Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ahha

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
ahha 2019.12.06 18:13:21
@KaTe: Én csak olyat találtam, hogy gtshopu.com . Szép, ránézésre gyanús oldal, a kártyaadatokat is SSL nélkül kéri.

Ezen viszont nem találtam semmiféle brit bejegyzésű céget vagy londoni raktáráruházat.

A Fashion Goods szerintem nem lengyel cég, hanem divatáru angolul, ezért szerepel az oldalon.

Szerintem már lehet a posztolót...
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
ahha 2019.10.30 13:00:26
@semk700: Megnéztem, megérkezett a díjnetre. Összefoglalnám a dátumokat:
- számla kiállítási napja a díjnet/UPC szerint: okt. 13.
- díjnet email-es értesítése arról, hogy később lesz csak elérhető a számla: okt. 25.
- számla megjelenése a díjneten (email-értesítés nélkül!): valamikor okt. 29. 19 óra után
- fizetési határidő: okt. 31 !!!

Tehát van egy számlám, amit a befizetési határidő előtt két nappal este még nem látok a díjneten (UPC-nél beállított fizetési mód: elektronikus - díjnet). Aztán egyszer csak megjelenik, de erről email-ben nem kapok értesítést. Ha ma nem nézek rá a díjnetre, akkor nem is tudok a létezéséről, nem fizetem be, kikapcsolják a netet, mindmeghalunk.

Kérdem én: rendben van ez így?
ahha 2019.10.30 13:22:13
@onlajnok: Na, megjött nekem is az email, hogy új számlám érkezett - úgy 10 perccel azután, hogy befizettem.

Amúgy megnéztem az eseményeknél, a díjnet rendszerébe október 30-án érkezett. 17 napig bolyongtak a számla bitjei, míg megérkeztek - erre még a Magyar Posta is elismerően füttyentene!
ahha 2019.10.30 13:36:22
@onlajnok: Nekem az is megvan, csak más dizájnnal (valamiért engem faxra emlékeztet).
Biztosítós sztorijaink általában a káreseményeket követően íródnak, amikor a csalódott ügyfelek konstatálják, hogy nem vagy nem olyan mértékben kártalanítja őket a biztosítójuk, mint amire számítottak. Zs.-ék el sem jutottak idáig, mert már akkor felhúzták magukat, amikor…..
Néhány nappal ezelőtt írtak arról, hogy kiszivárgott 15 ezer magyar gmailes jelszava. Egy ideig el is lehetett érni az adatokat sima szöveg formátumban, aztán fél nap után törölték. Összefoglaljuk, mit érdemes megtanulni az esetből...
Egyperces Krimi Halál idő előtt 2016.03.25 23:32:21
Budapest, 2008. Az alacsony rendőrorvos arcán összefutottak a ráncok, ahogy az aláírt jelentést Budai elé tette.- Négyes stádiumú vastagbélrákja volt. A rák már átterjedt a tüdejére és a májára is. Legfeljebb három vagy négy hónapja lehetett hátra. Nem értem, miért ölték meg.Kovács Balázst…..
Mint a közlekedési jegyek lelkes gyűjtője, érdeklődéssel figyeltem, hogy 2014-ben a korszerű automatáknak köszönhetően végre a budapesti tömegközlekedésben is megjelentek a "német típusú" (nem tudom, mi a pontos nevük, én így hívom őket) hőpapírok... és hamarosan gond is…..
ahha 2014.07.04 09:33:44
@bioLarzen: A BKK-nál gondolnak rájuk: lehet kapni gyűjtőjegyet is :)
Szabolcs vonatjegyét elhagyta a német posta, ezért arra kérte a MÁV-ot, hogy engedélyezzék a jegye újranyomtatását, vagy QR-kódos online jeggyel tegyék lehetővé az utazását. A MÁV természetesen az összes kommunikációs csatornán elhajtotta, de együttéreznek vele: Furcsa és…..
Az Infopark tervezett közlekedése Az Infopark most sem az igazi, de vajon hogyan változik a 4-es metró elindulásával? A legizgalmasabb javaslatot (egy villamosjáratot) már bemutattuk, ám Tamás László most egy újabb - jóval reálisabb és könnyebben megvalósítható - tervvel…..
ahha 2014.01.18 11:07:10
@glabor:
Én ebben nem vagyok biztos, sőt. A Pázmány Péter rakpart északi irányban csúcsidőben gyakorlatilag járhatatlan az alsó rakparti lehajtó remek lámpaprogramja és az amiatt beragadók miatt. A Magyar tudósok krt.-tól a rakparti lehajtóig kb. 10 perc eljutni. Arra én biztosan nem vinnék buszt, mert nagyon bizonytalan lenne a szolgáltatás.

Szerintem is a Magyar Tudósok krt.-ján haladó midibusz lenne a legjobb, ami érintené a Móriczot, a Fehérvári utat és a Petőfi hidat. Na meg csúcsidőben nem 15 percenként járna.

