Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mizantróp.

27 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Értem én Orbán Viktort, hogy tusványosi beszédében nem az európai népek keveredésére célzott (és végképp nem a zsidókra [... reméljük ...]) mi több: egyértelműen a migránsoktól tart, de nem ártana pontosítani azért, hogy kiket is tekint a kormánypárti retorika "más fajúaknak" (akikkel nem tanácsos…..
Mizantróp. 2022.07.29 16:34:29
@Androsz: Brutàlisan őszinte leszek veled. Nem vagy azon a szellemi szinten, ami ehhez kellene. Ennyi. Bocs. :)
Az Ukrajnában február 24 óta zajló háború esetleges eszkalálódása ma a legjelentősebb biztonságpolitikai kérdés (és kockázat) a világon. Jelenleg senki nem ismeri ugyanis Vlagyimir Putyin (vagy kiszemelt utódja) terveit. Az sem világos (még a katonai szakértők számára sem), hogy legyőzheti e…..
Mizantróp Az oroszok Vietnamja 2022.02.27 22:23:51
Az orosz hadsereg 4 napja támadja folyamatosan teljes erőbedobással Ukrajnát, egyelőre nem sok eredménnyel. Amit 4 háborús nap után ugyanis a világ második legnagyobb és legfejlettebb hadserege fel tud mutatni az két közepes méretű város elfoglalása, Melitopol és Nova Kakhovka bevétele. Ennyi.…..
Az 1955 és 1975 közt 20 éven keresztül tartó fegyveres konfliktus, mely Ázsiában, az indokínai félszigeten, nagyrészt Vietnám területén zajlott több ország és nemzet részvételével, vietnámi háború néven került a világtörténelem krónikájába. Számtalan regény, film, elbeszélés, cikk és történet…..
A júniusi NATO csúcs - melyen Joe Biden amerikai elnök volt a legfontosabb résztvevő - temérdek problémával kellett, hogy foglalkozzon: ezek közül a Kína és Oroszország jelentette veszélyt emelték ki leginkább az amerikaiak. Napjaink biztonságpolitikai helyzetében ugyanis az első számú ellenség (a…..
A foci EB alatt kicsit többen néznek meccseket, melyek most két okból is érdekesebbek mint máskor: egyrészt lesznek Budapesten is mérkőzések (először június 15-én a portugálok ellen a Puskás Arénában), másrészt mert újra kint vagyunk a bajnokságon (mégpedig az "F" csoportban Portugáliával,…..
Mizantróp. 2021.06.15 14:46:52
Nem vagyok orvos, de logikusan hangzik, hogy ha egy vírust többször is el lehet kapni, akkor az immunizálás kimondottan problémás lehet. Márpedig a híradások szerint az új típusú koronavírus kétszer vagy akár többször is megfertőzhet bennünket (ha ilyesmi eddig nem is volt túl gyakori). Az…..
Egyre több olyan vélemény olvasható a nemzetközi és hazai sajtóban is, hogy a jelenlegi koronavírus-járvány még évekig velünk maradhat és hosszú időre életünk szerves részévé válhat. Legutóbb maga Donald Trump amerikai elnök is arról beszélt: "meg kell tanulnunk a Covid 19-cel együtt élni". Nos, ha…..
Nehéz heteket és hónapokat élünk, melyben kivétel nélkül mindenki megszenvedi életformájának gyökeres felfordulását. Nem mehetünk ahová és amikor akarunk, nem találkozhatunk barátainkkal úgy, ahogyan korábban tettük, nem utazgathatunk, nem szórakozhatunk kedvünkre, nincs mozi, nincs színház, nincs…..
Amikor a trón helyreállításra legesélyesebb egykori monarchiákról kezdtem írni, akkor sok szempont indokolta volna, hogy az első helyet a Romanovok kapják meg. Ebben a bejegyzésben a cárság utáni sorsukról lesz szó, reményeim szerint meglepő végkifejlettel...
Mizantróp. 2020.04.06 17:47:45
Olaszország már a koronavírus európai megjelenése után néhány héttel, vagyis már február elején-közepén a koronavírus járvány egyik legnagyobb mértékben sújtott területe lett. A Dél-európai országban február 21-én halálozott el a legelső beteg, de 10 nappal később, már 30 idős ember búcsúzott az…..
