Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsoki

25 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vakerda A TV bizarr pillanatai 2010.12.24 15:09:00
Nem szoktam TV-t nézni. Azaz nem szoktam szándékosan tévét nézni, csak úgy véletlenül kapok el egy-egy műsordarabkát az általános háttértévézésből és ez néha furcsa élményekkel gazdagít.A minap kapcsolgatok... RTL klub... Egy átlagos lakótelepi pronyó kinézetű…..
dzsoki 2011.02.04 09:33:35
Na ja. Azt olvastam a Filmvilágban, hogy az RTL és a TV2 ezekben a műsorokban arra épít, hogy lesz majd
1. megható történet a semmiből felkapaszkodott kiváló énekesről
2. a VV-ben pedig akció: verekedés, szex és hányás.

Az első bukta volt állítólag, mert a cigány gyetvából kikerült Oláh Ibolya és Molnár Ferenc, aztán a kövér, kigúnyolt, de jó énekes Tóth Vera után már egyszerűen nem tudtak ilyen "rút kiskacsából hattyú"-drámákat felvezetni. (Amellett, hogy Oláh Ibolya is addig tudta elhitetni magáról, hogy hattyú, amíg meg nem szólalt. Hogy Novák Péter mit látott benne, örök rejtély marad számomra.) Egyébként meg ennyi tehetséget nem bír el egy ilyen kis ország.

Ne feledjük azt sem, hogy a Bolyki Brothers egyik tagja is elindult valamelyik műsorban. Ez, és, hogy mi történt vele, jelzés értékű.

Először is: Bolykinak oda kellett volna adni a díjakat mielőtt a többieket meghallgatták volna. Teljesen egyértelmű, hogy bárkit leénekel a színpadról, hiszen egy kiváló a capella zenekar hivatásos énekese.
Hogy akkor miért indult el? Nem azért, mert a műsorok nyertesei annyival rosszabbak voltak nála, és elege lett abból, hogy a középszert piedesztálra emelik, ő pedig tökéletes énektudással semmire sem jut, nem lesz belőle sztár (bár a Story magazin aligha hiányzik neki), nincsenek szerződései stb.
Ami őt valójában feldühíthette, az az, hogy a Megasztárban és X-faktorban (tényleg, ez mi a hökömre utal? X-faktor?) megjelent Pflum Orsik és Király L. Norbertek, valamint ki tudja még milyen semmit érő lúzer, hangicsáló tyúkok (Summer Sisters, te jó ég) is sokkal elismertebb és az utcán felismertebb emberek lesznek, mint ő -- miközben a szakmában, amit mindannyian űznek, a színpad szétnyílna előbbiek alatt, ha Bolyki is ott énekelne mellettük, hogy a tyúkok és üvöltöző idióták ne zavarják a tökéletes produkciót.

Másodszor: Bolyki alighanem elkeseredésében indult neki a válogatónak, ahonnét kihajították, mert nem fért bele a koncepcióba. Köszönjük. De akkor ez nem tehetségkutató műsor, hanem koncepciókitöltő műsor. Nem mindegy. Hogy Bolyki tehetség-e, az egy kérdés, hiszen Messire sem mondják azt, hogy "tehetség". De Bolykit megértem.

A VV? Ez egy érdekes kérdés. Mivel én régen is csak nagyon ritkán néztem, nem biztos, hogy igazam van, de szerintem akkor sem volt rosszabb. Most is ugyanazt az ember alatti szintet hozzák, mint akkor. De most talán a válogatás úgy esett, hogy még ember alatibb egyedek kerüljenek be. Emlékszem valami Milóra, az egy srác volt talán, aki meg tudott szólalni. Meg az a nagymellű Anikó is. Molnár Anikó, talán?
De ott volt a fingókirály, nem emlékszem a nevére, meg volt valami Segal is, egy igazi sutyerák. Most ezek vannak túlsúlyban. Két dolgot sajnálok:
1. Hogy vannak ilyen emberek ebben az országban.
2. Hogy a tv vezetése úgy gondolta, hogy Magyarországnak ilyen emberek kellenek, ez szórakoztat minket.

