Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freemanowe

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
Ha végignézzük az orbáni hét pontot, máris elmúlik a félelmünk. Nem fog olyan sokba kerülni az új családpolitika.     Társadalmi konszenzus van a családpolitikai akcióterv mellett – jelezte a Nézőpont Intézet. Na és ki fogja ezt kifizetni? Mi, állampolgárok? - merült fel a kérdés a sajtóban,…..
freemanowe 2019.02.12 09:32:25
@Nerevaryne: Szubjektív vélemény, de szerintem akinek a családi pótlék kell ahhoz, hogy a pelenka kérdést megoldja - inkább ne vállaljon gyereket, mert önmaga sem életrevaló. Az ilyen mégis mit fog továbbadni a gyerekének (és az utókornak)...?
freemanowe 2019.02.12 09:43:38
@Kivlov: hjah...csinálnak valamit, csak épp a cselekedeteik 90%-a rosszabb, mintha semmit sem tettek volna. (A 10%-ot elismerem, hogy hasznos és szükséges volt - de így összességében azért nagyon csálé a mérleg...)
Magyarország miniszterelnöke egy parlamentben adott válaszában kijelentette, hogy „üzleti ügyekkel nem foglalkozik”. Ezt a mondatát egy kérdésre adott válaszában a legutóbbi sajtótájékoztatóján megerősítette. Nyugodtan húzhatunk egy strigulát hazugságainak listáján. Hiszen 30 éves pályafutásának…..
freemanowe 2019.01.20 13:13:34
@Jakab.gipsz: hangos felnevetés ("laughing out loud")
freemanowe 2019.01.20 13:22:34
@konrada: akkor légyszi segíts ki, mi is a többi nicknevem? A "nagy adatbázisban" ki tudod keresni kiről mit tart nyilván a "hivatal". (De hogy segítsek a "nyilvántartásnak": a disqus-on kívül mindenütt ezt a nevet használom jópár éve, így bármilyen más adat hamis - bár ez még egyik oldalt sem tántorította el attól, hogy tényként kezeljen bármit.)
Feltehetnénk találóskérdésnek, hogy mi ez a fenti képen, de inkább eláruljuk, hogy a guminyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) szenzora, és egyáltalán nem így kéne kinéznie. A pöcök tönkretételével vádolt cég tagadja, hogy náluk deformálódott volna el, ami persze simán lehet  igaz, de azért az eléggé…..
freemanowe 2019.01.17 11:07:14
@lenörd hofstadter: a szenzor elemmel/akkumulátorral működik, ami többnyire úgy be van építve, hogy nem lehet cserélni + ha cserélnék is esélyes, hogy újra kéne kalibrálni. Mivel ez egy filléres elektronika (csak a végfelhasználónak drága), nem éri meg cserélgetni, kalibrálgatni, javítani. Az élettartamot így az elem - ami a nyári forróságnak és a téli fagyoknak ugyanúgy ki van téve - élettartama ill. a figyelmetlen gumisok jól helyezett célszerszáma határolja be.
freemanowe 2019.01.17 15:42:28
@lenörd hofstadter: "gumit előírt nyomásra felfúj, oszt a kijelzőn nyomni egy resetet" - ezt nevezik pont kalibrálásnak. Ha pedig a "gumit előírt nyomásra felfúj" részt hitelesített műszerrel csinálod, akkor többnyire még pontos is. Szóval ezért :D
freemanowe 2019.01.17 17:42:49
@lenörd hofstadter: egy 1200-es Ladába utólag begányolt utólagos cuccnál ez valóban így van. Ott bőven elég ha van egy kb. adat és jelez, ha ettől x%-kal eltér.
Természetesen a rendes kalibráció nem egy érték beállításával történik, hanem több referencia értékkel. Egy profi vezetéstechnikai programhoz, ami a menetbiztonsági berendezéseket vezérli viszont kellenek pontos (ha ez esetben nem is 8 tizedesig) értékek. Sportkocsikban ez életeket menthet. De egy merci márkakereskedésben sem mondhatja az eladó, hogy van benne, kb.-ra mér is valamit...ott is követelmény a pontosság (persze 1-2 tizedesig).
Annyi rossz tapasztalatom volt már káddal, zuhanyzóval és klotyóval, hogy leírni is sok lenne. Épp ezért azt gondolom, hogy ezek beépítésére fokozottan érdemes odafigyelni. Lehetőleg ne kelljen később semmit bontani, újraépíteni, ne ázzunk se mi, se a szomszédok. Legalább pár évig! Rossz élmények a…..
