Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valaki Valahonnan

0 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szoftverproblémák miatt késik a Bubi átadása. Még most sem tudni, mikor lesz kész teljesen a fővárosi bringahálózat, addig a közönség számára csak mutatóban lesznek az utcán a zöld biciklik. Eredetileg április elejére ígérték a Bubi indítását, de az informatikai részért…..
Véres bronzkori csaták, kő- és csonteszközök titkai, légi régészet, ékszerek a népvándorlás korból ­- ismét izgalmas eladásokkal várják az ELTE Régészettudományi Intézetének munkatársai és doktoranduszai az érdeklődőket most pénteken, szeptember 23.-án, a Kutatók…..
Valaki Valahonnan 2011.11.22 22:06:32
Valaki Valahonnan 2011.11.22 22:07:01
BuheraBlog Mitévő legyek? 2011.06.23 18:06:00
A blog lassan négy éves történetében eddig nagyjából száz "gray-hat" hibajelentést juttatam el kisebb-nagyobb cégeknek. Meggyőződésem, hogy ezzel minden esetben sikerült hozzájárulnunk - többes szám, hiszen a hibajelzések általában tőletek érkeznek, kedves olvasóim!…..
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
Új fejezet nyílik a Hoffmann meséi című teleregényben. Rózsi néni az utóbbi hetekben helybe ment a sallerért: elbukott a Pokorni Hadjárat, ráadásul egyre másra tüntetnek hol a tanárok, hol a diákok, hol mindketten közösen egy-egy iskoláért. Egy év alatt nem sikerült se…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
...akkor mindenképpen érdemes félreállni egy pihenőhelyen és megpróbálni kideríteni, vajon mi történhetett. Lehet, csak egy gallyat húzunk magunk után, rosszabb esetben a vonóhorog szakadt le vagy a tetőcsomagtartó. Ezeket jó eséllyel észrevesszük. Fene tudja, mennyire…..
w Igazolt hiányzás 2011.03.24 23:45:00
Meccset például sosem nézek, háború viszont olyan ritkán van, hogy olyankor sajnálnám elszalasztani a műsort. Ezért mostanában inkább a líbiai karitatív expedícióval foglalkozom, így sajnos kimaradnak olyan poénok, mint Lázár János sikereinek titka vagy Schmit Páll úgy…..
Egy kedves felhasználónk barátjával arra jutott, hogy egymásnak szeretnék haláluk után ajándékozni a koponyájukat. Nyilván ez kölcsönösen nem fog menni, de legalább az egyikük. A zugügyvéd most közkinccsé teszi az ötletet, nem elsősorban azért, hogy a jelenség tömegessé…..
Bandi lesben áll A múltkori posztban nem tudtam megmondani, mennyit fogyaszt az új kisautó, aminek nem a hangulatkeltés volt az oka, hanem az, hogy egy hónap használat alatt nem fogyott ki a gázolaj. Most viszont van egészen pontos, bár hitelesnek nem mondható, de ahhoz mégis…..
Valaki Valahonnan 2010.12.09 20:35:53
Tétényi Éva Brüsszelből 2010.12.04 18:01:00
A Magyar Építész Kamara 2008-ban jelölhetett először tagot az Európai Építészeti Tanács (ACE – Architects' Council of Europe) vezetőségébe, és engem kértek fel erre a tisztségre. Az ACE 480 000 építész szakmapolitikai érdekeit hangolja össze. Ezek közé tartozik többek…..
Tétényi Éva Riport az ATV-ben 2010.11.19 19:55:00
A képre kattintva megtekintheti a felvételt..
w Magyar Gyermek VI. 2010.11.12 06:44:12
Ufó, gázár, csuklósbusz, Hunvald. Egy hét gyerekeknek, Kinder-kapszulában. ..
Mitter fotó $("a.g_o231").fancybox(); ..
A képre kattintva megtekintheti a felvételt Az MTI közleménye...
Valaki Valahonnan 2010.10.17 21:23:11
Az Index is címlapon hozza az esztergomi valóságsót, valszeg az egész ország ezen szórakozik. Én pár száz kilométerre lakom, onnan követem az eseményeket nagyrészt ezen a blogon keresztül, mivel az etvonline nem különösebben informatív. Illetve mégis csak az, hiszen címlapon hozza a vörösiszap-katasztrófát, a chilei bányászok megmentését és még nagyon sok további helyi hírt is.

