Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghavin

39 bejegyzést írt és 1000 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt írja az újság, Szentmihályi Szabó Péter lehet Magyarország római nagykövete. Először is, tök menő, hogy a Galaktika scifi-magazin egykori szerkesztője személyében első alkalommal léphet be a geek szubkultúra a magyar diplomácia már eddig is színpompás világába.…..
ghavin 2014.07.21 13:52:20
Mellesleg habzószájú Bayer-epigon

www.gemenc.hu/sajtoklub/SzSzP_Tizmillio_fasiszta.htm

Hajrá ergé, biztos van ennél lejjebb is. A ciklus végére csak eljutsz Kínáig.
Az utolsó nagy, mainstream szuperhős, akit felszívott magába a popkultúra globális szivacsa, 1974-ben született – igen, Rozsomákról van szó. Az azóta eltelt negyven évben nem jött egyetlen új jelmezes igazságosztó sem, aki akkora hatással lett volna a világra, aki akkora ikonná…..
ghavin 2014.03.21 16:28:20
@doggfather: A Civil War lassan 8 éve történt és azóta sem próbálkoztak ilyen, a Marvel szinte összes aktuális kiadványát érintő crossoverrel, nem véletlenül. Még a Forever Evil is eltörpül mellette a kapcsoló képregényszámok mennyiségét tekintve, pedig mindjárt 8 hónapja tart (10, ha a Trinity War-t is hozzáveszem).
ghavin 2014.03.21 17:58:46
@Dr. Sick Fuck: Vertigo (azaz DC) kiadványod sincs? :O

@doggfather: Én meg rávilágítottam, hogy a kijelentésed, miszerint az event-független címek mindinkább eltűnnének a színről, egyszerűen nem fedi a valóságot, mivel nem hogy csökkent, hanem éppen nőtt az ilyen kiadványok száma, legfőképp ha a Marvel 8 évvel ezelőtti helyzetét hasonlítom össze a tavalyi évvel (lásd felsorolt példák). Momentán ott tartunk, hogy a hagyományosan Avengers tag A-listás karakterek szóló ongoingjai több mint egy éve függetlenek az Avengers csapatcímektől. Nem kell követned Hickman Avengers-ét és New Avengers-ét ahhoz, hogy követni tud a Cap, Iron Man, Thor ongoingokat. Az X-Men line jóval kaotikusabb, de basszuskulcs, már a 80-as évek óta az, a rajongók megszokták, vagy talán többek pont ezért az aspektusáért is szeretik.

@Happy Zoidberg: Deadpool erős C-listás karakter, aki időnként B-kategóriáig jutott, de csak átmenetileg tudtak egyszerre több ongoingot fenntartani a neve alatt, legutóbb 2010 és 2011 között. Így is a legsikeresebb 90-es években debütált karakterek közé tartozik.
Maradjunk annyiban, hogy a Marvel mozis univerzumához kapcsolódó Agents of S.H.I.E.L.D. eddig csak egy erősen közepes sorozat, amibe fájdalmasan kevés eredeti Marvel-karaktert raktak bele. Ez szerencsére megváltozni látszik köszönhetően Deathloknak (és a legutóbbi résznek). A…..
ghavin 2014.03.21 04:31:45
Geekblog A kéz 2014.03.20 13:02:18
Oliver Stone rendezői életműve alapján a grandiózus témák megszállottja, az amerikai néplelket gyötrő traumák krónikása, ikonokká nemesedett egyéniségek portréistája, történelmi tablók aprólékos megfestője. Legyen szó a vietnami háború borzalmairól (A szakasz), a…..
ghavin 2014.03.20 13:05:20
Geekblog GeexKomix 72. 2014.03.14 08:00:00
Beasts of Burden: Hunters & GatherersTörténet: Evan DorkinRajz: Jill ThompsonDark Horse ComicsNem tudom, Evan Dorkin mivel tölti mostanság ideje legnagyobb részét, de kurva jó lenne, ha azt a tevékenységet lecserélné Beasts of Burden képregények írására. Az az egy-egy sztori,…..
Kult a pult alól Van valami mélységesen elkeserítő abban, hogy a hatvanas-hetvenes évek európai és ázsiai kultikus műfaji klasszikusaira manapság a kutya sem kíváncsi - mármint egészen addig, amíg Hollywood elő nem ássa őket egy fejés erejéig, azaz ki nem hozzák odaát DVD-n…..
ghavin 2014.03.06 14:48:16
"Persze, túlzok és egyszerűsítek, ez már az ötödik-sör-után-vitázni lelkiállapotom, de egyszerűen utálom, hogy mostanában minden menő blog és hírportál állandóan a “geekek korszakáról” meg a “geekek felemelkedéséről” ír. "

