Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mizantróp.

15 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harminchárom évvel ezelőtt az emberiség egyik legnagyobb atomkatasztrófája - mely a Szovjetunió ukrajnai területén, Pripjaty városa mellett, Csernobil közelében a Lenin atomerőmű 4-es reaktorában történt 1986 április 26-án éjjel 1 óra 23 perckor - örökre megváltoztatta az emberek gondolkodását az…..
Mizantróp. 2019.11.12 10:19:49
@CCnick: Felesleges és parttalan kötekedés, amit csinálsz Equalizerrel. Nyilvánvaloan veszélyes volt a 4-es blokk, egészen lefedéséig (a szarkofág befejezéséig) Folyamatosan szennyezte radiaktivitással a környezetet. EZÉRT KELLETT a szarkofág és EZÉRT kell ma is. Ha tovább trollkodsz, kötekedsz, kitiltás jöhet (feltételes módban). :)
Mizantróp. 2019.11.12 15:13:50
@CCnick: Húzol innen. Én szóltam. A többi nickeddel is.
Sokan dicsérik a 90-es évek filmjeit, a legkevésbé sem alaptalanul, amit az 1995-ös, hamarosan levetítésre kerülő (szombaton az egyik TV csatorna műsorára kerülő) "Pár lépés a mennyország" (A Walk in the Clouds) című romantikus film is bizonyít. A nagyon szép és megható történetet a mexikói Alfonso…..
Mizantróp Kik a magyarok ősei? 2019.09.29 16:45:00
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Mizantróp. 2019.09.30 07:03:55
@Karma_73: A poszt is a türk-finnugor kettősséget valószínűsíti, de a kiváncsiság a többségi véleményre a cikk-végi szavazási lehetőséggel talán ad valamiféle infót majd az olvasók vélekedéséről is.
Az 55 éves volt londoni főpolgármester, Boris Johnson, aki korábban külügyminiszterként és a Brexit fő támogatójaként szerzett magának világhírnevet, július 23-án kapta meg a jogot és az esélyt arra, hogy a brit konzervatívok jelöltjeként az Egyesült Királyság új miniszterelnöke legyen (Theresa Mayt…..
Mizantróp. 2019.07.24 11:57:04
@Veszéjben a lyogállamiság !: Fő az objektivitás!
Éppen 50 évvel ezelőtt, 1969 július 20-án Neil Armstrong és Edwin Aldrin amerikai űrhajósok, az Apollo-11 űrprogram keretében Eagle nevű űrkompjukkal leszálltak a Hold felszínére, melyre néhány órával később (már július 21-re "átcsúszva") Armstrong, első emberként ki is léphetett. A közel két és fél…..
Mizantróp. 2019.07.22 15:20:56
@MAXVAL bircaman közíró: Nem. De a baromságokat törlöm.
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Mizantróp. 2019.07.20 18:43:19
@Chris Kyle: Az biztos, hogy különleges harckocsik voltak. Ha Tigrisen kellett volna helyt állnod a háborús években, bizony sok kellemetlenséggel is számolnod kellett volna: pl. bizonyos hidak, utak nem bírták volna el a harckocsitokat, gyakori meghibásodások, nagyon sok kényszer-állás (várakozás) a benzinre, meg sűrű lánctalp gondok (a hatalmas tömeg miatt) ... stb. Aztán ütközetekben a keleti fronton szinte bizonyosan 3-4 vagy még több T-34/85-ös mászott volna rátok kereszttűzzel. És akkor még nem beszéltünk a páncélvadászokról, melyek direkt rámentek a Tigrisek kilövésére és persze a különböző harci repülőkre, melyeket gyakran kifejezetten a harckocsi oszlopok miatt szálltak fel és kifejezett fő célpontjaik voltak a Tigrisek. De mindent egybevéve, akkor is sajátos élmény lehetett egy ilyen monstrumon harcolni.
Mizantróp. 2019.07.20 20:54:54
@Jadeite: A Pantherek továbbfejlesztett változatait a mai német hadsereg használja. És most már mi is. Csak a pontosság kedvéért.
Mizantróp. 2019.07.21 10:43:54
@vajdasagi: mégis miről beszélsz? Bennünket a harckocsik érdekelnek. Ha téged nem, akkor miért jössz erre a blogra folyton?
A klímakérdés évről évre egyre jobban foglalkoztatja az embereket szerte a világon. Léteznek már a témával foglalkozó világszervezetek, vannak zöld pártok és olyan tudósok is, melyek vagy az említett testületeknek dolgozva, vagy bizonyos államok hivatalaiban publikálnak tanulmányokat a témáról. A…..
Előző posztunkban, mely Jézus külső megjelenéséről szólt, említésre került a Torinoi lepel (shroud of Turin) is, mely aztán a hozzászólások legalább felében újra előkerült. Úgy tűnik sokakat érdekel a rejtélyes ereklye, melynek valódiságát a többség ma is megkérdőjelezi. A téma népszerűsége miatt…..