És annak örülök, hogy a 2. pont állítása megdőlt.
Bármi is legyen az a hand freestyler, Max Vlassenko az - itt meg lehet nézni, ahogy trükközik, impresszív -, a Nokia vele készített egy megkukkantós filmet a vadiúj okostelefonjához, az N8-hoz. Ügyes, a srác is, meg az ötlet is, szépen megnézhetjük minden oldalról a kütyüt,…..
"-Ez egy könyv? -Nem, ez a plafon." (egy életcentrikus orosz nyelvkönyvből)   Kedves honfitársaim! Roma barátaim! Szomorú vagyok, szomorú, mint a farkatlan füles a szivárvány tövében. Lógathatnám kamillába csepegő orrom, de az áruló írástudók nyomába lépnék,…..
dzsoki 2010.04.22 21:31:25
Anibell érdekes darabot küldött:Yann Martel: A helsinki Roccamatio család a tények tükrében (Európa Könyvkiadó 2007)A könyvben négy elbeszélés szerepel. A címadó novellában egy AIDS-es fiú és a barátja történeteket mesélnek egymásnak a XX. század történelméhez…..
dzsoki 2009.11.30 09:22:02
@semiambidextrous: amit írtam, úgy van és stimmel, mivel történeti tény. Nem írtam, hogy ő találta fel a töltőtollat, bár érdemes lenne megnézni egy korabeli szótárban, hogy mit értettek töltőtoll alatt. Nyilván azért írta azt a szabadalmára, hogy töltőtollat talált fel, mert még nem volt más szó, tehát kénytelen volt egy létező, még ha nem is az ő elképzelése szerinti értelmet tükröző szót használni a találmány bejegyzesékor.
ElsoSecond brékinget talált ismét, ami ráadásul nem is kérdéses, ahogy írja:Egy újabb brékinges/kérdéses dologra bukkantam Herta Müller irodalmi Nobel-díja kapcsán. A díjat odaítélő bizottság így indokolt:"with the concentration of poetry and the frankness of prose, depicts…..
dzsoki 2009.10.26 19:54:41
@Lobra: öhm, gondolom azt kérded, hogy a német Dichtung szó honnét ered, ha nem a sűrítésből. Nos, Borzsák István szerint a latin dico, dicere, dixi, dictum, mondani, elbeszélni szóból jön. És Borzsák István nem szokott tévedni ;-)
Na, ebből lesz vita. Nekem nem tűnt fel elsőre, de nem is vagyok Bond-rajongó.EUvonalas kolléga már szinte biztos volt benne, hogy ez másnak is feltűnt:Gondolom, többen elküldték az új Bond-film melléfordítását (A Quantum of Solace), ami, Isten tudja, miért lett a Kvantum…..
dzsoki 2009.10.26 18:47:07
@CrL: quantum azt jelenti, hogy "large amount"??? Ezt honnan vették az angol kollégák? Saját anyanyelvüket sem ismerik?
Most már tényleg... De a véleményes hétvégébe belefér szerintem.Kriszti küldte:Tudom, hogy fordítógépes bakikkal napi 24 órában találkoztok és a blogon is volt fent már több, de az alábbi honlap akkor is feldobta a napunkat.http://welcome-to-croatia.com/hu/Már a főoldalon olyan…..
GeneYos küldte:Joyce Tyldesley: Egyiptom aranykora – Az ÚjbirodalomEz az a könyv, amelyben leltem egy érdekességet még jópár évvel ezelőtt, a blogot olvasva jutott ez eszembe és elő is ástam.A könyv az uralkodók nagy és dicső tettein kívül a korabeli kézművesek,…..
(Putyi & Gyepi: kitalálás, elmenés, leképelés, begépelés)Mai modern, rohanó világunkban a dolgozók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek otthonuk berendezésére. Kutatóink szerint, mivel egyre több ember él a Földön, egyre szűkül az egyének, a családok rendelkezésére álló…..
Vakerda vesszöparípa 2009.02.05 17:29:00
Nézegettem múltkorában a fordítókat egy honlapon, hát örültem, hogy végre egy magyar céget is kiemeltek oldalra, amolyan bannerszerűségbe. Mondok, rákattintok. Kijött egy lenyűgöző életrajz, ami egy Mihályfalvi akárki nevű emberhez tartozott. Jaj, de ismerős. Mindegy is.…..
