Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyűjtőjegyes

0 bejegyzést írt és 351 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az építkezés, lakésfelújítás mindig is pénztárca, idegrendszer és kapcsolatpróbáló időszakot jelentett a merészen belevágók életében, de ami az elmúlt években ezen a területen zajlik, az tényleg elkeserítő. Visszasírjuk az ökölszabályt, miszerint jó, olcsó és gyors szolgáltatás csak a mesében…..
Gyűjtőjegyes 2018.06.08 18:33:10
@Semmitnemérszakitiltással:
Vagy pl bíróval fenyegeti meg az 1 csillagos értékelést adó emberkéket és kitiltja őket az oldalról. Magyar téglához magyar panaszkezelés és magyar mentalitás.

Mondjuk ezzel így többet veszít, dehát lelke rajta.
Gyűjtőjegyes 2018.06.08 19:04:48
@CCnick:
Na de itt ki RENDELT lejáratást? Vagy akárhol? Nem találom a posztba azt a részt, hogy kapjon sok 1 csillagot, de még a hozzászólások között sem :(
Biztos nem olvastam el elég alaposan :)

A rendelt felcsillagozásért nem kell messze menni, lásd Mága "művész" úr esetét nem is olyan régről.
Tékozló Homár Micsoda Posta! 2017.09.11 10:43:03
Szegény Magyar Postát elég sokat osztjuk, pedig tudjuk, hogy az elmúlt 15 évben az emailezés, az online bankolás, a webshopok és a nagy csomagküldő szolgálatok megjelenésével - hogy csak a legmarkánsabb változásokat vegyük - alapvetően kellett új alapokra helyeznie a szolgáltatásait, miközben…..
Gyűjtőjegyes 2017.09.12 07:56:57
Pár kérdésre válasz:
-Miért nem nyit ki minden ablak? Hát mert NINCS ELÉG dolgozó. Akinek van esze, az lelép (ahogy tettem én is), akinek nincs, vagy még nem telt be a pohár, marad. Napról napra egyre többen mondanak fel, nem véletlen. Hozzájátszik az is, hogy a szakszervezetek kúva büszkék arra, hogy KIHARCOLTÁK, hogy a MINIMÁLBÉRT kaphassuk (akinek van vizsgája, az bérminimumot kap) és csókoljunk nekik kezet, hogy mekkora hatalmas béremelést harcoltak ők ki nekünk... folytassam?
-Nincs kint toll? Nagy dolog. A Posta a kézbesítőinek se biztosít tollat, saját zsebből kell azt megvenniük, anélkül meg ugye nem is tudnának dolgozni. Egyéb rémmesét olvashattok még a fácsé postás csoportokban (például szolgálati biciklit nem biztosít a Posta a kézbesítőnek, vagy gyalogol a pusztában, vagy vesz sajátot és használja azt, ami ha tönkremegy a túlhajtástól, akkor a kézbesítő IJ és vesz újat). Megoldás, hogy viszel saját tollat feladáshoz (nekem pl mindig van a zsebemben egy, pedig már csak nagyritkán lát napfényt), akármihez, kérsz az ablakostól egy szelvényt (vagy többet), kitöltöd és kész. Persze először sorszámot húzol, mire sorra kerülsz, végzel is.
-Miért csak egy ablaknál lehet levelet feladni? Hát mert... mondanám, hogy az a magyarázat, hogy SAP, meg társai (egy helyről lehet begyűjteni a levélhalmot, hatékonyabb, stb), de ez a Postánál nem így van. Régóta csak a szirszarok eladása a lényeg...
-Úristen, sorsjegyet akart eladni a kézbesítő/felvevő! Nos... havi kvóta van, kötelező. Napi szintre lebontva ez kézbesítőnek 10 000 alatti sorsjegy (olyan 7-8), ablakosnál nem tudom. Ha nincs meg, akkor saját zsebből megveszi és kapar (és gyakran mákos és nyer... volt kollégám vitt már el 150 000 sorsjegyet is), ha nem teljesül a kvóta, akkor ugyan repülni nem repül, de nem is teszik neki kellemessé az ottmaradást.

Tehát igen. A Magyar Postánál rohadt nagy bajok vannak. Én élvezettel nézem kívülről, ahogy omlik össze, de nagyon remélem, hogy nagyon kevés normális ember marad ott, mire végleg beborul... a söpredék vezetést meg temesse alá és zúzza össze.
Gyűjtőjegyes 2017.09.12 08:12:30
És egy örök klasszikus:
- A kézbesítő csak értesítőt dobott be! szemét!
Ha egy kézbesítő kilép a Postától, vagy lebetegszik (szabi nincs, csak a csókosoknak), akkor azt a társa oldja meg, járatösszevonással. Azaz el kell vinnie a saját járatát ÉS a másikat IS. Plusszpénz erre nincs, de az eddigi minimum 8 órás munkaköre felszalad 16 órára és max 12 órát dolgozhat ugyebár. Ezért mind a két járáson, ha végezni akar, csak végigszalad, végigszórja az egészet értesítővel és még ígyse végez 12 órán belül. Extra infó: túlórát nem számolják el, tehát 8 óra papíron, 8 órát kap kézhez, de...
Szabálytalan, etikátlan, ez tény, de máshogy nem tud végezni, fizikai képtelenség. Persze az állandó emberhiány miatt a járatösszevonások egyre gyakoribbak és az állandó járat is folyamatosan nőnek és nőnek (azaz ami eddig 800 címhely volt, fél év múlva az emberhiány miatt felkúszik szépen 1200-ra alapból és utána erre jön rá még egy másik 1200-as összevonás).
Aki akarja, matekozza ki, adok kis segédletet:
Munkaidő azzal kezdődik, hogy összekészítik a küldeményeket, majd 2 óra múlva meg is kapják a pénzellátmányt és mehetnek ki a járatba (marad 6 óra).
A járat végén leszámolás, ami fél óra (5 és fél óra marad)
Kiérkezés a járásba 15-30 perc + visszaút 30 perc (mivel a járások úgy vannak szervezve, hogy a vége mindig távol esik a tömegközeledéstől...) (marad 4 és fél óra)
1 lépcsőház sima levelei+szórólap beszórása kb 5 perc.
1 ajánlott küldemény kézbesítésére 3 percet kell szánni + az út a lépcsőházban (lift/lépcső) + az értesítő megírása (ha nincs szabálytalanul előre megírva). Ez kb 5 perc. +, ha nagyon szabályos akar lenni, akkor szig ellenőrzés, mire azt előkaparja az ügyfél...uh...
1 utalvány kézbesítése ennek a duplája. Szig ellenőrzés, pénz kétszeri leszámolása + ha az ügyfél akarja, ő is átszámolja. Távozás után reklamációnak helye nincs!
Két tömb között se teleportál a postás, számoljunk "sétaidővel", tömbönként 2 perc (és akkor fut)
Jöjjenek akkor a számok:
Átlagos járat: 45 lépcsőház (7 tömb), 120 ajánlott küldemény, 30 utalvány.
Tessék kiszámolni, hogy ez belefér-e 4 és fél óra munkaidőbe. És utána tegyük hozzá az összevonást, ahol ugyanezek a számok vannak. És tegyük mellé még a kötelező értékesítést is.

Nos, ki milyen eredményt kapott? Egy volt kolléga az említett fészcsoportban kiszámolta. Sajnos a vezetőség nem ért a számokhoz, így neki kellett. Meglepő eredményeket kapott (ami volt kézbesítőként nem is meglepő).
Jó szórakozást :)
Tegnap lecsapott az özönvíz Budapestre. Trolik robbantak le, pincék áztak be, az utakon autók araszoltak a 15-20 centis, hömpölygő áradatban, a csatornarendszer hamar feladta, miközben emberek tömegei próbáltak a nagyvárosi trópusi kalandtúrává változott kedd estében haza- vagy egyáltalán fedett…..
Gyűjtőjegyes 2017.05.25 10:45:38
Oh, egek...
Az esetet bármelyik taxisból kinézem. Ezek gyárilag ilyenek, kivétel nélkül.

Taxis hozzászóló barátunk meg messze kiemelkedik a többi közül kultúrában és ügyfélközpontúságban, a többi ennél csak messze rosszabb...
Azért ettől a kulturált taxisembertől se érkeztek válaszok a következő kérdésekre:

-Ha a kollégája TUDTA, hogy SZAKADNI fog az eső, miért állt egyáltalán munkába? TUDTA ELŐRE, MÁR NAPOK ÓTA(!!!NÉGYNÉGY44!!!), hogy ezen a napon özönvíz fog lecsapni, és ha beázós az elektronika, akkor maradt volna otthon, de neeeeeem....
-Ha a kollégája nem tudta, vagy leszarta az előrejelzést, miért várja el, hogy a kuncsaft ezeket tudja előre (sőt, kb 40 évvel előrébb, mint a kollégája... ha a kuncsaft akkor még nem élt, akkor annak szüleinek kellett volna tudni és átadni a köldökzsinóron az infót természetesen)?
-A tisztelt kollégája mégis mit gondolt, ha NEM MONDJA le a fuvart, hanem x méterre várakozik (miután látta, nem jut be az utcába), akkor a kuncsaftok csontszárazak lesznek? A víz miatt nem jutott be adott címre, amit láthatott, hogy FELÜLRŐL jön és nem odateleportált a semmiből, tehát GONDOLHATTA (eh... miket is feltételezek egy taxisról...naivitás) volna, hogy az a vízmennyiség az épp hozzá futó kuncsaftokat is érni fogja. Azért, mert neki tető van a feje felett, nem jelenti azt, hogy mindenki felett... a gyalogosok feje felett pl nem "lebeg" ilyesmi... de hát, taxis, nem tudja ezt, az ő világa, az egész lakása az a fránya kocsi, semmi több...
-A cikkben szereplő taxis kollégája azzal érvelt, hogy a segíteni akart, jófej volt, stb... ahhhhaaaa.... milyen fuvardíjért is akart segíteni? Tudom, naiv vagyok, de a segítség kifejezés a szememben annyit tesz: ingyen, ellenszolgáltatás nélkül, hogy a másik baját megszüntessem... Egy taxis még ennyit se tud?? Gusztustalan, undorító, gyomorforgató...

Most az olyan finomságokat hagyjuk ki, hogy "valamiért" nem válaszolt az olyan kérdésekre, hogy "miért 66% feletti a csalók aránya a taxisok között", valamint "miért basszák át a külföldieket 95% feletti arányban", vagy végül "hol van az ígéret, hogy kitakarítják a szakmát, ha az Übert eltüntetik"...

Sry a wall of textért, nem is a cikk, hanem az arrogáns szemétláda vadparaszt taxis vágta ki a biztosítékot, de annyira, hogy szétvet az ideg... gratulálok neki, nagyon kevés ember érte el ezt velem, büszke lehet magára, illetve rá az anyja és az apja (akik tuti ügyeltek az egészséges táplálkozásra a terhesség alatt, hogy ilyen minőségi fiuk született...)
Gyűjtőjegyes 2017.05.25 13:18:40
@KaTe:
Persze, hogy nem! De drága taxisvédő taxis uraság felrótta az elázott kuncsaftoknak, hogy miért nem vittek esernyőt, vagy valami... ha az elázott gyalogosoknak fel van róva, legyen felróva a taxisnak is...
Egyébként de, lehetett tudni, hogy zuhé lesz, már reggel, csak nézni kellett a híreket, meg kinézni az ablakon (illetve nekem könnyű: front és esőérzékeny vagyok, már hajnalban üvöltöttem a fejfájás miatt...). Egyedül a csapadék mérete volt az, ami váratlan volt (és a mennyiségre sehogy se lehet felkészülni, valóban)
Ebben a levélben nem az az érdekes, hogy a postás anélkül viszi vissza a csomagot, hogy megpróbálná kézbesíteni. Sőt még csak ennek a miértje sem, bár számomra tök rejtély, hogy ha odáig elviszi, miért nem kísérel meg legalább megszabadulni tőle. (Azt el sem merem képzelni, hogy eleve ki sem viszi…..
Gyűjtőjegyes 2017.05.03 16:51:24
@Terézágyú:
Amikor kiléptem, megígértem, hogy "visszafele nem köpök". Nade leírni a tényeket köpködésnek számít? ;)
Gyűjtőjegyes 2017.05.03 18:27:43
@ROTFL Manó:
Fizikailag képtelen. Mert van neki 10-20 cipősdobozméretű csomagja a többi küldeményen felül. Nem fér el nála, de vigye ki a válltáskában.
Nem mentegetem, de ha nem fér el nála, de vinni kell, akkor ezt a megoldást választja, mivel más megoldása nincs.
Ha viszont úgyis nála van a pakk, akkor nem értem, miért nem próbálja meg lepasszolni...
Ha kocsis/csomagos kolléga csinálja dettó ugyanazt, akkor viszont ezen "mentsége" sincs...

