Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I Love Buda

134 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Naponta találkozom ingatlant kereső ügyfelekkel és  rövid beszélgetés után szokott kiderülni, hogy legtöbbjüknek nincs átgondolt, pontosan megfogalmazott elképzelése arról, hogy milyen otthont keresne, hova költözne szívesen. Pedig mennyi időt, energiát és pénzt takarítanátok meg, ha kicsit…..
3+1 dokumentum, amire feltétlenül szükséged lesz Ha tulajdonos vagy azért, hogy ne legyen  meglepetés  később,ami miatt  akár a vevő is meggondolja magát. Ha vevő  vagy akkor pedig jobb ha tudod, hogy nem csak lakást veszel  hanem egy darab lépcsőházat, padlást, tetőt udvart vagy kertet szóval jobb…..
Japán turisták a híd alatt Ha nem lennének jobbak a vizek, mint az orvosok, mindannyian elvesznénk.Ezt nem én mondom, hanem Arany János tollából származik az idézet. Onnan jutott eszembe, hogy pár nappal ezelőtt a Gellért-hegy környékén bringáztam. Duna-part, Gellért-hegy, késő nyári hangulat.…..
  Tartottam egy rögtönzött közvélemény kutatást arról, hogy ki mit tart az ingatlanközvetítők legidegesítőbb szokásának. Egyszerűen szerettem volna jobb ügyfélélményt nyújtani. Az ingatlanosok legidegesítőbb szokása Szinte minden ügyfelemet megkérdeztem, de nem azt a választ kaptam, amire…..
      Nyáron elég sokat utaztam és kisebb nagyobb falvak is útba estek. Nagyon bírom a falusi kocsmák hangulatát, tehát amikor nem én vezetek be szoktam ugrani egy sörre, biliárdozni, ilyesmi. Feltűnt, hogy egyre kevesebb a vendég. Már nem is annyira igazak Petőfi sorai. A de a kocsma bezzeg…..
I Love Buda 2021.08.31 07:33:24
@Papírzsepi: Szia, az előző egyik válaszban leírtam, hogy év elején csináltam egy fürdőszoba, nappali felújítást, szóval friss az élmény. Most is bejött, hónapokkal előre megbeszéltünk mindent. Természetesen vannak tényezők, amivel nem lehet mit kezdeni. Áremelkedés, ilyesmi. Annyit hozzátennék, hogy végig partnerként kezelték őket. A tisztelet itt is megtérül.Ha úgy álltam volna hozzá, ahogy valaki írta, hogy a tökére lépek meg ilyenek, szerintem nem lett volna ennyire sima ügy. Szóval lehet nézni a munkásokat, de itt is igaz az amilyen az adjon isten...
I Love Buda 2021.08.31 07:37:56
@Papírzsepi: Még annyi, hogy nekem más a fókusz, nem érdekel a felújítás. Csináltam, jó volt. Ok a második lakás amit megcsináltuk a legjobb kis lakás díját nyerte valamelyik újságban. Én bíztatnék mindenkit, akinek van affinitása, hogy csinálja. Egy jó lakást mindig el lehet adni. Abból meg kevés van a piacon.
I Love Buda 2021.08.31 09:09:45
@para_noir: Dehogy húzom fel magam. Csak gondoltam rávilágított arra, hogy az ilyen szóhasználat mögött milyen hozzáállás található. Megint csak van ugye az az oldal, ha valaki ilyen stílust közvetít felém, azzal nem dolgozom. A másik pedig mi van akkor, ha a megbízó nem megbízható. Tehát a kivitelező sem tud tervezni. Ezek mind emberileg kezelhető dolgok, de amennyiben így indít valaki, ezt a lehetőséget el is vesztette.
Még a járvány első hulláma alatt történt, hogy olyan munkát kellett elvégeznem, amit nem az egyébként kimondottan vidám családom körében szerettem volna, mert koncentrálnom kellett. Úgy emlékszem, hogy egy statisztikát kért tőlem valaki. Az irodánkba már nem jártunk be, nem használtuk, csak bizonyos…..
  1973-ig szabadon lehetett fürödni a Dunában, a Római parton. Aztán ezt a lehetőséget egy rendelettel megszüntették. Lehet, hogy a víz minősége, vagy a fürdőzők biztonságának védelme volt az oka, de az is lehet, hogy csak úgy. Nem lenne meglepő. Akkoriban, mint ahogy most is, nagy élet volt a…..
I Love Buda 2021.08.04 18:15:57
@AlexAston: Az óriás palacsintát nem kóstoltam, de érdekelne, hogy hol ajánlod?
