Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemjogasz

0 bejegyzést írt és 1000 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rólad, Ninive, ezt parancsolta az Úr:Neved nem marad fenn többé,isteneid házából kiirtom a faragott és öntött bálványokat,megásom sírodat, mert átkozott vagy!”Náhum 1,14 Egy éve, 2014. június 9-én egyetlen nap alatt esett el Moszul (az ókori Ninive), mikor az Iszlám Állam…..
Na, én már húztam is a helyszínre, 14.00 órától beszélgetés egy földönkívülivel! Tuti valami kamu oltás lesz ..
Magyarországon már a munkaerő-piaci részvétel sem véd meg a nélkülözéstől. az adózók fele él ugyanis a létminimum alatt.  A jövedelem egyértelműen a felső sávoknál koncentrálódik, a felső tíz százalék tett szert a jövedelem 36 százalékára 2013-ban. Eközben az…..
Hogy a méregtelenítésnek van-e értelme, mindenki maga döntse el. A frissen facsart zöld levek nem az egyedüli csodaszerek a szervezet méregtelenítésre. 2015-ben a legújabb trend a káros anyagoktól való megszabadulásra a szén. Az aktív szén olyan, számtalan pórussal rendelkező…..
nemjogasz 2014.12.20 01:13:44
@Bambusznyárs:
szépen megfogalmazott bullshit.
persze, adja magát a töklaikusnak jól hangzó párhuzam, hogy ha ezt adják akkut mérgezésre, akkor biztos jó "méregtelenítésre" is. Csakhogy nem, tekintve, hogy az egész méregtelenítés dolog toxikológiai szempontból értelmezhetetlen, márpedig a mérgekkel a toxikológia foglalkozik.
Most, hogy kissé, de nem teljesen, lehiggadtak a kedélyek az internetadó körül, egyet hátralépve nézzük meg a részleteket. Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. Ezek a napi élethez…..
A jelenlegi atomerőművek a maghasadás során keletkező hőt használják fel elektromos áram termelésére. Ha minden rendben menne az atomerőművekben, akkor ezt a technológiát környezetbarátnak lehetne tekinteni. A többlethő elvezetése, a kiégett fűtőelemek, radioaktív hulladékok…..
Úszómedence a tetőn, szauna, játszószoba, közösségi tér, mosókonyha, veteményeskert, kerékpártároló és akad vendégeknek apartman is. Bécsben, egy lakótelepen.  Egy tavaly végzett kutatás szerint a bécsiek 97 százaléka szívesen vagy nagyon szívesen él a városában. Nem is csoda, ha a fentebb említett…..
A hülyeségnek nincs határa - különösen ha adózással kapcsolatos ötletelésbe fognak a politikusok. Egy mai jól működő "creative team" is megemelhetné a kalapját mindazon dús fantázia előtt, amivel a történelem mindenkori irányítói növelni próbálták az állami bevételeket.…..
Mindig is tudtam, hogy London egyes részein igen a zord a lakáshelyzet, de azért ez a hír elég erős. Kentish Town azért mégsem a főváros szíve, sem elhelyezkedése, sem menősége miatt, de az ingatlanos szerint még itt is kapásból 50-60 érdeklődőt vonzott egy olyan garzon, amely…..
A héten megalakult a palesztin egységkormány, benne a Fatah világi mozgalom és a Hamász radikális iszlamista szervezet tagjaival. Nagyjából ezzel egyidőben ért véget utóbbi szervezet nyári tábora, melyben fiatalokat képeznek ki harci cselekmények végrehajtására. Hétfőn Mahmúd…..
nemjogasz 2014.06.22 17:24:41
@SchA:
Utálnám lerombolni az illúzióidat, de a képeken egy szimpla katonasági nyílt nap van (ez mellesleg a mellete lévő szövegben is szerepel). Magyarországon is szokott ilyen lenni, lehet mindenféle hatástalaníotott fegyvert fogdosni meg vannak különböző vicces katonás sorjátékok. Ugyanaz, mint a tűzoltós nyílt nap, ahol meg tűzoltósisakot lehet felvenni meg meg slaggal játéktüzet oltani, a gyerekek imádják az ilyesmit.
nemjogasz 2014.06.22 23:55:38
@SchA:
Nem. Te azt állítottad, idézem:

