Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor Váczi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétségtelenül létezik néhány olyan vers a szentírásban, amelyeknek nehéz megragadni a mai értelmét. Ez még az Újszövetség esetében is így van, habár itt relatíve kisebb időbeli távolság választ el bennünket, mai olvasókat a korabeli világtól (alig kétezer esztendő).…..
Január 5-én a Rorate Caeli interjút készített az Amoris Laetitia püspöki korrekciójának egyik szerzőjével, a kazahsztáni Asztana segédpüspökével, Athanasius Schneiderrel. Az alábbiakban ennek az interjúnak a teljes magyar fordítását közöljük. Kapcsolódó:- A korábbi cikkeink Schneider püspökről az…..
Gábor Váczi 2018.01.06 15:00:47
@Never: "Érvénytelenítést" akkor terjesztenek fel, ha a házasság érvénytelen(nek vélelmezhető). Visszaélés, ha ezt az eljárást "katolikus válás" funkcióval működtetik, és ilyenre sajnos vannak is példák (valószínűleg épp olyan helyeken, ahol pedig az "újraházasodott elváltak" áldoztatásának is tapsolnak). De honnan jön a sejtetés, hogy Schneider püspök is így, visszaélésszerűen alkalmazná az érvénytelennek kimondó eljárást? Ki itt a "nagy farizeus", és hol van itt "a megtestesült szemforgatás"? Ellenkezőleg: végre egy püspök, aki minden jel szerint teszi, tisztességesen teszi, és önmagát támadásoknak kitéve is teszi a dolgát.
A közelmúltban jelent meg egy írás a „Katolikus Válaszon”, amely több jezsuitát marasztal el, mint „szentségtörő gyakorlat” támogatóit, ők a „magyar kaszperisták”. http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/09/19/magyar_kasperistak De mit is javasolt Walter Kasper bíboros?..