Mizantróp. 2019.07.09 11:10:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A rómaiaknál a keresztre feszítés Jézus koráig egy szimpla "T" alakú ácsolmányra történt Ilyenek láthatunk Jézus születése előtt 71 évvel is, a Spartacus felkelés leverését követően, a megtorlásokat megmutató ábrázolásokon, amikor a Róma és Capua közti út (Via Appia) két oldalán 6000 rabszolgát feszítettek meg.

Később a keresztre feszítés szokása változott: a "T" alak helyett a mai kereszt formára tértek át, mert a meghódított területeken (mint Palesztina is) szükségessé vált a keresztre valahová feltüntetni a kivégzés okát. A "T" formánál a vízszintes részen túlnyúló függőleges részre helyeztek el (a megfeszített feje fölé) egy táblát, a halálra ítélés okával. Ez Jézus esetében 4 betű volt: I.N.R.I vagyis Iesus Nasarenus Rex Iudaeorum = Jézus Názáreti a zsidók királya.
Mizantróp. 2019.07.10 11:52:48
@Fradista Utazó: Nem fért volna ki a teljes szöveg, pláne három nyelven, így csak a 4 betűt tették ki: I.N.R.I latinul Iesus Nasarenus Rex Iudaeorum
Mizantróp. 2019.07.10 15:23:25
@Fradista Utazó: Az I.N.R.I feliratot én találtam ki. Persze. :))) A Bibliát is én írtam unalmamban. :DD
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
Mizantróp. 2019.07.07 19:16:24
@West Asia: math0 = rabelais = antiindex = Brendel Mátyás. Szép kis lista lesz! :))) De hagy csinálja csak. P
Mizantróp. 2019.07.08 14:47:43
Mizantróp. 2019.07.09 23:41:33
@Pipas: Akkor ezek szerint TE TUDOD, hogy hogyan készült. Te egyedül az egész világon. Oszd már meg velünk tudatlanokkal is ezt a tudást. Dr Pipas Phd prof habil :))))))
Mizantróp Mire büszke a magyar? 2019.07.05 00:53:08
Kis nemzet vagyunk és jelenleg nem tartozunk a világ sorsát és főbb folyamatait alapvetően befolyásoló jelentős, nagy országok közé (még ha néha ezzel is áltatjuk magunkat). Ugyanakkor sok tekintetben igenis okkal lehetünk büszkék, hiszen évezredes történelmi múltunk, gazdag kultúránk, számtalan…..
Mizantróp. 2019.07.06 21:11:52
@szepipiktor: Amiket hiányolsz, például a híres magyar feltalálók benne vannak a posztban, mégpedig a Nobel-díjasok részben, egy link beszúrásával. Ha valaki rákattint, rögtön megjelennek a nagy magyar feltalálók. Mintegy 75 találmány van felsorolva, melyeket magyarok találtak fel: dinamó, golyóstoll, hangosfilm, helikopter, porlasztó, transzformátor, filmfelvevő ... stb.
- Olyan jó, hogy időt tudtál ránk szakítani, nagyon köszönjük, hogy eljöttél.- Okés.- Hogy szereted, ha szólítanak? Dzsini vagy a keresztneved, Eszperanza?- Dzsini. - Akkor, Dzsini, a feladat a következő lenne. Tíz poszt, birkapörkölt tematikában. - Abban nem vagyok otthon. - Ez az új, nemzeti…..
1937. május 6-án, azaz 82 évvel ezelőtt egy német léghajó, név szerint a Hindenburg a szezon első útját teljesítette az amerikai Lakehurst városába. A léghajó leszállás közben – fedélzetén 97 fővel – mindenféle előjel nélkül lángra kapott és teljesen megsemmisült. A…..
Előző posztunkban a G20 országok június végi ülésezése nyomán felvetődő globális problémákról és a 20 legfejlettebb állam felelősségéről írtunk, ezúttal pedig a problémák közül a túlnépesedés helyzetéről ejtünk pár szót. Jelenleg a Föld népessége 7,7 milliárd fő, de bolygónk össznépessége…..
Mizantróp A G20 országok 2019.07.01 01:08:34
Érdekes nemzetközi szervezetet alkotnak az úgynevezett G20 tagállamok, melyek elvben a Föld 19 legnagyobb, legerősebb gazdaságát és az Európai Uniót fogják össze. Ezek az országok termelik a világ bruttó nemzeti össztermékének 90% -át, ezek alkotják a világkereskedelmének 80% -át és ezekben az…..
A Coen testvérek (Ethan és Joel Coen) 2007-ben, Cormac McCarthy azonos című regényéből különleges filmet készítettek, mely azonnal elnyerte mind a filmes szakma, mind pedig a nagyközönség elismerését. A 2008-ban 4 Oscart bezsebelt krimi-thriller (és természetesen maga a regény is) William Butler…..
Robert Zemeckis különleges szatírája, mely hat Oscart nyert 1995-ben és amely Winston Groom hasonló című regényéből készült (eredeti címén: Forrest Gump, avagy "Egy együgyű fickó feljegyzései") óriási sikert aratott világszerte és mára az egyik legismertebb dráma lett a Föld összes kontinensén.…..
