Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raketta25

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett végre fizikai valójában is a Xiaomi legújabb TV okosítója, itt a Xiaomi Mi TV Stick. Még májusban mutatták be nagyon titokzatosan ezt a kis kütyüt, ami valójában egy pendrive méretű mini médialejátszó, eredeti Android TV rendszerrel és elméletileg arra hivatott, hogy a buta tévét okossá…..
Kovász Labor Békebeli vajaskifli 2019.08.13 21:31:21
A jó kifli jó. De mitől? Számomra attól, hogy papírvékony, roppanós a héja, ha eltöröm, a belseje szépen tekeredik kifelé, és másnap is puha, nem szárad ki, sőt, akár magában is finom. Boltban nagyon ritkán találni ilyet. Szóval egyszerűbb, ha az ember megsüti otthon. Persze csakis…..
Az Apple TV+ és a Disney+ novemberi indulása után a WarnerMedia is elindítja a minden brandjét egyesítő streaming szolgáltatást, HBO Max néven, benne többek között HBO, DC, Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang és TBS címekkel. A hivatalos közlemény szerint 2020 májusában tervezi az amerikai piacon…..
A hatalmas választék miatt nehéz dolgunk volt ebben a hónapban, de sikerült összeválogatni a jobb dolgokat...
Egy 61 méter magas hidat terveznek építeni egy 10 sávos autópálya felett, hogy az állatok a maguk és az autósok veszélyeztetése nélkül tudjanak átjutni a másik oldalra. P-22  már néhány évvel ezelőtt híressé vált Los Angeles-ben, még mielőtt 2017-ben a főhőse lett a The Cat That Changed America…..
SZMK Stranger Things Lego készlet 2019.05.15 14:53:21
A LEGO eszement Starnger Things készletében a világunk a fejetetejére állhat, pont mint a sorozatban...
A mostani hideg, szeles, nyirkos téli időjárásban szinte mindenkivel előfordul, hogy megfázik, vagy elkap valamilyen vírust. Ennek következtében pedig, sok egyéb tünet mellett, eldugul az orra. Mivel ez az egyik legkellemetlenebb érzés, érthető, hogy azt akarjuk, hogy minél előbb múljon el. Manapság…..
Van a kertünkben egy almafa, idén roskadásig tele almával. Kb. egy hónapja non-stop almalén és almáspitén élünk és végre volt időm egy zabos-almás kenyérre is. Talán életem egyik legfinomabb kenyere, a belseje elmondhatatlanul puha és krémes. Hozzávalók: Aktív búzakovász 60g (50% BL80, 50%…..
Nem szeretek választani. Pontosabban nem is arról van szó, hogy szeretek vagy sem, hanem amikor a bőség zavarával állok szemben, akkor nehezen teszem le a voksot valami mellett. Még inkább így van ez olyan esetben, amikor a döntés hosszú távra szól, és a burkolat nyilvánvalóan ilyen. Mi van, ha…..
A kérdés mindenki fejében felmerül, aki valaha is beleszaladt már David Lynch klasszikusába, és a film azóta is elméletek garmadájával árasztja el a filmkedvelő társadalmat. Mi lehet a megoldókulcs Lynch művéhez, mi lehet az a minden elméletet és teóriát félresöprő megfejtés, ami mindenki számára…..
Raketta25 2018.10.03 10:56:47
@Kovácsné: Nyilván ezért írta a Twin Peaks legutóbbi évadát 6 éven keresztül, és írt/kevert hozzá zenét, és építette úgy fel, hogy minden zörejnek, és apró képkockának jelentősége, jelentése van, akár több résszel később is. Nagyon összetett minden filmje, sorozata, és nem is biztos, hogy van értelme. De az mindegyiken látszik, hogy iszonyatos munka van bennük.
Kenyérlelkén az amatőr kategória fehér/félbarna kenyér győztese, Mester Miklós készítette laminált technikával a kenyerét. A szokásos receptemben ezt alkalmaztam. Ezzel a módszerrel sokkal erősebb lesz a gluténszerkezet és jóval több levegőt tudunk belevinni a tésztába.300 g BL112 félbarnaliszt33 g…..
Raketta25 2018.09.07 11:21:52
@necrophil collins: azért nem nehéz átszámolni. Tessék:
90% BL112 félbarnaliszt
10% Tk.durumrozsliszt
78% víz
43,5% kovász
2,4% só

Engem az érdekelne, hogy mennyi (hány g/százalék) a fekete szezámmag, illetve az mikor kerül a tésztába (dagasztás előtt/után, lamináláskor)?
Raketta25 2018.09.07 16:49:11
@Andrass9: A pék százaléknál a teljes liszt mennyisége a 100%. Az össze többi hozzávalót a liszt mennyiségéhez képest kell megadni.
en.m.wikipedia.org/wiki/Baker_percentage
Raketta25 2018.09.07 21:07:41
@Gáncsné Vasas Tünde: Ja, mostanában (mióta laminálok, kb egy hete ;) én is a lamináláskor teszem bele. Így a tökmag pl. szépen egyben marad
Elhanyagolt, gazos sír a helyi Dillinka temetőben. 1969-ben váltották ki, jövőre le is jár. Nem gondozza senki, az utolsó véset 2003-as. Azt hihetnénk, hogy akkor temettek ide utoljára, de az igazság más. A sírkő mellett, a földbe szúrva, van egy félig korhadt fejfa, melyen nincs névtábla. Megehette…..