A parlamenti ellenzék lezárta a pulpitust a rabszolgatörvény szavazása előtt. Latorcai János a saját helyéről vezeti az ülést - amely önmagában házszabály-ellenes -, Csárdi Antal LMP-s képviselő videója szerint pedig a képviselői kártya nélkül is lehet szavazni, azaz a kormánypárti képviselők…..
Talán minden ember egyenlőnek született, azonban nem minden borzasztó repülőutas egyformán borzasztó...
freemanowe 2018.12.06 12:54:03
@ComLo: attól, hogy te valamit nem láttál, még létezik. Lehet, hogy az épp csak egy "cseregép" volt, mert az normális valami meghibásodás miatt kispadra került, de előfordulnak ilyenek. A sok alkalomból csak 1x ültem ott, ez egy alkalommal nem volt média. Kár tovább feszegetni.

De mondom a testi épség megtartása emberi alapjog, a támladöntögetés lehetőség...utóbbi nem írhatja felül az előbbit. Ha emiatt ölre mész, az a te bajod.
freemanowe 2018.12.06 14:36:55
@ComLo: a magasság nem kéne hogy "problémás" állapotként legyen kezelve, egész egyszerűen a légitársaságok lesz@rják, hogy az emberek nagyra is nőhetnek. Hiába szólok...ez már nem a '70-es évek, amikor még a jegy vagyonokba került, de cserébe ki is volt az utas hátsója nyalva... Manapság már csak a stewardess empátiájára és arra lehet számítani, hogy valahol maradt üresen egy élhető szék (amire becsekkoltak, de nem érték el a gépet)
Mátéék történetében szerintem sokan magukra ismerhetnek. Kis pénzgyűjtés céljából költöztek ki Angliába, aztán hazatértek, ahol hamar világossá vált, hogy az élet meglehetősen bonyolult tud lenni… így aztán megint elmentek. Hogy miért, az kiderül az alábbiakból. Három legnagyobb sikerem…..
freemanowe 2018.11.28 09:23:15
@Minden ballib bérretteg: na ja...csak nehogy azt hidd, hogy ezt azért csinálják, hogy nekünk jó legyen. Egyszerűen a "konkurenciát" szüntetik meg. A (egyedülálló és/vagy gyerektelen - családosokról nem tudok nyilatkozni, de ilyen formájú támogatásukkal egyetértek) kisember adóterhe nem csökkent, csak át van cimkézve.
Kérdezz bátran! Mennyit adózunk? 2018.11.13 09:50:32
Hogy mennyit is adózunk? 15% a szja (személyi jövedelemadó). Ez egyszerű és gyors válasz, de sok mindent elfed. Azt sugallja, hogy az állam csak nagyon keveset vesz el. Sőt már hallottuk az ígéreteket, hogy egyszer egyszámjegyű lesz az szja (9%). Nézzük meg egy bérkalkulátort! Beírtam 250e ft-os…..
freemanowe 2018.11.13 20:46:13
@Szél Bernadett börtönben van már?: nincs itt semmi hazugság - a blogger egyedülálló, ezért a bérét mindenféle kedvezmények, eltartott gyerekek nélkül kalkulálta, az pedig annyi amennyit ő írt
Te pedig nemzethy mintacsaládban élsz, papa-mama-gyerekek (számszerint 3) ezért a rájuk járó családi adókedvezménnyel annyi, amennyit te írsz.
Mindkettőtöknek igaza van tehát - csakhogy ne legyenek megvezetve azok sem, akik ezt a kalkulációt nem csinálják meg maguk.
freemanowe 2018.11.13 21:36:28
@Szél Bernadett börtönben van már?: ez esetben a cím hibás, nem pedig a számok. Az eredeti címre pedig valószínűleg a nav sem tudna válaszolni, így kár is tovább feszegetni.
freemanowe 2018.11.14 20:23:18
@nemecsekerno_007: LoL...de ha jobban bele gondolunk, azt már ki tudták jelenteni, hogy csak az a magyar, akinek az unokája is magyar - innen már szinte csak egy kis lépés, hogy a jövőben csak az kap majd nyugdíjat akinek a gyereke is itt fizet járulékot, a következő lépés meg ugye az, aminek már megágyaztak: a szülőtartás (akinek meg nincs gyereke az így járt?!).
