Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johannes76

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan itt a Karácsony, amikor a fél ország mákos fogközökkel merül el az Ünnepi hangulatban. A szeretet ünnepével egyidőben az egyik legfontosabb éves gasztronómiai eseményünk is lezajlik: a karácsonyi sütés-főzés. Az egyik rémálom, amikor elfogy a bejgli és már nincs időnk sütni. Nem kell…..
Johannes76 2018.12.13 10:24:51
@Kelly és a szexi dög:
Kedves Kelly,
a cikk címe: Bolti bejglik tesztje.
Ebből én arra számítottam a cikk olvasása előtt, hogy boltban kapható beigliket fognak összehasonlítani valamilyen szempontsor alapján. És nem is csalódtam, valóban ez történt. Lehet, akkor is elolvastam volna, ha "Falusi nagyik beiglisütő tehetségtesztje" cím alatt fut, de nekünk, városi emberkéknek az előbbi több információt hordoz.
Valószínüleg az autóm is csak egy gyártósoron összetákolt vacak, szemben a te kézzel összeeszerelt géped mellett, a házam sem vályogvető által kézzel vetett téglákból épült, pedig falun ez is elérhető, sőt a reggeli kakaómhoz sem Bözsi néni fejte frissen Riska csöcseiből a tejet. Az uborkám, paradicsomom üvegházi, a dzsekim sem a falusi tímármester tehetségét dícséri. De örülünk, hogy vagy te, és az ételmes hozzászólásaiddal felnyitod a szemünket és mától boldogan irígyeljük a szeren
Johannes76 2018.12.13 10:26:06
@Johannes76: ... hozzád hasonló szerencsés falusiakat, a kézműves remekeikkel.
          Egy személyes élményemet szeretném elmesélni. Egy reggel arra ébredtem, hogy a csuklómon valamilyen duzzanat van. Ahogy nyomkodtam fájt is. Megijedtem és elmentem a háziorvoshoz és kaptam egy beutalót a váci kézsebészetre. Felhívtam őket. Azt mondták, hogy két hét múlva jöjjek, akkora…..
Johannes76 2018.01.22 23:02:44
@birka menet: ezek szerint a magyar költségvetés kereken 1.1 milliárd forint évente, amit kizárólag kórház felújítására, vagy stadion építésére lehet költeni, a kettő kizárja egymást.
Nem tudom, hogy jön ide édesanyám, de sajnos ő jó néhány éve meghalt. Remélem, ezt hamarosan mindketten elmondhatjuk magunkról.
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
Johannes76 2017.09.27 13:02:20
@csipkefa: "és a reptéren vettem kaját. Igen, egy szendvics 700-800 forint, egy üdítő is kb ennyi, de aki ennyi pénzt sajnál magától, az ne menjen nyaralni."
Lehet, hogy csak nem akar enni a gépen, mert emésztési problémái vannak, fogyókúrázik, vagy csak nem éhes, és marhára rühelli azt a pár seggfejet, aki mellette bűzölög a reptéren vásárolt vagy otthonról hozott szendvicsével. Esetleg a fejtömés helyett azon gondolkodik, hogy melyik feltétlen reflex diktálja azt, hogy ne bírjon 2-3 órát a magadfajta szomszéd suttyó egy nyomorult repülőúton anélkül, hogy zabáljon (hanem esetleg elmenne a célországban egy étterembe, és ott enne valamit, hiszen "aki ennyi pénzt sajnál magától, az ne menjen nyaralni")? Ugyanez persze igaz a hazánkat keresztülszelő roppant hosszú, akár 2 órás repülő és buszutakra is. szerintem annál szánalmasabb nincs, mikor valaki kitekeri a folpackjából a szalámis szendvicsét, és nekiáll összemorzsázni a repülőt/buszt/vonatot. De persze neked erre is lesz magyarázatod, hiszen "aki ennyi pénzt sajnál magától, az ne menjen nyaralni" de közben "Inkább itthon vettem meg a szendvicset, mert ott a diszkont boltban is jóval drágább minden", ha kell pro , ha kell kontra érvelsz ugyanazon állítás esetén...