"Gyerekek pipa, katonai kiképzés pipa, ideológia pipa, gyűlölet csírái pipa. So? "

Gyerek valóban pipa, katonai kiképzés nagyon nem pipa, ideológia nem pipa, gyűlölet nem pipa.

Egy katonai nyílt nap nem hinném, hogy nagyon militarizálná a gyerekeket. Vagy legalábbis ilyen erővel akkor Magyarországon is húdemilitarizálva vannak szegény gyerekek. Néha még például repülőnapokat is tart Kecskeméten a gaz honvédség, hogy megfertőzze szegény gyermekek szűzies lelkivilágát. Sőt, emlékszem, gimibe még osztályfőnöki órára is meg voltak hívva, bemutatni a katonai pálya "szépségét". Ha jól tudom, a jelenlegi "oktatás és nemzetpolitika" ezt most úgy nevezi, hogy "hazafias érzelmekre nevelés", és a hivatalos irányvonal szerint nagyon jó dolog.
Ki ne akart volna legalább egyszer az élete során kalóz lenni? Kint hajózni a tengeren, harcolni, mesés kincsek után kutatni? Nos, ma bárki kipróbálhatja: a Pirateers 2-ben (minő meglepetés) belevethetjük magunkat a kalózkodás világába. Eléggé összetett darab, a kihajózunk,…..
Az alábbi poszt előzménye itt olvasható:Húsz éven belül egy gép veszi el a munkádat San Franciscóban minden reggel fehér buszok százai állnak be a megállókba, hogy munkába vigyék az embereket. De nem szállhat fel rájuk bárki. Ezek a buszok csak a Google, Facebook, Apple, és…..
nemjogasz 2014.05.27 14:35:33
@teddybear01:
A foxconn dolgozói nem igazán képeznek fizetőképes keresletet az apple termékeire a 2 dolláros órabérükkel. (ami mellesleg majdnem annyi, mint a magyar minimálbér. Magyarország jobban teljesít!)

Az én meglátásom szerint a jövőben a felsőoktatás olyan lesz, mint manapság az alap és középoktatás. Nem csak a magasabb technikai fejlettség miatt megnövekedett tudásmennyiség elsajátítására, hanem a munkanélküliség felszívására is. És pont annyira lesz megterhelő a családoknak, mint ma az alap- és középoktatás. Ugye manapság senki nem mondja, hogy a középiskolás gyerek csak élősködik a szülein, és milyen jó lenne, ha 15 évesen elmenne szenet lapátolni, mint a XX. század elején...
Persze ez nem jelenti azt, hogy szar színvonalúnak kellene lennie a felsőoktatásnak, ez csakis a kormányzat oktatáspolitikájának kudarca, hogy nem képesek normális képzési programokat összeállítani. Ugyanis nem az egyetem dönti el, mit tanít, hanem akkreditálnia kell minden szakot a nagyságos minisztériumnál, ami meg akkor akkreditál, ha kizárólag a semmihez sem érő bürokraták által kitalált programot nyomja le az egyetem.
nemjogasz 2014.05.28 15:23:05
@GERI87:
"Ők működtetik az egész céget, szerzik a munkát, megbízást, vevőket...ha ők nem lennének, nem lenne a prolinak munkája!"