Szerintem te eredendően a geek chic-et kifogásolod, amit a hipsterként aposztrofált réteg tett magáévá azáltal, hogy zömében nulla autenticitással kizsákmányolt egy addig trendinek semmi esetre sem nevezhető, perifériális szubkultúrát. A geek így underground szintre lépett, a szórakoztatóipar törvényszerűen felfedezte magának, s már mainstream-et csinált belőle.

A Sturgeon törvény továbbra is érvényesül: a "geek" filmek, könyvek, képregények, videojátékok, zenék, tévéműsorok és cikkek (stb.) 90%-a továbbra is ugyanolyan szar, mint azelőtt volt, csak a kibocsátásuk üteme nőtt, illetve tovább gyarapodott a kategóriák köre. Sokkal nagyobb problémának tartom, hogy rengeteg hiteltelen és néha tisztességtelen szándékú alak tolakodott be a hobbijaimba, amivel szemben az egyetlen általános érvem az, hogy garantáltan bosszantóbbá teszik azokat, nem csak nekem, de mindenki számára. De kik is felelősek ezért? A kényszeres önigazolási kényszerben szenvedő művészlelkektől kezdve, a szélsőjobbos konteo-őrülteken át, a social justice warrior-okig bezárólag mindenkire, aki nem a hobbi szeretetéért ássa bele magát a szubkultúrába, hanem mert geek-nek lenni most épp divatos, így remek platformot látnak benne ahhoz, hogy minél szélesebb közönségnek vetíthessék a faszságaikat ahelyett, hogy szórakoznának.
ghavin 2014.03.06 14:51:28
@Ghavin: "kényszeres önigazolási kényszerben "

Igen kényszeresek avagy kuss, én így szoktam leszállni.
Geekblog GeexKomix 71. 2014.02.28 11:00:00
Dredd: UnderbellyTörténet: Arthur WyattRajz: Henry Flint2000ADMiközben Karl Urban néhány hónaponként menetrendszerűen elböffenti magát (erre legutóbb a napokban került sor), hogy a tavalyelőtti Dredd mozifilm folytatása a pénzügyi bukta ellenére– köszönhetően a csinos…..
ghavin 2014.02.28 15:30:00
@Chavez: Duane Swierczynski amúgy nem értem, hogy sülhetett fel ennyire, Marveles cuccai zömében egész jók voltak, a Valiant-nál írt Bloodshot újrázás pedig kifejezetten tetszett tőle. Az új X ongoingot nem olvastam még (Dark Horse), de azt is sokan dicsérik, tényleg csak a Birds of Prey-jel láttam komolyabban lebőgni.
ghavin 2014.03.02 11:37:46
@MolnarErik: Gyűjtök és a történet iránt érdeklődő olvasók egyaránt harapnak az első számokra (jumping on point). Trade-ek szerkesztése szempontjából viszont tényleg abszolút indokolatlan az újraszámozás abban az esetben, amikor nem történik alkotóváltás, a Cornell-féle Wolverine esetében viszont már most látható, hogy pontosan ezt fogják tenni.
Geekblog Newsflash! - 3. hét 2014.01.19 12:43:08
Jön a DJANGO LIVES, az eredeti Django folytatása, magával Franco Neróval a főszerepben. A sztori szerint az idős címszereplő 1915-ben, Hollywoodban dolgozik szakértőként westernfilmek forgatásán, amíg gengszterek újra harcra nem kényszerítik. A rendező Joe D'Augustine, aki…..
Geekblog 2013 legjobb képregényei 2014.01.07 08:00:00
Mielőtt még mindenki ijedten kapkodna a telefonhoz, hogy a 911-et hívja (hazai olvasók több szám közül is válogathatnak, de ez ne zavarja össze őket, a 112 jó lesz, ha nem tudják bekategorizálni a vészhelyzet természetét), gyorsan megnyugtatnám őket, hogy összeállítottuk a…..
TOP 10 (sorrend nélkül) Scott Turow: Ártatlanságra ítélveA krimiirodalom egyik legemlékezetesebb femme fatale-ját Turow írta meg ehhez az 1987-es könyvhöz – pedig a nő még azelőtt meghal, hogy a sztori elkezdődne. Az ügyész főhősnek a törtető perszónával való…..
Egyházi ingatlanban pártrendezvényt tartani alapvetően gusztustalan lehet annak, akitől jó keresztény létére távol áll a szószékről politizálás lélektana, és mindennapi gyakorlata. Az, hogy Hegedűs Loránt jobbikos lelkészt, vagy lelkes Jobbikost ez teljesen hidegen hagyja, az…..
Hogy kicsit feldobjuk a szokásos, urambocsá', unalmas listaformátumot a mindenféle toptenekkel meg besztofokkal, és a szintén rég bejáratott évértékelős szózuhatagot, csináltunk nektek egy teljesen szabálytalan, laza és esetleges szempontok szerint összehegesztett "leg"-cikket.…..
Geekblog Newsflash! - 51. hét 2013.12.22 16:22:18
A Fox International magyar csatornát indít itthon február 1-től. Hozzák magukkal a THE WALKING DEADet, és többek közt az Amerikában májusban startoló új 24 évad, a LIVE ANOTHER DAY is náluk fut majd. Az ugye megvan, hogy a stúdiók úgy ügyeskednek a szerződéseikkel, és úgy…..
ghavin 2013.12.23 11:15:07
@Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota': Szerintem ennek fuss neki még egyszer. Már ha ezzel az én hozzászólásomra próbáltál érdemben reagálni.
ghavin 2013.12.23 11:54:44
@Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota': Színvonalasabbat írtam, nem hibátlant. Továbbá nem tudhatjuk, hogy a kérdéses döccenő Goyer, Nolan vagy esetleg a többi producer/vágó sara lenne.
ghavin 2013.12.23 12:03:39
@doggfather: "a többi író ennyire utálja a képregényeket, vagy mi?"

