Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matka

18 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves pajtások, hogy repül az idő! Az idei a kilencedik poszt a karácsonyi tévéműsorok témájában, és a tradíciókhoz híven ismét csak a három királyi csatorna kínálatából kívántam szemezgetni, ám a felhozatal annyira lelombozó, hogy ezúttal kénytelen vagyok csalni és más…..
IDDQD Tetriszpornó 2011.09.12 16:00:00
Múlt hét végén keringett egy sort Redditen az alábbi kép, amin az egyszeri Gameboy-tulaj válik az ismert vicc főszereplőjévé. Persze rögtön megszülettek az obligát feldolgozások, de még érdekesebb, hogy kiderült, valóban léteznek olyan szent őrültek, akik tetriszblokkokból…..
matka 2011.09.12 22:38:56
Tanulságos, szép történet, még akkor is, ha nálunk a NES nem volt különösebben elterjedt platform, ezért sokunknak baromira nem mond semmit az hogy Silver Surfer. Te hasonló esetben milyen retró játék leküzdését dobtad volna be az ajánlatba?..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 46. 2011.05.27 19:30:00
Rég nem volt már Alkot az Olvasó, hála a totális inkognitóba vonulásomnak az elmúlt hónapokban - bocs érte. De most bemutatjuk, mit küldött nekünk Nóra - részletes elkészítési útmutatással. "Kedves Szerkesztőség! Újra jelentkezem. Ezúttal, az immáron 4 éves…..
 Nem is! :)Önáltatásban jó vagyok. Mégis azt érzem, hogy van jövője a Vakerdának. És hogy most, hogy a Facebook tőzsdére került és jelenleg 60 milliárd dollárt ér, én úgy látom, hogy igenis lehet közösségi dolgokkal hatalmas pénzeket keresni, és ha lehet, akkor mi mér…..
Vakerda Hallgassunk kabarét... 2011.02.04 08:47:00
„…a kabaré az nagyszerű dolog / jobb, mint a nevetés nincs is talán, amíg a Föld forog…” Ez volt a szignálja még gyermekkoromban a Rádiókabarénak. Mintha tegnap lett volna, hogy a Sokol rádió mellé hasalva előre hergeltem magam, hogy milyen pompásan fogok…..
Karácsonyi műsorajánló, ismét Kedves olvasók, idén is szemezgetek néhány csatorna ünnepi műsoraiból, mert bár immár ötödik éve, hogy nincs tévém, a képernyő bámulása épp úgy az ünnepek szerves része mint a bejgli vagy a ponty.   Idén meglehetősen borongósan…..
Váratlanul népszerű volt a hardveres visszaemlékezésünk, ezért a Heti retro rovatban a továbbiakban alkalomszerűen lesznek olyan nosztalgiázások is, amiknek tárgya nem egy-egy játék, hanem valamilyen vas. Jelen esetben a kazetta mint adathordozó, illetve a hozzá tartozó magnó.…..
Vakerda Színúj értelmisségi 2010.01.11 15:31:21
Nincs sok időm arra, hogy leírjam az alábbi levéllel kapcsolatban megfogalmazódott gondolataimat, inkább álljon itt maga a szöveg a KSH honlapjáról:T. KSH! A segítségüket kérem egy feorszám választás és értelmezésben. Azt szeretném tudni, hogy egy általános iskola…..
matka 2010.01.25 16:30:32
Vakerda A Pepsi új logója 2010.01.15 09:12:00
Nem véletlenül cukkoltuk anno popsikólának. Ahogy a brand felcseperedett, igazi kőművesdekoltázzsá avanzsált még a logó is: ..
matka 2010.01.25 16:26:44
(Putyi & Gyepi: kitalálás, elmenés, leképelés, begépelés)Mai modern, rohanó világunkban a dolgozók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek otthonuk berendezésére. Kutatóink szerint, mivel egyre több ember él a Földön, egyre szűkül az egyének, a családok rendelkezésére álló…..
Vakerda add as a friend és társai 2009.02.16 23:33:00
Ugye csináltam eztet a Dayboox.com nevű oldalt nem olyan rég. Mivel másoktól hallottam, hogy milyen lúzer fordítások vannak, igyekeztem jól megcsinálni a magyar változatot. Sajnos majdnem újra kellett fordítani a teljes honlapot, ezért fizettek 100 dollárt... Hát, nem tudom, de…..
matka 2009.03.16 21:47:22
Esküszöm meg fogom csinálni az első corporate bullshit ->emberi nyelv szótárat. Nem vagyok szakértő de sajnos ragad az emberre minden nap. Nabazze, corporate bullshit. Mert amit itten fejtegetünk az corporate bullshit. Aminek egy jó fordítása lehetne mondjuk az, hogy céges süketelés? Nem is tudom... Nem egyszerű ez a fordítósdi az már biztos Dzsoki...

