Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MelindaBenedek

26 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
One way ticket Megvettek minket 2018.05.04 14:52:23
Természetesen a focimeccs sem maradhat ki Dominikán, s rögtön a csúcson kezdtük, hiszen a bajnoki címvédő Atlantico egyik találkozójára látogattunk ki. No nem mintha bármi kétségünk lett volna, de újfent megtapasztaltuk, Dominikán semmi, de tényleg SEMMI sem kezdődik időben.  Legutóbb például a…..
One way ticket A kőfaragó 2018.04.23 19:42:36
Ha írásra nem is, egészen másra viszont remekül használja a kézügyességét Michel, akivel egy Puerto Plata-i üzlet eladója ismertetett össze minket.   Amikor két próbálkozásból másodszor jártunk úgy, hogy az elküldött üzenetre Michel úgy válaszolt, hogy megcsörgetett minket, akkor kezdtünk gyanút…..
One way ticket Húshét R. D. 2018.04.04 13:53:11
Finoman szólva is más a Húsvét errefelé, mint otthon, a legszembetűnőbb különbség, hogy a nyuszi helyett itt a vallás kap kiemelt szerepet.   Semana Santa. Azaz Nagyhét, de igazából nyugodtan nevezhetjük Húshétnek is. Ami abban nyilvánul meg, hogy egész hétre növekszik a máskor csak a hétvégékre…..
Sokan költöznek külföldre, többen tervezik és még többen álmodoznak erről. Ezért fontos lehet számba venni, mire van szükség ebben az esetben: írásunkban arra fókuszálunk, amikor valaki egy fejlődő országba érkezik, ahol nem alkalmazottként, hanem vállalkozóként szeretne dolgozni.   Pénz (pénz,…..
Amióta Melinda szűk egy hónapja Dominikán próbál új életet lehelni az otthonról hozott ékszerkészítő kis manufaktúrájába, kb azóta keressük a helyi különlegességnek számító Larimar-követ, s végül kalandos úton jutottunk el egy szatyorból áruló kőkereskedőig.   Larimar. Ez a kő a Dominikai…..
Ha eleged van a tuti tippekből, akkor olvasd el, hogyan fogytam kétszer is több mint 20 kilót.   3 tuti tipp, hogy add le a téli pluszsúlyt. 5 jó tanács, miként tedd hatékonyabbá az edzéseket. 10 étel, amely biztosan segít a fogyásban. A világ legjobb diétája, fogyj ezzel két hét alatt 8-10…..
MelindaBenedek 2018.02.14 15:01:28
@Simon Géza: a gyümölcs inkább délelőtt lehet, vagy edzés előtt, de én is csak csekély mértékbe fogyasztom
MelindaBenedek 2018.02.14 15:44:20
@ételizésítő: úgyis rákaptam mostanában a nyújtásra, hátha összejön :)
MelindaBenedek 2018.02.14 18:07:10
@Bajjjer Zsot: ez is jó gondolatmenet, de közös a blog, ezért van egybe a kettőnk neve és a bejegyzés alján van az éppen aktuális poszt szerzője :)
One way ticket Aguilita 2018.02.03 01:13:29
Santiago de los Caballeros, Estadio Cibao, péntek, 14:30 Az Aguilas Cibaenas–Tigres de Licey baseball-bajnoki döntőig ugyan még öt óra van hátra, a dominikai ligában szereplő csapatok közül a legnagyobb arénával rendelkező Aguilas (azaz Sasok) otthonában már nagyon készülnek az esti…..
One way ticket Adiós mi amor 2017.12.10 17:12:28
Készítettünk már nektek egy általános beszámolót a dominikai vegyes kapcsolatokról, amit itt olvashattok, időről időre pedig bemutatunk néhányat. Kicsit más stílusban, mint ahogy a blog többi cikke íródik. Ez volt az 1. rész, alább pedig itt a 2. – Kedvesem, reggel nem volt még klíma a lakásban?…..
Városunk első baseballsztárja azon az úton halt meg, ahol mi is rendszeresen közlekedünk, jóbarátja pedig az ő tiszteletére viseli a 18-as mezszámot. (fotó: chatsports.com)  Dominika, ahol még a baseball-mérkőzés is késve kezdődik. Sőt, ha úgy vesszük, igazából az is csoda, hogy aznap…..
Van az úgy, hogy új életet kezd az ember és mi kimondottan szerencsések vagyunk, hiszen családdal együtt költöztünk külföldre. Az észérvek pedig nyilván azt diktálták, hogy költséghatékonyság, biztonság és sok egyéb praktikus okból kezdetekben egy fedél alatt éljünk. Így lettünk hatan – apa, báty,…..
Szólhatna ez a bejegyzés bármelyik tengerparti országról, de mi éppen a Dominikai Köztársaságba költöztünk, ezért innen szedtük össze nektek a tapasztalatainkat   Elfújta a szél Kezdhetném azzal a közhellyel, hogy tengerparton sokkal boldogabbak az emberek. Na de ez nem igaz. Pontosan ugyanúgy…..
MelindaBenedek 2017.11.15 18:23:33
@Brix: Dél-Európa kétségtelenül biztonságosabb, de ha megfelelő körülményeket tudsz teremteni a családodnak, akkor itt is lehet jól és nyugalomban élni. Néhány dologra oda kell figyelni, azonban nem olyan veszélyes, mint amilyenek beállítják.
MelindaBenedek 2017.11.16 00:13:41
@Andy73: Simán előfordul, hogy egy kétszobás lakásban apa, anya, és a 2-3, vagy még több (akár 8-10) gyerek mellett a nagyszülők is ott laknak, vagy éppen a szülők testvérei, ez teljesen természetes, és esetleg még néhány rokon is befuthat.