Mizantróp. 2020.04.04 22:00:10
@Arkadiai: A baj ott van, hogy a vakcina forgalomba hozásáig (kb 2021 tavasza) nem lesz védett a világ népességének 10-15%-a
Nem csak a lakosság és a laikusok tömege, de az orvos-társadalom is megosztott a kérdésben. A szakértők egyik része szerint ugyanis csak azoknak lényeges a maszk viselése (pl boltokban vagy utcán), akik már COVID-19 fertőzésre utaló tüneteket produkálnak, vagyis lázasak, szárazon köhögnek és…..
Régi történelmi "recept", hogy az emberiség bizonyos vészhelyzetekben különleges jogokkal ruházza fel vezetőit, hogy hatékonyabb, gyorsabb és egyszerűbb legyen a döntések meghozatala és ne kelljen minden alkalommal, (amikor minden perc számíthat) több száz törvényhozásbeli tagot összehívni egy-egy…..
A kérdés, ami szinte mindenkit izgat egy ideje: " ... meddig tarthat még ez az egész"? Van, aki rosszul viseli, van, aki jól tűri és van olyan is - most már 492 magyar család esetében - aki nagyon megszenvedi a koronavírus-járvány terheit, megpróbáltatásait (16 esetben halálos megrázkódtatásait). A…..
Tavaly, 2019 október 9-én a török hadsereg megtámadta Szíriát a Béke Forrása Hadművelet (valódi nevén: Operation Peace Spring) keretében. Az akció egy teljes hónapon keresztül tartott 15 ezer török és 14 ezer velük szövetséges szír katona részvételével. A beavatkozás eredményeként egy 1200…..
Az ENSZ mint a legnagyobb nemzetközi szervezet 2005 november elsején döntött úgy, hogy minden évben január 27 -én emlékezzen meg a világ a holokauszt áldozatairól; ugyanis 1945-ben ezen a napon szabadították fel a szovjet csapatok a nácik legnagyobb megsemmisítő táborát, az Auschwitz-Birkenau…..
Harminchárom évvel ezelőtt az emberiség egyik legnagyobb atomkatasztrófája - mely a Szovjetunió ukrajnai területén, Pripjaty városa mellett, Csernobil közelében a Lenin atomerőmű 4-es reaktorában történt 1986 április 26-án éjjel 1 óra 23 perckor - örökre megváltoztatta az emberek gondolkodását az…..
Mizantróp. 2019.11.12 10:19:49
@CCnick: Felesleges és parttalan kötekedés, amit csinálsz Equalizerrel. Nyilvánvaloan veszélyes volt a 4-es blokk, egészen lefedéséig (a szarkofág befejezéséig) Folyamatosan szennyezte radiaktivitással a környezetet. EZÉRT KELLETT a szarkofág és EZÉRT kell ma is. Ha tovább trollkodsz, kötekedsz, kitiltás jöhet (feltételes módban). :)
Mizantróp. 2019.11.12 15:13:50
@CCnick: Húzol innen. Én szóltam. A többi nickeddel is.
Sokan dicsérik a 90-es évek filmjeit, a legkevésbé sem alaptalanul, amit az 1995-ös, hamarosan levetítésre kerülő (szombaton az egyik TV csatorna műsorára kerülő) "Pár lépés a mennyország" (A Walk in the Clouds) című romantikus film is bizonyít. A nagyon szép és megható történetet a mexikói Alfonso…..
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Mizantróp. 2019.09.30 07:03:55
@Karma_73: A poszt is a türk-finnugor kettősséget valószínűsíti, de a kiváncsiság a többségi véleményre a cikk-végi szavazási lehetőséggel talán ad valamiféle infót majd az olvasók vélekedéséről is.
Az 55 éves volt londoni főpolgármester, Boris Johnson, aki korábban külügyminiszterként és a Brexit fő támogatójaként szerzett magának világhírnevet, július 23-án kapta meg a jogot és az esélyt arra, hogy a brit konzervatívok jelöltjeként az Egyesült Királyság új miniszterelnöke legyen (Theresa Mayt…..
Mizantróp. 2019.07.24 11:57:04
@Veszéjben a lyogállamiság !: Fő az objektivitás!
Éppen 50 évvel ezelőtt, 1969 július 20-án Neil Armstrong és Edwin Aldrin amerikai űrhajósok, az Apollo-11 űrprogram keretében Eagle nevű űrkompjukkal leszálltak a Hold felszínére, melyre néhány órával később (már július 21-re "átcsúszva") Armstrong, első emberként ki is léphetett. A közel két és fél…..