Nekem a Dunához más a viszonyom. 10 percre lakom onnan, rendszeresen evezek, illetve edzek is a parton. Idén hetente kétszer, háromszor úsztam is benne, a nyáron nagyon bírom, de te tudod.
Most vagy soha!   Ez a hangulat  jellemzi most a kiadó lakások piacát. Megjönnek a felvételi ponthatárok, lehetőség van kiadni azt a lakást, ami több mint egy éve, csak vitte a pénzt. Talán most helyreáll a rend, vége a ráfizetéses időszaknak. Lassan rentábilissá válik a történet, vége a szűk…..
Hónapok óta ugyanazokat a túlárazott lakásokat látom a piacon, nagyon durva árakon, mondta egy szombati beszélgetéskor az egyik ügyfelem. Van olyan, ami két hónapja a piacon van és emelik az árát Szerinted van értelme? Hát értelme biztosan nincs, mert ami nem ment el 50 millió forintért, az nem fog…..
I Love Buda 2021.07.08 21:49:30
@Almandin: menjen el személyesen a földhivatalba adatokat ellenőrizn
Te írtad afentieket.
Olvasd már el legalább azt a bejegyzést, amire kommentelsz.
Azt mondod, hogy nárcisztikus vagyok, miközben a te nickneved egy drágakő. Ne már légyszi.
Ezeknek a bejegyzéseknek nem te vagy a célközönsége hidd el.
I Love Buda 2021.07.08 22:38:26
@Almandin: Van ez így, remek nyarat neked is.
Azt pedig, hogy írjál blogot arról, amiben jó vagy, azt komolyan gondoltam, hidd el sok embernek tehtsz jót, segíthetsz. Minden jót neked is!
I Love Buda 2021.07.08 22:42:15
@AlexAston: Nem ment át, sebaj.
Itt lezártam a beszélgetésünket. Kellemes nyarat!
A jelek egyértelműen azt mutatják, hogy az építőipar lassan magához tér a covid által okozott sokkból. Ennek a  biztos jeleivel a héten találkoztam.többször is. Háromszor is. Első jelzés Sokat közlekedem tömegközlekedéssel és újra feltűntek a délutáni járatokon az elcsigázott, dobozos sört…..
Mivel én elég nagy balekként, Görögországban eltöltött nászút helyett találtam magam kórházban a diabéteszem miatt, (itt írtam róla talán az első bejegyzésem volt ebben a blogban) adja magát, hogy erre ha kell, ha nem emlékszem, hiszen az esküvöm másnapján történt.  Idén is elutaztunk kettesben…..
 Elsőre lesokkolt 160 gramm szénhidrát naponta. Mikor először elmondta a dokim a kórházban és elkezdtem számolni, hogy miből, mennyi, majdnem lehidaltam.Tehát, ha megeszek két szelet csokitortát, akkor annyi aznapra a szénhidtrátnak, egy zsemle sem fér bele. Emlékszem, feküdtem az ágyamon és…..
  Szögezzük le az elején, hogy szerintem ez az egyik legjobb szakma és igen is érdemes kipróbálnod magad benne, de...... A facebook algoritmusa nem kényeztet el, szinte óránként dob fel egy hirdetést, valamelyik piacvezető ingatlanközvetítő hálózattól, hogy gyere hozzánk, mi megtanítunk…..
A mai online világban az otthon fotói jelentik az első találkozást a vevő és a leendő új otthona között. Amennyiben igaz, márpedig nagyon is az, hogy az első benyomás sok mindent meghatároz, akkor nem is kell tovább ragozni annak fontosságát. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nyugodtan…..
I Love Buda 2021.05.31 12:25:37
@wrstjnethn: Ezt nagyon nem így látom. Nem egy panelház, bérház, kockaház fogja felkelteni az érdeklődők figyelmét, hanem egy jól fotózott tágas helyiség.
    13. éve dolgozom ingatlanértékesítőként. Láttam ezt a szakmát minden oldalról. Vezettem irodát, akár több irodát is egyszerre, dolgoztam egészen nagy hálózatnál, kisebb specialista, vérprofi irodánál is. Szóval ezer oldalról látom, láttam. Volt olyan ügyfelem, aki Norvégiából jött haza,…..
I Love Buda 2021.05.03 20:34:16
@gyongyi70: Nem én írtam hülyeséget, te nem érted. Én sem értem a Hawking sugárzás okait. Mindenkinek megvannak a korlátai.
I Love Buda 2021.05.04 07:07:33
@gyongyi70: Mindenek előtt jelzem, hogy az udvariasságom, hogy mindenkinek válaszolok itt ért véget. Utolsó lesz.