Olcsó képvicc rovatunk fenti szereplője egyben feladvány is. A kérdés roppant egyszerű: Mi az a "megcécézés"?Válaszokat riposztképvicc és/vagy komment formátumban szíveskedjenek a szerkesztőségünkbe eljuttatni! Köszönjük...
Szóval a folytatvány. Hugibugiék voltak a Niagara-vízesésnél, ami egy prosztó pocsolya, aztán elmentek Philadelphiába, ahol azért vannak igen durva környékek, ahol olyan niggerek támasztják az ajtót mondjuk kedd délben (munka helyett, a gyengébbek kedvéért), hogy nem mersz a…..
Vakerda Magyarország - 3 nap alatt 2009.01.15 07:34:00
Egy ámerikai MagyarországonItt van képzeletbeli, ámerikai barátunk, legyen mondjuk Charlie. Tegyük fel, velünk egyidős, hogy egszerűbb dolgunk legyen. Megérkezett a reptérről, pálinkával kínáltuk, elfogadta, mondta, hogy good, oh my god, it's very strong, saját főzés, még jobban…..
Volt kint a hugi Amerikába'. Leírom, milyen volt itthonról.Elröppent egy Alitalia-géppel (hehh, régi szép idők), aztán odaért jól, de persze ez senkit sem érdekel. A minket is érdeklő dolgok akkor kezdődtek, amikor h. megkérdezte, hogy kell-e nekem egy iPod. Mondom, minek, van…..
Annyiféle zenehallgatási lehetőség van már a világhálón, hogy követni is nehéz. De ritka az olyan szájt, ahol - mint Komjáthy Györgynél anno kettőtől ötig - kérésedre lejátszák a keresett számot. A Pandora persze azért szerelmes üzenetet nem továbbít, mint Gyuri bácsi.…..
A következőről lenne szó. Azt kérném, hogy ehhez a beíráshoz inkább egy ugyanilyen beírásban szóljon hozzá, ne csak kommenteljen, mert szerintem hosszabb kifejtést kíván a téma. És hogy miről is van szó valójában?Két alkalommal merült fel a nem is távoli múltban, hogy…..
Vakerda Hogyan nem vettem autót? 2009.01.03 22:45:00
Remélem, minél többen megnézik ezt az írást, mielőtt arra adnák a fejüket, hogy külföldről autót vesznek. A következőről van szó: A mobile.de-n szoktam volt nézni a kocsikat, mert ugye minket irigyel Európa, de azért ott kint minden olcsóbb, mint itt, az autók is. Az…..
A Budapest TV - így 2009 elejére már jócskán elérte azt, hogy tudjuk hova tenni, ha előkerül a csatorna neve, mondjuk egy beszélgetés során. Nem feltétlenül tudatos ez a branding, mindenesetre az oblegagyi, az igénytelen, a döbbenetes, a balkáni és a ciki szinonímájává vált a…..
Vakerda Rájuk bíznád? 2009.01.11 17:41:00
Na, a karácsonynak már igen régen vége, azonban hadd örvendeztessek meg mindenkit egy hihetetlenül egyszerű és nagyon finom halászlé receptjével. A rádióban hallottam, a közlő neve sajnos nem jut eszembe, de köszönet neki így, ismeretlenül is. Egyébként az illető kiváló…..
Olcsó képvicc rovatunk legújabb üdvöskéje...
dzsoki 2009.01.08 19:06:01
Így, szilveszter környékén eljön a nagy visszatekintések ideje. A vakerda bizony igen gyenge lábokon állt, különösen az év második részében (mondjuk úgy január 2-tól kezdve). Médiakörképünkben ismét arra keressük a választ, hogy miért halódik a portál. Nem is…..
Én tényleg nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a rádióba. Kinek ne lenne olyan ötlete, aminek szeretne néhány milliós hallgatóságot szerezni olyan tíz percre, ingyen?!? A Kossuth Rádióban hallottam múltkor egy beszélgetésszerűséget a kampanyajobbforditasokert.hu…..