Adatok
Kitti Sőtér
13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
100 g jázmin rizs
50 g köles
600 ml víz
50 g hajdinapehely
50 g gm zabpehelyliszt
pirospaprika
só
bors
cayene bors
folyékony füst
A jázmin rizst és a kölest alacsony hőmérsékleten a megadott mennyiségű vízben megfőzzük.
Még langyosan hozzákeverjük a hajdinapelyhet és a…..
1 konzerv csicseriborsó leszűrve
leszűrt levének 1/3-a
1-2 ek tahini
1-2 ek reszelt torma
1/2 citom leve
Minden hozzávalót késes aprítóba vagy turmixba helyezünk és homogénra dolgozzuk...
500 g hámozott burgonya
póréhagyma/újhagyma/snidling/lilahagyma
só
bors
HÁZI, OLAJMENTES NAPRAFOGÓ TEJFÖL
100 g napraforgómag
150 ml víz
1 tk citromlé/almaecet
"FŐTT TOJÁS SÁRGÁJA"
néhány szelet főtt borgonya
só
kurkuma
"FŐTT TOJÁS FEHÉRJE"
250 ml növényi tej (cukrozatlan -…..
15 g útifű maghéj
20 g lenmagliszt
300 ml növényi tej
200 g barna rizsliszt
100 g tápióka keményítő
75 g kókuszvirág cukor
20 g friss élesztő
40 g kókuszolaj
1. Az útifű maghéjat, a lenmaglisztet összedolgozzuk a szobahőmérsékletű növényi tejjel, majd 5 percig állni hagyjuk.
2. A…..
plantmilkyway
GLUTÉNMENTES VEGÁN HÚSVÉT - Kalács, "tojásos" krumplisaláta, tormás hummusz
2020.04.10 12:26:36
KRÉM
100 g kesudió100 g málna100 ml növényi tejnéhány csepp citromlé25 g agavé szirupMORZSA25 g zabpehely10 ml olvasztott kókuszolajvanília
1. A kesudiót minimum 6 órára vízbe áztatjuk, majd egy késes aprítóban elkezdjükkrémesíteni.
2. Amikor már csak minimélisan darabos, akkor hozzáadjuk a többi…..
1 db érett avokádó1 db közepes érett banán10 g kakaópor25 ml növényi tej
1. Az avokádót és a banánt is kisebb darabokra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt késes aprítóban krémesre dolgozzuk.
2. Pohárba szedjük, majd rövid időre érdemes hűtőbe tenni fogyasztás előtt...
75 g gm zabpehelyliszt25 g őrölt mandula2 g szódabikarbónaegy csipet sócitromhéj, vanília½ ek szárított levendula50 ml olvasztott kókuszolaj25 g agavé szirup10 ml növényi tej
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A száraz hozzávalókat alaposan összekevejük.
3. Az olvasztott kókuszolajat, az…..
ALAP100 g mandula45 g kókuszreszelék75 g datolya
KRÉM100 g mandula100 ml növényi tej2 lime leve (kb 50 ml)45 ml olvasztott kókuszolaj45 g agavé szirup
1. Az alaphoz a datolyát néhány órára vízbe áztatjuk, majd a többi hozzávalóval késesaprítóban összedolgozzuk.
2. Az így kapott masszát…..
plantmilkyway
Panna cotta bazsalikomos eper öntettel (cukormentes, vegán, gluténmentes)
2018.08.06 18:49:40
PANNA COTTA200 ml rizstejszín200 ml rizstej25-35 g agavé szirupvanília½ tk agar agar
ÖNTET200 g eper6-7 levél bazsalikom
1. Az agar agart a rizstejben gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt, az agavé szirupot és a vaníliát is.
2. Közepes lángon, időnkénti…..
100 g gm zabpehelyliszt
50 g nyílgyökérliszt
50 g kölesliszt
15 g útifű maghéj
tengeri só
fahéj
20 g őrölt lenmag
60 ml meleg víz
100 g kókuszolaj
120 ml jéghideg víz
gyümölcs: én most 3 db kisebb barackot használtam
1. Először a lenmagtojást készítjük el. Ehhez az őrölt lenmagot…..
150 g gm zabpehely
100 g köles
50 g kókuszolaj
50 ml juharszirup
vanília, fahéj, narancshéj
1. A kókuszolajat és a juharszirupot alaposan összekeverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a zabhelyhet és a kölest is.
2. 180 fokos sütőben néhányszori átkeverés mellett aranybarnára sütjük. Ez…..
50 g chia mag
250 ml növényi tej/víz
25 g kókuszliszt
1. A chia magot néhány órára, vagy egy éjszakára növényi tejbe áztatjuk.
2. Ha kellőképpen magába szívta a folyadékot, akkor hozzáadjuk a kókuszlisztet. Olyan állagot kell kapnunk, hogy a tészta a kezünktől könnyedén elváljon. Mivel én…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz