Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huszárvégjáték (törölt)

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BUÉK mindenkinek! Az év első posztjában egy nős férfi 14 év után rájön, hogy nagyon elkapkodta a házasságot, ugyanis a nagy Ő csak most került képbe. Most megismerheted a két tűz között őrlődő férfi lelki világát. Mert 14 év nagyon hosszú idő… És természetesen az…..
Huszárvégjáték (törölt) 2011.01.03 15:12:35
@orient: 40 vagyok, és nem tudok mindent a kapcsolatokról. akkor kell majd pofázni, ha ti is megérzitek, amit a szerencsétlen csávó. addig is halgasd ezt:
www.youtube.com/watch?v=SsSD_0EOQ1c
Huszárvégjáték (törölt) 2011.01.03 15:15:23
@gyvy: leszarom a shift billentyűt, te majom.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Huszárvégjáték (törölt) 2010.11.25 01:18:41
@ökörpöröly: ezt eddig kifelejtettem, igaz. Hol a határ? Ha ezt így, ennyi svédcsakarral megtették, akkor ki az, aki még hisz nekik, és miért ne kezdene el Orbán háborúzni is akár? Nagy-MAgyarország menyország stb.
A sok barom meg rohanna önkéntesnek. MErt nem voltak katonák.
A fideszes indoklás igaz: az AB komoly gátja lehet annak, hogy az országban fontos és jelentős változásokat hajtsanak végre. De talán nem így kellene megoldani a problémát. A múlt héten bebizonyosodott, hogy a kétharmaddal valóban mindent meg lehet tenni: a Fidesz, ha bármi vagy…..
Huszárvégjáték (törölt) 2010.11.03 11:08:49
Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam a legutóbbi pár Fidesz megmozdulásról.
Habár világ életemben rüheltem őket, köpönyegforgató, elvtelen bandának tartom az egész csürhét, azért megpróbáltam megkeresni a +-kat.
A választások előtt azt mondtam magamban, hogy felőlem Viktor akár királlyá is koronázhatja magát, csak tegyen rendet, és állítsa végre fenntartható növekedési pályára az országot.
Mik a fő problémák (gazdasági jellegűek)?
- Kevés adófizető
- Sok munkanélküli és minimálbéres
- Magas közterhek
- Bonyolult és szivatós bürokrácia
- Magas állami redisztibúció
- Államadósság mértéke
- Devizahitelek
- Korrupció.

Melyek lehetnének azok az intézkedések, amik segíthetnek?

- Munkahely teremtés
- Közterhek csökkentése
- Minimálbér megadóztatása
- Állam leépítése
- Bürokrácia megregulázása
- Korrupció visszaszorítása

Ha Viktor azt mondja, hogy elveszi a mnyp-i pénzem, mert szükség van rá, hogy növekedési pályára állítsa az országot, akkor ugyan anyázok, de 1000-rel szurkolok, hogy sikerrel végigvigye, amit elkezdett. A gondom az, hogy nem látom, mit kezdett el. Beszed egy csomó pénzt (egy részét direktbe tőlem - mnyp, más részét áttételesen - különadók), viszont minden ilyen intézkedés valami ad hoc hirtele ötlet, STRATÉGIA NÉLKÜL. Nem látom, hogy bármiféle reformba belekezdene. Fenti pontjaim közül még amivel foglalkozik, azzal is úgy érzem, hogy véletlenül, ötletszerűen. A célokhoz hozzárendelt emberek, mint pl Selmeci szenátorasszony, kritikán aluliak, ha azt mondom, hiteltelenek, akkor még finoman fogalmaztam.
A fél évvel ezelőtti gondolatmenetemhez annyit fűznék hozzá, hogy ha királlyá koronázza magát, de nem a közjó érdekében munkálkodik, akkor húzzon a rákba.
Nem voltak illúzióim, de azért azt gondoltam, hogy hátha ...
Hát nem.
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
Magyaridióta Kinek a pénze? 2010.10.14 01:05:00
Jól van geci, bazmeg, elveszed azt a nyolc százalékot, amit magamnak gyűjtöttem, pontosabban a megjelölt örökösömnek, mert hogy nem fogom megérni a nyugdíj-korhatárt, az több mint valószínű.De hát ez már régóta egy elfogadott deal közöttünk kisköcsög, hogy én befizetem…..
Huszárvégjáték (törölt) 2010.10.14 14:18:56
Huszárvégjáték (törölt) 2010.10.14 14:22:09
Huszárvégjáték (törölt) 2010.10.14 16:34:23
@milike47: ohhh bazd meg. az átlaghozam azt jelenti, hogy évente átlagba ennyi. nem összesen 4%, hanem átlaghozam 4%.
Ha valami eltér a megszokottól a közlekedésben, az emberek egy része végtelen ciklusba kerül és lefagy. Aztán egy idő után rájön, hogy valami mást kellene megpróbálni, de különösen nehezített pálya, ha mások is vannak a környéken. Zoltán olyan kereszteződésben járt…..
Huszárvégjáték (törölt) 2010.10.08 09:37:34
www.youtube.com/watch?v=s-ktjF2bXIo

