Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitti Sőtér

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
100 g jázmin rizs 50 g köles 600 ml víz 50 g hajdinapehely 50 g gm zabpehelyliszt pirospaprika só bors cayene bors folyékony füst A jázmin rizst és a kölest alacsony hőmérsékleten a megadott mennyiségű vízben megfőzzük. Még langyosan hozzákeverjük a hajdinapelyhet és a…..
plantmilkyway TORMÁS HUMMUSZ 2020.04.10 13:10:18
1 konzerv csicseriborsó leszűrve leszűrt levének 1/3-a 1-2 ek tahini 1-2 ek reszelt torma 1/2 citom leve  Minden hozzávalót késes aprítóba vagy turmixba helyezünk és homogénra dolgozzuk...
 500 g hámozott burgonya póréhagyma/újhagyma/snidling/lilahagyma só bors   HÁZI, OLAJMENTES NAPRAFOGÓ TEJFÖL 100 g napraforgómag 150 ml víz 1 tk citromlé/almaecet   "FŐTT TOJÁS SÁRGÁJA" néhány szelet főtt borgonya só kurkuma   "FŐTT TOJÁS FEHÉRJE" 250 ml növényi tej (cukrozatlan -…..
  15 g útifű maghéj 20 g lenmagliszt 300 ml növényi tej 200 g barna rizsliszt 100 g tápióka keményítő 75 g kókuszvirág cukor 20 g friss élesztő 40 g kókuszolaj 1. Az útifű maghéjat, a lenmaglisztet összedolgozzuk a szobahőmérsékletű növényi tejjel, majd 5 percig állni hagyjuk. 2. A…..
KRÉM 100 g kesudió100 g málna100 ml növényi tejnéhány csepp citromlé25 g agavé szirupMORZSA25 g zabpehely10 ml olvasztott kókuszolajvanília 1. A kesudiót minimum 6 órára vízbe áztatjuk, majd egy késes aprítóban elkezdjükkrémesíteni. 2. Amikor már csak minimélisan darabos, akkor hozzáadjuk a többi…..
1 db érett avokádó1 db közepes érett banán10 g kakaópor25 ml növényi tej 1. Az avokádót és a banánt is kisebb darabokra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt késes aprítóban krémesre dolgozzuk. 2. Pohárba szedjük, majd rövid időre érdemes hűtőbe tenni fogyasztás előtt...
75 g gm zabpehelyliszt25 g őrölt mandula2 g szódabikarbónaegy csipet sócitromhéj, vanília½ ek szárított levendula50 ml olvasztott kókuszolaj25 g agavé szirup10 ml növényi tej 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A száraz hozzávalókat alaposan összekevejük. 3. Az olvasztott kókuszolajat, az…..
ALAP100 g mandula45 g kókuszreszelék75 g datolya KRÉM100 g mandula100 ml növényi tej2 lime leve (kb 50 ml)45 ml olvasztott kókuszolaj45 g agavé szirup 1. Az alaphoz a datolyát néhány órára vízbe áztatjuk, majd a többi hozzávalóval késesaprítóban összedolgozzuk. 2. Az így kapott masszát…..
  PANNA COTTA200 ml rizstejszín200 ml rizstej25-35 g agavé szirupvanília½ tk agar agar ÖNTET200 g eper6-7 levél bazsalikom 1. Az agar agart a rizstejben gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt, az agavé szirupot és a vaníliát is. 2. Közepes lángon, időnkénti…..
100 g gm zabpehelyliszt 50 g nyílgyökérliszt 50 g kölesliszt 15 g útifű maghéj tengeri só fahéj 20 g őrölt lenmag 60 ml meleg víz 100 g kókuszolaj 120 ml jéghideg víz gyümölcs: én most 3 db kisebb barackot használtam 1. Először a lenmagtojást készítjük el. Ehhez az őrölt lenmagot…..
  150 g gm zabpehely  100 g köles 50 g kókuszolaj 50 ml juharszirup vanília, fahéj, narancshéj 1. A kókuszolajat és a juharszirupot alaposan összekeverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a zabhelyhet és a kölest is.  2. 180 fokos sütőben néhányszori átkeverés mellett aranybarnára sütjük. Ez…..
  50 g chia mag 250 ml növényi tej/víz 25 g kókuszliszt   1. A chia magot néhány órára, vagy egy éjszakára növényi tejbe áztatjuk. 2. Ha kellőképpen magába szívta a folyadékot, akkor hozzáadjuk a kókuszlisztet. Olyan állagot kell kapnunk, hogy a tészta a kezünktől könnyedén elváljon. Mivel én…..