Szó sincs erről. A legtöbb szabadúszó forgatókönyvíró karrierje jelentős részét munkanélküliként tengeti, s örülhet, ha egyáltalán bevonják őket egy-egy projektbe. Az már csak grátisz, ha a nevük is szerepelhet a stáblistán. Csak a befutottak kiváltsága, hogy válogathatnak a témák és műfajok között, de most a szuperhősök jelentik a trendet, kétlem, hogy ne lennének Goyer helyére tehetségüket már bizonyított jelentkezők. Sanszosabb, hogy Goyer magát építette fel a Warner berkein belül, mint ügyeletes képregény-szakértő, s a fejesek egyelőre elégedettek a munkájával. Mondjuk ugyanitt hír, hogy az Argo írója épp most szabja át a Batman/Superman-hez írt forgatókönyvét, szóval lehet, hogy mégiscsak ránéztek a Man of Steel RT-oldalára.
Geekblog Newsflash! - 50. hét 2013.12.15 19:16:57
John Connor még csak majdnem biztos (Jason Clarke), Sarah Connor viszont már teljesen: Emilia Clarke fogja játszani a karaktert a TERMINATOR rebootban. A Disney elnöke azt mondta, hogy - az új STAR WARS forgatókönyve elvileg kész lesz januárra - dolgoznak egy új INDIANA JONES film…..
ghavin 2013.12.16 11:04:12
@kukilopezromero: Ezt komolyan gondolod? Mert viccnek elég durva lenne...
ghavin 2013.12.16 13:12:20
@kukilopezromero: Az a 40 perces hullámvasutazás a filmtörténet egyik legjobban kivitelezett üldözéses jelenete, ha gyerekként nézem, ha felnőttként.

Ezzel szemben az Indie 4 minden jól koreografált jelenetsorára jut vagy három rajzfilmbe illő és igénytelen CGI-feszt. Emellett mind koncepcionálisan, mind pedig forgatókönyv szempontjából a leggyengébb Indie film. És ha már legek: Mac valószínűleg minden idők egyik legrosszabbul megírt karaktere.
ghavin 2013.12.16 15:37:19
@kukilopezromero: "mi, hogy igénytelen műanyag díszletek között röpködnek ide-oda? "

Oké, most már biztos vagyok benne, hogy trollkodsz. Többé nem dőlök be.

