Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kinekapap

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzel a kétrészesre tervezett poszttal Hoerbi kolléga lepett meg bennünket. Amint azt olvasóink látni fogják, a Lusitania témája olyannyira többfunkciós, hogy tán még a konteóblogba is beleférne, de tiboru - miként az igazán nagy formátumú férfiak - tényleg tud veszíteni... Kezdődjék tehát a finom…..
kinekapap 2009.03.16 23:55:20
@Hoerbi:

azért bátorkodtam megadni a fenti enciklopédia bejegyzésre mutató linket, hogy ne kelljen kémia professzor segítségére várni.

ott azt mondja, hogy a száraz lőgyapot könnyen begyújtható, 2% nedvesség már nagyban csökkenti a reagáló képességet, 15% víz már teljesen megszelidíti a lőgyapotot, szabadon gyurható péppé alakítván azt. Ebben az állapotban már fulminátos detonátorral is nehezen lehet berobbantani.

kinekapap 2009.03.06 20:00:11
@Hoerbi:

a második linken a legérdekesebb info, hogy becsapódott a torpedó majd eltelt 15 másodperc és csak utána következett be a második megmagyarázhatatlan robbanás.
...vagy robbantás?

kinekapap 2009.03.10 19:47:05
@Hoerbi:
ezt a vizes dolgot nem értem.

a lőgyapot ütésre vagy hő hatására robban.
www.1911encyclopedia.org/Guncotton

ha ütés miatt robbant volna fel, akkor a másodperc töredéke után bekövetkezett volna a második robbanás

ha tűz üt ki a hajón, akkor 15 másodpercnél lényegesen hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy a szakszerűen tárolt és csomagolt lőgyapotot elérje

ha pedig bekövetkezik a katasztrófa, akkor az lenne a természetes, hogy kivizsgálják az okokat, hogy olyan többé ne fordulhasson elő, nem pedig az, hogy megpróbálják eltüntetni az okokat.
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..
kinekapap 2008.08.27 17:54:51
"A klímaváltozás azért egy másik téma, bár nyilván összefügg, de nem attól fog elfogyni az olaj, mert változik a klíma."

A klímaváltozás nem másik téma, mert az általad javasolt Fischer-Tropsch megoldás hordónként kb 2..3-szor annyi CO2 kibocsájtást eredményez mint a hagyományos kőolaj => a világ gazdagabbik felén ez a megoldás nincs terítéken. Kínában tekintélyes mennyiségű metanol gyártást indítanak be a következő évtizedekben ( az autók harmada metanolt fog használni ) de nekik szabad, mert nekik nincs CO2 kvótájuk, és ha lesz kvótájuk, per kopf még mindig kevesebbet fognak kibocsájtani mint az usákok.




"emiatt nem kell parázni, mert lesznek ilyen robotgiliszták. (van egy másik projekt, ez génmódoítással menne). és azok kiszedik a földből apránként is, aztán kis csapágygolyókat szarnak belőle, úgy meg már kinyerhető."

Tipikus reakció: majd kitalál valamit az emberiség, mert az emberek nagyon okosak és mindig kitalálnak valamit. Nos, ez nem mindig igaz. Pl. a Húsvét szigeteken kifaragták a nagy szobrokat, odavitték a tengerpartra, kivágtak minden fát és nem találtak ki semmit. Kannibalizmusra jutottak.

Ugyanakkor a trutymó titkát nem az eljövendőkben kellene megfejteni, hanem idestova már 20 éve kellett volna prezentálni egy működőképes koncepciót -- mivel kb ennyi időre van szükség az infrastruktúra viszonylag fájdalommentes átalakítására.

w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..