Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalimeraeger

2074 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kép: Pixabay A Meteorákat és Pindoszt az UNESCO globális geoparkjává nyilvánították. A Meteora Pyli Geoparkot az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának részévé nyilvánították, így a világ 48 országában található 213 geopark egyike lett. A park egy 18 új geoparkból álló csoport tagja, amelynek…..
Kép: Pixabay Az espresso freddo egy egyszerű görög kávé, amely az espressót és a jeget ötvözi. Ellentétben a hasonló jeges kávéfajtákkal, amelyek csupán jégen tálalják a kávét, ennek a változatnak az elkészítése során addig keverik a két összetevőt, amíg a kávé enyhén lehűl, sima és krémes nem…..
Kép: Pixabay Egy kevésbé ismert görög sziget, amely mindent kínál, amit egy turista csak kívánhat egy tökéletes nyaraláshoz, az idei nyárra szóló üdülési csomagajánlatok elemzése alapján Európa legolcsóbb úti céljának bizonyult. Lehet, hogy nem olyan híres, mint más görög paradicsomok, mint Rodos,…..
Kép: www.greekreporter.com Az 1970-es években a görögországi Syros szigetén épített elektromos autó volt a világ egyik első sorozatgyártású elektromos autója. Évtizedekkel Elon Musk Teslája előtt, a syros-i Neorióban épített Enfield 8000-es az Egyesült Királyságban élő görög milliomos, Giannis…..
Ismét idejét éreztük, hogy körülnézzünk a görög slágerlistán, ahol első helyezett Antonis Remos múlt héten, általunk bemutatott száma, a második pedig Konstantinos Argiros fenti dala. Nektek hogy tetszik?  Videó: Youtube - Κωνσταντίνος Αργυρός Tv  ..
Kép: Pixabay Egyetlen nézeteltérés sem éri meg az idegeskedést. Platón..
Kép: Pixabay Bár Görögország a világ egyik leglátogatottabb úti célja, a turisták általában az ország néhány pontján gyűlnek össze: leginkább Athénban, Mykonos-on és Santorini-n. Mivel azonban egyre több utazó merészkedik le a kitaposott ösvényekről, Görögország néhány feltörekvő úti célja egyre…..
Ki ne szeretné Görögország csodáit felülről is megszemlélni? Hogy ezen kíváncsiságnak is eleget tegyünk, ma egy olyan videót hoztunk Nektek, amely a görög szigetvilág titkaiba enged magaslati betekintést.  Láttátok már valamelyik szigetet felülről? Hogy tetszett? Videó: Youtube - Polychronis Drone..
Kép: www.greekreporter.com Tizenegy év után május közepén, a kiterjedt restaurálási munkálatok befejezését követően újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Thassos ókori színháza, amely Görögország egyik legrégebbi ilyen épülete. A színházat a római kori állapotába állították vissza, és…..
Kép: www.greekreporter.com 48 millió eurós árcédulájával egy, az Akropoliszra panorámával rendelkező ház az egyik legdrágább ingatlan Athénban. A Sotheby's szerint a "Majestic" Athén egyik legikonikusabb utcájában, a Dionysiou Areopagitou utcában található, amely akár szimbolikus magánvillaként,…..
Kép: Pixabay Április 16. és 26. között az olimpiai láng bejárja Görögországot. A fáklyaváltó programja: Az első napon, április 16-án, kedden a fáklyafutás az ókori Olimpiából indul, majd Amaliada, Ilida, Andravida, Gastouni, Pyrgos, Zaharo, Filiatra és Pylos városokba tart. A második napon,…..
Ma a népszerű görög énekes, Antonis Remos legújabb slágerét mutatjuk. Nektek hogy tetszik? Videó: Youtube . PanikRecordsTube..
Kép: Pixabay A leggonoszabb ember kétségkívül az, aki magának is, másnak is rosszat tesz; a legjobb viszont nem az, aki az erényt csak önmagával, hanem aki mással szemben is gyakorolja; ez az igazi nehéz feladat. Arisztotelész..
