Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HA5NX-1

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő leírás egy abszolút kívülálló műve, akinél korábban tíz percnél tovább soha nem volt Windows Phone. Véleménye nem feltétlenül egyezik a miénkkel, nem rokonunk, nem üzletfelünk, és nem is kiszera méra bávatag. Legfeljebb szunnya ferte nyászlag, de attól meg…..
HA5NX-1 2013.07.10 18:56:40
@HA5NX-1:
Ugyan senki sem válaszolt, de újabb ledöbenntő tapasztalatok:

Napi 1 teljes fagyás, a gombokra mintha reagálna, mert vibrál, de a képernyő teljesen sötét. Csakis az aksi kivételével lehet újraindítani.

A Skype alkalmazás nem támogatja fájlok küldését, nem lehet ki- vagy bejelentkezni, ha be van kapcsolva a telefon, akkor online vagy. Pontosabban lehet rejtetten kapcsolódni, de akkor a számítógépen is átmész rejtettbe. (Azaz az a lehetőség, hogy ha számítógép előtt vagy akkor csak a számítógépedről légy bejelentkezve, nem létezik.)

Hív valaki Skype-on, felveszem, majd 15 másodperccel később elkezd csörögni a telefon is, hogy hívásom van attól, akivel már kb. 15 másodperce beszélek a számítógépről.
Farkasházy Tivadar láthatóan nem tud különbséget tenni magán- és közélet között. A szárszói találkozót szervező álhumorista sajtóellenes megnyilvánulásairól már írtam, nem is akartam tovább ragozni ezt a témát, de a Heti Hetes-celeb HVG.hu-nak írott levele mellett…..
HA5NX-1 2013.06.26 17:41:04
@Circus:
" Az egyik lap neves munkatársai a találkozóról legfontosabb témaként a WC-t fényképezik le és adják le a tudósításban."

Azért olvasd el az Index cikket is és úgy véleményezz :-)
A kérdéses WC-s fotó 1 volt az emlékeim szerint több mint 20-ból. Engem személy szerint sokkal jobban elborzasztott Heller Ágnes köldökvillantós képe, világos ruhához fekete frotírnak tűnő zokniban és ehhez fehét papucsban...
Ha Farkasházi a WC-s fotót érezte a legcikibbnek, az a ciki igazán...

G.
Félnek a Juventus műsorvezetői a Bors szerint, miután felvetődött, Bochkor ott folytatná a Bumerángot, ezáltal a műsor reggeli műsor vezetőinek sorsa bizonytalanná vált. Mivel Boros Lajos már korábban bejelentette visszavonulását, a hírek szerint őt István Dani váltaná.…..
Üdvözletem!     Egy volt kolléganőm ajánlására, jelentkeztem egy cégnél, behívtak állásinterjúra. A cég "komolyságát" jelezi hogy egy helyi pláza éttermének egy asztalánál volt az interjú helyszíne. Megnézték az önéletrajzomat majd megkérdezték miért…..
HA5NX-1 2012.07.16 19:19:43
@droid_:
Neked csak azért ez a logikus, mert erre vagy szocializálva.
Az emberek nagyrészének - teszkópénztáros, targoncavezető - nincs a bérén kívül más adózótt - de legalább is bevallott - jövedelme.
HA5NX-1 2012.07.16 19:22:39
@droid_:
A legszebb az egészben, hogy a szerződésben szereplő bruttó az nem is a valós bruttó, hiszen a bruttó bérre "felfelé" is jönnek terhek.
Azaz szerintem ha már bruttó, akkor a "szuperbruttóra" kellene szerződni és akkor lehetne azt mondani, hogy legalább azt tudjuk a cégnek mennyibe fogsz kerülni.
A jelenlegi gyakorlatban bekerül egy olyan összeg a munkaszerződésbe, amiből se te nem tudod mennyit fogsz hazavinni 1 év múlva, se a munkaadód nem tudja mennyibe is fogsz neki kerülni bérágon 1 év múlva...
HA5NX-1 2012.07.17 22:08:31
@droid_:

"a horvátországi viszonyokról eddig mást hallottam ezen a blogon. nevezetesen, hogy az a nettó kiegészítés sehogy nem adózik. valaki rosszul tud valamit."
Valaki rosszul tud valamit, de nem én.
Ugyan hogy lenne már a nettó kiegészítés adómentes??? Akkor mindenkit minimálbérre jelentenének be és "kiegészítenék" adómentesen a többszörösére.
Amikor az alkalmazott nettóját "kiegészítem", akkor annyit teszek, hogy úgy állapíptom meg a bruttóját, hogy a nettója pont a megbeszélt legyen.

