Regisztráció Blogot indítok
Adatok
konyhakaland

30 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gép megérkezése után rengeteget használtam, szinte minden nap készítettem vele valamit. Még olyan dolgokat is, ami másoknak furcsa lehet. De, ha az embernek új eszköze van a konyhában, hajlamos mindent azzal csinálni, még akkor is, ha nem szükséges hozzá gép. Például: palacsinta tészta, lusta…..
Szóval a hosszú hétvégén minden nap megjárattam a kicsikét. A második nap epres piskótát, a harmadik nap pedig kekszeket sütöttem. Ezek receptjét később osztom meg veletek. Nem bajlódtam a fotózással, inkább a gépet figyeltem, de biztos megértitek :) A negyedik nap kelt kalácsra vágytam. Fel is…..
Üresjárat:   Első benyomásom az volt, hogy a kapcsoló kart nehéz mozgatni. Mármint nehéz volt egyesével lépegetni az elvileg 10 sebesség között. Nem is igazán értem ezt a 10-et. A gépen ezek vannak feltüntetve: 1, 2, 4, 6, 8, 10. Hol van a többi páratlan? A kézikönyvében angolul van egy szöveg,…..
kitchenadventures Krémes 2018.07.01 22:20:29
Ha már Angliában nincs krémes.... :( Otthonról hoztam nemrég krémes port, gondoltam kipróbálom. Ez isteni. A következő lépés, hogy én próbálom a krémet megcsinálni. Ha van receptetek, ne tartsátok magatokban...
kitchenadventures Vaj, vaj, vaj.... 2018.05.26 08:51:31
Nálunk rengeteg vaj fogy, így rendszeresen készítek vajat itthon. Mosogatàssal együtt 10 perc. :)    ..
Volt egy kis bénázás, ne röhögjetek ki :D..
Érkezik a csomag :)   Hétfő délután eljött a pillanat, amikor is megrendeltük a nővérkémmel a KitchenAid gépemet. A kiválasztott ország Németország, a bolt pedig a www.kitchenpoint.de. Itt találtam a legjobb áron. Sajnos most csak a gépet rendeltem meg, a kiegészítőkre már nem volt keret. Azért…..
konyhakaland 2018.05.20 18:57:36
kitchenadventures Húsvét 2018.04.08 10:33:37
Idén nem tudtunk Magyarországra utazni húsvét idején, de nagyon szerettem volna picit ide varázsolni a húsvét hangulatát az asztalra.     ..
Sziasztok! Már nagyon régen írtam, de sajnos kifogytam a témákból. Viszont a hétvégén újra lázba jöttem :)  Mennyi az annyi? A kis dobozkám tartalma szépen gyarapszik. Elmúlt a karácsony, és névnapom is volt azóta. Na meg én is tudtam egy keveset hozzácsurgatni. Jelenlegi tartalma összesen:…..
Minden év február 13-án palacsinta nap van itt Angliában. Ilyenkor úton-útfélen az emberek palacsintát esznek. Ennek is minden formája létezik. Itt nemcsak a nutellás, kakaós, lekváros verzió van, hanem bizony esznek amerika palacsintát baconnal és juharsziruppal leöntve. Sose kóstoltam és több,…..
Rengeteg tojást eszem. Szeretem minden formában, de szeretek próbálgatni is új recepteket, amivel feldobhatom a megszokott dolgokat. Ez a reggeli is egy ilyen. :) Próbáljátok ki, mert nagyon finom így együtt.  ..
kitchenadventures Tiramisu 2018.02.23 22:57:25
Mostanában rámjött a fáradtság. Talán a tél, vagy a folyamatos esős idő. Kedvem sem volt igazán sütni, vagy ha sütöttem sem fotóztam, csak ette a család.  Nemrég Tiramisu készült. :) Nagyon kellett figyelnem, hogy a család legkisebbje ne "nyalogasson" bele senki tányérjába.  :)..
Amikor a KitchenAid robotgépet keresgéltük még tavaly tavasszal fontos szempont volt, hogy a garancia Európában legyen érvényes, elsősorban Magyarországon. Ez volt többek között az egyik érv az Uniós vásárlás mellett. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar használni fogom... A történet egy…..
