Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Párhuzamos

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: nemisvagyokhülyegyerek Néhány éve léptem be a közigazgatásba. Annak pont az egyik olyan szegmensébe, ahol nem az egész napos f*szrázás a jellemző, hanem ténylegesen van munkavégzés. Másfélszázezer forintos bruttó fizetésért. Tulajdonképpen ebből a fizetésből fakad a közigazgatás…..
Talán a legnehezebb témáról veselkedek neki ma cikket írni, amely Damoklész kardjaként végig a fejem fölött lebegett, mióta bele kezdtem a cikksorozatba. Péntek van, szigorú böjt. Nagypéntek előtt már az utolsó. Hogy repül az idő. Ma az abortuszról, és természetesen nem az abortuszról, hanem a…..
Párhuzamos 2018.03.25 12:16:31
@rasztaszív: az "ember" nem épp egy polgári jogi kategória, bármily furán hangzik. A foggantatástól kezdve rendelkezik az ember jogalanyisággal, ha élve születik. A születéséig ún. függő jogi helyzet van, de - na nem egy gyakori eset - a meg nem született gyermeknek is lehet pl. törvényes képviselője, ez a méhmagzat gondnoka. Ez mindig is így volt.

A poszt meg a kommentek nagy része, a sajátjaim is ideértve, nem is erről, hanem a dolog morális, vallási megítéléséről szólnak.
Párhuzamos 2018.03.25 12:20:02
@satie: a kereszténységhez az bőven elég, nyugi.

@Ylim: egyes egyházak olykor valóban sokat tesznek az ilyen egyházellenes kirohanásokért. Nem mentem őket, sőt, igen kritikus vagyok bizonyos jelenségekkel. Csak azt ne feledd, hogy az egyházak is földi, világi intézmények gyarló emberekkel.

A katolikus egyházat minden katolikus hívővel azonosítani olyan, mintha minden magyar állampolgárt azonosítanánk a kormánnyal, jelen esetben a Fidesszel (vagy korábban épp a Gyurcsánnyal, lehet választani).
Párhuzamos 2018.03.25 12:35:57
@rasztaszív: ebben szakmailag nem értünk egyet, valaki vagy valami vagy (teljesen) jogképes, vagy nem jogképes. Ebben a Ptk. 2.2. § (1) bek. se tesz különbséget. Viszont önrevíziózva: a méhmagzat gondnokát átkeresztelték a magzat gyámjára :)

Az viszont igen régen alapvető szabály, hogy az ember a fogantatatástól a halálig jogképes. (Más kérdés, hogy melyiken mit értünk.)

Nincs viszont a magzatnak cselekvőképessége, viszont az meg a születése után sincs még.
JogÁsz A jognak asztalánál 2018.03.03 12:31:34
Czeglédy Csaba ismét börtönben van. De hogy ez miként, s hogyan történt, ahhoz a hatóságoknak nem mindennapi törvénysértések sorozatát kellett elkövetniük. Kép: 24.hu Haladjunk lépésről lépésre. Czeglédy Csaba 8 hónapja volt már előzetesben a NAV által indított büntető ügyben, melyet az…..
Párhuzamos 2018.03.04 12:13:41
@Dr. Sándor Zsuzsa: kivéve persze, ha mondjuk újabb cselekmények gyanúja merül fel; vagy mondjuk konkrétan tesz valamit a bizonyítás megnehezítése iránt; vagy teszem azt a szökését készíti elő. Esetleg azzal változtak a körülmények, hogy a mentelmi joga miatt kerül átmenetileg szabadlábra. Elég nehéz elhinni, hogy 9 hónap alatt SEMMI nem változott.