Fuck off.
Jon Stewart az egyik legismertebb műsorvezetőnek számít az Egyesült Államokban, Daily Show című műsora nagy sikerrel fut a Comedy Centralon. A szokásos forgatókönyv szerint Stewart mindent kifiguráz, és mindenből viccet csinál. Így tett a legutóbbi PISA-féle…..
A Gyűrűk Ura (könyv és film) rajongójaként pocsék érzés volt ülni tavaly az első Hobbit-filmen, és rohadtul unatkozni. Mindenki ismeri az érzést, amikor akarja, nagyon-nagyon akarja, hogy valami jó legyen, és egy ideig még sikeresen be is beszéli magának, hogy tényleg az. Ebből…..
ghavin 2013.12.10 17:52:17
@valinor: Tényleg ne vedd rossz néven, de tartogasd a fanatizmusodat tematikus, ebben az esetben Tolkien műveit körülrágó hozzászólási felületekre. Ezzel a sulykolással nem térítesz meg senkit a feltétlen rajongás javára, legfeljebb akarva-akaratlanul is tovább erősíted az idegesítő Tolkien-fanboy sztereotípiáját.
Hamarosan a mozikban a Ron Burgundy 2, ami egy vicces film a nyolcvanas évek televíziózásáról, különös tekintettek a hírműsorokra, és van benne Will Ferrell, aki meg vicces. Ő alakítja a címszereplőt, akinek a bőrébe bújva most meg végighaknizza az amerikai televíziókat, a…..
ghavin 2013.12.06 08:07:11
(Most induló sorozatunkban a vizuális képzőművészetek olyan nagyjairól készítünk portrét, akik kimeríthetetlen fantáziájukat képekbe, festményekbe, illusztrációkba és grafikákba öntve kápráztatnak el minket, és ezzel valamilyen formában a Nagy Geek Képet gazdagítják. A…..
Geekblog Thor: Sötét világ 2013.11.11 14:08:57
Eddig többnyire pozitívumként értékeltem, hogy a Marvel következetesen nemet mond a Nolan Batman-filmjei által felállított, „legyen minden sötét, komor és ultrarealisztikus” trendre, de a Sötét világ esetében pont nem ártott volna, ha az alkotók merik magukat és…..
Tíz évig forgatta "Handful of ash" című dokumentumfilmjét Nabaz Ahmed és Shara Amin kurd dokumentumfilmes. Egy igazi tabutémát feszegettek, a kurd társadalomban hagyományos, de mégis elhallgatott női körülmetélést. Azt a kényszerű beavatkozást, mely során eltávolítják a fiatal…..
ghavin 2013.11.04 14:23:04
@gologuzov: "Az a kis fityma (bőröcske) lemetélése de nagyon "fenyegeti" azt a sok férfit..."

Több idegvégződés található a pénisz fityma részén, mint a pénisz összes többi részén együttvéve. Több kutatás is azt igazolta, hogy a csecsemőkori körülmetélés számos pszichés zavar eredete lehet a későbbiekben, ezeknek csak egy részét alkotják a szexuálpszichológiai zavarok. Ezzel szemben tényleg csak szélsőséges esetekben indokolt orvosilag a fityma eltávolítása, s akkor sem teljes egészében, csecsemőkorban.

A körülmetélés ugyanolyan csonkítás, mint bármely élő szerv/szövet orvosi indok nélkül történő eltávolítása. Én speciel tiltanám/börtönnel büntetném a gyakorlását.
ghavin 2013.11.04 17:54:30
@Ló Elemér: A makk végén és alsó karimáján szabad idegvégződések találhatóak, ezért tűnik érzékenyebbnek a terület, viszont a fityma (nyugalmi állapotban belső) felszínén összpontosulnak azok az idegvégződések, amelyek más testrészeken jellemzően erogén szerepet töltenek be, s amelyekből egy darab sincs a makkon. Így az ejakulációs képességet nem befolyásolja számottevően a körülmetélés, ám a szexuális együttlét minősége szempontjából mindenképp deformációnak tekinthető.