Viszont mintha lenne valami új szabály, de ez szerintem csak a külföldi, sima (tehát nem ajánlott) kínai (vagy egyéb külföldi) szirszarokra vonatkozik: ha nem fér be egy standard ládába (amire ugyebár szabályzat is van), akkor csak értesíteni kell, kivinni nem. Április közepétől él ez a szabály. De ezek előtt se vitték ki... tehát nem oszt, nem szoroz...

Egyébként egyetértek veled teljesen, nem mentség. Azt se merem kijelenteni, hogyha elférne nála a csomag ÉS nem lenne annyi anyag, hogy ha beleférne minden kézbesítési kísérlet a 8 munkaórába, akkor kézbesítene... de ezt se te, se én, soha senki nem fogja megtudni. Ugyanis, ahogy azt írtam, egy átlagos munkanap 12-14 órás az összevonások miatt.
Gyűjtőjegyes 2017.05.03 18:32:39
@ROTFL Manó:
Kiegészíteném még annyival, hogy azért a talpas postás is igyekszik egy idő után ott spórolni a munkával, ahol csak lehet. Túlórát elvétve, ha fizetnek, tehát miért dolgozzon a minimálbéren felül ingyen és bérmentve? Alulmotiváltság, nulla munkamorál van bér helyett.
Miért nem rúgják ki? Egyszerű: nincs helyette SENKI, aki el tudná vinné a körzetét. Többen mondanak fel vagy mennek nyugdíjba, mint ahányan jelentkeznek... Emiatt még a legnagyobb panasz esetén is szemethúnynak... maximum áthelyezik egy másik körzetbe, de kirúgni... azóta, hogy ott dolgoztam, egyetlen egy kézbesítőt se rúgtak ki, pedig évekről beszélünk és nagyon kemény panaszok jöttek egy-egy kollégára...

Ahogy mondottam vala: Ha senki, de tényleg senki nem veszi igénybe a "szolgáltatásokat", akkor talán pislogásra kényszeríthető a vízfej...
Tékozló Homár Te rohadt csomag! 2017.05.03 16:26:26
A Webox ahelyett, hogy kivitte volna a rábízott csomagot, rohadt növényt  kiáltva kukázta az egészet. Olvasónk esküszik rá, hogy nem növényt küldött, de vajon mi történhetett? Elvesztették az egészet? Vagy csak lusták voltak kivinni? Nagy kár, mert maga a Webox egyébként szuperkényelmes és…..
Gyűjtőjegyes 2017.05.03 16:53:22
@ROTFL Manó:
Mint ahogy az köztudott?? Lépjen közelebb...

Na, úgylátszik, nem csak a Posta szarakodik a csomagokkal :D Bár ők még a növényes mesét se találták volna ki, nem vették volna a fáradtságot...
Agyára ment a sok reklámszemét a postaládájában? S. barátunk hosszú és elszánt küzdelemben győzött a Magyar Posta ellen. A végső diadal azonban még messze van, tekintve, hogy a Posta csak a ládadugító piac egynegyedét birtokolja. Azért a kis lépésekben haladás is…..
Gyűjtőjegyes 2015.08.24 20:28:05
No, a Postai terjesztett reklámszeméttel a hivatalos szabály:
-Ki kell írni a ládára, hogy nem kérsz reklámkiadványt.
Ekkor a postás nem dobhatja be a reklámszart. Ha egy ellenőrzésen benéznek egy ilyen ládába az ellenőrök és meglátják, hogy ott figyel a terjesztett szar, akkor jó esetben is megrovás a jutalom. Akkoris, ha a kedves feletted/alattad/melletted lakó dobta át, mert lusta volt a kukáig elmenni. Tiltakozónak tilos reklámanyagot bedobálni.
-A közgyűlése határozat születik arról, hogy az egész ház tiltakozik. Erről a fénymásolatot a postásnak odaadni (vagy a postára bevinni, ha sétálni és várni akartok...), az bent leadja és kész, az egész ház kiesik a szórásból.
-Közös képviselő egyszemélyben, hivatalosan (pecséttel, aláírással, dátummal, lakásszámmal, stb) kijelenti írásban, hogy a ház tiltakozik. Ezt is oda lehet adni a postásnak (vagy befáradni vele a postára), és kész.

Ennyi fölösleges kört róni, hülyeség...

Természetesen a közös gyűjtőt ez nem védi, ha a ház egyöntetűen tiltakozik, a postásnak a gyűjtőbe kell bedobálni a szart. Ez persze humánusabb.

Személy szerint én az összes közös képviselővel jóban vagyok a járásomban, a teljes járatom tiltakozik. Persze van olyan lakó, aki sír-rí, ha nem kap Rossmannos kupont, de hát fog a fene kivinni annyi szart. Fizetni nekünk nem fizetek érte... elvétve néha. Negyed évente kapok érte BRUTTÓ 1000 Ft-ot. 6000+ szórólapra.
Inkább tiltakozóvá tettem minden házat (persze a lakók meg is szavazták később azt, amit a közös képviselet megelőlegezett...), így jóval kevesebbet kell kivinni.

A posztolónak meg annyit, hogy ezért kár volt ekkora hadműveletbe kezdeni, elég lett volna kiírni, hogy "nem kérek reklámot", a postás kolléga nem dobált volna be oda többet.
A többi szórólapos, na az igen, azokra nem vonatkoznak ezek a kiírások.
Gyűjtőjegyes 2015.08.24 20:31:56
@gabors:
Azok a reklámanyagok névreszólóak voltak, elsőbbségi levélküldemények szerepét játszották. Kb, mintha a csajod küldte volna át a tegnapi bugyiját, nehogy másnapra elfelejtsd :)
Ez ellen nem lehet védekezni. Mi még visszaküldeni se küldhettük, akkor se, ha tudtuk, hogy az a címzett ezer éve elköltözött. Csak akkor, ha hivatalos bejelentés volt a kézbesíthetetlenség okáról (azaz az új lakó bejelentette a posta felé, hogy XY ismeretlen helyre költözött. Igen, nonszensz...)
Gyűjtőjegyes 2015.08.24 20:44:56
@venszivar2:
Nem, én az a barom postás vagyok, aki akkor is kézbesíti az értékes (legalábbis a csomagolásra írt adatok alapján) küldeményeket, ha azon nincs se ragszám, se követés. Azaz ezeket is kézbesítem minden alkalommal.
Minek él az olyan hülye, mint én?
Valami fura dolog zajlik a Nyugati téri (hivatalos nevén 62. sz.) postán. Egy ideje ugyanis tömegesen tűnnek el ott külföldről érkező csomagok, és a tömegesen nem költői túlzás, hanem tényleg: az alább linkelt fórumon van akinek 9, de olyan is, kinek 18 (ti-zen-nyolc!) csomagja…..
Gyűjtőjegyes 2015.06.20 11:09:18
@Aureliano Buendía:
Nekem a kézbesítők a munkatársaim, nem az OLK-ban és a Ferihegyen dolgozók, nem is tekintem annak őket (miattuk szívok állandóan...), azok a kézbesítők, akiket jól ismerek, azok nem lopnak, akiket nem ismerek annyira jól, azokról meg feltételezem, hogy nem lopnak (sose láttam pl, hogy eltettek volna bármit is).
Az OLK-ban levélválogató, vagy Ferihegyen fogadó, azokról viszont feltételezem, hogy lopnak. Nade Ferihegyen a poggyászosok is lopnak, nemhiába kell hatszor lezárni egy bőröndöt... nemmitha ez mentesítené a ferihegyi Posta szarkáit...

