.
A közítéletben fiatalnak lenni érték, idősnek lenni negatívum.
Én nem látom a blogokban azt, hogy a "vének" alulteljesítők volnának. Sőt! Nem látom, hogy ne volnának köztük kisérletezők. Ismered pl. BDK, Csepeli és a Kreaktivista blogját is, tehát igazat fogsz adni nekem.
A gond másutt van.
Az a gond pl., ha egy szűk csoport folyamatosan ráerőltetheti ízlésvilágát a blogok értékelésére és rosszul orientál. (Vak lóként, csak a haverok felé. Persze a társadalom is ilyen, miért is lenne itt másképp.)
Gond, ha a szabályok, a történések nem látszanak! Gond, ha szakmai blogok megítélésénél a Móka Miki kategória átláthatatlansága érvényesül. Gond, ha valaki ismerve a zsűri összetételét nem nevez, de mégis ott szerepel céges blogjának neve a nevezettek között! (A Móka Miki kategória lehet játék, cégek nevével szórakozni viszont nem az!)
De minden gondnál erősebb lehet az afeletti öröm, hogy a Golden Blog van. Viszont ha a gondok nem oldódnak, akkor a jövőben már többet fog ártani, mint amennyit használ.
EL LOBO - A farkas 2009.07.26 08:58:51
@KapitányG:
1) Igazad van.
2) És még egy gond: a zsűri számára ez a blogmennyiség átláthatatlan.
3) A zsűri összetétele:
a) már tavaly is felmerült - az önként zsűritagnak jelentkező versenyzők kompetenciája viharosan kérdéses. A HVG oldja meg másként a "társadalmasítást" (vagyis a kattintásszám növelést).
b) Bizonyos kategóriákban erősen frissíteni kellene - a haveri körön túlra - a zsűrizést, mert (ez a GB hozzászólásaiból is kiderül) már kezd nagyon visszatetsző lenni és bebetonoz egyfajta szemléletet, "ízlésvilágot" is. Vagyis az orientáció hamis, szűk világra nyit, nem a valóságra.
Sikerült megszereznünk Uj Péternek, a magyar Bloggerszövetség Elnökének pénteken elhangzott beszédét, amit most csonkítatlan formában teszünk közzé. (A szerző előszavával itt olvasható.)Kedves bloggernők, bloggerek, tisztelt vezetőség!Kedves naplóm!“Dolgozni csak…..
Luczifer-bazár Az a szőlő 2009.07.20 16:31:00
Nem akarok nyaralni! Nem akarok izgalmas tájakat megismerni! Nem érdekelnek más népek látványosságai, ismeretlen szokásai. Nem akarok semmit se felfedezni. Nekem itt és így jó. Én itt élek. Megnyugtat.  ..
A politika tehetetlen és tehetetlenségében egyre bornírtabb, egyre gátlástalanabb, egyre önzőbb, akaratosabb, látóköre egyre szűkebb. (Lásd férfi klimax)  Ma már minden erről árulkodik. A politikai osztály képtelen teljesíteni hivatását, a politikai osztály…..