Kép: www.greekreporter.com Az olimpiai lángot, az olimpiai játékok szimbólumát kedden gyújtották meg az ókori Olimpiában, és ezzel megkezdte hosszú útját Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére. Az ünnepségen mintegy 600 méltóság vett részt, élükön Katerina Sakellaropoulou görög elnökkel és…..
Kép: Pixabay Görögország 21 kezdeményezést indít 780 millió euró értékben a tengerek védelme és a part menti szennyezés elleni küzdelem érdekében - közölte Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök. Mitsotakis ígérete az Athénban megrendezésre kerülő, "A mi óceánunk" nemzetközi konferencia előestéjén…..
Kép: Pixabay Bár Görögország a világ egyik leglátogatottabb úti célja, a turisták általában az ország néhány pontján gyűlnek össze: leginkább Athénban, Mykonos-on és Santorini-n. Mivel azonban egyre több utazó merészkedik le a kitaposott ösvényekről, Görögország néhány feltörekvő úti célja egyre…..
Kép: www.greekreporter.com A Görögország és Ciprus közötti népszerű kompjárat hosszú szünet után, május 29-én újraindul. Ciprusról érkezik a finanszírozás a közlekedési projekt életben tartására. A Ciprus-Görögország kompjárat 2022-es indulásakor rendkívül népszerű volt, 2023-ban pedig a 30 órás…..
Kép: Piaxabay A méhészek Athénban tartottak gyűlést, melynek fő témája a görög méz jövője volt, melyet már régóta a világ legjobbjának tartanak. Felszólították a görög kormányt, hogy tegyen lépéseket annak megakadályozására, hogy az importált mézet görögként adják el, és kérték, hogy segítsen a…..
200.részéhez érkezett népszerű sorozatunk, melyben ezúttal a népszerű görög énekesnő, Kaiti Garbi és Anastasios Rammos közös számát ajánljuk figyelmetekbe. Nektek hogy tetszik? Videó: Youtube - PanikRecordsTube..
Kép: Pixabay Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. Hippokratész..
Kép: www.greekreporter.com Az i. e. 3. században épült Kassope-i színház a Zaloggo déli lábánál található Ipiroszban, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Preveza-félszigetre, az Ambrakiai-öbölre, a Jón-tengerre, Lefkada szigetére és az Akarnai-hegységre. Kassope városát a Kr. e. 4. század közepén…..
Kép: Pixabay A túlzsúfoltság megelőzése és a napozás élvezetesebbé tétele érdekében az egyik legfontosabb változás azt írja elő, hogy a strandok nagy része napozóágymentes maradjon. A védett területeken a strand területének 85 százalékát kell megtisztítani a napozóágyaktól. A napozóágyak és a…..
Kép: www.greekreporter.com A Mykonos-tól néhány tengeri mérföldre, keletre található Tragonisi nevű lakatlan kis sziget eladó, és várhatóan 50 millió eurót ér. A ZL Development Mykonos Golden Luxury ingatlanügynökség által közzétett hirdetés szerint a 617 hektáron elterülő Tragonisi vagy Dragonisi…..
Kép: Pixabay A Forbes 2024-es milliárdos-listáján 10 görög szerepel, a magazin szerint ebben az évben több milliárdos van, mint eddig bármikor. A Forbes szerint ugyanis 2781 milliárdos van a világon, 141-gyel több, mint tavaly, és 26-tal több, mint a 2021-es rekord. Gazdagabbak is, mint valaha,…..
Kép: Pixabay A már március végén 30 Celsius-fokot is elérő hőmérséklet közepette máris nagy erdőtüzekre számítanak, holott az előző évek statisztikái szerint ezek még hetekkel később kezdődnének el. Egy 12. századi kolostor Athén közelében április 4-én, csütörtökön, tűzoltási gyakorlatnak adott…..