Nem amellett érvelek, hogy a férfi körülmetélés és a női csikló kivágása közé egyenlőségjel tehető. Mindössze csak azt forszírozom, hogy mindkettő fölösleges és barbár hagyomány, s orvosilag sem igazolhatóak, legfeljebb csupán apologetikusan.
ghavin 2013.11.04 22:11:34
@pcomment: Ilyen alapon számos más betegség kockázata csökkenthető egyéb testrészek amputációjával. Mondjuk az agydaganaté az agyad kikanalazásával. Abszurd.
A tévés szórakoztatás világában elvileg baromi nehéz komoly sikert elérni, mert szemben egy mozifilmmel, nem csak egyszer kell leültetni a nézőt, hanem minden héten, éveken át. Az ember azt hinné, itt nincsen pardon, nincs marketinges gimmick, ehhez tényleg baszott jónak kell lenni.…..
Geekblog Geexkomix 66. 2013.10.18 10:00:00
Avengers: Endless WartimeTörténet: Warren EllisRajz: Mike McKoneMarvel ComicsA Marvel egyik legutóbbi ötlete, hogy önálló sztorikat elmesélő eredeti graphic noveleket dobjon piacra, nagyszerűen hangzik, az pedig külön örömteli volt, hogy az első ilyen kötet megírására Warren…..
Geekblog Breaking Bad 2013.10.01 06:00:00
Walter White mindig is Heisenberg volt. Szépen fel volt öltözve nyárspolgárnak, játszotta a szerepét, amit a társadalom megkívánt tőle, alkalmazkodott, elvegyült. Mert Heisenberg hideg, számító – és óvatos. Nem utolsósorban pedig, briliáns. Megvolt a helye a világban a…..
ghavin 2013.10.01 09:36:34
@Borbíró Andris:
1) Van bármiféle jelentősége annak, hogy téged zavar a Breaking Bad-et övező népszerűség, hype?
2) Magadra vess, amiért Kotaku-t és társait olvasol. Az internetes újságírás legalja, amit többek között a Kotaku produkál a szenzációhajhász faszságaival, no meg azzal, hogy tudatosan és szisztematikusan egybemossák az újságírást a blogolással. No nem mintha mostanság dúskálnának a saját tartalomban, általában megelégszenek más oldalak híreinek és cikkeinek lenyúlásával.
3) Én is felsorolhatnék tetszőleges 2002 előtt indult, kritikailag sikeres televíziós dráma sorozatokat, mondván, a Shield és Wire nagyon sokat köszönhet nekik, de minek? Ennek épp oly csekély relevanciája lenne, mintha a népszerűségük miatt nyafognék.

www.youtube.com/watch?v=-JLbAePwoHQ
ghavin 2013.10.01 11:43:00
@Borbíró Andris:
1) A Breaking Bad, de ha már itt tartunk, bárminek a kiértékelése szempontjából az azt övező hype-nak minimum másodlagos tényezőnek illene lennie. Nekem is nehéz volt leszoknom az alulértékelt-túlértékelt kifejezések használatáról, de idővel be kellett látnom, hogy a vélt, illetve valós és az általam megérdemeltnek tartott népszerűség közti különbség kihangsúlyozása semmivel sem teszi tartalmasabbá a véleményem, de még csak könnyebben befogadhatóvá, s színesebbé sem.
2) Learn to RSS.
3) Őőő, most direkt leplezni próbálod, hogy a Sopranos három évvel a Shield előtt debütált vagy szerinted ugyanez a motívum nem volt központi eleme a Sopranos-nak? Vagy akkor ugorjunk vissza egészen a klasszikus "maffia dráma" filmekig? Irodalmi elődök? Klasszikus drámák? Mitológia? Jó játék ez, csak épp az aktuális diskurzus tárgyáról feledkezünk meg közben.
ghavin 2013.10.01 13:20:06
@Borbíró Andris: A Kotaku eredendően videojátékokkal foglalkozott. Én évek óta lemondtam a játékújságírásról úgy általában - ha sellout-ság (jááj) mérhető lenne, akkor ez a szegmens képezhetné az abszolút maximumot (vagy minimumot, nézőpont kérdése). Játék témában szinte csak fórumokról tájékozódok, meg még talán TotalBiscuit-et követem YouTube-on. Minden másra ott a Steam news feed.

A többi médium/szubkultúra kapcsán meg igazából neked kellene tudnod, hogy milyen cikkek érdekelnek, s hogy azokat honnan lopja a Kotaku. Legalább annyi tisztesség van bennük, hogy a forrást megjelölik... Ami újabban egyre inkább a twitter és a tumblr, úgyhogy tessék, itt van mindjárt két alternatíva, ha nincs másra időd, igényed :)