A blundel tésztáról már írtam egy régebbi bejegyzésben, gyakorlatilag hajtogatott élesztős tészta, ami kiváló alap uzsonnasüteményekhez, mint például a kakaós csigához, diós csigához vagy a túrós táskához. A lista szabadon bővíthető természetesen. A sok betű helyett, most képekkel készültem, hogy…..
A KitchenAid robotgépek csodaszépen mutatnak a konyhában, ebben megállapodhatunk, Valakinek a csillogó rozsdamentes acél valakinek az átlátszó üveg keverőtál tetszik jobban. Mindkettővel szuperül lehet dolgozni, de mégsem teljesen egyformán. Lássuk miért! Az üvegből készült…..
KitchenAid Kalandok Túrós táska 2017.12.13 12:29:00
Hétvégén blundel tésztából készítettem kakaós csigát és túrós batyut. Ez utóbbi (is) valami fantasztikus lett :) Hamarosan megírom a receptet és a pontos lépéseket a batyukról. A töltelékben túró, reszelt citromhéj, cukor és pici búzadara van. A tésztában liszt, vaj,…..
konyhakaland 2018.01.16 10:48:00
Rengeteg KitchenAid kiegészítőt néztem már és ha jobban belegondolok, mindegyik mellé oda tudok írni számos érvet és ellenérvet, hogy miért vegyük vagy ne vegyük meg. Számos kiegészítő egyszerűen hiányzik a standard KitchenAid kiegészítők közül, nincs, nem lehet kapni. És…..
konyhakaland 2018.01.16 10:47:57
Akárcsak a KitchenAid robotgép, úgy a mákdaráló tartozék kézhez vétele sem volt annyira egyszerű menet attól a ponttól, hogy a csomag a Magyar Posta feladatkörébe került... Teltek-múltak a napok, a Posta oldalán csak annyi látszik, hogy a csomagomat feladták de arról semmi információ, hogy hozzánk…..
konyhakaland 2018.01.16 10:47:53
Nálunk elég sűrűn van "repertoáron" a kókuszgolyó. Szerencsére pofonegyszerű az elkészítése ennek a nassolnivalónak. Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz 10 dkg szobahőmérsékletű vaj 10 dkg porcukor 2 ek kakaó 1 csomag vaníliás cukor 1/2 tk rumaroma 10 dkg kókuszreszelék 2 dl…..
Kicsit elvesztem az ünnepek és iskola szünet alatt. Az idő csak úgy telik, a napok összefolynak. Holnap már iskola. Szép lassan minden visszatér a régi kerékvágásba.   Csak egy kép a sütikről.    ..
kitchenadventures Mézeskalács 2017.12.18 23:35:40
Édesanyám receptjét használom évek óta, mert ez azonnal extra puha és puha is marad. Az egész család rájár, így ez már a második adag volt, amit sütöttem egy hét alatt.   A képen csak a töredéke van annak, amit sütöttem. :D      ..
Töröm a fejem és lassan már össze kellene állnia a menünek. Mézeskalács már készen van. Lesz még linzer. Itt jegyezném meg, ha Valakinek van valami fincsi és bevált linzer receptje, ne tartsa magában. Bejgli minden évben van, idén is lesz.  És szerintem méteres lesz még a befutó. Ételben pedig…..
Karácsonyi hangulatban égnek az emberek. Idén valahogy nehezen kap el a hangulat "szele", sajnos nem tudom miért. Követek néhány blogot és az egyiken találtam az alábbi receptet.    Hozzávalók: 5 evőkanál víz 210 g barna cukor (világosabb) 3 evőkanál light szirup (én is kerestem google-n,…..
Az egyik kedvenc édességem, nem is tudom, hogyan fordítsam magyar nyelvre a nevét. :)  Nagyon rég csináltam már, és abban az időben nem is igazán fotóztam, amiket csináltam. Egyetlenegy képem azért van róla, de lopok néhányat internetről is. Isteni finom karamell szósszal és fagylalttal. A…..
kitchenadventures Mi sül ismét? 2017.12.03 07:58:48
Elég sűrűn van nálunk kakaós csiga, mert kisfiam egyik kedvence. Az elmúlt 2 napban 2-szer sütöttem.  ..