Mizantróp. 2019.07.22 15:20:56
@MAXVAL bircaman közíró: Nem. De a baromságokat törlöm.
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
Mizantróp. 2019.07.20 18:43:19
@Chris Kyle: Az biztos, hogy különleges harckocsik voltak. Ha Tigrisen kellett volna helyt állnod a háborús években, bizony sok kellemetlenséggel is számolnod kellett volna: pl. bizonyos hidak, utak nem bírták volna el a harckocsitokat, gyakori meghibásodások, nagyon sok kényszer-állás (várakozás) a benzinre, meg sűrű lánctalp gondok (a hatalmas tömeg miatt) ... stb. Aztán ütközetekben a keleti fronton szinte bizonyosan 3-4 vagy még több T-34/85-ös mászott volna rátok kereszttűzzel. És akkor még nem beszéltünk a páncélvadászokról, melyek direkt rámentek a Tigrisek kilövésére és persze a különböző harci repülőkre, melyeket gyakran kifejezetten a harckocsi oszlopok miatt szálltak fel és kifejezett fő célpontjaik voltak a Tigrisek. De mindent egybevéve, akkor is sajátos élmény lehetett egy ilyen monstrumon harcolni.
Mizantróp. 2019.07.20 20:54:54
@Jadeite: A Pantherek továbbfejlesztett változatait a mai német hadsereg használja. És most már mi is. Csak a pontosság kedvéért.
Mizantróp. 2019.07.21 10:43:54
@vajdasagi: mégis miről beszélsz? Bennünket a harckocsik érdekelnek. Ha téged nem, akkor miért jössz erre a blogra folyton?
A klímakérdés évről évre egyre jobban foglalkoztatja az embereket szerte a világon. Léteznek már a témával foglalkozó világszervezetek, vannak zöld pártok és olyan tudósok is, melyek vagy az említett testületeknek dolgozva, vagy bizonyos államok hivatalaiban publikálnak tanulmányokat a témáról. A…..
Előző posztunkban, mely Jézus külső megjelenéséről szólt, említésre került a Torinoi lepel (shroud of Turin) is, mely aztán a hozzászólások legalább felében újra előkerült. Úgy tűnik sokakat érdekel a rejtélyes ereklye, melynek valódiságát a többség ma is megkérdőjelezi. A téma népszerűsége miatt…..
Mizantróp. 2019.07.09 11:10:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A rómaiaknál a keresztre feszítés Jézus koráig egy szimpla "T" alakú ácsolmányra történt Ilyenek láthatunk Jézus születése előtt 71 évvel is, a Spartacus felkelés leverését követően, a megtorlásokat megmutató ábrázolásokon, amikor a Róma és Capua közti út (Via Appia) két oldalán 6000 rabszolgát feszítettek meg.

Később a keresztre feszítés szokása változott: a "T" alak helyett a mai kereszt formára tértek át, mert a meghódított területeken (mint Palesztina is) szükségessé vált a keresztre valahová feltüntetni a kivégzés okát. A "T" formánál a vízszintes részen túlnyúló függőleges részre helyeztek el (a megfeszített feje fölé) egy táblát, a halálra ítélés okával. Ez Jézus esetében 4 betű volt: I.N.R.I vagyis Iesus Nasarenus Rex Iudaeorum = Jézus Názáreti a zsidók királya.
Mizantróp. 2019.07.10 11:52:48
@Fradista Utazó: Nem fért volna ki a teljes szöveg, pláne három nyelven, így csak a 4 betűt tették ki: I.N.R.I latinul Iesus Nasarenus Rex Iudaeorum
Mizantróp. 2019.07.10 15:23:25
@Fradista Utazó: Az I.N.R.I feliratot én találtam ki. Persze. :))) A Bibliát is én írtam unalmamban. :DD
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
Mizantróp. 2019.07.07 19:16:24
@West Asia: math0 = rabelais = antiindex = Brendel Mátyás. Szép kis lista lesz! :))) De hagy csinálja csak. P
Mizantróp. 2019.07.08 14:47:43
Mizantróp. 2019.07.09 23:41:33
@Pipas: Akkor ezek szerint TE TUDOD, hogy hogyan készült. Te egyedül az egész világon. Oszd már meg velünk tudatlanokkal is ezt a tudást. Dr Pipas Phd prof habil :))))))