Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K0BA

9 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reaktor Becslésünk: Trump nyer! 2020.11.03 15:10:17
Nincs mit részletezni, a közvélemény-kutatásoknak mérsékelten lehet hinni, Biden aktívan kampányol a választás napján is, többek között a biztosnak mondott Pennsylvaniában. Vannak ugye a csendes, félős szavazók, és nem a Demokrata szavazó fél az autójára matricázni a világnézetét, őket nem mérik.…..
K0BA 2020.11.03 17:17:14
Ha a fegyvereket és az infarktust hullákban mérjük össze, egyértelműnek tűnik a konklúzió:Igen, követnek el gyilkosságokat fegyverekkel, de ez a társadalmi kár eltörpül, mondjuk az elhízás által okozottal. Igen, a fenti, halálokokat összesítő ábrán hiába keresed a fegyvereket, rá se…..
Mit kell ezen magyarázni? Bekattant és kész! Azt hiszem, mindenek előtt magyarázattal tartozom, hogy miért írok hosszú oldalakat egy fiktív szereplő fiktív lelkének pszichológiai elemzéséről. Nincs jobb dolgom? A sorozatra az volt jellemző, hogy a szereplők jellemfejlődése/torzulása bármilyen…..
(Ha még nem hallottál az FNA koncenpciójáról, picit kutakodj mielőtt belevágsz a cikkbe. Egy 10 perces Kurgezagt videót ajánlok gyorstalpalónak, van magyar felirat is ha beállítod.)"Finnországban kétezer munkanélküli részesült havi 560 eurós feltétel nélküli adómentes juttatásban 2016 vége óta…..
Google play: HEARTRATE SIXTH SENSE (nagyon beta)Kőszegi Bálint vagyok. Megálmodtam egy játékot, még 2016-körül. A játék lényege, hogy egy kalapáló szívről kell megmondanod minél gyorsabban, hogy mekkora a pulzusa.A cél nem csak a szórakoztatás. Ez egy un. "searious game". Lehetővé teszi egy olyan…..
Amikor transzhumanisták szóbakerülnek általában valami biohacker jut az eszünkbe. Egy önjelölt cyborg, aki nem bánja a testi integritását sem feláldozni azért, hogy "kiterjessze a képességeit".   "Érintheted" Ez amúgy már régen nem sci-fi. Beültethető NFC-s chippekkel, meg biomágnesekkel egész…..
(A cikk olvasási ideje kb. 6 perc)A facebookon csatangolva akadtam egy Braden Summers nevű fotós munkáira, aki az egész világotm bejárta azért, hogy azonosnemű szerelmeseket fotózzon.  A kommenteket olvasva azonban úgy éreztem, hogy tollat kell ragadjak.   A szokásos homofób bunkóságok mellett…..
Egészen borzalmas videók láttak napvilágot arról, milyen beavatási szertartásokon kell egyes ausztrál egyetemeken átesniük a gólyáknak...
K0BA 2018.02.28 11:52:19
@Nokis: MIért nem mered leírni, hogy melyik egyetemen?
Szeirntem fontos lenne, hogy legalább az internet emlékezzen rá.
Kezdjük az elején: Milyen módszerek léteznek a közös döntéshozásra? A részvételi demokrácia, (a hagyományos görög módszerrel) kivitelezhetetetlen a fejlett társadalmakban.  Nem férünk el a főtéren, meg időnk sincs rá, hogy politizálgassunk. Gondoljunk csak vissza: még egy középiskolás kirándulás…..
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
K0BA 2017.10.26 12:34:05
@flamer:

Az írás attól ridegen bizarr számomra, hogy érzéketlenül , de logikusan firtatja az áldozat áldozat mivoltát. A viktimológiának akár még örülhetnék is, hogy szóba került. Hiszen ez tényleg fontos, h megnézzük miért lesz valakiből nagyobb esélyel áldozat mint másból.
DE
...hiába mosdatja magát az író azzal, hogy "én nem az áldozatot hibáztatom, csak szertnék tiszta fejjel, hisztéria nélkül, objektíven ránézni arra, hogy mit tett az áldozat azért, hogy áldozat legyen" az írás többi konklúziója jogosan éleszti fel bennünk azt hogy látensen igenis az áldozat felelőssége van firtatva, mert -noha nincs kimondva anynira egyértelműen- a logikus lépés az írást követve az lehet, hogy az áldozat is akart áldozat lenni, most meg figyelmet akar, és felvolvad a vérszomjas tömegben akik legszivesebben megköveznék a Nagy Embert. Pedig ő csak 0-2 es büntetési tételt érdemelne, és különben is életfogytig tartó megalázást fog megéni ha megnevezzük.

Brrr.

Freud annó visszavonta a "csábítás elméletét" de feltehetően nem társadalmi nyomásra, hanem egész egyszerűen nem hitte el, hogy ennyien molesztálják a fiatal lányokat / fiúkat.

A helyzet azóta jobb, de még most is prüszkölve próbáljuk visszaragasztani a szemellenzőt, ha egy pillantra meglátjuk ahogy a lányainakat , fiainkat (minket) szextárgyként használják / használták.

Gyakran pont az pszeudo-áldozatok tiltakoznak a leghevesebben, hiszen ha bólintanának a leleplezésre, akkor a saját áldozat mivoltukat is le kellene leplezniük (önmaguk előtt). Noha eddig a személyiségük ezt úgy rendezte el, hogy ők tehettek róla. ("buta ribanc voltam, az én hibám") Ez pedig így maradt meg stabilan, noha nem egészséges, és egy sokkal mélyebb probléma gyökeredzik benne. (az a fajta alárendelődés és feltételhez között "szerett" elfogadás, amitől pont ezek a nők hajlamosabbak az áldozattá válásra...)

Ha egyszer egy manipulálható csitri, a Nagy Ember simogatására nem immunis, akkor a Nagy Ember felelőssége, hogy emberként tekint-e a másikra, vagy szexrobotként. Ez nem vmi abszurd feminista kiépzelgés.
Ha a gyerekedet molesztálja valaki, akkor nem firtatod, hogy
"vajon - noha kiskorú - nem e lehetett valamilyen egészen kicsi felelőssége, hogy elment a bácsival, hiszen azért szerette volna azt a cukorkát. Pedig elmondtuk neki hogy acukorkától szuvas lesza foga, és ma már evett édességet. Nem az h hibáztatom a gyereket, de azért ez is a része történetnek. Hiszen kiskorúlétére, azárt volt hogy már hozott felelős döntéseket is, a mályvacukor teszten is jól szerepelt! Tegyük fela kérdést, hogy vajon most miért nem? " -ugye milyen szánalmasan hangzik?

Ha nem engedünk a csábításnak mely leegyszerűsítené a helyzet megítélését (bármejuk fél javára), akkor:

-a, az Áldozat nem volt módosult tudatállapotban és döntést hozott amikor a nagy embernek felkínálta magát, (noha nem kívánta a Nagy Embert)

-b, az Áldozat utólag azt érzi, hogy egy fájó, sajogó seb az életében amikor beleült a Nagy Ember ölébe, és nem képes azonosulni az akkori énjével,

akkor nyilvánvaló ellentmondásba ütközünk.

A bántalmazó kapcsaoltban ragadt nők ("A Marcsia ezt választotta, fogadjuk ezt el"), az "önszántukból" prostituálódott (valójában brutálisan kodependens, személyiségzavaros) lányok, és a kábítószerfüggők döntési szabadságáról is hasonló embertelenséggel szokás jogi oldalról nyilatkozni.