Market Unit: szervezeti egység, több országot egybefogó szerveződési szint. Ez alatt az országban a coutry unit van, a fölötte a region. Persze ez gondolom minden vállalatnál más.

Headcount: nem csupán létszám, hanem inkább "létszám, amit a vállalat hajlandó finanszírozni". Amennyiben a létszám nem egyezik a headcounttal, akkor változtatni kell... a létszámon ;)

Trainee: szegény kihasznált és alantas munkákat végző egyed, aki ezért ráadásul szar pénzt kap. A gyakornok tökéletes szó rá, nem kell jobb.

Cost obsession: a szarrágás egy kifinomultabb megfogalmazása. Nagyjából annyit tesz, hogy "ne költs többet mint tavaly", ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy gyakorlatilag mégis kevesebbet kevesebbet költesz, mivel infláció van.

Contractor: szerződéses alkalmazott, tehát nem employee, azaz nem alkalmazott. (FYI: a contractor NEM számít bele a headcount-ba)

ja! FYI=For Your Information :) tehát "csak hogy tudjad baze"

u.i: és bakker, persze valaki már megcsinálta a corporate bullshit szótárat :D itten:
corporatebs.com/

és itt egy zseniális cucc, a corporate bullshit GENERÁTOR: startupista.com/corporate-bullshit-generator/

Vakerda vesszöparípa 2009.02.05 17:29:00
Nézegettem múltkorában a fordítókat egy honlapon, hát örültem, hogy végre egy magyar céget is kiemeltek oldalra, amolyan bannerszerűségbe. Mondok, rákattintok. Kijött egy lenyűgöző életrajz, ami egy Mihályfalvi akárki nevű emberhez tartozott. Jaj, de ismerős. Mindegy is.…..
A Budapest TV - így 2009 elejére már jócskán elérte azt, hogy tudjuk hova tenni, ha előkerül a csatorna neve, mondjuk egy beszélgetés során. Nem feltétlenül tudatos ez a branding, mindenesetre az oblegagyi, az igénytelen, a döbbenetes, a balkáni és a ciki szinonímájává vált a…..
Volt kint a hugi Amerikába'. Leírom, milyen volt itthonról.Elröppent egy Alitalia-géppel (hehh, régi szép idők), aztán odaért jól, de persze ez senkit sem érdekel. A minket is érdeklő dolgok akkor kezdődtek, amikor h. megkérdezte, hogy kell-e nekem egy iPod. Mondom, minek, van…..
Vakerda Magyarország - 3 nap alatt 2009.01.15 07:34:00
Egy ámerikai MagyarországonItt van képzeletbeli, ámerikai barátunk, legyen mondjuk Charlie. Tegyük fel, velünk egyidős, hogy egszerűbb dolgunk legyen. Megérkezett a reptérről, pálinkával kínáltuk, elfogadta, mondta, hogy good, oh my god, it's very strong, saját főzés, még jobban…..
Vakerda Hogyan nem vettem autót? 2009.01.03 22:45:00
Remélem, minél többen megnézik ezt az írást, mielőtt arra adnák a fejüket, hogy külföldről autót vesznek. A következőről van szó: A mobile.de-n szoktam volt nézni a kocsikat, mert ugye minket irigyel Európa, de azért ott kint minden olcsóbb, mint itt, az autók is. Az…..
Annyiféle zenehallgatási lehetőség van már a világhálón, hogy követni is nehéz. De ritka az olyan szájt, ahol - mint Komjáthy Györgynél anno kettőtől ötig - kérésedre lejátszák a keresett számot. A Pandora persze azért szerelmes üzenetet nem továbbít, mint Gyuri bácsi.…..
matka 2009.01.15 00:40:51
@dzsoki: rossz hír: az valszeg nem fog menni :(
Na, a karácsonynak már igen régen vége, azonban hadd örvendeztessek meg mindenkit egy hihetetlenül egyszerű és nagyon finom halászlé receptjével. A rádióban hallottam, a közlő neve sajnos nem jut eszembe, de köszönet neki így, ismeretlenül is. Egyébként az illető kiváló…..
Olcsó képvicc rovatunk legújabb üdvöskéje...
matka 2009.01.08 16:02:51