Amúgy a tüskecsarnokból majdnem stadion lesz, úgyhogy van még remény :)
Név&Tisztség Series Kaján Tibor 2011.03.03 16:51:23
karikaturista..
Nem hallgattam a rádiót, csak szólt, ezért nem jegyeztem meg pontosan, de mintha arról beszéltek volna, hogy valami friss tanulmány (gondolom brit tudósok:) szerint összefüggés van a kisgyerek óvodai jele és a felnőttkori énje közt. Ez elsőre elég nagy marhaságnak tűnt, aztán…..
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..
ahha 2011.08.22 13:59:35
@TuRuL_2k2: A Magyar utca és a Múzeum körút között van egy átjáróház, a Reáltanoda utca Magyar utcai torkolatánál. Én arról tudom úgy, hogy kupleráj volt, és tényleg vannak jelei. Fakockás burkolat az udvaron (kocsi és lóhang-tompító), illetve olyan gangos-erkélyes kiképzés, hogy a belső udvarról remekül át lehetett tekinteni a hivatali helyiségeik teraszán álló hölgyek bájait.
zoli voltam A körülmények 2011.07.29 20:12:00
Lassan hét éve élek Budapesten. Ezen évek alatt, több helyen lakva, többféle szarságot benyelve, a közüzemi (nem)szolgáltatókkal kapcsolatban az egyik legerősebb meggyőződésemmé az vált, hogy a Fővárosi Gázművekben alapvetően háromféle alak dolgozik:1. Vannak az irtózatos…..
Nemrég a Belgrád rakpart 27. alatti lépcsőház után kutatva futottam bele az Elektronikus Periodika archívumba, ahol századfordulós újságokat lapozhatunk, megtudva, mely főméltóság kivel mit levelezett, és hogy általában milyen híreket tartottak érdemesnek akkoriban a nép elé…..
„Ugye, nem ugathatom le, meg nem oszthatom ki, mert a főnököm. Meg nem is lépi át azt a határt, hogy leteperjen vagy ilyesmi” – ha az ötvenes kövér főnöknő rád mászik, jobb ha becsukod a szemed és tűrsz. De akár ki is találhatsz magadnak egy okos kis…..
ahha 2011.05.31 09:30:52
Csega nem szórakozott hosszú levél írásával, ámde rögzített az általa említett helyzetről egy videót fedélzeti kamerájával. Az persze jó kérdés, hogy ez az eredmény most tényleg a forgalmi módosításoknak köszönhető-e, mert a reggeli eső miatt sokan guruló esernyőnek…..
Nem az ajándékok árát szerettem volna én, hanem amit kölcsön kért a tetoválására tőlem. Keresed, de nem találod az igazit? Szakíts magadnak új szerelmet! Hazudozás, kihasználás, megcsalás, öngyilok kísérlet nálam, meg minden ami kell. Ez nem egy szokványos történet,…..
ahha 2011.04.27 14:20:02
@-- Hoze --: Újságíró? Ember, ez eddig az év vicce!
Az alábbi kérdés egy jogi patthelyzetre keresi a megoldást. A haszonélvezeti jognak pont ez az egyik  funkciója, hogy a haszonélvező akarata ellenére ne lehessen semmilyen ügyletet kötni az ingatlanra. Tisztelt Zugügyvéd, kedves Fórumozók!Haszonélvezeti joggal kapcsolatban…..
ahha 2011.03.29 17:43:31
@Kézi Böbe: Biztos, hogy ott dolgozik? Szerintem inkább ápolt. Látogasd meg, hátha téged is ott fognak!

A pszichiátriai kezelés a beszámíthatóság szempontjából nem biztos, hogy releváns, így a gondnokság alá helyezés szerintem nem járható. Sőt, urambocsá' még az is elképzelhető, hogy a posztoló "nem beszámítható" a rózsaszín köd miatt, anyuka viszont látja jól, hogy fél év múlva szakítás/válás, és szeretné, ha a lányának maradna egy egész lakása. Persze ez is csak feltételezés, nem ismerjük a helyzetet, sem lehetőségünk, sem tisztünk ítélkezni.
„A srác nem adta fel, mire hirtelen leüvöltöttem a fejét: „fogd már be, te korcs!!!” Erre minden tekintet felém fordul” – egy szerencsétlen beszólás miatt a csaj elvesztette a barátait és a pasiját is. Utólag nem bánja, hiszen a társaság jelentősen…..
ahha 2011.03.01 10:58:09
@Bundabandi: Mondd, te hol látod, hogy megbánta a dolgot? Mert nekem nem sikerült felfedeznem a szövegben. Ha egy véletlen elszólásról van szó, amit rögtön megbán az ember, akkor nem vár öt percig és egy fúriaszerű barátnő lebaszásáig, hanem rögtön bocsánatot kér. De nem ez történt, a posztoló valószínűleg elégedetten hátradőlt, észre sem véve, hogy mennyire megbántotta a srácot. Aki ettől még lehet kibírhatatlan, és ezt meg lehet neki mondani, durván is, de nem így. Mondjuk a posztoló sértettségét elnézve én mindent szoroznék úgy 0,3-mal...
ahha 2011.03.01 11:27:53
@fumerin: Na jó, de nem azzal kezdenéd, ugye? Amúgy mi lenne az a fájóbb pont?

A posztolónak viszont nem hogy lelkiismeretfurdalása ne lenne, amiért kibaszta az életéből a társaságot, hanem éppen amiatt van megsértve, mert ők tették ezt vele.
ahha 2011.03.01 12:08:34
@Bundabandi: Nem kiragadott részletekre gondoltam (mondjuk konkrétan megbánás ezekben sincs), hanem a szövegre úgy egészében. Szerinted a kicsengése, a végső tanulság, a szóhasználat (félszemű, elsomfordál stb.) arra utal, hogy a posztoló megbánt bármit is? Szerintem egyáltalán nem.