MelindaBenedek 2017.11.15 18:21:25
@Terézágyú: Kedves Terézágyú,
Köszönjük a hozzászólást, reméljük, hogy tetszett a bejegyzés és a jövőben is követed a blogunkat.
One way ticket Jobbkéz-szabály 2017.11.10 03:30:34
Ha valaki azt mondja otthon, hogy a dominikai hegyek között egy indiai étteremben, a földön ülve kézzel próbálok rizsgolyókat formázni, akkor körberöhögöm, majd olyan bambán néztem volna rá, ahogy itt bámulnak a mindenhol legelésző marhák. A mindenholt szó szerint kell érteni, simán elképzelhető,…..
One way ticket Kietlen szerelem 2017.11.07 02:46:51
Készítettünk már nektek egy általános beszámolót a dominikai vegyes kapcsolatokról, amit itt olvashattok, időről időre pedig bemutatunk néhányat. Kicsit más stílusban, mint ahogy a blog többi cikke íródik. 1. rész.  Nem hitt a szemének. Mintha egy kísértetházba lépett volna be, holott éppen egy…..
Hazudik, aki azt mondja, hogy soha sem gondolt rá, milyen lenne úgy tölteni a nyaralást, hogy feledhetetlen kalandba keveredik a helyi ország egyik kedves vendéglátójával. Sokan meg is teszik ezt, néhányan viszont elkövetik azt a – utóbb általában hibásnak bizonyuló döntést –, hogy igaz szerelmet…..
„Szörfverseny van a szomszéd strandon” – újságolta péntek délután a sógorunk és a sógornőnk – nézzétek meg, hogy ő milyen képeket készített –, ezt a programot pedig mi sem hagyhattuk ki, ezért vasárnap, azaz a dominikai napon együtt ruccantunk le a strandra. Melinda és én így mulattuk az időt…..
  Felhőtlen boldogság  Gazdagabb lehetsz, mint én, de biztos, hogy nem vagy nálam boldogabb – mondta egyízben a spanyol tanárunk, amivel gyakorlatilag mindent elárult a dominikai életfelfogásról. Nem hajszolják a pénzt – nincs is –, viszont lerí róluk, hogy boldogok. Nem érdekli őket, ha öten…..
MelindaBenedek 2017.11.01 12:49:58
@JGDus: erről nincs pontos információink, de szinte minden boltban árulnak óvszert – ami drága –, több helyen kék tablettát is.
MelindaBenedek 2017.11.01 12:52:13
@Ric12: köszönjük, folytatjuk! :)
MelindaBenedek 2017.11.01 12:56:09
@hapsi: köszönjük, mi is úgy gondoljuk. Csak beszélgetünk :)
One way ticket Grund a homokban 2017.10.29 02:49:58
Két darab műanyag tányér, egy fa husáng, egy teniszlabda és négy gyerek Mindössze ennyi szükséges ahhoz, hogy a sousai tengerparton egy baseballszerű gyerekjáték vegye kezdetét. Először csak arra lettünk figyelmesek, hogy két srác dobálja egymásnak a teniszlabdát, aztán jött egy harmadik lurkó,…..
Ku-ku-ri-kú. Vidéki idillt, hajnali ébredést idéző kakaskukorékolás fogad minket Charamicos-ban, amit Sosua óvárosának, helyi kifejezéssel élve Colonialnak hívhatnánk. Apró bökkenő, hogy hajnal helyett délután van, és ezúttal senkit sem érdekel az „igazi Sosua”, ahol a helyiek élnek, hiszen…..
One way ticket Garzonsziget 2017.10.23 05:29:03
  Vásár után okos a paraszt. Melinda egyik kedvenc mondását talán az észak-nyugati dominikai halászfaluban, Punta Rucián is ismerhetik, ha pedig esetleg mégsem, akkor mi magunkkal vittük a népi okosságot. Történt ugyanis, hogy áthajóztunk a Paradise Island névre hallgató nagyjából 10…..
Végre! Nem túlzás, amióta megérkeztünk Dominikára, azóta lesem ezt a pályát. És tényleg, hiszen a Puerto Plata-i reptér közelében található, ahányszor csak átugrottunk a megyeszékhelyre, kis gyerekként nyújtózkodtam a kocsiban, vagy a robogón, hogy átlássak a kerítésen. Edzésből már jó néhány…..
Nemcsak facebook-oldalt és blogot, hanem vlogt is ígértünk, az első rész pedig el is készült. Nézzétek! :)..
One way ticket Vamos, vamos! 2017.10.08 01:23:20
Ülünk a sógorommal egy poros lépcsőn a koszos főút mellett, közepes minőségű kávét kortyolunk, és egy gazos erdőrészt bámulunk éppen. Mégis belénkhasít az érzés: itt vagyunk Dominikán, s olyan természetességgel haladunk előre a helyi életünk kiépítésében, mintha a világ legtermészetesebb dolga…..
– És milyen üzletet szeretnétek nyitni a Playeróban? (a helyi tesco és a hozzá tartozó üzletsor – a szerző) – Fagyi, waffel. – Azt biztos nem lehet. – Miért? – Mert enyém szemben a Splash fagyizó. Az alábbi beszélgetés a Puerto Plata-i Orange boltban zajlott, ahol teljesen véletlenül futottunk…..
6+20 kg helyett felárral 10+25. Ennyi  egy élet. Mivel végül mégsem indítottunk konténert, így a légitársaságok kvótáját kellett tartanunk, s ugyan vettünk egy nagyobb pakkot, de így is ebbe a 35 kilóba kellett bepakolni az életünket. Vehettünk volna még egy plusz bőröndöt 215 dollárért és még…..