Jó reggelt! Egy kiváló Bored Panda-cikk részbeni átvétele következik, mert annyira érdekesnek találtam, hogy úgy éreztem, ezt mindenképp meg kell osszam veletek. Olyan történelmi (jellegű) tényekre döbbent rá, amikre álmunkban sem gondoltunk volna. Kezdjük! A Star Wars első (sorszám szerint…..
Az ember állandó rohanásban van, ezért keresi a lehetőséget, hogy minél gyorsabban végezzen a kötelező teendőkkel. De olyan is van, hogy épp előttünk bezár a bolt vagy ömlik az eső és nincs kedvünk elmenni a pékségbe. Ezekre a napokra (is) jól jön, ha van egy jó kis…..
Raketta25 2018.08.23 19:21:49
@ételizésítő: Tényleg, kérem, hogy olvassátok el, ami le van írva. Az első négy sor idézet volt nonolet hozzászólásából. És nem kigúnyoltam, hanem leírtam az én gondolataimat. Tehát a kommenteddel pont abba szálltál bele, aki veled egy véleményen van (hogy nehogy félreértsd: ez én vagyok.) :) Tényleg röhejes. Nem is kissé. :D
Raketta25 2018.08.23 20:38:17
@ételizésítő:
Tudod, ha valamit nem olvasol el figyelmesen, illetve csak olvasol, írsz de nem gondolkozol, akkor nem az csinál magából hülyét, akit Te nem értettél meg. Szerintem ezt már amúgy is túlbeszéltük, de azért még párszor lehülyézhetsz, ha neked jól esik. Engem nem zavar, mert tudod: a sas nem kapkod legyek után. :D
Raketta25 2018.08.24 09:34:08
@ételizésítő: Eddig azt hittem, hogy csak nem érted, amit olvasol, de látom, hogy egy igazi, tősgyökeres, személyeskedő bunkó vagy. Ilyenekkel nem érdemes vitázni, mert érv nincs, csak beszólogatás. Legyen szép napod!
Régóta szeretném kipróbálni a barnasörös kenyeret. Kenyérlelkén kapóra jött, hogy a sörfőzdések mellett volt a KovászLaboros stand. Sikerült egy jó kis ütős sörre szert tennem. Úgy gondoltam első kísérletként elég ha a víznek csak 1/3 részét cserélem le sörre. Kicsit lassabban kelt mint szokott,…..
Zára a horvát tengerparton fekszik, Dalmácia második legnagyobb városként (Split után), 75 ezer lakossal, gyönyörű tengerparttal és rengeteg látnivalóval.  A település mindössze 627 km Budapesttől (790 km –re Szegedtől), vagyis 6-7 óra alatt simán elérhető (végig autópályán haladva, néhány…..
Raketta25 2018.07.19 12:26:46
@Harmat Árpád Péter: Örülök, hogy nektek sikerült! :) Nekünk annyira nem. Én ilyenkor halat szoktam kérni, mert mégis a tenger mellett ülünk. Magával a hallal nem is volt gond, de pl. köretként legutóbb a grillezett tengeri sügér mellé szétfőtt krumplit kaptam, amit megdíszítettek néhány szomorú, és szintén szétfőtt spenótlevéllel... (Ez Brac-on volt, tavaly.)
És mindenütt nyomatják az olasz kajákat. Oké, értem, hogy viszonylag könnyű elkészíteni, meg népszerűek a tésztáik, pizzáik, de azért van a világon más is, sőt megpróbálhatnák a klasszikus horvát ételeket nyomni, pl. grillezett húsokat. Ilyet keveset látok.
Ha Suksoan-ban jártok, ott ez pl. egy nagyon jó étterem, érdemes meglátogatni.
https://www.google.com/maps/place/Konoba+%22Kod+Guste%22/@44.0469744,15.3097916,19z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xab0e47b1094fa05b!8m2!3d44.0469739!4d15.3097921
A légkondicionáló használata a munkahelyen, otthon és az autóban olyan általánossá vált, hogy komolyan foglalkozni kell az egészségügyi következményeivel is. Az orvosok egyre gyakrabban találkoznak olyan problémákkal, amelyeket a túlzott klímahasználat okoz...
Miután sorozatunk előző részében mindenkit meggyőztünk arról, hogy a kempingezés (akár gyerekkel, akár gyerek nélkül) a legtutibb módja a nyaralásnak, most térjünk ki arra, hogy ha már az elhatározás megvan, hogyan is vágjunk bele. Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk: a kempingezést, mint családi…..
Magyarországon 2001 óta július 15-én tartják a bíróságok napját. Azért ezen a napon, mert 1869-ben ezen a napon hirdették ki azt a törvénycikket, ami a magyar igazságszolgáltatás működésének meghatározó állomása volt a bírói hatalom gyakorlásáról - ez választotta szét a közigazgatást és a…..
Ha a megállíthatatlan a 80-as évek retro összetalálkozik a miből nem csináltunk még sorozatot trenddel, annak az lesz a vége, hogy olyan kultfilmeket is feldolgoznak, mint a Christian Slater és Winona Ryder (később mindketten a sorozatoknál kötöttek ki) főszereplésével készült Gyilkos játékok.…..
Joe Bonamassa nem először jár Magyarországon, én most mégis először láttam őt élőben. Persze 2013, amikor legutóbb megfordult hazánkban, nem most volt - talán akkor még azt sem tudtam, hogy létezik ez a (most gondolkozok a megfelelő szón, de úgysem lesz meg) zseniális gitáros.…..