Hehehehehe. Ezekszerint te még nem láttál nagyvállalatokat. Az 5 fős kisvállalkozások valóban így működnek.
De egy nagyvállalat esetében a tulaj azt se tudja, eszik-e vagy isszák a cége termékeit. Tudod, a nagyvállatokat az igazgatótanács irányítja, aminek a legritkább esetben tagja a tulaj (vagy tulajok, mert például sok cégnek pénzügyi alapok a legnagyobb részvényesei, tulajai), ha meg mégis, általában csak szimbolikus mértékben. Szerinted például a Hyundai, ami az autógyárátstól kezdve a hajóépítésen át a félvezetőiparon keresztül a tengeri szállításig mindent csinál, na, azt szerinted a tulaj irányítgatja? A francot, fel se tudja sorolni, hogy milyen iparágakkal foglalkozik a vállalata. Csak hátradől, és próbálja megszámolni a nullákat az év végi eredményben...
Jó napot kívánok, egy kérdésre szeretnék választ kapni, már jónéhány éve dolgozom ugyanazon multicégén, de ami a napokban történt amellett nem tudok szó nélkül elmenni. A cég azt vezette be hogy a 2 óránkénti 10 perces szünetet ugyan kiadja ( folyamatos termelés…..
nemjogasz 2014.04.22 15:38:52
@dr Smittpálelnökúr: Miért ne kérhetné az utasítást írásba a dolgozó? Csak nem azért, mert eleve törvénytelenül van megoldva így a dolog? Mert ha szabályos lenne, teljes lelki nyugalommal lehet róla céges fejléces levélpapíron aláírásos meg pecsétes utasítást adni.
23:16Orbán nagyon tolja a TV-ben, Semjén vörösre tapsolja a kezét, biztos nagyon megdolgozott az eredményért.Akkor eldőlt minden, szép új korszak kezdődött. Mára ennyi volt, köszönöm a figyelmet. 23:08Átfordult. 5%-on az LMP.22:54LMP 4.91%!22:47A Fidesz 45,73 százalékkal a…..
nemjogasz 2014.04.07 00:36:38
@nemjogasz:
esetleg még:
www.siccpasik.hu/mi_nok/birosagra_megy_az_elitelt_jobbikos_kepviselo_28153

Nem antiszemita? Elsőre a tiszaeszlári vérvádazás jut eszembe:
hvg.hu/itthon/20120404_tiszeszlar_parlament_jobbik

Az, hogy most a kampányban nem hangoztatják, és aranyos, fiatalos plakátjaik vannak, az egy dolog. De ezt a pártot ugyanezek az emberek alkotják, akik a fentieket csinálták és csinálják.
nemjogasz 2014.04.07 00:43:48
@tesz-vesz:
Most látom csak a kommentedet. Te még nem is olyan régen a létező legnagyobb fityiszes voltált a bloghu világában, ha jól emlékszem. Mi történt? Odalett az egzisztencia? (Nem szarkasztikusan kérdezem...)
nemjogasz 2014.04.07 00:48:28
@Etilcsoport: "iből? Kitől fogják a pénzt szedni a rendszerükhöz? "
A bankszámlákhoz még nem nyúltak. Majd fognak. Biztos kitatlálják majd, hogy az 3 millió forint fölötti bankbetét, ami tulajdonképpen populistán lehet tőkének is nevezni (érted, tőke, mint a mocskos kapitalizmus alapja), az teljesen erkölcstelen, mert a tisztességes magyar embernek nincs is bankszámlája... Vagy kitalálják, hogy ha 10 négyzetméternél több jut egy személyre, az már luxus, és kivetnek egy zsíros kis ingatlanadót. Vagy a 10 évnél újabb autó luxus, és arra lesz luxusadó... Kreatívak ezek, nem kell őket félteni, amíg van mit elvenni, addig el is fogják.
Van tizennégy ember az Egyesült Államokban, akik kiberbiztonsági vészhelyzet esetén újra tudják indítani a teljes internetet. De mi történik akkor, ha az újraindításhoz szükséges mechanizmust is megtámadják? Nos, ekkor jönnek a képbe az internet valódi őrzői, vagyis az a hét…..
nemjogasz 2014.04.01 12:05:39
@Online Távmunkás:
Tudomásom szerint nem igen használ senki dnssec-et. A legtöbb oprendszerbe még implementálva sincsen...