"a munkáltatót terhelő járulékokat pedig nyilván nem tekintem a fizetésem részének. az a munkáltató költsége, engem nem kell hogy érdekeljen,"
Nyilván a munkáltató költsége, mint a te béred is, és egy munkáltató ha több országban között dönthet, hogy egy adott feladatot hol végeztet, akkor oda fog menni, ahol a "bruttó-bruttó" bér a legkevesebb. Lehet, hogy egy horvát átlag bruttóbér 10%-kal magasabb, de a bruttóra jövő járulékok meg mondjuk 15%-kal alacsonyabbak... Csak egy példa...
Mint ahogy az is, hogy ha egy munkáltató aközött dönt egy másik esetben, hogy valakit teljeskörűen bejelentsen vagy "okosba" alkalmazzon, akkor bezzeg nem a bruttó bért, hanem a "bruttó-bruttó"-t veszi figyelembe...
Mivel az Eurovízió sokkal inkább tévés showműsor, mint zeneileg ténylegesen értékelhető esemény, így nem sokat foglalkoztunk itt a Lángoló Gitárokon a versennyel. Azonban akárhogy hadakozunk ellene, ma este az azerbajdzsáni Bakuban tényleg dalokat adnak elő, amiket ugyan…..
Míg mi a locsolkodással meg tojásfestéssel voltunk elfoglalva, addig Mark Zuckerberg vett magának egy sokakat megosztó, de végtelenül sikeres fotómegosztó szolgáltatást, tokkal, vonóval, alkalmazásokkal, és egy 30+ milliós felhasználótáborral, nagyjából 1 milliárd dollárért.…..
TComment Franciaágy Drezdából 2012.02.08 06:15:00
Oldalról, messziről könnyű összetéveszteni egy Skoda Superbbel. Épp ez teszi lefegyverzően rokonszenvessé. Túl természetesen azon, hogy hétmillióért, egy közepesen felszerelt új Superb áráért vihető el. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
napszemüveg Bulgari - 2012. 2012.01.03 08:35:00
  Nézzen a képre, és válaszoljon a kérdésre. Mi volt a Bulgari alapítójának foglalkozása? a: cipőfelsőrész-készítő b: költő c: ékszerész     A legmeglepőbb helyeken bukkan fel egy-egy ékszer   A hivatalos logókon gyakran BVLGARI-nak írják a…..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Annyi érdekes autó van a világon - az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy leragadjunk egynél." - ismeretlen kínai filozófus gondolata a XIII. sz. közepéről. Nem, nem a Mercikről lesz szó, nem is a motorjaimról. A Panda most a sztár, ezennel utoljára talán. Öreg kicsi Fiatom egy…..
HA5NX-1 2010.10.31 22:23:55
@HA5NX-1:
Igaz, még mindíg ott az "Autóbicikli", hogy a francba felejtettem el... Megyek inkább aludni... :-)

De egy Alfa kellene... Mindenben ellentéte a Merciknek... Jóban és rosszban :-)
HA5NX-1 2010.10.31 22:39:09
@Csikós Zsolt:
Hűha! Megremegett a kezem, ma már nem találgatok többet...
Fejben nyilván sokan lejátszották, hogy megkapják a kiállítás élőben épülő tuning verdáját – Stump Andris szerint egész tisztességes, folyamatos pörgés volt az ajándék V-ös Golf körül a három nap alatt. Tehát bőven voltak olyanok, akik gondolatban a mesterekkel…..
A mérnökember mindig szeret valamit képletekbe foglalni, pontosan definiálni. Talán ezért is van, hogy mindig értetlenül áll, amikor a ráció felett átveszi az emóció az irányítást. Vannak dolgok, amik a belsőből jönnek, nem befolyásolhatók. Ezeket valaki vagy érti, és nem…..
HA5NX-1 2010.02.20 11:57:12
@kamikaze5:
Az írónak valószínűleg van még X járgánya, amelyiken van kötelező. Azaz ha belédszállt volna, akkor legfeljebb papíron egy másik autóval tette volna.

Egyébként egy feket-fehér világban igazad van, de a világ szerencsére nem fekete-fehér.
Az utóbbi hónapok tán legpontosabban dokumentált sztorijára leltünk a tanulságok hihetetlen tárházát nyújtó Népítélet-rovatban. Pontosan, minden forinttal elszámolva mutatja be az Alfa 156 1.9 JTD-vel töltött időt, okulására mindenkinek, aki hasonló korú és típusú autó…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
HA5NX-1 2009.12.11 14:09:06
@Tóta W. Árpád:
Szeretem az írásaid és ha nem is értek egyet minddel - teljesen talán egyikkel sem - hasznosnak tartom őket, mert gondolatébresztőek és ez nagyon fontos.