kb a 30. mp-től. Ez az élet, Babocsai néni.
Nem kell ilyen földhözragadt jelzőlámákon ennyit spekulálni.
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
Csatlakozás     Tisztelt Blog vezető!   Először lépek önnel kapcsolatba egy érdekes dilemma miatt. Megerősítést vagy cáfolást várnék öntől egy olyan esetben, amit én mint diákként dolgozó élek meg egy munkahelyen. A munkahely egy diákszövetkezeten keresztül…..
Modorosblog Szárnyakat ad? 2010.07.16 07:00:00
-Ezek a senkiházi dilettánsok, ezt nem hiszem el... betiltották a Redbullt, nem lesz légiparádé, bassza meg. Ezek nem normálisak, komolyan. Azt hittem, az úkettős sztorinál nincs lejjebb, de tessék. Ott volt az ingyenreklám évekig, az Országimázs Központ elmehet utólag is a picsába…..
Azért adóztatják meg a bankokat, amiért a bankrabló is bankokat rabol: mert ott van a pénz. Közgadaságilag ez egy rossz, politikailag viszont jó, népszerű ötlet. (Fotó: Daniel Hambury/EPA) Terjed a bankadó szerte a világban. Néhány éven belül nem nagyon lesz olyan fejlett…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
Huszárvégjáték (törölt) 2010.07.04 01:39:37
@Bobita: te biztos valami szüttyős bölcsész csaj vagy. micsoda nyálas egy ömlengés. nem akarsz kint maradni?
w Kóla, puska, lámpavas 2010.03.12 05:40:00
Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait. A lendület, a löttyös indulat a támogatásukat diktálná, ahogy legfőbb orgánumuk irányvonala is. De az ügy túl forró ehhez – a parlament közelsége úgy tűnik, mégis civilizál.   Ha az egyébként…..
Mai posztunkat Viktóriának köszönhetjük aki volt olyan kedves és küldött képet. Nézzük csak mi történt a budaörsi Auchan parkolójában!Ha jól saccolok akkor emögé még simán be tudott volna állni még egy Tico és ha elég ügyesek vagyunk akkor még két motort is mellé…..
Huszárvégjáték (törölt) 2009.09.16 07:26:53
Termelő vállalat, a maga területén piacvezető. Szakszervezettel, üzemi tanáccsal, kollektív szerződéssel. Minden alkalmazott teljes bérre bejelentve, béren kívüli juttatások minden alkalmazottnak bérük függvényében. Nem teljesítménybérben dolgoznak, a munka jellege ezt nem…..
Huszárvégjáték (törölt) 2009.06.19 17:31:32
@Strici:
"Strici 2009.06.19. 14:00:59
@Adachale: Természetesen a munkaidő csökkentés profitcsökkenést is jelent. Na és?"

Mi az, hogy na és? Hol élsz te, apuci? Képzeld el, hogy van egy céged, ami profitot termel neked. Abból élsz. Örülnél, ha ez csökkenne?
Elárulok neked egy titkot: a cégek (elsöprő többségük) azért vannak, hogy profitot termeljenek. Ezzel az ott dolgozó emberek is tisztában kell, hogy legyenek.
Nem akarlak megbántani, de lapvetően hibás és demagóg kommentjeid vannak. Beosztottként a saját munkádra és a saját fizetésedre koncentrálj, ne oldalra tekintgess. Azonosulj a vállalat céljaival (legalábbis ne legyél velük ellenséges). Nem kötelező olyan cégnél dolgozni, amellyel szemben averzióid vannak.
Én - a kommentjeid alapján - nem gondolom, hogy jobban dolgoznál, mint a kollégáim.
Huszárvégjáték (törölt) 2009.06.19 17:34:12
@Strici: mert nem vagy korlátolt :-)
jó lesz neked, ha korlátlanul eszel és telefonálsz?
mértékletesség, mint olyan? ...
Huszárvégjáték (törölt) 2009.06.19 17:43:41
@Huszárvégjáték:
Ez a 'na és' felbosszantott nagyon.
Tudod, hogy milyen világban élünk? Egy átlagos céget, ha nem hozza az elvárt profitot, bezárnak / külföldre telepítenek, stb.
Akkor bezzeg menne a siránkozás nem? Elképzel párbeszéd:
- "tulaj úr, mi csak 2 órát szeretnénk dolgozni ugyanezért a pénzért.
- dehát akkor csökken a profit!
- na és?
- én magas profitot szeretnék, ezért bezárom ezt a gyárat, és építek egyet a szomszéd országban, mert ott többet is hajlandók dolgozni az emberek.
- de hát akkor nem tudunk miből megélni!
- na és?"

Hát valahogy így. A managementnek, és a dolgozóknak vannak közös érdekeik, ha ezt valaki nem látja, vagy nem tud vele azonosulni, az tényleg húzzon el.
Hasonló szituációt leginkább az egymást nulla sebességkülönbséggel előzni próbáló kamionok szoktak produkálni, Namnit most egymás után két szerencsétlen autóst fogott ki, akik a világ minden kincséért sem mentek volna ki a külső sávba. Aztán persze ő is ideges lett, az…..
Huszárvégjáték (törölt) 2009.06.10 17:48:29
@Donor: Képzeld el apuci, hogy a gyorsforgalmin nagyon sokáig 50 a megengedett. Nézd meg a táblákat. Hozzáteszem, szerintem nem szándékosan, csak így sikerült. Ferihegy 1 előtt pl 50 sztenderd, mert nem oldják föl sehol az 50-et. Utána viszot kint van 2 db 70-es tábla is 30m különbséggel :-)

utálom, ha valaki útálomot ír. meg még kőrút is,mi?
Gábor internetszolgáltatót akar váltani. Egymás közt mondom, örülhet, ha nem szúrják ki a kocsija kerekét, nem keresik meg egyenként a rokonait és nem mutogatják szocialista megyei elnökök képét a kutyájának, amíg vonyítani bír. Gábor direkte jól járt, mert csak annyi…..
Egy önmagát közlekedésmérnöknek definiáló szakértő úr egy profinak tűnő (mert jó sok számot tartalmazó) cikket írt az index-re, amely röviden arról szól, hogy járjon a legtöbb helyen a vasút helyett inkább busz, mert a vasúti személyszállítás drága. És attól majd jó…..