Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I Love Buda

200 bejegyzést írt és 350 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az ingatlanértékesítéssel kapcsolatos pénzégetésnek számos módja van. Viszonylag egyszerűen szabadulhatsz meg szabad szemmel is jól látható összegektől. Ebben a cikkben a felújítással kapcsolatos lehetőségeket fogom bemutatni neked. Biztosan fel akarod, fel tudod újítani? Nagy dilemma egy…..
    Amennyiben inkább videós tartalmakból tájékozódnál, katt ide Nem szeretnék sokkolni, sem elkeseríteni senkit, de a KSH adatai alapján nincs és nem is lesz könnyű dolga annak, aki ingatlant szeretne bérelni. Az egész országban emelkedtek a bérleti díjak és szakértők előrejelzései alapján ez…..
    Amennyiben inkább videós tartalmak érdekelnek a témakörben, katt ide: Rengeteg olyan ingatlanhirdetést olvashatsz, amiben az ékszerdobozt az ingatlanközvetítő, vagy tulajdonos mindenkinek ajánlja. Nem szeretne egy érdeklődőt sem elveszíteni. Tényleg nehezen elképzelhető, hogy egy…..
      Ma már szinte közhelyszámba megy, hogy a vásárlók az esetek többségében az érzelmekre hallgatnak, amikor meghoznak egy döntést, megvásárolnak egy autót, üdítőt és igen, ingatlant is. A témával foglalkozó pszichológusok szerint, leegyszerűsítve:  beleszeretsz, majd később mindenféle…..
    Sokan vagytok úgy, hogy az ingatlanközvetítői sikerdíj összegét szeretnétek megspórolni, hiszen gyakran milliós tételekről beszélhetünk. Ki ne szeretné a megtakarítani ezt az összeget? Minden lehetőség a rendelkezésedre áll, ami egy ingatlanosnak. Hirdetőoldalakon felületet vásárolsz, fent…..
I Love Buda 2024.03.08 18:11:34
@Motorogre: Mondjuk a nicknév is tetszik, de a szívemből szóltál, köszi
    Kidurran az ingatlanlufi, újra felpörög az ingatlanpiac, nő a kereslet, megjelentek a vevők is, csökken a kereslet, eltűntek a vevők. Ez vár az ingatlanpiacra 2024-ben. MEGTUDHATOD, HOGY MI VÁRHATÓ AZ INGATLANPIACON 2024-BEN Minden év elején, a különböző közösségi média felületeknek…..
Az év első hónapja ingatlanértékesítői szempontból a csendesebb időszakok közé tartozik. Sokan mennek el síelni, hideg is van, illetve a kollégák egy része is ilyenkor szabadságolja magát.A kérdés az, hogy valóban érdemes-e kivárni, esetleg inaktiválni a hirdetéseket, bízva abban, hogy magához tér a…..
  Budai ingatlanközvetítőként az a tapasztalatom, hogy a jelenlegi piaci helyzetben sem jelent gondot egy igényesen felújított, vagy új építésű lakás értékesítése. Nem is beszélve arról, ha valóban a piaci áron szeretnénk hirdetni. Ráadásul az ingatlanban található  rejtett hibák javítása is…..
    A mai, kicsit nehezebb piacon is simán eljuthatsz odáig, hogy kapsz egy ajánlatot az eladó ingatlanodra. Nem abba akarok most belemenni, hogy hogyan próbálj minél jobb pozíciót kiharcolni magadnak, tehát hogyan alkudj, hanem abba, hogy milyen sarokpontokban kell megegyeznetek, hogy az…..
A jelenlegi az ingatlanpiacon már realizálódott a szakemberek által régóta prognosztizált árcsökkenés.                    De valóban veszteség lesz e az eladók számára? A videóból kiderül...
    Utoljára 2009-ben csökkentek így a lakásárak, írja a KSH elemzése. Az ingatlanpiacon dolgozó közvetítők, szakértők már hónapok óta kongatták a vészharangot. Félreérthetetlen jelek mutattak ebbe az irányba és sokan jeleztük is, hogy a tranzakciószámok csökkenése, az értékesítési idő és a…..
      Mit vásárolsz, ha ingatlant veszel? A kérdésre a válasz nem is annyira egyszerű, mint amennyire elsőre gondolnánk. Nem arra az aspektusra gondolok, hogy nem egy tárgyat, szolgáltatást vásárolok, hanem egy más, remélhetőleg jobb életminőségre adom ki a pénzemet, amit a megvásárolt tárgy…..
  Az ingatlan albérleti szerződés megkötése fontos lépés, mind a bérlő, mind a bérbeadó számára. Itt fogalmazzák meg azokat a szabályokat, amik keretet biztosítanak a zökkenőmentes együttműködéshez. Ebben a bejegyzésben azt vizsgáljuk meg, hogy milyen kulcsfontosságú pontoknak kell szerepelnie egy…..
  Ismerjétek meg az albérletkeresés 4. legfontosabb szempontját, amik alapján megtalálod, kibéreled és nem utolsó sorban, élvezed a bérelt ingatlant. Költségvetés Amikor pörgeted az albérlet hirdetéseket és levegő után kapkodsz a bérleti díjtól, érdemes figyelembe venned, hogy az ott megjelent…..
    Az ijesztően gyengén induló ingatlanpiac mélyrepülése folytatódott, a következő számok megmutatják, hogy mennyire. A 2021-es év koronavírus miatti lezárásokkal terhelt évében, az első négy hónapban 54 895 ingatlant sikerült értékesíteni, míg az idei év hasonló időszakában ez a szám: 26 680…..
