Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a.ilonka

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A WHO becslései szerint a diabéteszes betegek száma szerint 2030-ra 30 százalékkal fog emelkedni az ezredfordulóhoz képest. Bár Izrael a világ egyik legegészségesebb országa, statisztikák mutatják, hogy itt is folyamatosan növekszik a cukorbetegség aránya a lakosság körében, éves szinten nagyjából 3…..
Hát a húsvét környékén tapasztalat hirtelen leeső vércukor szint a múlté már. A héten precízen kimért adagok ide vagy oda a délelőtti normál üzemmód estére az egekbe csapott. A csúcs a 21 volt. Egy hétig aggódtunk a túl alacsony miatt, aztán aggódhattunk a túl magas miatt. Hát már csak pár nap és…..
A cukorbetegség megfelelő terápiája mind az orvos, mind a beteg részéről nagy odafigyelést kíván, hiszen a páciensnek egy merőben más életmódra szükséges ekkor áttérnie, mint amit addig követett. A diabetes-szel küzdőknek nagy segítséget nyújt a telediabetológia, mellyel a…..
A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny idei győztese Kocsis Hajnalka, aki az Őszi ízharmónia fantázianevű süteményével nyerte el a zsűri szívét. RECEPT!!! Őszi ízharmónia torta (fotó: Kocsis Hajnalka) Bátran nyúltak az izgalmas fűszerekhez a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny…..
a.ilonka 2017.09.29 12:10:35
@vedina: ezen a linken találsz néhány finom desszertet vercukormeres.hu/recipe-kategoria/?url=desszert :) jó sütés-főzést!
Nem mindig alakulnak úgy a dolgok ahogyan elképzeljük. Így történt, hogy egy szép őszi napon elhatároztam, hogy spenótos bulgurt készítek. Még sosem csináltam, de mindent el kell kezdeni valahogy. Kivettem a fagyasztóból a spenótot, felvágtam a hagymát, és a fokhagymát. A hagymát megdinszteltem és…..
a.ilonka 2017.09.28 15:22:57
@Bak Bernadett: szuper vagy, köszönöm!! :) és nagyon szerencsés is, én a tökkel hiába próbálkozom itthon, viszont nagy lépés volt már az is, amikor először ette meg a babot szájhúzás nélkül :P www.vercukormeres.hu/receptek/?url=babpastetom ezt készítettem el neki, de csak evés után tudta meg, hogy bizony bab volt... hát volt nagy csodálkozás :)
A cukorbetegség kezelésének egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelően összeállított étrend, így a megfelelő nyersanyagok, élelmiszerek kiválasztása is. Sokszor azonban nem könnyű feladat kiválasztani az ideális termékeket, mert rengetegféle található meg a boltok polcain. Ugyan ez a helyzet a…..
Ebben a hirtelen ránk szakadt hűvösebb időben igazán melengető érzés egy csuda finom pitébe beleharapni. Egy selymes, mámorító barackos-áfonyás pitébe, ami ízorgia, ha figyelembe vesszük a barack szaftos, puha ínycsiklandó ízét, a fahéj fűszerességét, az áfonya édes-savanykás kellemességét  és a…..
Meleg nyár, stresszes hétköznapok, unalmas percek. Unalmunkban sokszor és sokféleképpen tudunk elidőzni, az egyik leginkább jellemző veszély a nassolás. A XXI. század éppen hogy elindult, mindenhol gyorséttermek, éjjelnappalik, étel- ital, csak éppen bekapunk valamit. Ettől lehet, hogy még…..