Szerencsére viszont a nyugdíjat még mindig az alapján állapítják meg, ki mennyit rakott a rendszerbe (múlt időben! már belerakta - ezért jár valami, nem pedig azért amit majd a gyereke belead). Az hogy a rendszer így alakult ki, az szerencsétlen dolog és már rég el kellett volna kezdeni a fokozatos átvezetés a magánszámlák fele (nem 8%-kal, hanem 0,5-1-1,5-2% fokozatosan növelve, amit most önkéntes pénztárakra adnak adókedvezményt simán fedezne egy kötelező magán számlát mindenkinél). Úgy 50 év alatt lehetne átvezetni a nyugdíjat teljesen magánszámláról finanszírozottá a legkisebb fájdalommal, de azt már vagy 20 éve el kellett volna kezdeni, de ennyire egyik politikus se előrelátó - csak addig lát mind, mire tegye rá legközelebb a mocskos mancsát és azt majd hogy tussolja el...
JogÁsz Nemzeti konzultáció 2018.11.10 20:58:05
Megirigyeltem a kormányt. Úgy döntöttem, hogy most, hogy végre a parlament elé került a 2018. évi - isten tudja hányas - számú törvényjavaslat a közigazgatási bíróságokról, itt az alkalom, hogy én is éljek a demokrácia eme eddigi legsikeresebb eszközével. Kérem, ne aggódjanak, ez a konzultáció…..
A kreativitás hatalmas érték, számos cégnél, szervezetnél az előbbre jutás, a fejlődés alapja. Mi jellemzi a kiemelkedően ötletgazdag embereket, milyen munkahelyi tényezők segíthetik, és melyek akadályozzák a munkatársakban lévő kreativitás kibontakozását?..
freemanowe 2018.10.30 12:59:08
@Trisi: Igazad van abban, hogy ezzel a megfogalmazással a bunkó és éretlen egyéneket is védtem, de mentségemre: nem rájuk gondoltam. Mikor írtam, inkább az introvertált emberekre gondoltam. Nekik hiába vannak sokszor zseniális ötleteik, egy-egy harsányabb ember jelenléte teljes mértékben el tudja nyomni őket és emiatt talán soha nem lát napvilágot néhány korszakalkotó gondolat.
Tudom mostanában hatalmas HR meg manager mánia ez a soft skill-ezés és valóban tudnának fejlődni, de egy egyéniségileg harsány embert soha nem fog lenyomni egy introvertált, mert nem is akar... A HR-es kislány sem fog soha jobban a hatalmas arc mögé nézni, ha egy jelölt le tudja dumálni a csillagokat is az égről már nyert ügye van, akkor is ha szakmailag egy 0 - mert "micsoda soft skilljei" vannak. Egy introvertáltat meg második körre se hívnak be, mert nem tudta "eladni" magát...
Ugye, ma Bánki Erik kormánypárti képviselő remek ötlete után viharos sebességgel takaritották el a lakástakarék-támogatást a parlamentben. Itt el is olvashatod, mit pötyögött össze, tegnap előtt, és már meg is tárgyalták bizottsági és parlamenti szinten is.   Miről szólt a támogatás? Ha eddig egy…..
Felröppent a hír, hogy a kormány meg akarja szüntetni a lakástakarékpénztári megtakarítások után járó 30 százalékos állami támogatást. Az ok: túl sok extra profitra tettek szert a szolgáltatók. Van egy ember Magyarországon, aki 2006-ban még egy egyszerű gázszerelő volt, mára azonban az ország…..
Újabb írás érkezett a lassan sorozattá terebélyesedő véleménycserére, ám Karcsi nem csak a kérdésre próbált meg válaszolni, de kissé mélyebben is bemutatta a müncheni körülményeket (ami már csak annál is aktuálisabb, mert megkezdődött az Oktoberfest is, amiről szintén…..
freemanowe 2018.09.25 09:48:03
@orient: erről ez ugrik be:
www.youtube.com/watch?v=MFAJ97MmyRU
sajnos ez a tapasztalat szinte minden hétköznapi területen. Persze lehet egy vidéki kistelepülésen az van amit Te írsz...