Nagyon könnyű a partvonalról, szakmainak látszóan hergelni a pórnépet, nemde?
Párhuzamos 2018.03.05 19:09:36
@kolompa lole 1111: szerintem is megzavarodtak a vásárhelyi fiaskótól, meg is érdemlik. Meg fejétől bűzlik a rendszer, egyetértünk. De attól még, ha valaki csak a tizedét megcsinálja annak, amit ez e Czeglédi (ami úgy 620 millió lenne, csak miheztartás végett), akkor nagyon jó helyen van a bv-ben, akkor is azt gondolom. Zuschlag kb. 60 milliót tüntetett el, hogy tovább tizedeljük...
Személyesen nem ismerem Czeglédy Csabát. De látom mi történik körülötte, és abban nagyon együtt tudok vele lenni. Éjszaka jönnek érte, még egy napot sem tölthet szabadon, máris viszik vissza a cellájába. Sötétben ragadják el a családjától, akiket már több mint nyolc hónapja nem ölelt magához. Mert…..
Büdös párizsi, havi egy csomag kintről, 3 négyzetméternyi hely sem jut egy főre. A magyar börtönviszonyok  embertelenek és feleslegesen megalázóak. Riport bentről. ..
Párhuzamos 2017.12.11 18:56:33
@John Doe3: hát azért azt követve hiszem, vö. Btk. 385. § (5) bek.
A másodfokra visszahelyezett büntetőtárgyalás önmagát ítélte az abszurditás szintjére: alig van már olyan szakmai protokoll, amit ne sértettek volna meg az eddigi büntetőeljárások során. (Fotó: Dr. Szekér Gyula, a vádlott, Bene Krisztián védője a Kúrián – HVG Online)Az utóbbi hetekben zajló,…..
Nem egész pályás letámadással, hanem apró trükkök sorozatával veszi át a bíróságok irányítását a NER. Ahhoz sem kell különösebb fantázia, hogy lássuk: mi lesz a vége, amikor Orbán kezében egyesül a három hatalmi ág...
Párhuzamos 2017.11.17 17:27:03
@TanNé: persze, azért ad 20600 találatot a youtube a "bírósági tárgyalás" kifejezésre...
Párhuzamos 2017.11.17 20:34:34
@vilagnezet.blog.hu: már mért lenne, szerinted hány embernek van arra igénye, hogy feltöltse a pörét a guglira??? Mondjuk egy jó válópert az ottfelejtett bugyiról meg a véres lepedőről? Vagy K. Gazsi nyíregyházi tirpák 25. tyúklopását?

Engem tökre meglepett, hogy ennyire sok van, ez egy nagyobb bíróság 5 évi teljes forgalma...

Azért abban értsünk már egyet, hgoy csak a valamiért érdekes ügyeknél merül fel egyáltalán a felvétel ötlete. Vagy ha valaki nagyon hülye (aki lehet a bíró is, de azért hidd el nekem, inkább a vádlott/vmelyik fél lesz az)
Nem gondoltam, hogy ilyen rövid időn belül ismét Gyurcsány Ferenccel kell foglalkoznom, de erről nem én tehetek, hanem Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke ugyanis berúgta a "hogyan forgassuk vissza az idő kerekét" projekt motorját, és segít minden választó emlékezetébe idézni, milyen is volt, amikor ő…..
Párhuzamos 2017.11.04 10:48:03
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: nahát egyetértek egy hozzászólásoddal, azért ez nem sűrűn fordul elő, tehát meg kell önnepelni :D
Ahogy azt sejtettem, a címben említett írás, melyben egy joghallgató a magyar igazságszolgáltatást kritizálta, igencsak megosztotta az olvasókat. Most következzen egy bíró válasza. ..
Az orrunk előtt folyik egy koncepciós per, amelyben Orbán Viktor és kampánytanácsadói úgy játszanak egy ember életével, ahogy nekik tetszik. ..
Párhuzamos 2017.11.01 20:00:59
@Cycmen: sokat teszel azért, hogy az ország normális fele ne acsarkodó bunkónak lássa a fidesz-szaavzót :D
Párhuzamos 2017.11.02 15:07:54
@Cycmen: 1. nem vagyok baloldai szavazó. 2. ha valaki bunkó, az nem hiszem, hogy mást is feljogosít erre.
Az alábbiakban olvasható gondolatok egy magyar joghallgatótól származnak. ..
Párhuzamos 2017.10.30 18:18:08
na már vártam, hogy megjelenjen egy sértett ügyfél...

@Sürü Zsuzsanna: nyilván te értesz a joghoz, de mindazok, akik egész életükben azzal foglalkoznak, nem.

de segítek, amit most írtál, így névvel, mindennel, azt hívják (nagy nyilvánosság előtt elkövetett) rágalmazás vétségének. Tiszta szerencse, hogy a saját neved is hozzáírtad :))
Párhuzamos 2017.10.30 18:58:37
@pelikán2000: és azt ki döntse el, hogy az ítélet "nyilvánvalóan téves, elfogult, jogellenes"??? Már azon kívül, hogy szerinted az.

Nincs tökéletes rendszer, és nincs olyan ország, ahol nem változtatnának meg olykor jogerős ítéleteket is vmiféle rendkívüli jogorvoslat során.

Egy bírónak most is van fegyelmi, anyagi és büntetőjogi felelőssége, de nyilván vmiféle védelme is, mert félelemből nem lehet ítélkezni. (Mellesleg a fizetésüket is mi fizetjük, mint oly sokakét.)
Párhuzamos 2017.10.30 19:03:20
@Sics68: ezek tényleg vállalhatlan ügyek voltak, mondjuk a bíróknak speciel nem sok közük volt hozzá.

