Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I Love Buda

104 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor az orvos közölte velem a diagnózist, mármint, hogy 2-es típusú cukorbeteg lettem, elsőre nem volt különösebben megrázó. Persze ott volt a fejemben, hogy milyen szövődményei lehetnek, meg, hogy innentől kezdve ezer és egy étel, ital, süti kimarad az életemből.   Mi lesz velem? Igaziból a…..
  Fizetnél e, akár 10 millió forintnál is magasabb összeget hetente, egy ház falán fel-fel tűnő hirdetésért? Nem? Szerinted vannak, akik akár versenyeznek egy ilyen lehetőségért? Mit szólnál hozzá, ha úgy fokoznám a dolgot, hogy azt mondanám, hogy a világ egyik, ha nem a legdrágább utcájában, nem…..
I Love Buda 2020.10.11 21:01:09
@JTom: Az van, hogy tényleg az, egészen máshonnan jutott eszembe, de köszi, hogy linkelted.
I Love Buda 2020.10.11 21:02:33
@studkell: Hát köszi az értékes hozzászólásodat, éjjel 1 körül fejeztem be, figyelmetlen voltam, de te szerencsére figyelmes, köszi.
Azt még senki sem mondta rám, hogy pesszimista lennék, sőt inkább az ellenkezője a jellemző. Nem hiszem, hogy az én életszemléletem változna, de azt látom, mintha jönne felénk egy hurrikán és mi annyit sem teszünk, hogy lebattyogjunk a pincébe, egy üveg lekvárral és kivárjuk, hogy elvonuljon a…..
I Love Buda 2020.10.03 07:40:26
@hopp11: Az írás igazából egy téma felvetése. Ha fél-egy év múlva minden helyreáll, akkor is sokan szenvedtek el komoly veszteségeket, de az a helyzet, hogy én abban nem vagyok biztos, hogy ez így lesz.
Egy befektetés, ami hiába ingatlan 3-4 évig nem termel hasznot, finoman szólva is elgondolkodtató.
Legyen neked igazad, én nagyon örülnék, de azt is látom, hogy az elmúlt pár hónap mennyire lenyomott több iparágat. Egy példa: Nagyon közeli ismerősöm dolgozik Olasz cégnél, akik szinte az egész világon jelen vannak. Évekre visszamenőleg látják, hogy egy üzletükbe adott nap, hány ember tért be, ők mennyit vásároltak. A forgalom növekedése folyamatos volt mostanáig, direkt megkérdeztem, hogy a leforgalmasabb boltjuk tavalyi, és idei bejövőszáma hogy néz ki az elmúlt hétre. A csökkenés 47%. Tudom, hogy ez egy példa, de jól érzékelteti talán, hogy hosszútávon is nyomot fog hagyni a covid helyzet, hiszen minden mindennel összefügg. Tényleg örülnék, ha neked lenne igazad, én másképpen látom.
I Love Buda 2020.10.03 07:43:55
@Andy73: Azt gondolom, hogy igazad lehet, hiszen minimális árcsökkenés még a hirdetett ingatlanoknál is megfigyelhető, de a kialkudott vételáraknál, talán még jobban látszik.
I Love Buda 2020.10.03 07:46:05
@shitgun: Ez egy elfogadható forgatókönyv lenne, legyen igazad!
Két három hete tart az albérletőrület. Kijöttek a ponthatárok, miután a család szeme fénye bejutott az áhított oktatási intézménybe, az örömbe némi fejfájás is vegyült. Nem csak az ünneplés alatt bedöntött ipari mennyiségű alkoholtól, az elmúlik ebben a korban, viszonylag gyorsan, hanem a hol fog…..
