Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evocatio

21 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pável blogja        Már nem tom hol, de felírtam olvasás közben: S. Plath. Talán annál a résznél, hogy 'nincs ami jobban összehozná az embereket, mint egy kis turbulancia a repülőgépen'... 83. 'kölyökkori kirándulásai Mark Twain-regényekbe illőek...' 91.…..
Ha arra képes egy író, hogy elllopja Sartre sírkövét, akkor feltételezhető, hogy jelentős hatással volt rá. Ez történhetett a kolumbiai Arnulfo Valenciával, akinek hagyatékában most találták meg a zsákmányt, több darabban.    Szóval evo-találat ez is, feltehetően…..
ford. Módos MagdolnaGabo, 2009. A kilencvenes évek elején, egy óceániai szigeten Bougainville-en játszódik az új-zélandi író, Lloyd Jones regénye, amelynek főszereplője és egyben mesélője a tizenhárom esztendős bennszülött kislány, Matilda. Ő és édesanyja kettesben…..
"Ami Rubljovot illeti, egy távolabbi fülkébe vette be magát, és a pályaudvaron frissen vásárolt Rejtő Jenő-regényt olvasta.” Vlagyimir Vasziljev: Káosz-Őrség       Idézi: ppayter a moly.hu egyik hasznos polcán...     rejtő_jenő l:orosz m:sci_fi…..
írta Andrew Kevin Walker  port.hu A           A filmben csak az elhangzott írókat, műveket evóztam, a képek szintjén megjelenőket nem (svenk a könyvespolcra, stb.). Ne feledd: "Az FBI figyeli a könyvtári forgalmat." :)  (szamárfül -…..
Ezúttal is tudós testvérblogunk szállítja kezünk alá a posztot - G. d. Magister pedig a nagyszerű irodalomtudós, Szörényi László munkájára hívta fel a figyelmet. kézai_simon l:olasz m:kuriózum r:dante_a..
  Jelentkezz Evocátornak!   Részletek a jobb oldali linkeknél:  Ezmiez?, stb.   A regisztrációhoz email-cím szükséges: írj levelet a nevünkre kattintva, vagy kommentelj ide valamit.       Mindenkinek örülnénk! Köszönjük!..
(A sorozat)                                                                            …..
(A sorozat)           5. szám   Giacometti - Ravenne: A sötétség rítusa -> Maigret felügyelő   6. szám   Brandolini, Aurelio Lippo: Aurelii Brandolini dialogus de humanae vitae conditione et toleranda corporis aegritudine, azaz Aurelius…..
 itt kommentelj lécci', hogy egy helyütt maradjon a diskurzus... (kérdés, óhaj, sóhaj, panasz)..
(A sorozat)  Király Lajos:  Galagonyás dűlő : elbeszélések, vallomások, esszék : Hemingway, Krúdy  Nácsa János:  A Csontváry-kód, avagy : szatirikus-misztikus krimi : Dan Brown Ovary [Óváry], Emma:  Hatszor gyorsabban öl : Flaubert Prohászka László…..
         04. szám: V. Fable: Tíz kicsi kommandós : A. Christie     Germanus Gyula: Bengáli tűz : Tagore meghívására érkezett Indiába, az útirajzban biztos szóba kerül a költő is.     Sándor Iván: A várható ismeretlen c.…..
      2. szám: Erdős Virág: A merénylet - Biblia, de Sade, Peter Weiss Csalog Zsolt: Krisztina - de Sade Esze Dóra: Kurt Cobain kardigánja... : Cobain, Kafka és kortárs magyarok... részlet Sütő András: A máglya füstje - Kleist, Biblia   3. szám: Baán Tibor:…..
Vitis Aureus, 2008 szerk*.- utószó: Praznovszky Mihály [*nincs feltüntve, de legalább megemlítik, mikből rakták össze a kötetet: A Bakony, Emlékezések, A két ördög vára, Tünemények c. EK-íársokból.] E.K.-ról ,  a Bakony régi kiadása , tartalomjegyzék , Evocatio.blog.hu…..
evocatio 2009.03.02 18:25:48
Új rovatunkban a kello.hu kéthetente megjelenő kiadáványából, az Új Könyvek című periodikából szemezgetünk: átfutva a kiadványnak általában a felét kitevő szépirodalmi részt. A válogatás - főleg ezen első alkalommal - felszínes és önkényes, és csak arra terjed ki, ha a…..
Latinra fordítani jóó! Különösen mai, de legalábbis nem klasszikus témát. Okoz némi fejtörést, amíg sikerül latinítani egy-egy olyan tárgyat, kifejezést, amely a klasszikus latin szókincsben nincs benne, de kis fantáziával megy az. Emellett egy-két szép remekírói, elegáns…..
evocatio 2008.11.12 16:44:37
Európa, 2008, ford. Gulyás Adriennkello [a mottó: Dominique A.: Nem ér annyit-jából - ?]..
Egy olyan aparegény, amelyben a fantasztikus - de elég béna - keretben interjúkat és hosszabb idézeteket olvashatunk a papától. Meg olyan, ahol sűrűn szerepel Jézus is, mint egy buddhista, biszex és szexmániás nő - amiért is Jéza a neve. Ami kérdés narad (p111) : ki az a Pablo…..
 Szerintem ez már sok. Több annál, mint amennyit bárki - legyen akár Debreczeni József is - megengedhet magának, és nem azért vésem ezt a digitális falra, mert Orbán Viktor a tökéletes ember, a tévedhetetlen országvezető, hazánk felemelkedésének záloga (azok mi lennénk,…..
evocatio 2008.06.14 21:03:04
 Ma a spanyol bika és a svéd oroszlán (?) csap össze. Ennek alkalmából rendhagyó módon köszöntjük a spanyolokat - nem állítva, hogy nekik drukkolnánk, mert posztírónknak kb. ez a véleménye a bajnokságokról (meg ne verjetek), de azért ma este pár sörrel szurkol egyet…..
evocatio 2008.06.14 21:02:08
egy ismertető a könyvről: bookline.huSzun Zi=Szun Ce. írónk eredeti neve Lu Jiamin, írói álneve Jiang Rong / Csiang Zsung zona , egy kieg. ..
 A globalizáció alapvetően jó egy olyan kis és kényszerűen nyitott országnak mint Magyarország. Az ország már egyszer sikeresen bekapcsolódott a globalizáció első hullámába a tizenkilencedik század második felében, a dualizmus korában. Bár nagyon sokan nosztalgiával…..
evocatio 2008.05.14 14:47:39
       alain_fournier_ balzac barthes berzelius bolintineau_dimitrie borges  brinte_e camus cartarescu_mircea coover_robert cortazar_julio creanga_ion dumas_alexandre_pére_1802_1870 eco_umberto eliot_t_s eminescu farlinghetti goethe hugo_victor huxley_aldous…..