"Nem mindegy, hogy root nélkül 1 óra vagy 1 nap az összeomlás? "

Nem. Nem omlana össze egy nap múlva sem. Tegyük fel arab terroristák felrobbantják az összes rootszervert. A szolgáltatók rendszergazdáinak egy kb. 5 soros scriptet kell írni ahhoz, hogy a gyorsítótárban az összes TLD ns rekordjának élettartamat pl 1 évre állítsa, így azok nem kerülnek ki a gyorsítótárból. A TLD-k gazdái meg ilyen helyzetben nyilván nem akarnák megváltoztatni a TLD-jük névszervereinek IP-címét, úgyhogy a gyorsítótárban lévő adatok helyesek maradnának. Bármennyi időt ki lehetne így húzni.
Emellett új rootszervert felállítani nem egy nagy művészet.
nemjogasz 2014.04.01 13:26:55
@Online Távmunkás:
Akkor ebben tévedtem. Mindenesetre nem sok értelmét látom a DNSSEC-nek, mert a MITM támadások ellen nem nyújt védelmet, úgyhogy hamis biztonságérzetet ad. Az igazi biztonság végpontok közti titkosítás és hitelesítés, úgyhogy van IPsec vagy SSL, esetleg alkalmazásrétegbeli titkosítás.
A botnetek is nagy erővel terjesztik azt a zsaroló programot, amely adataink elkódolásával fenyeget bennünket. Mit lehet tenni, ha egy ilyen kártevő bejutna a Windowsos gépünkbe? Erről rajzoltunk most egy szemléletes infografikát. Ennek az esélye jelentősen minimalizálható, ha…..
nemjogasz 2014.02.07 13:18:11
@Jokkura:
Ez az ITsek biztonságmentési litániájának része. Gyakorlatilag minden IT-s könyvben szó szerint ugyanúgy leírják, hogy ne tartsd a biztonsági mentést közvetlen a gép mellett, mert ha tűz/hurrikán/beázás/rablás/ufótámadás stb van, az is elveszik a géppel együtt. Ha az ember elolvas néhány ilyen könyvet, utána szinte pavlovi reflexként vágja rá a fenti szöveget a biztonsági mentés szóra.
Úgyhogy gondolom megszokásból írta így:-)
Biztonsági kutatók figyeltek fel arra a módszerre, melynél kártékony PNG fájlok böngészőben való betöltésekor egy trükkös iFrames beszúrással lehetett észrevétlenül átirányítani a weboldalak látogatóit tetszőleges rosszindulatú linkekre. Az iFrame betöltése…..
Érdekes megnézni, hogyan kezeljük a jelszavainkat, milyen gyakran változtatjuk, mit választunk hozzá a készítéskor: inkább a kutyánk neve vagy véletlenszerű karakterek? Infografikás sorozatunkat folytatva ezúttal egy ebben témában készült felmérés eredményei szerepelnek egy…..
nemjogasz 2014.02.04 14:05:38
Szerintem ez a mindenhova egyedi atombiztos jelszót, amit havonta váltogatsz és soha nem írsz le, ez biztos nem működik.
Eleve biztonságos jelszót nem nagyon tudja megjegyezni az ember, ez már csak ilyen biológiai adottság, nem arra vagyunk tervezve, hogy 10 véletlen karaktert megjegyezzünk.
Ezért szerintem teljesen irreális dolog minden szirszarhoz atombiztos jelszót elvárni, meg a havonkénti váltogatást. Ez a módszer működött, amíg 2-3 jelszó volt az életünkben, ma már nem.
A jelszótároló program se jó megoldás, mert elveszhet a file, ha meg van róla biztonsági másolat, akkor az valószínű nem a legfrissebb. Ezenkívül ha több gépről dolgozunk, exponenciálisan nő a kockázat, hogy az egyik legalább fertőzött, és akkor oda minden jelszavunk.