Egyetértek, a futárszolgálatok biztosabbak. De annak meg ára van. Aki annyira spúr, hogy ezen is spórolni akar, akkor az kockáztat. Akár tizennyolcszor is.

Részemről annyiban lezárom a dolgot, hogy én sose emeltem el semmit, sose fogok. Belegondolni se tudok, hogy "megtetsszen" akármi (sárga kis tasakok, amire vagy rá van írva mi az, vagy nincs...), nem úgy vagyok nevelve :)
Gyűjtőjegyes 2015.06.20 11:12:11
@Etniez:
Itt is vonalkód-csippantás van a könyvelt küldeményekre. A nemkönyvelt küldemények meg csippantás nélkül mennek, a világ többi pontján is.
Ettől függetlenül, ha LÁTJÁK is a rendszerben, hogy Ferihegyen még megvolt (ottani csippantás), de az OLK-ba már nem érkezett meg (ottani csippantás hiánya), engem vesznek elő a cím alapján, hogy hova lett a cucc. Pedig ugye előtte OLK-ból kifelei csippatás, X. postára beérkező csippantás, kiosztónak átadott csippantás, nekem átadott csippantás mind-mind hiányzik... mégis, az a logikus, hogy nálam tűnt el... :)
Gyűjtőjegyes 2015.06.21 11:34:26
@Aureliano Buendía: A mondatod lényege:
"normális vezetőség". Na, az nincs a Postának.
Az OLK-sok amolyan szent tehenek. Egyszerűbb ránk, a táplálkozási lánc alján lévőkre verni a balhét, mintsem kivizsgálni, hogy valójában ki is a ludas. Beteg az egész.

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Őszintén, fogalmam sincs. Panasz érkezik, meghallgatnak minket, leírjuk egy jelentésben, amit tudunk. Ennyi, amit én látok.
Gondolom ilyenkor a jelentésünk átkerül egy vezetőhöz, egy fővezetőhöz, egy főfővezetőhöz, átkerül az ügyfélpanaszi irodára, onnan átkerül egy ügyfélpanaszi központi irodába, ott megnézi egy vezető, átküldi egy fővezetőhöz, az irat egy sablonválaszt, átküldi hitelesítésre...
A fent leírt fikció persze. De amennyi vezető és manager van a postának, simán el tudom képzelni, hogy ez a szitu.
Balázs szerint ő dolgozik a Posta helyett, ami azért kicsit túlzás, de valószínűleg ennél durvábbakat is gondol a nép, amikor potyára battyog be a Verseny utcai átvevő helyre (hivatalosan BCSKÜ 1. sz bázis!), ami egy kalandtúrás felkészítéssel felérő lehetetlen helyen van a…..
Gyűjtőjegyes 2015.06.19 20:47:58
@atpijkamo:
Lehet, hogy helyettes volt, vagy kisegítője/tanulója. Minden esetre érdemes megkérdezni.
Ha az ő írása, lehet, hogy (bár ez erősen szabálytalan, de előfordul!), előző napról nála maradt értesítő. Nézd meg rajta a dátumot, az a tuti.
Gyűjtőjegyes 2015.06.19 20:51:07
@Black Hole:
Leginkább azért, mert elég nagy súlyt kell cipelni. A dögös csaj meg alapból nagyot cipel, nem kell még a vállára is vagy 20 kiló (standard válltáska súlya megpakolva) + még egy csomó húzókocsiba és szatyorba...
Vagy talánmert a szebbje az vagy bent ül az ablak mögött, vagy maximum ügyfélként vesz részt a posta életében?
Gyűjtőjegyes 2015.06.20 10:33:40
@hagyma:
Könyvelt küldeményt tuti nem. Azt át kell venni (aláírás, kutyafüle), utána azzal nekünk el kell számolni. Nemkönyveltet meg azért nem, mert mi van, ha a szomszéd kapja fel (vagy akár te...) és reklamálsz, hogy eltűnt/elloptam? Mert erre is volt már eset a 62-esen, kollégát el is távolították...
Persze odaát esélyesebb, hogy nem próbálkozna be a rendelő az ilyen kicsinyes dolgokkal...
Tangakorc szenvedélyes levélben vetett fel egy sokakat érintő témát: Hilda! Lyó téma! Légyszi, vitassuk má'meg hogy a kapualjakba sumák módom beosonó, v. banga vénasszonyok által beeresztett, erőszakos postaládás szórólap terjesztők ellen, akik tele tömik a ládákat,…..
Gyűjtőjegyes 2015.04.27 19:37:33
No, mint postai kézbesítő, pár apró infó, aminek sokan hálásak lesznek + egy adag nyekergés + egy kérés.

Tehát, a legtöbb szórólapot a Posta terjeszti, a kézbesítőkön, valamint a Távírdán keresztül. Hébe-hóba felfogad alvállalkozót is, ha az előző kettő le van terhelve (pl most devizahiteles ajánlott-tértis levelek miatt).
De ettől függetlenül, a Postai szórólapok ellen a következő módokon lehet tiltakozni:

A: Postán/kézbesítőnél leadva egy közgyűlési jegyzőkönyv fénymásolat, ahol a társasház kijelenti, hogy tiltakoznak a szórólapok ellen. Ilyenkor, a nagyon kevés kivételtől eltekintve, a posta nem terjeszt szórólapot. Kivételt képez a politikai hülyeségek (bódógkarácsonytkíványapolitikussa), amik azért ládásak, valamint pár megrendelő kiköti, hogy tiltakozás esetén gyűjtőládában elhelyezhető a szórólapja.