Előzményként két dolgot azonban mindenképp meg kell említeni. Az egyik az, hogy az Európai Unió közlekedési rendészetei évek óta azért küzdenek, hogy csökkenjen a halálos közúti balesetek száma, amire jó uniós szokás szerint tervet is készítettek. A cél az, hogy 2020-ban éppen fele annyi ember…..
freemanowe 2018.09.12 13:52:10
@CyberPunK: most szereztél egy egyhúros gitárt és pengeted, mint a hülye. Van amire nem lehet készülni. Csak azt tudod figyelembe venni, amit látsz. Ha valaki kiugrik a kocsisor mögül 130-cal, az nem az a kategória. De azt azért fel lehet szemmel is mérni, hogy valaki 30-cal vagy 70-nel jön és elférek-e előtte vagy sem. Normális ember egyébként sem megy faluban/városban 130-cal, de 50 helyett a 65 jól belátható helyen teljesen ok. Viszont a beláthatatlan kanyarban ha nincs külön tábla és lehetne 50 akkor is lassabban megyek bele.... egy kis józan paraszti ész kell az egészhez és kész. Csak a hülye hiszi azt, hogy mindent le lehet szabályokkal fedni és az úgy jó is lesz.
freemanowe 2018.09.12 14:16:52
@CyberPunK: " Az 50 vs 65 nem gyorshajtás" - meséld ezt el egy svájci rendőrnek is :) Az pont abszolút gyorshajtás, más kérdés, hogy nálunk ez még büntetési határon belül van és nekem sem tetszik itt se - ott se hogy az. Viszont eddig nem emellett érveltél...
freemanowe 2018.09.12 16:46:14
@ProsTata: köszönjük a kéretlen kioktatást. Sztem mindenki tanult fizikát, így igazán nem volt rá külön szükség.
Kötelező dashcam és GPS meg bekötött bankkártya.....jah csináljunk mindenkiből köcsög geci besúgót, így épül a szép ország. Ne kamerázzuk be rögtön a hálószobákat is, hogy a párok teljesítik-e rendesen házastársi kötelezettségüket? Meg aztán az állam így is tud zárolni számlákat, de ezzel a direkt hozzáféréssel már végleg kecskére bíznánk a káposztát. Ha ilyen világot akar a nép én tényleg elsőnek szeretnék a Mars misszióba jelentkezni....
Reggel bemegyünk dolgozni, jó esetben délután végzünk, a munkánkért megkapjuk a fizetésünk, és ez így megy hétről hétre és hónapról hónapra. Csakhogy minden negyedik brit munkavállalónak már most is van egy-két egyéb projektje a napi munkája mellett...
Elkérte és megkapta az Európai Bizottságtól a Levegő Munkacsoport azokat a leveleket, amelyeket a Bizottság és Magyarország küldött egymásnak az elmúlt hét évben a tervezett budapesti dugódíjjal kapcsolatban. A levelezés jó áttekintést ad arról, mit (nem) tett az ügyben a kormány és a Fővárosi…..
freemanowe 2018.07.29 11:24:03
@Arcade Macho: ha azt hiszed, a dugódíj csak az aglomerek szopatása lenne, tévedsz. A külvárosiak ugyanúgy fizetnék. Csak annak lenne ingyen, aki a zónán belül lakik.
Egyébként, ahogy olvasom a hozzászóllásaid, magad sem tudod mit akarsz, osztasz jobbra balra. Önző érdekek vezérelnek ezáltal pedig magadat is megszopatnád jó alaposan.
Ha meg már az agglomeráció szopatásáról van szó, akkor essék szó arról is, hogy az agglomerációs településeken a forgalom még nagyobb bosszúságot okoz az ottlakóknak. Ezekután mi akadályozná meg, hogy azok a települések is szopassanak, ha bármerre el akarná hagyni a várost a pesti parasztja...
Amit te akarsz, az valójában egy bő 600Ft-os benzinár, akkor sem kintről sem bentről nem jönne annyi kocsi. És láss csodát, abban már benne van a használat arányos díj is. (Persze akkor meg a pösti megint párkányba jár majd tankolni, mert még az úttal együtt is olcsóbb lesz = még nagyobb forgalom :D ...csak kéne azt qrva infrastruktrúrát fejleszteni, akkor is, ha számodra nem optimásis, ha hétvégén/éjjel nincs "optimálisan" kihasználva).
freemanowe 2018.07.29 11:27:59
@pina noir: "Nagy kapacitású villamoshálózat" - erről az jut eszembe, mikor az egyszeri utas panaszkodik a kalauznak, hogy miért nem csatolnak át a vonat elejére pár kocsit a végéről, hisz hátul szinte mindig üres, elöl meg tolonganak az emberek...
freemanowe 2018.08.01 13:43:48
@pina noir: a belváros utcáin parkoló autók jelentős része az ott lakóké.
