Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NaTi

36 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mito Fitt Boci szelet 2018.03.31 09:42:19
Hozzávalók Tészta: 15 dkg zabliszt 15 dkg tk tönkölyliszt 2,5 dkg DW 1:4 cukorhelyettesítő 2 evőkanál folyékony édesítő (ízlés szerint, de kiváltható mással is) 3 ek cukroztalan kakaópor 4.5 dl kefír 6 dkg vaj ( lehet kókuszolaj is) 1 csomag sütőpor 1 db tojás Fehér máz: 4…..
Több részben fogom megosztani veletek azon helyek listáját ahonnan szerintem érdemes ebédet rendelni vagy beülni és ott elfogyasztani azt.Kezdjük olyan egészségesebb ételeket is kínáló helyekkel, akik házhoz (is) szállítanak.A listát bővítem majd, ha felfedezek egy új helyet. :) Illetve ha ti…..
Mito Fitt Bolognai spagetti 2018.01.25 10:06:21
Egy klasszik kedvenc, de persze egészségesebb formában. Szóval felejtsétek is el a por vagy üveges milánói szószokat. :) Az eredeti recept szerint a bolognait 2,5-3 órán keresztül főzik, ettől lesz igazán finom és jó állaga a szósznak. Persze kinek van ennyi ideje erre? De ha lehetőségünk van rá…..
Sok hír, cikk jelent meg mostanában az ügyben, hogy a kókuszzsír nem is olyan egészséges, sőt káros és hasonlók.Fontosnak tartom, hogy ezt tegyük tisztába. A minap pont erről volt szó az egyik reggeli rádióműsorban. Bio Gabi alias Tóth Gábor fejtetti ki véleményét ez ügyben. (Szerintem ő egy jó…..
A tíz perces otthoni edzéseknél már írtam a plank gyakorlatról. Első ránézésre ez egy könnyű kis feladatnak tűnhet, de nem az ha helyesen végezzük.Ezért itt ez a jó kis videó amin tök jól látszik, hogy csináljuk és hogy ne. :)   Forrás:…..
Mito Fitt Sztroganoff csirke 2018.01.17 15:34:21
Hozzávalók 1 fej vöröshagyma 50 dkg csirkemell filé / csirkecomb filé 4-5 db csemege uborka 10-15 dkg gomba (elhagyható) 2 dl tejföl (10%-os) 1 ek mustár (cukormentes) só, bors basmati rizs   Elkészítés A csirkemellet vagy combot kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát is apró kockákra…..
Hozzávalók 50 dkg sovány túró 7 dkg zabpehely (őrölve) 7 dkg zabkorpa 3 db nagyobb tojás édesítő ízlés szerint, nálam DW 1:4 kb 1 tk 1 citromból nyert citromhéj + egy fél citrom leve 1 csipet só teljeskiörlésű zsemlemorzsa  1 nagy doboz 10%-os tejföl  mirelit eper (ha nincs friss…..
Mito Fitt Sütőtök krémleves 2017.11.29 14:55:54
  Hozzávalók 1 kisebb sütőtök 1 fej krumpli 1 fej vöröshagyma 2-3 dl alaplé / víz tejszín / tej / rizstejszín ízlés szerint reszelt sajt só, bors, szerecsendió   Elkészítés A sütőtököt félbevágjuk, kikanalazzuk a magházát. Daraboljuk, majd sütőben puhára sütjük A hagymát…..
Mito Fitt Hamis ludaskása 2017.11.29 14:55:49
Márton napján én ezt készítettem. Mivel egyrészt későn kapcsoltam és az összes libahúst elkapkodták a boltban és persze figyelve a zsírszegény étkezésre, úgy döntöttem csirkéből lesz a ludaskása. :)    Hozzávalók: 1 egész csirke (vagy  lehet csirkeaprólék és mellé 2-3 db comb) 4-5…..
A receptet ízlés szerint többféleképpen lehet variálni.Lehet csirkéből vagy pulykából. Én a mascarponét a magas zsírtartalma miatt light krémsajttal helyettesítem.  Hozzávalók: 0,5 kg csirke / pulyamell vagy comb filé 1 fej vöröshagyma 1 nagy konzerv paradicsom (esetleg sűrített…..
Mito Fitt Palacsinta 2017.10.26 12:11:04
Egy finom, mégis kevésbé hizlaló palacsinta receptet mutatok nektek.Majdnem ugyan olyan mint a hagyományos társa. :) Ebből a mennyiségből nekem 8 db jött ki, lehet duplázni is az adagokat.  100g zabpehelyliszt 1 tojás 2,5 dl tej (1 bögre) édesítő ízlés szerint (nálam kb 1 tk dw 1:4…..
Mito Fitt Konyhai praktikák 2017.10.19 14:09:24
Nem csak az alapanyagok fontosak az egészséges táplálkozás során, hanem az is, hogy azokat hogy, milyen technikát alkalmazva használjuk, készítjük el. Ezért most bemutatok nektek jó és kevésbé jó konyhai praktikákat is.   Rántás, habarás, liszt szórás Rántás A rántás egyfajta sűrítési…..
Mito Fitt Köleskoch 2017.10.19 14:09:21
Ha szereted a rizskochot ez is tetszeni fog. Hasonló csak kicsit diétásabb verzióban. Hozzávalók: 125 g hántolt köles 250 g félzsíros túró 4 tojás csipet só 200 g eritrit / 2 - 2,5 ek negyedannyi cukorhelyettesítő 1 fél citrom leve 3 dl tej 2 dl víz Pici szelet vaj / 1 ek…..