Egyébként szerintem nagyon kínos, ahogy a fideszes képviselők lejáratják magukat. Bizonyára valamennyien megbecsült polgárai a városnak, akiket szeretnek-tisztelnek a választókörzet lakói. Nyilván nem volt nehéz azonosulniuk a polgári értékekkel, hiszen a város lakóinak is ez az értékrendszere. Azonban egy tudathasadásos állapot lehet nekik is, hogy bár szívvel-lélekkel tennének a városért, nem tehetik azt amit a lelkiismeretük diktál, mert a korábbi polgármester terrorizálja őket.
Mit fog mondani egy orvos vagy tanár (nem ismerem a képviselőket), ha megkérdezi tőle egy választója, hogy miért nem szavazta meg a szennyvíz vagy a Széchenyi tér ügyét, amit a polgármester asszony felvetett, hiszen az hasznos lenne a városnak, és ők is azt szeretnék. Egy egész életében tisztességes, becsületes képviselő akkor vajon elkezd mellébeszélni, hogy hát az nem is lenne jó nekünk/önöknek? És hogy nem jó a polgármester asszony, Meggyes lenne jó? Akit a választók ítéltek rossznak? Meddig fognak kitartani Meggyes mellett, és vállalják a saját maguk lejáratását? Ők tényleg nem látják, hogy Orbán sem támogatja Meggyest? Ha azt látják a választók, hogy a város ügyei azért nem jutnak egyről a kettőre, mert a fideszes képviselők ezt ellenzik, akkor vajon fél év múlva egy újabb választáson tényleg rájuk fognak szavazni? Vállalják ezt az arcvesztést egy meggyesért???
Valaki Valahonnan 2010.10.19 15:22:39
@fuggo.elemzo:
A nagyobb baj nem a választásokon generálódott, arról már évek óta tájékoztatja a média az országot. Én is onnan értesültem a város viselt dolgairól.

Ahogy olvasom a hozzászólásokat egyre inkább azt látom, hogy a fideszes képviselők agyhalottak, akiket pusztán azért választottak meg a választóik, mert fideszesek. T. É. feladata, hogy ebben az elkövetkező fél évben bemutassa a város lakóinak, hogy ezekkel a zombikkal nem lehet együttműködni, ők nem a város, hanem MT,illetve a Fidesz érdekeit képviselik. Ha ügyesen tudja folytatni polgármester asszony a kamerák előtti politizálást, vagyis hogy a képviselők egyesével nyilatkozzanak minden egyes, a várost érintő kérdésben igennel vagy nemmel, akkor előbb-utóbb vagy teljesen elvesztik a választók bizalmát, vagy megtörnek és komolyan veszik a megbízatásukat és az esküjüket. És ha életet lehelnek magukba, akkor nem lesz jó MT-nek lenni Esztergomban a későbbiekben.
Ahogy mostanában látszik, a fideszes képviselők nagy szorgalommal munkálkodnak a saját lejáratásukon...

Egy másik nagy probléma, hogy talán nincs is kinevelve egy második vonal a képviselőjelöltek között, akikre a választók nagy része szavazna. A városnak nyilván egy markáns jobboldali keresztény értékszemlélete van, ezt az oldalt pedig jórészt a fideszesek fedik le. Nagy kérdés, hogy fél év alatt kinevelhető-e egy másik ilyen csoport, akik nincsenek elkötelezve MT-nek (igazgatók, igazgatósági tagságok, esetleges pénzügyi botrányok, jogi huncutságok). "Eme fényes társaságot" csak akkor tudja elzavarni a város, ha lesznek helyettük alkalmas jelöltek, és ők nem az MSZP körében bukkannak fel.
Tétényi Éva Egyedülálló 2010.10.09 11:20:00
Az első héten történtekről Magyarországon, sőt a világ más országaiban élők is tájékozódhattak a világhálóról és az országos médiából. Vajon a helyi média miért hallgat? A város azért tartja fent ezeket a hírforrásokat, hogy az emberek értesülhessenek az…..
Valaki Valahonnan 2010.10.12 22:28:17
Tétényi Éva Harmadnapon 2010.10.07 09:24:00
Reggel nyolcra érkeztem a Polgármesteri Hivatal elé. Meglepetésemre fotóriporterek vártak. Szeretnék megörökíteni az első napomat mondták. Az előző nap kiválasztott iroda ajtaja zárva volt. Nem tudom mi lehet abban a szobában, mert ezt az irodát mindig kulcsra zárják. Így az…..
w Papír, ami elérhető 2010.09.22 07:04:00
Volt itt száz évvel ezelőtt ez a kísérlet, ami egy letisztázott tegnapi Indexről szólt. Akkor arra a jelenlévők látható többsége azt klikkolta, hogy jó lenne. Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni, illetve most jött össze hozzá az…..
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..