Én azt mondom, hogy a beszámíthatóság nem egy binális opció. Az ilyen státuszukkal visszaélő ragadozó (inkább csapdállító) egyének tökéletesen tisztában vannak vele, hogy bizonyos nőkkel ezt meg tudják csinálni, másokkal nem. És megcsinálják. Ők az ágens, cselekvő fél a történetben. Gyakran ők is áldozatok voltak, narcisztikus személyislgszerkezetűek, és szeritnem nem büntetést, hanem kezelést érdemelnének. (Ezt betegségbeláás híján elég nehéz lenne kiviteleezni) De pusztán amiatt, hogy ők is sérültek, a társadalmat nem szabad kitenni a rombolásuknak. Szerintem a megbélyegzés a legkisebb rossz ami történhet. A szakmai munkájukat pedig semmivel sem korlátoznám. Nem rúgnám ki sehonnan. Alkosson (ha tud..elvégre az áldozatai ugyanúgy alkottak az ő abúzusa után). Csak vegyen fel / adjunk rá szájkosarat. Jelen esetben ez pedig a nyilvánosság.
K0BA 2017.10.26 12:41:58
@Duplaxiii: No ezért vagyok én a szívem mélyén valahol anarchista.
A természetes hierarchiák előbb utóbb mesterségessé válnak.
Minden mesterséges hierarchia magában hoirdozza gondoszság csíráját.
Ezt Zimbardo, meg Milgram óta tudni véljük. Jobb módját a társadalom szervezésnek viszont még nem nagyon sikerült kitalálni.

Minél többet gondolkodok ezen, annál tanácstalanabbéls elkeseredettebb leszek :D
K0BA 2017.11.02 13:42:12
@Ballib cenzúrázók réme 25:

Egy pindurkát mintha kiragadnád a kontextusából a dolgokat.
A teáltalad a "Leszopsz? -Nem."-re redukált jelenség a jéghegy csúcsa.

De ezt szerintem te is tudod. Itt most nem csak A jéghegy csúcsán kapirgáló sirályok egyikéről beszélgetünk, hanem az Arktiszról levált jéghegyekről, mint jelenségről.

Abban viszont egyet értek, hogy túl hosszú lett a kommentem (esszém). Az interneten általában annak "van igaza" akinek az üzenete tetszetős, és belefér az olvasók attention spawn-jébe.

Ami ijesztőbb számomra, hogy szerintem te ezzel is tisztában vagy, és szándékosan hívod fel erre a figyelmet, ahelyett hogy az állításaimra reagálnál.
Miközben a környéken lakókkal tárgyalósdit játszanak, sunyiban megkezdődik a 350 lakásos lakópark építése a Feneketlen tónál. Újbudai ingatlanpanama, ami felülír mindent, Makovecz Imrénét és a Fideszes szavazókat is. És még a kormánynak is sok... Mi folyik itt Újbudán? Az elmúlt hónapokban…..
K0BA 2017.10.19 09:53:32
@Ad Dio: Abszolult harmadlagos hogy cserkészek voltak, az meg pláne nem lényeg (az események szempontjából), hogy már kihajították őket. Ez az ügy a beruházásról szól, és a helyiek harcáról. "Cserkészezés" csak illusztráció. Senki nem gondolná a cikk hatására (szeritnem) a cserkészek ingatlanpanamázós korrupt alakok.
k0ba bl0gja Dark UX design 2017.10.14 14:33:04
A legaktívabb magyar UI/UX designer facebookcsoportba érkezett egy vitaindító poszt az un. "Dark UX"-ról, amely gátlástalanul és öncélúan fokozza a bevonódást (engagement-et), például a közösségi médiában. A cikk ezen  praktikák felelősségét firtatja az internetfüggőség drámai emelkedésével…..
    A magyarul még nem egységesen fordított “éber tudatosság” vagy “tudatos jelenlét” mára már kitört a klinikai és terápiás környezetből, és a tárgyalótermek, katonai bázisok, munkahelyek és iskolák kapuit kezdi döngetni. Az év minden napjára jut egy tudományos publikáció, mely megerősíti a…..