I Love Buda 2020.09.15 16:30:30
@Zöldövezetis: Hát eljutottam oda, hogy a régebbi álláspontomat kell revideálnom. Ez a bejegyzésem 2019-es, akkor így is volt,ahogy írtam Te most kommentelted, ma nincs így. Hetente, nem viccelek, hetente keresnek meg kiadó lakás bérbeadásával, hogy segítsek. Nagyon ritkán vállalom el, mert szerintem nem éri meg ezzel foglalkozni, sem anyagilag, sem semmilyen téren. De kedves hozzászóló, az a helyzet, hogy ma már olyan ingatlanos kell és igen kell, a lakáskiadáshoz, aki csak ezzel foglalkozik. A közjegyzőről írt véleményed, nettó butaság, de nem megbántani akarlak, nyilván nem látod ezt a piacot, nem élsz benne. Természetesen a covid változtatta meg a helyzetet, csak egy szám: Budapesten a covid előtt 8000 klasszikus, tehát hosszútávra kiadható ingatlan volt illetve 11 000 rövidtávú, tehát pl Bookingon hirdetett lakás. Ez a portfólió adott. Turisták, ugye nem jönnek, illetve sokkal kevesebben keresnek albérletet is. Tehát a konklúzió az, hogy sokkal több lakás közül válogathatnak, sokkal kevesebben Tehát szerinted mikor kell szakértői segítség, ha nem ilyen időben?
I Love Buda 2020.09.16 16:04:06
@Zöldövezetis: Buda tényleg más, leírtam a válaszomban is, hogy jelen állás szerint bérlakás több van, mint bérlő.
Nem gondolom, hogy meg kell sértődni, mert nem foglalkozom ezzel a lakástípussal. Másban vagyok otthon, ennyi. Nem adsz megbízást ingatlanosnak, akkor ne tedd. Ahogy olvasom a bérlőket kicsit degradáló megjegyzésedet, valószínűleg nem egyféleképpen gondolkodunk erről sem. Egy példa ingatlan.com/31643288 így is lehet lakást bérbeadni, megtisztelve a leendő bérlőt, illetve lehet magas lóról arcoskodni, hogy akkor lesz mosógép, ha hoz. Ez a te hívjuk így üzletpolitikád. Ha bejön és jól érzed magad tőle, másokat sem bántasz meg, akkor csináld így.
Én is meg tudom hirdetni a lakásomat, nem kell nekem ingatlanos.  El sem tudom mondani, hogy hányszor hallottam, ezt az önbizalommal telt mondatot. Aztán eltelik egy hónap, kettő és az eladó lakás még a piacon van, nem kelt el. Nem annyira meglepő. NÉZZÜK AZ OKOKAT! Ma már szerintem mindenkinek…..
Nemsokára itt a pillanat, megérkeznek az albérletet keresők Az ügyesebb, szerencsésebb bérbeadók megtalálhatják a számításukat.Hamarosan kiderülnek a felvételi ponthatárok. Hatalmas bulik, szívekről leeső kövek zaja veri fel az utcát, megkönnyebbült, srácok lányok tervezik a világmegváltást, mi…..
I Love Buda 2020.07.05 12:17:42
@Dee_: Hú, azért ez nem hangzik jól, köszi, hogy leírtad
I Love Buda 2020.09.13 21:31:44
I Love Buda 2020.09.13 21:38:06
@ZöldszemM: Hát ezen meg filózhatunk, de azt gondolom, hogy amikor azt mondom, hogy albérlet, viszonylag kevesen gondolnak az általad leírt formára. De tényleg kösz a hozzászólást. Van egy könyv,amit nagyon szeretek, ajánlom figyelmedbe, hátha élvezettel olvasod. Talán az volt a címe, hogy Valaki kopog és Török Sádor írta. Akkor olvastam, mikor Bp-re költöztem, nagyon bejött.
  Miért 90 nap, mikor el lehet adni egy lakást egy-két hét alatt is? Blogbejegyzéseim kommentelői között, már volt aki jelezte, hogy nem kell ingatlanos, mert ő meghirdette és egy hét alatt el is adta a lakását.  Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy a lehető legjobb vevőt találja meg egy eladó, csak…..
    Pár hete rendezték meg a Spartan Race, beast futamát Orfűn. A beast, a három táv közül a leghosszabb,( 20+ km 30+ akadály, plusz a szintemelkedés) Általában nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyi lesz, általában hosszabb és több. Idén először volt publikus a pályarajz. Előző nap felkerült…..