B: A közös képviselő ír egy nyilatkozatot, amiben annyi áll, hogy ő, mint közös képviselő, egy személyben kijelenti, hogy a társasház tiltakozik a szórólapok ellen, utca-házszámok (pl kishülye utca 12-20), X db lépcsőház, X db postaláda.
Aláírás, dátum és a társasház pecsétje.

Ennyi.

Beígért picsogás:
A kézbesítők egy fillért nem kapnak a szórólapokért, csak kötelező munka. Nehéz cipelni (gyakran csak emiatt kell előreszállítatni, vagy húzókocsit vinni...), időigényes (a hajlékony szarok különösen..), tehát csak a gond van vele.
Kérés:
Aki teheti, az próbálja meg rádumálni a közösképviselőt egy nyilatkozat-tételre, vagy hozza fel a következő közgyűlésen a dolgot. Utána az elkészült nyilatkozatot/jegyzőkönyvet szépen átadni a kézbesítőnek.
A terheink 90%-a instant megszűnik, ti meg megszabadultok a sok-sok szartól (az a pár meg kibírható).
Hátránya, ha a megrendelő nem járul hozzá a közösgyűjtős terjesztéshez, akkor az a ház TELJESEN kimarad a szórásból (mondjuk ez nekünk a legjobb, de a gyűjtőládás is már hatalmas segítség nekünk...)
Köszönjük! :)
Gyűjtőjegyes 2015.04.27 20:54:37
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

Hivatalosat nem találok most hirtelen, de ez eddig is így volt. A legtöbb főpostán viszont néha el-eltűnnek ezek a bejelentések, nem árt pár évente újra leadni. (pl nálunk kb egy hónapja adták ki az infót, hogy az eddigi összes tiltakozás ment a levesbe, aki akar, az szedje ismét össze újra... Naná, hogy akarjuk, a járásom már reklámmentes övezet ismét, két hétig kellett csak szórni, míg beszereztem a közös-képviseleti nyilatkozatokat)
Talán az Postaszabályzatban benne van valahol.

A Postának csak a mekdönci féle szennyhez van köze, nem a többi hülyeséghez. Na meg az ósán féle agymenéshez, bár az Távírdás (aka biciklis), nem talpas terjesztés.
Azokat a kis szarokat saját terjesztői hálózat viszi, szerintem annyira saját, hogy kb "fiam haverjainak haverjai".
Gyűjtőjegyes 2015.04.29 19:47:29
@♔bаtyu♔:
A posta által terjesztett reklámanyagnál más a helyzet. Azt, ha a fent leírt módon jelentik be, akkor azt a posta tiszteletben tartja, és akkor a járás csak azon részébe kell terjeszteni, ahol nincs bejelentés VAGY a megrendelő hozzájárult a gyűjtős szóráshoz.
Hidd el, egész hónapban ezt intéztem, és évekkel ezelőtt is ugyanígy jártam el ;) Idén "eltűntek" a bejelentések, azért kellett ismét összehaverkodni a közös képviselőkkel.
Az, hogy a többi humbibumbi szórólapozónál ezt nem fogadják el, az sajnos az ő dolguk. Elég, ha a Posta-féle szaroktól szabadul a ház, az is kb a fele a terjesztéseknek...
A Móricz a 4-es metró legvidámabb állomása, felesleges beugratós tréfákkal turbózni, a kárörvendő alkalmazott meg sürgősen nézzen magába. Tisztelt BKK Ügyfélszolgálat! A mai napon (2015. már. 10.) a következőeknek voltam tanúja: Leszálltam a 4-es metró Móricz…..
Gyűjtőjegyes 2015.03.10 21:46:20
@igi1:

Én pl rendszeresen balra állok a mozgólépcsőn munkaidőmben, ha használnom kell. Az oka egyértelmű:
Napi szinten használom a postai húzókocsit (postai banyatankot), amit valahogy meg kell állítanom magam mögött, ha azt akarom, hogy elinduljon a lépcső végén...
Emiatt én jobb kézzel fogom az álló kocsit (a drága hajlamos elborulni, ha meg van rakva...), és akkor melyik kézzel kell kapaszkodnom? A ballal. A bal oldalon. Aki mögöttem van az megpróbálhat átrepülni a kocsi felett, vagy ottmarad. Én el nem engedem, mert ha elborul, akkor a mögöttem lévők nagyon nem örülnének a levéláradatnak. Én meg pláne. A vezetők meg még annyira sem...
Szívbe markoló sorok a Zoltán lelkében kelt fájdalomról, melyet a Hungerit megújult receptje alapján készülő pulykamelle keltett. Isten veled Valdor-íz, te drága! Miért kellett elQrni a Valdor sajttal töltött pulykamell ízét? Tisztelt Valdor! Családom nagyon szereti a…..
Gyűjtőjegyes 2015.03.09 21:08:15
@hagyma:
Ettem már mindenféle halat (tengerit és édeset), rákot, kagylót, osztrigát, szarvast, jávorszarvast, vaddisznót, bölényt, lundát, tengerimalacot, békát, fácánt, fürjet...
Kb a fóka, a pingvin és a vadpulyka hiányzik még a listámról...
Gyűjtőjegyes 2015.03.09 21:13:58
@neet:
A baj, hogy az ajánlottat nem dobhatjuk be. A tértivevényeket meg pláne nem.
Hivatalosan nem.
De... ha lezsírozod a postát kezét, akkor esetleg...
De ne feledd:
A tértivevények közokiratnak minősülnek. ha nem te írod alá, az okirathamisítás. És olyankor a Postát rohadtul nem fogja érdekelni, hogy a kolléga megállapodott veled... Mindenképp kirúgja és hivatalból fel is jelenti. Aztán ketten csücsülhettek majd a bíróságon. Nem, nem mese, volt már erre példa, nem is egy...
Sima ajánlottal viszont lehet ilyet játszani, de... de hivatalosan nem szabad persze. Én részemről ezt mindig elutasítom, ha egy ellenőr épp belenéz a postaládába és meglátja ott bent az ajánlottat, akkor annyi...
És igen, az ellenőrök szépen belenéznek a postaládákba, ha kell, bele is nyúlnak(!)...