"Környezetbarát" felszíni közlekedés csak a villamos, de a kötött pálya nem túl flexibilis.
A BKV-nál jelentős a buszvezető hiány, mégis ki üzemeltetné a nagy környezetbarát felszíni közlekedésedet? A metró sokkal jobban automatizálható... ahogy teszik is, de akár egy betanított majom is elvezeti (no offense a metróvezetőkre :))
Újabb család indul neki a világ másik végének, Új-Zélandnak, és mint ilyenkor normális, rengeteg kérdés merült fel bennük a lakáskereséstől és -berendezéstől az autóvásárláson át az iskolaválasztásig. A kérdéseket hárman válaszolják meg, az Öt bőrönd két szerzője, és az egyik ős-határátkelős,…..
Úgy tűnik, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nem ment el nyári szünetre annak ellenére, hogy nem jutottak képviselő-jelöltjeik a Parlamentbe az áprilisi választásokon. Ők mégis úgy gondolják, hogy a politikai ellenállásnak nem szabad vakációra vonulnia addig, amíg egy hatalmától megrészegült párt vezeti…..
Most tulok vagy nem tulok? ..
freemanowe 2018.06.28 09:38:22
@LebensraumamOsten: a sok idióta már 4 éve is ki***tt magával. Akkor kellett volna még megfogni ezt ha nem is csírájában, de még zsenge lopós korában... Az álamkassza gyakorlatilag üres (bár még takargatják), az EU források apadnak, jönnek sorban a büntetések, kártérítések - ezeket akkor is be kéne szedni a néptől ha a másik oldal nyer. A megszorítások elkerülhetetlenek lesznek. Sajnos az ember már nem csak a kormánya miatt kénytelen szégyenkezni itt, hanem amiatt is, hogy ennyi hülye és megvezethető ember veszi körül...
Biztos te is jól tudod, hogy rengeteg apróságra kell figyelni, ha lakás átalakításról van szó. Egy csokorba gyűjtöttem azokat a tippeket, amik segíthetnek egy panel fürdőszoba-felújításban, hogy minden kellően praktikus, és az általad megálmodott csodálatos végeredményű lehessen...
freemanowe 2018.06.26 09:05:31
@Nagyon_Komoly: egy panelben senki sem fog kétsoros és/vagy 12+ modulos elosztószekrényt feltenni, főleg ha arra csak falon kívüli felszerelési lehetőség van. Már az is nagy szó ha egyáltalán valakinek áramvédő kapcsolója van panelben nem hogy kettő a fürdő miatt is. Mindent túl lehet dimenzionálni fő a biztonság címen - de úgyis a megrendelő pénztárcája dönti el, hogy végül mi kerül be. A feladatát pedig egy áramvédő is tökéletesen ellátja. Tapasztalat szerint meg úgyis az automaták oldanak le gyakrabban zárlat/túlterhelés miatt, olyankor meg old az óra melletti is (sőt gyakran csak az), tehát igyis úgyis elszáll az egész lakásban a villany akárhány körre volt kötve.
freemanowe 2018.06.26 11:51:29
@Jé Ügynök: mindig van kivétel, de nem ez a jellemző...
Tarlós István megint majd egy fakockára vagy a sátán kezére foghatja az egészet. Demszkyt és Hagyót ezért már széttépték volna...
freemanowe 2018.06.25 07:49:49
@midnightcoder2: azért azok a régi orosz metrók egyszerűek is voltak mint a faék. Viszont ezek az új orosz hőlégkeveréses sütők nem fognak 30 évig menni. Mint írták is, már rozsdásodnak, csak anyag nincs benne annyi mint régen, ezért hamarabb elrohad majd.
A Volvo meg a Mercedes is tudna 30-40 évre buszt gyártani, csak az 5x ennyibe kerülne. De kicsiny hazánkban ha van is rá annyi pénz, akkor is a legolcsóbbat rendelik, a különbözetet pedig zsebreteszik (tökmind1 ki van épp hatalmon).