Vagy ott volt az arab sakkozót verő rendőrök esete.
Oly sokan írtak Baló György csütörtöki műsoráról, hogy már nem akartam értelmezni a három pártelnökkel folytatott beszélgetését. Csakhogy akadt egy gondolat, amelyet idéztem volna a Lefülelt mondatok című atv.hu-összeállításban. Szél Bernadett, az LMP társelnöke ezt fejtegette: „Nem mondom, hogy…..
Párhuzamos 2017.10.29 11:25:14
@Proud Mary: @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: szép ez a magabiztosság, csak ha nem működik a demokrácia nevű szelep, akkor a hatalom - ha magátul őssze nem dől, mint a Kádár-rendszer - végül csak nyers erőszakkal tartható v. szerezhető meg. Ebben aligha a liberális vagy más viszonylag mérsékelt erők jeleskednek, hanem a bosszúszomjas csőcselék.
        2017. október 22. (origo)        1.  "A szexuális zaklatási botránnyal elveszítették kedvencüket a balliberálisok. "       2.  Marton László "közismerten hiperliberális ember"       3.  "24 évig igazgatta a Vígszínházat, Kádár János nyolcvanas éveitől kezdve egészen Bajnai Gordon…..
Párhuzamos 2017.10.23 16:21:44
Vasárnap tartotta programbemutatóját a  Dürer Rendezvényházban a Momentum Mozgalom. A  választási programban olyan kérdésekre ígértek választ, mint hogy hogyan lesz fűtés a kórházban, hogyan lesz korrekt árú albérletünk, miért maradjon itthon a magyar orvos, mi legyen Paks 2-vel, illetve miért…..
Párhuzamos 2017.10.19 19:11:41
@Kukubenko: az milyen?? :D Gondolom sértő, de fejtsd már, ki hadd okoljunk.

Egyébként meg szavazzon a fene. De ettől még fenntartom róluk a véleményem.
     Nem, nem mutatjuk. Csak szerettem volna egyszer én is kipróbálni ezt a borzalmas "mutatjuk, hogyan"-t.    Lehet-e nekem fogalmam arról, hogyan lehet legyőzni a FIDESZ-t?  Nem lehet.  Egy kisvárosi önkormányzat képviselő-testületének ülését nem bírnám végigülni, folyamatosan arra gondolnék,…..
Robbanás közeli helyzet van a bíróságokon, az eddig csendben lévő vezetők is nyíltan felemelik a hangjukat...
A  keresztényüldözési konferencia programjában a miniszterelnök-helyettes mellett országunk képviseletében szólalhatott meg Balog Zoltán, Rétvári Bence és Veres András is. Sokan pedig nem, talán, mert nem elég keresztények. Vagy éppen túlságosan is azok. Kerényi Kata írása. A  vadonatúj…..
Párhuzamos 2017.10.15 10:01:00
@Sir Galahad: ez rendben van, csak aki magát hívőnek mondja, az ne beszéjen már őszentségéről ilyen mocskos mód alpárian. Aki nem hívő, az azt mond, amit akar.
Párhuzamos 2017.10.15 10:07:07
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: és te kinek gondolod magad, hogy ismerni és érteni véled Isten tervét?
Most itt az elején olyan "Mit adtak nekünk a rómaiak?"-jellegű kontra-érvek felsorolásaként írhatom, hogy persze, egy sor ok van, ami a jelenlegi garnitúra maradását segíti. Az első és legfontosabb a kari HÖK-választások borzasztó tájékoztatása, amikor konkrétan 4 nevet a szavazólapon látsz először,…..
Az új nemzeti konzultáció kérdéseihez A Magyar Idők (ugyan, ki más?) "megismerte" az összesen hét pontból álló konzultációs ív kérdéseit (bocsánat: pontjait); elolvashatjátok ti is. Az újság(?) az alábbi felvezetőt vélte alkalmasnak ehhez a fontos hírhez: "A korábbi nemzeti konzultációktól eltérően…..
Párhuzamos 2017.10.08 14:11:04
@EU zászlót mindenhova!: az alapvető érték az, hogy segítünk másoknak meg nem gyűlölködünk. A pápa soha nem mondta, hogy ezeknek végleg itt kéne maradniok, csak azt - hátha így megérted -, hogy nem vagyunk állatok, ezért másokkal se bánhatunk akként.