  A hét közepén megérkeztek a felvételi ponthatárok. Ennek következtében szombaton éjszaka a szokásosnál kicsivel több fiatal bulizott kifulladásig, rosszullétig. Nehéz lesz a mai nap nekik, de túl fogják élni. Volt aki azért engedte el magát, mert felvették, volt aki vigasztalódni akart. Nem nagy…..
  Tényleg nehéz, tudom, de enélkül nem fog menni. Minden otthon, örökölt lakás eladása, ezen a ponton kell hogy elkezdődjön, minden más csak ennek a következménye, ebből indul ki. Az eltelt tizenkét év, arra tanított meg, hogy mindig azok lesznek az ingatlanpiac lúzerei, akik ezt nem tisztázzák…..
    Megállt a piacon az áremelkedés üteme. Visszaestek az ingatlanárak. Megindult a kereslet, újra megélénkül a piac. Ilyen és ezekhez hasonló mondatok olvashatóak minden olyan portálon, ahol ingatlanpiaccal foglalkozó cikkek bejegyzések látnak napvilágot.  Akik közvetlenül az ügyfelekkel…..
  Majd veszek egy tanyát és ott élek csendesen   Sokunkban él, kinél jobban, kinél kevésbé elrejtve a romantika a falusi, tanyasi környezet iránt. Majd veszek egy tanyát és ott fogok élni. Ezer embertől ezerszer hallottam, az én fejemben is megfordult nemegyszer. De legyünk őszinték, az első…..
    Mi lesz ezután? Visszatér minden a régi megszokott kerékvágásba, ha igen akkor mikor? Mik lesznek hosszútávú következményei, ennek a két három, négy hónapnak?  Kiket érint a legjobban? Pénzpiac? Ingatlanpiac? Turizmus? Segít a kormány? A bankok hogy állnak majd a jelenlegi helyzethez? Kérdés…..
Első közhely: minden rosszban van valami jó. Ez elvileg igaz, de nagyon nehéz észrevenni az új lehetőségeket a szertefoszlott álmok helyett, pedig ott van az, csak látni és értelmezni kell. Természetesen nagyon lényeges szelektálni, hogy milyen információk alapján építjük újra azokat a bizonyos…..
   Nem kellett jóstehetség ahhoz, hogy megjósoljuk, kik lesznek a járvány első nyertesei a lakáspiacon. itt írtam róla. Sokan, sokfélét prognosztizáltak, jósoltak, a lakáspiac jövőjét illetőleg. Miután a korlátozó rendelkezéseket lassan három hete vezették be, némi tapasztalatra már szert tettünk,…..
Bátran borítékolható, az ingatlanpiac változásának első nyertesei az albérletkeresők lesznek   A leggyorsabban a rövidtávú kiadó lakások piacán lehet érezni a korona vírus hatását, de ez gondolom mindenki számára evidens, aki sétált a bulinegyedben, a belvárosban. Kong az ürességtől, sehol nem…..
I Love Buda 2020.03.17 12:40:52
@bontottcsirke: Annyira jó lenne, ha egyszer valaki elmondaná, hogy ezeknek mi az oka, értelme?
I Love Buda 2020.03.17 22:48:47
@bontottcsirke: Nos én a Többet úgy sem ér tákolmány kifejezésre gondoltam, hogy miért degradálja valaki mások otthonát.
Dolgoztam 2008-ban, harmadára soha sem csökkentek az árak, ráadásul egészen más hitelkörnyezet, paci helyzet és gazdasági mutatók vannak, tehát megismétlődni nem fog, ez szinte biztos. A hitelek döntő többsége forint alapú, fix kamatozású, ellentétben a 2008 körül bebukottakkal. Azt sem tudható, hogy lesz e könnyítés a hitelek kifizetésével kapcsolatban és még számos összetevőt sorolhatnék.
  Mikor a családi tanács meghozza a döntést a lakás eladásáról,. általában egy szám lebeg a szemek előtt, ami a legtöbb esetben megcáfolja a magyarok híres pesszimista hozzáállását. Igen, ez az összeg az esetek 99%-ban jóval a piaci ár felett van, (hogy ez miért lehet veszélyes,arról itt írtam).…..