Úgyhogy szerintem a legjobb stratégia, ha kettébontjuk a jelszavakat: fontos és nemfontos. A fontosban halmazban legyen kevés jelszó, ezek legyenek "ideálisak", és tartsuk fejben őket. A nemfontosakat meg lehetnek egyszerűek, kit érdekel, ha pl. ezt az indapassomat feltörik? (Lehet próbálkozni, akinek kedve van:-) ), lehet őket több helyen használni, vagy titkosítva tárolni, esetleg ne adj isten felírni. (pl. otthoni wifi jelszavát fel lehet írni, ha nem tartunk a családtagoktól, elvégre ha valaki bejut a lakásba, a legkisebb problémánk a wifijelszó lesz...)
Ha belegondolunk, mivel ma már napi rendszerességgel használunk "idegen" gépeket, lehetetlen kivédeni az evil maid attackot. Úgyhogy minden jelszót csakis ott használjunk, ahol kell. Pl. céges gépen magánjellegű dolgokat nem. Ismerősnél, vagy szállodából, netkávézóból és egyéb megbízhatatlan helyről meg céges dolgot sose, de még magánjellegűt se.
Közgazdászok szerint ha kevesebb embernek lenne saját lakása, akkor jobban élnénk. Hogyan lehet ezt elérni? A németek megmutatják.Korábbi posztjainkban - elérhető itt és itt - bemutattunk olyan kutatási eredményeket, melyek arra a következtetésre jutottak, hogy a magas…..
nemjogasz 2014.01.29 14:09:43
@desw: Magyarország sose volt jó környezet vállalkozni. Itt a legtöbb kisvállalkozás amúgy is csak papíron vállalkozó, valójában készervállalkzó és úgy dolgozik, mint egy alkalmazott.
De maradjunk a hamburgersütödés példámnál. Ha én hamburgert akarok sütögetni, nem akarom magamat kiképezni könyvelőnek, ÁNTSZ-esnek, adójogásznak, közgazdásznak, stb. Na magyarországon ez nem lehetséges, itt ha csak hamburgert tudsz sütni, akkor garantáltan csődbe megy a hamburgersütödéd, ugyanis a hatóságok arra mennek, hogy a legjelentéktelenebb hibákért is rögtön adják az fél millás büntetéseket.
Ha lehetne úgy vállalkozni, hogy a vállalkozónak nagyjából csak a szakmájához kellene értenie, plusz lenne valami minimális jogbiztonság, akkor talán még reális lenne.
nemjogasz 2014.01.29 14:25:00
@desw: Ha a kisvállalkozók is kapnának milliárdos adókedvezményt, nem csak az autó meg gumigyár meg kólagyár, akkor lehet, hogy nekik is megérné.
Mindig szeret a Xinhua - a kínai állami hírügynökség - katonai témákkal foglalkozni. Ezúttal a női tengerészgyalogság szigorú képzési gyakorlatán járt a fotósuk. Kínai feleséget valaki? Az egyik legbarátságosabb csapatépítő gyakorlat a céltábla fej feletti tartása…..
nemjogasz 2014.01.15 16:54:25
@auer:
Na ja. Meg ha megnézed, jobbról a második úgy tartja a táblát, hogy az alsó széle jóval a fejtető vonala alatt van. Ha nekem kéne tartanom, biztos igyekeznék olyan magasra emelni, amennyire csak tudom, nem ilyen tessék-lássék.
Ha több nő venne részt a magyar politikában, nem a múltba révedés és pozíciószerzés uralná a közéletet, hanem a jövőtervezés, ami mindenkinek jobb volna. Hol vannak a nők a politikából? Magyarországon lehangolóan kevés nő jut el a politika, a vállalatok és a média…..