Arra kéne törekedni, pénzt, paripát, fegyvert áldozni, hogy rend legyen pl. Szíriában. Aki utána is itt akar maradni, az valóban gazdasági migráns, és nyilván ki is lehet utasítani, ha nincs rá szükség. Semmilyen morális kötelessége nincs senkinek, hívőnek se, hogy a szükségesnél tovább nyújtson támogatást és menedéket.

Mondod, hogy ez ideológia - minden vallás az. Mit érne egy egyházfő, ha nem saját hitét (ideológiáját) hirdetné?
Párhuzamos 2017.10.08 14:13:37
@Jakab.gipsz: majd számot vet Isten előtt bűneivel, amiként te is számot adsz egyebek mellett itteni szavaidért, ha üt az óra.
Párhuzamos 2017.10.08 14:26:11
@Csacsa61: én se akarok ide mecsetet, stb. A politikai propagandán túl ugyan miért következik ebből - amiben, látod egyetértünk - az, hogy nem morális parancs segíteni a rászorulónak, bármiben is hisz. És miért következne, hogy az erre tisztségénél fogva emlékeztető pápát demensvénemberezni kell?

És orosz propagandának meg fideszpropagandának elmegy összemosni a síma bevándorlót a menekülttel, biztos lehet vele választást nyerni, de mindenki pontosan tudja, hogy annyi a közös bennük, hogy nem itt születtek.

Meg most komolyan, gyerek vagy tán: akár hiszel, akár nem, Isten és a világ meglehetősen közömbös az iránt, hogy Te mit akarsz. (Vagy éppen én.)

A predesztinációt nem fogadja el a katolicizmus, de attól még sajnos tény, hogy az életünk túlnyomó része adott, nem választottad te se, hogy egy korai 21-i századi szegény országból nézheted, hogy mennyit alakít Európa történelmén az összeomló Közel-Kelet. Nem választottad, hogy apád, anyád ki volt, mit tanítottak neked hitről és erkölcsről, családról és nemzetről iskolákban, munkahelyen, polgári körökben, kocsmák mélyén, te tudod hol még.

De hogy mit engedsz meg magadnak, mit írsz és mit gondolsz, és kit gyűlölsz, az a te döntésed és a te felelősséged.
Az ebben reménykedőknek és az ettől rettegőknek is üzenjük: Vona Gábor nem lesz Magyarország miniszterelnöke. Ez politikailag sem lehetséges, de az is kizárt, hogy a Jobbik 50-60 egyéni körzetet megnyerjen. Budapesten pláne nem lesz esélye. Manapság sokan mérlegelik, hogy mik az esélyei a…..
Botka bedobta a törülközőt - köszönjük neki. Amúgy sajnáljuk, de így volt helyes és korrekt.  Mi régóta egyetlen szemszögből figyeljük a politikát: az ország szempontjából kulcsfontosságú, hogy Orbánék ne folytathassák az agymosásos országrombolást 2018 után. Az MSZP-ről régóta azt gondoljuk, hogy…..
Görbicz Tamás Öcsény hősei 2017.09.29 12:15:30
Bevallom, mérhetetlen szomorúság vett rajtam erőt, amikor erről a településről, és az ott történtekről először hallottam, egészen addig, amíg meg nem néztem a videókat*. Akkor felderengett egy kis remény. Ahogyan a panzió tulajdonos beszél, azt tanítani kellene a teológiákon. Fogalmam sincs milyen…..
Párhuzamos 2017.09.30 20:36:34
@Ekrü: "Az okos a más kárából tanul,a hülye meg a sajátjából!" Ebben teljesen egyetértünk, sajnos mi a törökből, 48-ból, Trianonból, a holokausztból, a Don kanyarból, a kommunizmusból, az első két Orbán kormányból se tanultunk semmit, hogy más népek nyomoráról ne is beszéljünk.
Párhuzamos 2017.09.30 20:42:02
@koala kóla: De mióta Tótország a világ legfejlett országa??? Már egyszer kérdeztem... Eegyébként csak azért se fogok a kedvedért guglizgatni, de egy-két éve még jóval magasabb volt a szlovák átlagnettó (viszont alacsonyabb a minimálbér).

Megírtam azt is, hogy az általam személyesen ismert, tökazonos munkát végző szlovák kollégák bére enyém + 60%. Máskor német vendégek megkérdezték mennyit keresünk, megmondtuk, aszondják, jé, nálatok is hetibér van, mint Angliába....

Az az egészen abszurd, hogy te szelektív vak vagy, csak azt látod, amit látni akarsz, és te jössz nekem tényekkel, amiket kb. mintha a Sión hegyről nyilatkoztatnál ki felénk.
Párhuzamos 2017.09.30 21:15:01
@koala kóla: mert tény az, amit annak mondsz, tudom.