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
I Love Buda 2020.03.03 06:46:15
@Carlsbad: Nem arra gondoltam, hanem te kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy szükséged lesz rá. Ebben most semmi élcelődés nincs.
I Love Buda 2020.03.03 07:02:49
@vénkujon: Igen a szarvihart mi itthon ritkán használjuk egymás között, nekünk nem fér bele. Nem fogok neked mesélni, nem vagyunk haverok. Viszont, ha belegondolsz, mióta pörög (pörgött) a piac nagyon sokan próbálkoztak vele és mivel nem volt nehéz eladni, nekik is volt tranzakciójuk. A válság alatt viszont ők vagy meg sem próbálták ezt a szakmát, vagy a sikertelen 1-2 hónap után abbahagyták. Egyébként mindenféle bántás nélkül, a negatív megítélésben vastagon benne vannak ők, akiket a cégük arra presszionált, hogy kössenek kizárólagos megbízásokat. Szóval nem mondom, hogy ez a pörgés ártott nekünk, de vannak bőven negatív hozadéka. Ja és ez nem mese.
    A II-es típusú diabéteszt, alattomos, civilizációs betegségnek aposztrofálják, ami kicsit azt is jelenti, hogy az embernek általában tenni kell érte, hogy ő is közvetlenül érintetté váljon. Szerintem annyira nem is alattomos, ha valaki  ismeri a jeleket. Mikor megvan a diagnózis, nem árt…..
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
I Love Buda 2020.02.04 13:04:34
@HaCS: Annyi korrekt, jófej üzletfelem, megbízóm van, volt, lesz. Születtek barátságok is a munkából. Remélhetőleg van annyi tapasztalatom, hogy elkerüljem az ön karakterét.
I Love Buda 2020.02.04 18:23:50
@HaCS: 10 éve vagyunk a piacon, kiskétszámú irodaként álljuk a versenyt a megmérettetést a hálózatokkal. Minden tevékenység transzparens, évenre egyszer kapunk valamilyen elkenőrzést átvilágítást. Ön, aki egy szerződésből mosplyogva lépne ki, nem értem, higy miért gondolja, hogyjavasolhat bármit?
I Love Buda 2020.02.05 07:49:21
@geegee: Köszi, hogy szóltál, javítom. A focis írás nagyon tetszik.
  Aki járt az Egyesült Államokban és volt a kezében televízió távirányítója, az nagy eséllyel belefutott a The price is right című műsorba. Ennek az a lényege, hogy adott terméket nyerhette meg az a a versenyző, aki a legjobban tippelte meg az adott árucikk árát,  de fölé nem lőhetett. Tehát, aki…..
  Mikor kiderül egy betegség, vagy egy  egészségi állapot romlás, valószínűleg mindenkinek elkezd kattogni az agya, hogy mit rontott el, mit csinálhatna jobban, amivel vagy megállítja a negatív folyamatokat, vagy akár vissza is fordíthatja őket. Én sem voltam ezzel másképpen.  Mivel hosszúra és…..
      Hetek óta hirdeted a lakásodat, a legismertebb fórumokon, persze nem akarsz ingatlanost, de csak ők keresnek, magánszemély egy szál sem. Egyszer csak úgy gondolod, hogy adsz egy esélyt ennek a dolognak. Valamilyen módszer alapján kiválasztasz egy-két irodát, vagy magán közvetítőt. Itt adtam…..
 Szinte evidencia, hogy cukorbetegként mozogni, sportolni, edzeni kell, kötelező. Fejben már rendben volt az étkezésem, számoltam, bevásároltam, tehát a következő lépés, a mozgás, edzés megtervezése volt. A Fitness  Akadémián tanultak segítettek, úgy éreztem nem lesz gond. Tudtam, hogy edzenek…..
  1980 Május 26.-án eltűntek a bárányfelhők az égről. Miért? Mert a Farkast (Bertalant, az első magyar űrhajóst) fellőtték. Ezzel (ne minősítsük milyen viccel) abban az időben, a fél ország poénkodott. Aznap azonban, nem csak a magyar űrhajósoknak volt premier, hanem először szerepelt,  a magyar…..