Azt gondolom, hogy itt számodra eléggé ingoványos talajra érkeztél:

20 éve az autók és a TV-k - és sok minden más is - sokkal kevesebb alkatrészből álltak. Az akkori berendezések tervezéséhez mérnöki tudás kellett, de a javításukhoz elég volt a szakipari tudás is.
Ma nem így van. Ha lehetne is javítani egy HD plazma TV-t vagy egy Audi elektronikát, a működés megértéséhez a hiba behatárolásához mérnöki képzettség illeve megfelelő műszaki inteligencia kellene.
Na már most sajnos 20 év alatt az emberiség áltagIQja nem fejlődött. Az a szaki, aki képes egy porlasztót átlátni, egy multijet injektor máködését sem fogja fel.

Ez egyébként is nagy problémája a jövendő társadalmaknak: a kevés szakképesítést igénylő munkákból egyre kevesebb, azokat lehet hatékonyan végezni, ezért a betanított munkás nem talál munkát.
A másik oldalon meg nincs elég képzett munkaerő.
Ez lehet részben a képzési struktúra hibája, de semmilyen struktúra nem segít azon, hogy az emberek átlagIQja 100, az iparnak meg az kellene, hogy ez a szám 125 legyen (nyilván hasraütés szintű számok).

Kicsit elkanyarodtam, de fontos megérteni, hogy nem olyan egyszerű ma az, ami 20 éve az volt. (De inkább 40 éve.)

Miért a Hi-Tech akkor, miért nem jó a Lada, minek az Audi?
Hát persze egyrészt kényelemből.
Másrészt egyre többen ülünk autóba és egyre többen szeretnénk. Nő a kibocsájtás. Ha 1 autó lenne a világon, mindenki letojná, mennyi füst jön ki rajta. Ha 1 milliárd, akkor nem mindegy.
Na most a sufniban szerelhető Lada nem tudja azt, amit egy modern motor.
Ma annyit fogyaszt egy 200 lóerős dízel autó, mint 20 éve egy 7x lóerős Zsiga. Tehát eleve kevesebb kipufogógáz és akkor még az összetételéről nem is beszéltünk. Csak sajnos nem javítható olyan értelemben, hogy Józsi bácsinak esélye sincs megtanulni javítani. És esély sincs megfelelő számú szervizest találni, aki képes lenne rá. Marad a "cseréljünk fél elektronikát" megoldás.

Ez még nem jelenti azt, hogy a környezetvédelemre tojnánk. És igazad van, a Gaia letojja az egészet. Volt itt már jégkorszak, meterocsapás...
Az emberiség szempontjából nem mindegy. Eltűnnek fajok, jönnek másik fajok.
Kérdés: el akarunk tűnni vagy nem?

S mielőtt eltűnünk, akarunk még vívni pár világháborút, de most nem az olajért, hanem az ivóvízért?

Nem a Gaiát kell fétenünk, hanem magunkat.

G.
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
HA5NX-1 2009.10.02 12:00:01
@Manci néni:
Kedves Manci néni,
Senki nem vonta kétségbe az aloe kedvező hatását.
Az FLP azonban nem azonos az aloe-val. Az aloe csak egy a sok cég közül, melyek forgalmaznak aloe-s termékeket.

Mint ahogy vitamint sem csak Dr. Lenkeitől lehet venni.

Nem tudom, hogy a Sci egyháznak van-e köze az FLP-hez, de az írásodban használt érvek jellege számomra inkább igazolja, mint cáfolja ezt.
A Facebook saját hirdetési rendszerében található becslés szerint mára 320,760 ezer magyarországi felhasználója van a Facebooknak. Ez a becsült érték néhány hete még 300 ezer alatt volt (via ClearOnline).2008 januárjában 60 ezer, múlt télen pedig 140 ezer magyar felhasználója…..
Éva (tőle jött a remek lapátkész; blogja itt) felvetése azért érdekes, mert a cím már annyira meggyökeresedett, hogy szinte fel sem tűnik az embernek a félrefordítás:The Remains of the Day: Valaki felhivta a figyelmemet, hogy ennek a filmnek a cimet A napok romjai-ra forditottak.…..
A mai napon, mint ahogyan már évek óta mindig, ismét fogtam magam és fényképezőgépem, hogy a Bazilika parkolójába zarándokolva tiszteletem tegyem az idei Alfa dzsemborin. Szinte már közhely, hogy az Alfa Romeo találkozók idejére datálódik a valódi tavasz kezdete a városban -…..
 Rövid idő alatt másodjára fordul elő, hogy egyetértek a miniszterelnökkel.Az első a Szerbiának nyújtott gáztámogatás volt januárban, ez különösebb belpolitikai vonzattal nem járt. Most azonban egy lényeges, csak bennünket érintő kérdésben is elfogadom az…..
HA5NX-1 2009.02.22 19:41:37
Elvenni a milliárdásoktól és szétosztani a népnek. Ez nagyon szépen és jól hangzó demagógia.