Tehát:
Hivatalos útja ennek nincs. Kollégát meg nem szeretnék ilyen helyzetbe hozni. De ha kap rajta, akkor lelke rajta...
Gyűjtőjegyes 2015.03.09 21:16:04
@atpijkamo:
Jogos, azt se ettem még. Cápát igen, de az már nem menő :)
Krokit se. De majd megtalálom a módját.

U.I:
A lunda majdnem pingvin, mégse az. De nem isfinom... :D

Mostan elfele. Jóccakát, végre alhatok pár órát, holnap meg már nem lesz annyira sok... talán emberibb időben tudok végezni, mint pl múlt csütörtök (reggeli fél7 kezdés, este 11-kor végzés... pénteken meg vissza) :D
Vásároltam, visszavittem. Megpróbáltam, megpróbáltam, megpróbáltam. Bementem. Átvettem, visszavittem. Megpróbáltam. Bementem. Átvettem. Visszavittem. Átvettem. Visszavittem. Most is ott van. Az Ország Boltjában.  Tisztelt Tékozló Homár! Levelemmel azért kerestem meg Önöket,…..
A Magyar Postánál elhagytak egy ajánlott küldeményt, aminek a lényege lenne ugye, hogy nyomonkövethető. Az eset szomorú, de egy zseniális hivatalos levelet köszönhetünk neki. Figyeljük meg, ahogy a várható mentegetőzés esetleg tagadás vagy terelés helyett a kimutatni ige…..
Gyűjtőjegyes 2015.02.03 21:01:02
@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:

Igen, a posta nyíltan elismeri azt, hogy a jattból úgyis megélünk. Ezenfelül kötelez minket, hogy a jelenlegi nyugdíjasainkat, akik KP-ban kapják a nyugdíjukat, próbáljuk rávezetni, hogy mennyire megéri nekik az FHB-nál folyószámlát vezetni és odautaltatni a pénzüket...
Tehát lol.
Gyűjtőjegyes 2015.02.03 21:39:53
@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:
Én nem merem leírni, hogy hol melózom, mert a végén még kinyomoznak és kiraknak, mert egyébként ugyebár titoktartás vagy, nem lehet elmondani semmit se a kezelések és kézbesítések menetéről, stbstb.... De legyen elég, hogy egy fővárosi jelentős nagyposta, ami már itt a hozzászólások között is elhangzott :)
Gyalogos vagyok én is, "szerencsére" nem hegyvidék. Rohadtsok panelház (főleg új építésű) és pár hatalmas irodaház. Jatt nemsok, sok a fiatal, akik nem tudják, hogy mi az :)
Megyek alukálni, holnap a kisokoson át két féle szórólap is lesz (szórólaponként 1700 példány... fordulni kell az előreszállítós ládánál párszor, az fix...)
Gyűjtőjegyes 2015.02.03 21:43:55
@stano:
Január elején volt pont ott egy hatalmas járatrendezés (régi járások megszűntek, összeolvadtak másokkal, állt a fejetlenség...), lehet, hogy TÉNYLEG új arcok kerültek oda.
Ezenfelül nem hobbiból nem bújik elő a csoportvezető. 2-3 csopi munkáját végzi egyszerre (mivel a posta toszik felvenni újakat, vagy átképezni kézbesítőből párat és pár kézbesítőt felvenni...), tehát úgy el van havazva szerencsétlen, mint a pinty. A 10 perc még nagyon jó időnek számít ott :(
Persze előfordul, hogy engem megkér egy ügyfél, hogy kerítsek elő neki egy csoportvezetőt, mert már mióta ott vár, ilyenkor megsürgetem az egyiküket ;)
Ugye, senki nem felejtette el, hogy szombaton őrületes születésnapi bulit tartunk a Grundon? És ha azt hiszitek, hogy IDDQD-szülinap elmúlik nyereményjáték nélkül, hát nagyot tévedtek. Két szerencsés egy-egy páros belépőt nyerhet a Magyarországon először látható Video Games…..
A klasszikus telefonkönyves csaló mellett kis vadhajtások sarjadtak, legalább is Szundi levele alapján. Ők úgy tűnik a nyomda- és postaköltség helyett inkább a telefon és futár duóra alapozzák a bizniszt. Nem tudom milyen sikerrel. Más hallott róluk? (A lényegretörő…..
Orangeways-üggyel tele a padlás meg most már az Index is, de még így is számos nóvumot tartalmaz Simon levele, mert vele ezúttal nem ám olyan kis nüanszok történtek, hogy nem jött a busz vagy otthagyta őket, itt rendes, orditozós utasgyalázás zajlott. De már csak azért megérte…..
Gyűjtőjegyes 2014.10.01 16:23:23
@Hoppácska:
Nem akarok a politika talajára menni, mert
1: elegem van a sok szórólapból, amit hozzánk vágnak, elég ott a politika :D
2: Nem verem nagy dobra, mik a nézeteim, azok az enyémek.

De... ha már a narancsos párhuzamot elővetted, itt van még egy:
Narancs, narancs mindkettő, és OV és OW... véletlen?
Gyűjtőjegyes 2014.10.01 16:29:13
@Manyecska:
Köszi, én is :D
Gyűjtőjegyes 2014.10.01 16:46:23
@atpijkamo:
És így indulnak el a nagyszerű összeesküvés elméletek, divatos szóval a sitcomok...izé a konteok :)
Ismét egy eladó mesél arról, hogy milyen a kassza vagy épp a pult mögött állni. Ha nincs is mindenben igaza, - hiszen arról aztán egyáltalán nem a vevő tehet, ha őt az első napján lehetetlen küldetésként beteszik kasszázni -, de elég szemléletes képet fest a néha varacskos…..
Gyűjtőjegyes 2014.09.19 06:01:31
@BugyBugy:
Ezek után én meg le merem írni:

Teljes szívemből, őszintén kívánom neked, hogy kerülj hasonló helyzetbe, mint én. Komolyan kívánok neked olyan veszteségeket, mint amit nekem át kellett élnem, veszíts el a családtagjaidat, ahogy én tettem. És meglátjuk, ki a kretén. Komolyan írom: őszintén kívánom neked ugyanezt, és remélem, hogy minél előbb bekövetkezik, hadd mondhassam neked: kretén vagy. Puszcsi.
Gyűjtőjegyes 2014.09.19 06:12:43
@MrZed001:
Azért a ruhatár-büfé szakos kis "mindentmegoldok" mentalitású semmiresejó emberkéket ne nevezzük értelmiséginek :)
Valós történet:
Általános iskolai osztálytársam, újgazdag családból, ELTE bölcsészkaron végzett (tudjisten milyen szakirányon már, rég volt). Élete és tanulmányai kimerült a "beszív-sűrít-lent tart-kipufog" életszemléletben, aztán először rajvédő lett, majd szép lassan munkanélküli és csöves. Most néha megtaláljátok a körtért környékén, miközben dülöngélve táncikál.
Oh, hogy miért lett homless? Annyira szart a munkájába, hogy kitették a szűrét, és úgy gondolta, hogy majd a családi vagyon élete végéig eltartja. Aztán jött egy APEH vizsgálat apucikára és hopp, ugrott minden. Ezek után kijelentette, hogy ő nem fog olyan munkát végezni, ami neki nem tetszik és kivárja, míg visszaveszik oda, ahonnan kitették.
Nos, azóta is vár. Örömmel nézem a szép lassú haláltusáját, megelégedéssel tölt el.
Jó ideje már az új bankkártyákért nem kell befáradni a fiókba, hanem a bankok  szépen kipostázzák nekünk. Juhú, mondhatnánk, de. Az utóbbi időben a boríték, amiben jön a cucc jellemzően nem céges, hanem egy sima, a feladóra vagy a tartalomra még véletlenüól sem…..
Én leszek az utolsó, akinek hiányzik majd az, hogy horogkeresztet rajzoljanak bármire is, de azért az mindig vicces, mikor az igazolható helyekről is hiányzik. Mármint a történelmileg igazolható helyekről, nem pártnagygyűlésekről, vagy ilyesmi. Szóval például szerintem attól nem…..
A bedobott értesítő szerint nem tudták kézbesíteni a levelét, de naiv ügyfél egész nap otthon volt, és még biztonsági kamerája is van, úgyhogy visszanézte az egész napot, és egyáltalán nem járt náluk postás. Persze volt, csak a házba nem jutott be. Szeretném megosztani…..
Gyűjtőjegyes 2014.05.09 20:30:02
@kicsibogyo:

A posta rendszere fos. Ha e-mailben küldted, akkor az adott hivatal jó esetben meg se kapta, vagy leszarta. Ha ismered az új lakót, akkor küldj neki egy levelet, hogy fogja meg durvagyorsan a postást, és nyomjon a kezébe egy sima fecnit, amin az áll, hogy:

Bejelentés:
XY (te neved) XYZ címen nem lakik itt, címe ismeretlen.

AláírásdátumSZIGSZÁM.

Ennyi. Kolléga ezt beviszi, leadja, másnap ott virít az asztalán egy "elköltözött" lap, amit feloszt minden nap és utána soha az életben nem kap az új lakó a nevedre levelet, minden vissza megy "elköltözött" jelzéssel.
Kollégának alternatívája is van. Simán visszadobja a leveleket bejelentés nélkül "címzett ismeretlen" jelzéssel. Hiszen nem te laksz ott, hanem más, azaz te ott ismeretlen vagy :)

A hivatalos, 100%-osan szabályos és a tuti az első módszer. Jogilag nem tudom, hogy a NAVnál mennyi különbség van a két jelzés között.

(mellékesen megjegyzem, a NAV olyan helyre is küld kéthavi rendszerességgel hivatalos levelet (fehér tértis, ajánlott), amit már 10 éve LEBONTOTTAK, helyén SEMMI sincs. "Kézbesíthetetlen" jelzés ellenére rendszeresen küldik a leveleket...:) Tehát, hiába jelented be ahogy kell, hiába kapunk jelzőt és hiába küldjük vissza szabályosan, a túloldalon leszarják. Magasról.

(nem csak a NAV, hanem az ÖSSZES bank ugyanígy jár el mellékesen... nem értenek a szóból :) )

Summárum, ha van lehetőséged, jelentsd be mégegyszer, a postahivatalodnak, e-mailben, hátha reagálnak rá és nem a devnull-ba dobják. Ne a központnak írj, hanem a hivatalodnak. Vagy valahogy érd el a kézbesítőt.
Gyűjtőjegyes 2014.05.11 18:36:40
@zrx_xzr:

Szövegértelmezés egyes, leülhetsz. Azt írtam, hogy ha már ismerlek, akkor nem kérem el a személyidet. Senki se mondta, hogy odahamisítom a neved/aláírásod. Továbbra is neked kell aláírni, csak nem fogom kérni az igazolványod.
Érthető? Vagy rajzoljam le?
Gyűjtőjegyes 2014.05.11 18:38:31
@zrx_xzr:

Tavaly óta változott ez a szabály. Régen a sima ajánlottat BE lehetett dobni a levélszekrénybe, az aláírást le kellett húzni, a megjegyzéshez meg egy X-et kellett tenni. Ez azt jelentette, hogy "levél szekrénybe történt kézbesítés". Ezt már nem lehet megtenni.
A tértivevényes és a hivatalos levelekkel ezt se lehetett megtenni régen se.
A Dán Geodata Ügynökség gondolt egy nagyot, és egész Dániát megépítette Minecraftban. A végeredmény a játék egyik legnagyobb világa lett, nagyjából 4000 milliárd kis kockából épül fel, és 1 terabájt adatot foglal. Persze a készítők nem egyenként hordták össze a…..
Előfordul, hogy rossz emeletre dobják be mások közműszámláit, K. azonban már a szomszéd házból is kapott ilyeneket: Tegnap hazaérve érdekesség fogadott a postaládámban. Tudniillik, a Kiskorona utca 8-ban élek immáron évek óta. Rendszeres, hogy a postások kézbesítők nem…..
Gyűjtőjegyes 2014.05.05 15:31:00
Mint postai kézbesítő, szeretném megjegyezni a legfontosabbat a posttal kapcsolatban:

A FŐTÁV (és még jó pár hasonló, pl DIGI) számlákat NEM a MP ZRT féle rémség szállítja, hanem a saját megbízott kézbesítőjük.
Mivel postai feladásuk nincs (ezt még egy laikus is azonnal észreveheti), a postai kézbesítő hozzá se nyúlhat, szabályzatban van ez megtiltva.

Természetesen előfordul az is, hogy postai feladással rendelkező levelet dob be rossz helyre a kolléga, ezek a hibák a munka közben keletkeznek, és elnézést kérek érte.
De azért a FŐTÁV, DIGI, stb számlákat ne mossuk már ide, az nem a mi sarunk :) Köszike!