Mito Fitt Csirkegulyás 2017.10.19 14:09:20
Szerettem volna  egy jó kis gulyást enni, de lightosabb verzióban. Így készült el ez: Hozzávalók 1 kg csirke hús (én csirkemellből és filézett combból csináltam, fele-fele arányban) 4 db sárgarépa 3 db fehérrépa fél zeller 2 db burgonya 1 fej vöröshagyma 1 db paradicsom kb 1 ek…..
  Ha egy hideg, borongós napon az otthoni edzést választjuk, itt van néhány egyszerű gyakorlat. A rohanó hétköznapokba is beleférnek ezek a pár perces otthoni gyakorlatok, amiket kezdő szinten lévők is bátran csinálhatnak. Persze bármilyen testmozgást választunk, a bemelegítés ne maradjon…..
NaTi 2017.10.16 10:22:30
@zetor 2000: be bizony, ez kimaradt, de már pótoltam is. :) Köszönöm. Ha sok az 5 perc (és valljuk be nem könnyű, még edzettebbeknek sem) variáljuk más feladattal. Ha van otthon kézi súlyzó, mehet egy kis bicepsz, tricepsz, vagy bármi amit tudunk, majd ezt követően jöjjön fél perc vagy 1 perc plank. Váltogassuk a gyakorlatokat, csináljunk több kört belőle.
Én pl tegnap ebben a szép időben kimentem futni, és utána a fűben csináltam még pár kör planket és kitörést.
Hajrá! :)
Ma igyekszem bemutatni nektek, hogy a fehérlisztet, kristálycukrot és az ezekkel készült termékeket mivel, hogyan tudjuk helyettesíteni, mire is figyeljünk.   Azok a fránya szénhidrátok 1. Liszt De először nézzük is meg, miért nem jó a fehérliszt. A finomított liszt nem tartalmazza a…..
NaTi 2017.10.16 10:14:23
@Jobb és közép: Ennek örülök, én köszönöm, hogy olvasod a blogomat. :)
  Minden csaj kb utálja szerintem, köztük én is. De az egyik legjobb felsőtest gyakorlat, amit ha megtanulunk fokozatosan, helyesen elvégezni nagyon jó eredményeket tudunk vele elérni. Miért is jó ez nekünk csajoknak is? Megdolgoztatja a mellizmokat is, ami nem azt jelenti, hogy kisebb lesz a…..
Újabb, közkedvelt, alapanyagot vesézzünk ki kicsit jobban. Bár a rizs a gabonák között a legtöbb szénhidrátot tartalmazza, közvélekedés szerint mégis diétásnak számít. Egészségesebb a tésztánál és a burgonyánál, de a helytelen elkészítés ezt megváltoztathatja. A "csirke-rizs-saláta szentháromság"…..
Ha a fűszeres szekrényed kong az ürességtől, akkor most fogj neki a feltöltésének. A különféle fűszernövények ugyanis nem csupán színt és díszítést adnak az ételnek, hanem segítenek intenzívebb ízt varázsolni egészséges fogásainknak. Minél frissebb egy fűszer, annál erősebb és intenzívebb az íze,…..
  A hagyomásos, “uncsi” salit nem nagy kunszt összedobni, kezdő szakácsoknak sem okoz túl nagy fejtörést. De most kicsit rugaszkodjunk el ezektől, és próbáljunk ki más alapanyagokat, bátran. Mindjárt nem lesz olyan unalmas köret a saláta. Dobd fel tojással: egy szeletelt kemény tojás a hideg…..
Hozzávalók 2 kisebb padlizsán 3 kisebb krumpli *  50 dkg csirke vagy pulyka darálva 1 fej vöröshagyma 1 kicsi sűrített paradicsom (ha éppen van friss pacsó is otthon azzal még jobb) himalája só bors oregánó, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem fahéj 10-15 dkg reszelt sajt (nálam light…..
Pulykafasírt Kb 60 dkg darált pulykahús 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db tojás 4-5 ek apró szemű zabpehely 2-3 ek zabkorpa Só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld (ízlés szerint) Hagymákat felaprítjuk, majd az alapanyagokat kézzel összegyúrjuk . A zabpehelyből és zabkorpából…..
Mito Fitt Kókusztekercs 2017.10.12 12:25:36
Kávés tészta 400 g cukormentes+teljes kiőrlésű darált digestive keksz (pl. Korpovit, egyes Gullón kekszek, stb) 7 dl feketekávé (nem kell túl erős, lehet főzött/instant) 3 ek cukrozatlan kakaópor (hogy szebb színe legyen) 6 ek eritrit vagy 1,5-2 ek negyedannyi édesítő (ízlés…..
Mito Fitt Coleslaw saláta 2017.10.12 12:25:33
Más néven amerikai káposzta saláta, persze diétásan Hozzávalók: 1 negyed fejeskáposzta 1 közepes nagyságú sárgarépa 1 kis fej lila hagyma fél citrom leve 1 tk mustár (cukormentes) 1,5 dl görög joghurt 1 ek kókuszolaj (vagy extra szűz oliva) kevés cukor pótló ízlés szerint,…..
Mito Fitt Grillezett camambert 2017.10.12 12:25:31
Ez egy 10 perc alatt összedobható, finom vacsi tud lenni.  Mivel a camambert zsírosabb sajt könnyű körettel, salátával fogyasszuk. (Nagy ritkán light verziót is szoktam belőle látni egy-két boltban.) Elkészítése nem nagy ördöngösség, a camambert megszórjuk borssal, szerecsendióval és egy pici…..