1. Van abban valami vicces, hogy pl tegnap este 9 után még dolgozom, de van két ....majdem mondtam mi, aki meggyőzne arról, hogy felesleges a munkám.
2.Az első árban kalkulálva a jutalékom, alkuval együtt, az ár pedig az elvárt fölé emelve, tehát többet kapott és pontosan ennyivel, nem magyarázom tovább. Mint leírtam nem engedtük az alkut. Olvasni, értelmezni, kommentelni. Ez az egészséges sorrend.
3. Leírod, hogy magasabb árat kérsz valamiért, mint a piaci, majd aki elmondja, hogy sok, az a hülye, hát.....
Mint jeleztem ez az utolsó válaszom, megpróbálok minden kommentelőnek írni, hiszen megtisztelő, hogy olvassák amit írtam, ha pedig hozzáfűznek valamit az még annál is inkább. Van viszont egy szint, ami alá nem megyek, így jelzem, hogy olvasatlanul törlöm, a tiédeket.
A komoly multi cégek régóta alkalmaznak hirdetési szövegírókat. Jól sejtem, hogy neked erre nincs lehetőséged. Nézd meg ezt a részt és nem lesz gondod vele...
  Vannak olyan evidenciaként kezelt elképzelések, amik masszívan beleivódtak a közvélekedésbe és szinte mindenki alapvetésként fogadja el őket.  TÉNYLEG A LOKÁCIÓ A LEGFONTOSABB? Az ingatlanos szakmában, az egyik ilyen mindenki által mantrázott kitétel, hogy az ingatlanvásárláskor a…..
Ma már egyértelmű a street art létjogosultsága, hiszen a legal falak kimondottan jó terepei ennek a művészetnek és remek alkotások születnek ezeken a helyeken. Gondolom keveseknek kell bemutatni, a Filatorigát környékét ebből a szempontból. Megszületett a Susnyás szobrászat   Úgy látszik viszont,…..
Három részes sorozat első részét nézheted meg itt. A három epizód megtekintése után, hatékonyabban fogsz tudni ingatlanhirdetést készíteni, mint az átlagos ingatlanközvetítők. ..
  Pár hete, egy aggódó honfitársunk élt a XXI. századi lehetőségeivel. Miután felfedezte, hogy egy mentőautó személyzete, ahelyett, hogy a veszélyben lévő életeket mentené, galád módon enni szeretne. Ő helyettünk is figyelt és miután zavart érzett a rendszerben, egy fotó formájában rögzítette…..
Sokaknak jó hír, nyitnak a boltok, enyhítenek a korlátozó intézkedéseken. Fellélegezhetek? Mi legyen? Nagyon komoly kérdések ezek, főleg akkor, ha ingatlant árulsz. Mit várhatsz el az érdeklődődtől, mit az ingatlanosodtól? Mégsem kérhetsz oltási igazolványt mindenkitől, ráadásul az sem nyújt neked…..
I Love Buda 2021.04.09 20:08:55
@AlexAston:
Köszönöm a releváns hozzászólást, ömlenek a licitáló érdeklődők. :)
Egy egy ingatlanbemutató talán legfontosabb része, amikor kijövünk a vevővel, érdeklődővel az ingatlanból és megkérdezem, hogy mik az első benyomások. Ilyenkor elemezzük a látottakat, átbeszéljük, hogy lesz e ajánlat, ha igen, akkor milyen feltételeket ajánlunk, illetve, ha nem, akkor miért nem.…..
  Kicsit olyan a helyzet az utóbbi egy évben, mintha egy autót vezetnénk valami egészen változatos terepen. Hegy, völgy, sár, sima, tűkanyar kátyús út minden van és nekünk  alkalmazkodnunk kell. Dühönghetsz, telekommentelheted a közösségi média felületeit, de tetszik vagy nem, fel kell venni a…..
I Love Buda 2021.03.07 13:32:13
@AlexAston: Miért olvasol ingatlanos blogot? Ki érti ezt?
Kiszámolta  A minap egy pénzügyi blogot üzemeltető srác, úgy gondolta, hogy miután nem találja meg álmai otthonát, aminek persze az ingatlanos az oka, kiéli a frusztrációját és majd ő megmutatja. Hogy találd meg az ingatlant? címmel írt egy bejegyzést. Ez  semmi újdonságot nem tartalmaz, tehát…..
Halogattuk, halogattuk a lakás felújítását. Valahogy soha nem akartuk  azt a három-négy hetet végig vendégeskedni. Szeretünk itt, így lakni. Kellett egy kis külső noszogatás, hogy belevágjunk. Nos, Novák Katalin, egy napfényes téli napon bejelentette, amire vártunk. Az állam támogatást nyújt a…..