A DIGIről tudnék mesélni egy esetet: Postaláda tetején kint figyel egy levél. "nabazzeg, ezt tegnap tuti rossz helyre dobtam", el akarom süllyeszteni a táskába, hogy átvigyem a megfelelő helyre. DIGI levél. Postai felvétel nuku. Na rakom is vissza, de azért ránézek, miért van ez kint. Őszintén, azt hittem, hogy csak nálunk dolgoznak a DERP kategória rosszabbik oldaláról... A DIGIsnek nem sikerült eltalálni se az utcát, se az utcanevet (mellékesen, olyan nevű nem is lakott ott, tehát a nevet se), de még a kerületet se. Legalább a város, Budapest, sikerült neki.
Azóta rendszeres ott az a levél, minden hónapban megjelenik. Kíváncsi vagyok, hogy az eredeti címzettje mennyire örülhet :)
Ha a járásomhoz tartozna, TALÁN hébe-hóba átvinném, a legnagyobb stikában. De még csak nem is azonos hivatalhoz tartozik az a járás...

FŐTÁV-os levelekkel is volt egy-két hasonló kalandom, de ott elvétve történik ilyen.
Gyűjtőjegyes 2014.05.05 18:36:23
@agresszív kismalac:

Azt nem tudom :) Utánküldésből nekünk jövő levele nincs, más levél arra a névre nem érkezik, és amióta ott dolgozom (évek), sose érkezett. A DIGI levelek kb fél éve kezdtek megjelenni. Ott is volt már olyan, hogy lakó vont engem felelősségre, hogy miért itt vannak a rossz levelek. Ugyanazt mondhattam, amit nektek.
Az valami DIGI mánia. És, hogy a kegyelemdöfését is megadjam: A cím annyira nem stimmel, hogy a levélen három szóból áll az utcanév, ahol meg megjelenik a levél, az egy rövidke szó. A kezdőbetű sem stimmel.
Utánajárnék, ha tehetném, de a postára be se vihetem, mert lenyakaznak.
János nem érti, hogy miért kellene neki azért fizetnie, hogy a postán kiderítsék, kinek adták oda a csomagját illetéktelenül. A Magyar Posta, ahelyett, hogy a címzettnek kézbesítette volna a küldeményt, valahol máshol, valakinek másnak adta át. A követett küldemény után…..
Gyűjtőjegyes 2014.01.25 09:06:11
@Hajszás Láncos:
"Most arról nem is beszélve, hogy egy belföldi kézbesítés egytől hat napig terjedhet, viszont a letéti hivatal egy hét után visszaküldi a feladónak a cuccot, szóval gyakorlatilag egyetlen egy napon lehet rákérdezni, hogy "nincs-e levelem?", mégpedig a feladás utáni hetediken. A nyolcadikon lehet, hogy már útban van vissza (ha gyorsak voltak), a hatodikon meg még lehet, hogy nem érkezett meg (ha lassúak voltak). Egy rossz vicc az egész."

Azért ez nem így van.

Ajánlott küldeménynél az értesítést követő 10 munkanap (egyszerűbb népeknek: 2 hét) után megy vissza a levél.
Hivatalos iratnál:
Első értesítést követő 5 munkanap után (aka 1 hét) második értesítés, utána 5 munkanap után megy vissza.
Közönséges küldeménynél (túl nagy belföldi/külföldi) szintén 10 munkanap. Ahogy az ajánlott külföldinél is.
Utalványokra is 10 munkanap (kivéve nyugdíj, az pöppet más)

Ez benne van az ÁSZF-ben is természetesen. Ezt a "hatodik napon visszamegy" féle marhaságot nem tudom, hogy honnan szedted, de nem fedi a valóságot :)

Nyáron úgy volt, hogy az ajánlott küldeményekre volt 5 munkanap, ezt ősszel megnöveltél 10-re a sok sírás miatt, utalványokra 10 munkanap volt akkor is.
Gyűjtőjegyes 2014.01.25 16:24:17
@Hajszás Láncos:

Akkor az hülye volt...
Citáljam be az ÁSZF idevonatkozó részét?:) Vagy hiszel egy kézbesítőnek? ;)
Naiv ügyfél szinte bármit megvehetett volna a Baross téri Postán, de pont a csomagfeladáshoz használható doboz volt hiánycikk: Tisztelt Magyar Posta! [Zsíros B. Ödön] vagyok. Szerettem volna Önöktől a mai munkanapom végén csomagolóanyagot, S méretű kartondobozt vásárolni a…..
Gyűjtőjegyes 2014.01.15 15:19:47
@atpijkamo:

Két féle kézbesítő van. Csomagfutár és hétköznapi kézbesítő.

A csomagokat a csomagfutár viszi. Kocsival. A leveleket a kézbesítő, gyalog, húzóskocsival, válltáskával ÉS szatyorral.

Szeretjük azokat a "leveleket", amik nagyobbak, mit egy S doboz, és 4 kiló körüliek, mégis levélként adta fel a kedves feladó. Ezt ugyanis a "talpas" kézbesítő viszi, a levelekkel, a többi ajánlottal, pénzzel és szórólapok tömkelegével együtt.
Sajnos van olyan kolléga, aki erre úgy reagál, hogy bent megírja az értesítőt, a dobozt diszkréten bezárja a szekrénybe, majd kint bedobja az értesítést, bent meg elszámol a "leértesített" "levéllel". Valahol érthető, ha túl sok az anyag, de egyébként szabálytalan.
Én személy szerint még sose dugtam el "levelet"...
Gyűjtőjegyes 2014.01.16 17:46:20
@atpijkamo:

Nálunk, a főváros egyik legnagyobb postáján, nincs kiszervezve a sima levél kiszállítása, mi visszük. És nem kevés :) Emellé jön a sokféle szórólap (meg helyi téma...)

A kolléga nevében meg köszönöm :) Sajnos nem sokan honorálják az "extrás" szolgáltatásokat, természetesen a "sima" munkáért nem várok jattot én sem.
("extra" szolgáltatás pl, hogy saját telefonról hívjuk fel a címzettet, saját költségen, vagy a belső szabályzatot "felülírva" félrerakjuk a levelet, stb. A sima "felvisziátadja" nem extra, bár itt is öröm a jatt:) )

A gyakori váltás meg azért van, mert "fennakad" egy ellenőrzésen és áthelyezik/száműzik idegen hivatalba/kirúgják. Azok a kollégák, akik túl "extrásítanak", bizony ki vannak téve annak a veszélynek, hogy egyszer beüt a mennykő. Mégis 99%-ban bevállalják, és nem a pénz miatt, hanem emberségből.