Érdemes megnézni azokat az országokat ahol ezt egyszer már megtették a történelem során. Vajh mennyivel tartanak előrébb azoknál, melyek nem...
(Mennyivel tart előrébb Oroszország, mint az USA, mennyivel Magyarország, mint Ausztria...?)

Egyébként milliárdosból nincs túl sok Magyarországon. Lehet hogy az a pár 100 szúrja a szemet, de add össze a milliárdjaikat és nem lesz tétel a költségvetésben...

Elvenni mindenhonnan kell.

A reformszövetség igenis odabök, ahova kell:
Évi sok száz milliárd a MÁV-nak? Aki üres, vagy 5-10 személyt szállító vonatokat közlekedted a szárnyvonalakon amit "valamivel" olcsóbban elvinne a Volán is vagy valami helyi vállakozó. (Aki lehet, hogy csalna némi adót, de a MÁV tuti a többszörösét herdálja.)

13. havi nyugdíj? Csak úgy?
13. havi bér a közszférában, csak úgy?
Hányan kapunk jelen körülmények között a versenyszférában 13. havi bért?
Ja, hogy nyugdíjasból több van és kell a szavazat?
Miért van az, hogy Magyarországon a nyugdíjas és a hivatalnok szent tehén, akit sosem szabad bántani?
Mert sajnos a dolgozók és nemdolgozók aránya olyan, hogy azzal a programmal lehet nyerni, aki a segélyezetteknek, a nyugdíjasoknak és a közszférának kedvez és nem azzal, amely a versenyszférának (legyen szó az Audiról vagy a sarki fodrászról).

Undorító a kormány, hogy látszaintézkdéseket tesz, mert gyáva meglépni azt, amiután elbukná a választásokat, de hát így is elbukja. A legdurvább, hogy a 13. havi nyugdíj eltörlése helyett pl. azt örökre beépíti...
S undorító a Fidesz, hogy baloldalibb a baloldalibbnál, ha végre olyat tenne a böszme, amit kell, akkor kiáll és Gaskó féle söpredékeket támogat, népfelkelésre buzdít, ha Bivalybasznád alsóra nem megy napi 4 személyvonat, hogy elvigye a napi 3 utast...

Értem én a "szerencsétlen" nyugdíjasokat... De sajnos ők sem lehetnek kivételek. S az a 13., havi nyugdíj kevesebb, mint amit mások, akik az állásukat veszítik el, buknak.
Ráadásul hány munkaképes korkedvezményes, és "rokkant"nyugdíjas van Magyarországon? Sokszorosa annak, ahány a szomszédos országok gazdaságát terheli.

Mi, akik ezen sorokat írjuk, meg legyünk nyugottak, nem fogunk 13. havit kapni... Jó, ha addigra lesz egyáltalán bármilyen olyan állami nyugdíj, ami a szárazkenyéren és a vízen többre elég lesz. Nem lehet király módon élni 80 évig és ebből csak 35 évet dolgozni... (25 éves korig tanulni állami pénzen, majd 60 évesen nyugdíjba menni)

Hogy a helyzetért a privatizáció tehető felelősség és az elherdált állami vagyon?
Hát, adjuk mér össze mennyi adót fizet be a privatizált OTP és Telekom és mennyit pl. a magyar állam büszkeségének megmaradt MÁV...

Az állami cég vezetője ha tönrketeszi a céget keleten - s ebben különbözünk még nagyon nyugattól - másnap beül egy másik bőrfotelbe.
Ha a versenyszférában elkúrod, kicsit nehezebben raknak be a Maszopos/Fideszes elvtársak egy új fotelbe...

A nagy baj, hogy mindenki csak addig reformer, amíg más bőrén kell annak lenni. Legyen szó bárkiről is.

G.