  Mint ahogy minden évben, idén nyáron is várható az albérletek iránti kereslet hirtelen növekedése, az az elkezdődik a roham a legjobb lehetőségek megszerzéséért. Azok a lakások házak is megtalálhatják a bérlőjüket, amiket akár hónapok óta hirdetnek a tulajdonosaik, de a legjobbak napok alatt…..
Az ingatlankínálat bővülése az érdeklődés élénkülése  A május új lehetőségeket hozott a vevőknek, bővült az ingatlankínálat a legnagyobb ingatlan hirdető portál elemzése szerint. A lakáspiac folytatta az elmúlt hónapokban megszokott tendenciát, tehát nőtt a kereslet, csökkent az érdeklődés. Azonban…..
     Szeretnéd növelni az ingatlan bérbeadásod hatékonyságát, kevesebb stresszt, de több bevételt szeretnél? Ezt a négy pontot vedd figyelembe és sikerülni fog. Az eladó ingatlanok értékesítése nagyot változott az elmúlt időszakban. Csökkenő kereslet, növekvő kínálat, hitelkamatok emelkedése.…..
1. Tanulmányozd a piacon meglévő ingatlanokat! Első lépésként tájékozódj egy picit a piacról, a tiédhez hasonló karakterű ingatlanokról. Ma már könnyen összehasonlíthatod a négyzetméter árakat egymással, szinte mindegyik ingatlan hirdető oldal kínál erre lehetőséget. Vedd figyelembe, hogy ez…..
        Az utóbbi 10 év legrosszabb évkezdését tapasztalhatták az ingatlanértékesítők.Csökken a megvalósult tranzakciók száma, a vevők viszont egyre nagyobb kínálatból válogathatnak. Csökkent emellett az érdeklődők aktivitása is. A hirdetési árak lehet, hogy nem csökkennek, de a tranzakciók…..
I Love Buda 2023.05.23 20:00:42
@kewcheg:
Akkor mégsem ment át 100%-ig, de ez inkább azért lehet, mert nem dolgozol nap mint nap a budai régióban, ahol a 100 nm körüli 1+1-es lakás felújított állapotban ritkaság.
Keress rá és meglátod.
szóval az volt a lényeg, hogy ennek a ritkaságnak az átlagtól különböző a célközönsége.
I Love Buda 2023.05.23 20:05:16
@Andy73: Örülök, hogy tetszik. Igazából az volt a fontos, de lehet, hogy nem ment át, hogy nem csak egy lehetőség van( mármint az árcsökkentés, hanem lehet gondolkodni más megoldásokban is. Igazából ötleteket szeetnék adni az arra fogékonyaknak.
Azt gondolom, hogy az ingatlanáraknak semmi köze a fizetésekhez, sokkal inkábba hietelek, támogatások befolyásolják őket, (azokat persze a fizetések és itt van igazad) éppen ezért lehet mesterségesen gerjeszteni az áremelkedéseket.
I Love Buda 2023.05.24 09:33:46
@Andy73: Lassan a politika ingoványos talajára tévedünk :)
az jutott eszembe, olvasva a soraidat, hogy elkezdtem nézni a Godfather of Harlem című sorozatot. Még az elején tartok, viszont volt benne egy szál, ami az olasz maffia és a címszereplő közötti összefonódásról szólt,hogy hogynem bérház, bérlakás üzemeltetés, majd az ott lakók felhasználása politikai célokra..... Nagyon érdekes, hiszen elvileg ennek nálunk sincs semmi akadálya.
  Egy régebbi bejegyzésemben írtam róla, hogy az ingatlanpiac változásai miatt, érdemes lehet a felújítandó ingatlanokat kivenni a piacról és amennyiben van rá lehetőség, felújítani őket. Ha egy kicsit belemélyedünk a matekba, osztunk szorzunk, akkor azt is láthatjuk, hogy nem csak nyereségre…..
    Az ingatlanpiac változása abból is látható, hogy az eladók sokkal könnyebben, gyakrabban fordulnak ingatlanközvetítőhöz, hogy bevonják őket az értékesítésbe. Előfordulhat, hogy meglepetésükre eltelik egy-két hét, esetleg hónap és nem történik semmi. Az ingatlanos kolléga nem jelentkezett,…..
  Eljött az ingatlanközvetítők aranykora! Jelenleg folyamatos változások zajlanak az ingatlanpiacon, a megnövekedett kínálat, illetve a csökkenő érdeklődés arra következtetésre juttatott ingatlanos megmondó embereket, ingatlan iroda tulajdonosokat hogy mostantól lesz szükség igazán az ő…..
    Pár évvel ezelőtt, amikor pörgött az ingatlanpiac, nem volt katasztrófa, ha rosszul fogalmaztad meg a hirdetésed szövegét. Amennyiben nem valamilyen irreális összeget szerettél volna kapni érte, legfeljebb annyi történt, hogy kicsit elcsúsztál és pár hónappal később, árcsökkentés után…..
  A legnagyobb ingatlanos oldal adatai alapján, tovább növekedett az eladó ingatlanok száma, nem is akármilyen mértékben. Több mint 30%-kal több lakás, ház, üzlet, iroda került a piacra. természetesen éves szintről beszélünk.  Az ingatlanpiac alakulásának másik fontos eleme, az érdeklődők,…..