Folyik a visszaszámlálás: már csak 278 nap és láthatjuk a Csillagok háborúja franchise legújabb, 9. epizódját, mégpedig J. J. Abrams rendezésében, Daisy Ridley, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver Domhnhall Gleeson és Mark Hamill főszereplésével. Az új epizód pontos címet sajnos még most sem lehet…..
A laikus köznyelv csak depressziót és boldogságot ismer, vagyis csak a szélsőségek kifejezéseit használja, ha lelkiállapotról, mentális helyzetről vagy pszichológiai állapotról esik szó. Vagy depressziós a másik (mi magunk soha, mert azt el nem ismeri senki), vagy boldog és kiegyensúlyozott. Pedig…..
Túlzás nélkül életünk eddigi legfontosabb választása jön vasárnap. A Fidesz és Orbán Viktor olyan irányba lökte az országot, hogy nem jobb és bal között kell választani, nem különböző politikai irányok, vagy programok között. Hanem józanság és elmebaj között. Demokrácia és autokrácia között.…..
David Ayer amerikai rendező háborús drámája (melyet sokan akciófilmként határoznak meg), igen vegyes fogadtatással került 2014 októberében a hazai mozikba. Ugyanakkor az USA -ban és Nyugat-Európában meglehetősen nagy sikerrel vetítették. (Jelenleg a legnagyobb filmes oldalon, az IMDb -n, 350 ezer…..
Mizantróp. 2018.02.07 13:01:40
@Fortress: azért az hozzá tartozik a dologhoz, hogy a Sherman egy emelkedő tetején, jól belátható sík terepen veszi fel a harcálláspontját (a kereszteződés közepén), ahonnan könnyedén szemmel tudja tartani az egész terepet, így nehezen tudják megközelíteni vállról indítható rakétákkal. Aki megpróbálja azt meg simán leszedik a tankból. Egyébként panzerfaust nem mindig volt egyszerű gyalogos egységeknél, főleg a háború legutolsó szakaszában, amikor a németek szinte már mindenből kifogytak.
Az idei esztendőben bőven kaptunk színvonalas alkotásokat (melyek közül a 7 legjobbról előző posztunkban már írtunk) és 2018 -ban is számíthatunk néhány élvezetes filmre. Szilveszter napján egy filmes blog mi mással is foglalkozhatna, mint  az elkövetkező esztendő legjobbnak ígérkező…..
Az idei év kedvenceiről és nagy slágerekről már beszélgettünk szóban, úgyhogy afféle kiegészítőnek, szigorúan sorrend nélkül következzék tíz olyan cím, melyekbe nem nagyon, vagy csak igen elvétve lehetett belefutni a különféle évösszegzőkben. Az alábbiak nem feltétlenül hibátlan filmek, ilyen-olyan…..
Mizantróp. 2018.01.01 12:16:55
A jelenleg mozikban futó legújabb Star Wars film (Az utolsó Jedik) kapcsán lett nagyon szembeötlő, hogy mennyire erős emóciókkal, végletekbe hajló kinyilatkoztatásokkal, sőt becsmérlő (fikázó) már-már hisztérikus kirohanásokkal tudnak sokan fogadni bizonyos filmeket. A VIII. részt elismerő (néhol…..
Az alapfelállás akár egy politikailag inkorrekt poén előkészítése: a nagydarab, a feka, a bögyös szőke és a dagi mennek a dzsungelben. Mindenki szeret nevetni, csak nem lesz ez olyan rossz móka. Közben a film csak meséli és meséli a viccet, de a poén csak nem érkezik. Aztán azt veszed észre, hogy az…..
Mizantróp. 2017.12.21 13:31:26
@Duba Dániel: ... látványos vígjáték-kalandfilm és nagyon sok a jó jelenet benne. Kár kihagyni! Neked max nem tetszett. Záksón, így jártál :-)
Spoilermentes elemzés Aki látta a Star Wars űreposz eddig megjelent nyolc epizódját, az semmiképp sem tudja kihagyni a legújabb rész, Az utolsó Jedik megtekintését. A rajongókban óriási a várakozás és úgy tűnik az első visszajelzések meglehetősen szélsőséges végpontokon értékelik Rian Johnson…..
Mizantróp. 2017.12.17 09:10:26
@Jegkoko: Mi van??? Tényleg nem ugyanazt nézhettük. Mi a jóistent kéne még beletuszkolni egy SW filmbe ahhoz, hogy a magadfajta örök elégedetlen fikázó-bajnokok is elégedettek legyenek? Az Utolsó Jedikben van sztori, látvány, fénykard-küzdelem, űrcsata, felszíni csata, erő-misztikum, karakter-fejlődés, humor ... ordít az egészről, hogy űberfasza! Mi a lófasz kéne még? ... Vagy nektek tökmindegy, úgyis mindenbe beleökköttök. Szánalmas.