Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feaky D

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Hányszor lehet még elszúrni? Ennél lényegesen többször – de csak ennyiről van most fotóm. Persze egyrészt a világban számos helyen szokták elírni az emberek nevét (gondoljunk csak a Starbucksra, ahol a poharakon legendásan gyakori ez, de merőben más okokból rengeteg további helyen, miliőben…..
fáymiklós A Marrinerek alkonya 2019.07.01 06:42:21
Szerencsére nem kell semmi rosszra gondolni, csak 65 évesen visszavonul a London Symphony első klarinétosa, Andrew Marriner. A név persze, hogy ismerős, Andrew Marriner Sir Neville Marriner, a St Martin-in-the Fields kamarazenekart naggyá tevő karmester fia, aki lassan három éve hunyt el. Neville…..
Vannak olyan bloggerek, akiknek zsigerből jönnek a cikkek a blogjára…de ez lehet, hogy csak a látszat! Azok, aki rendszeresen írnak, tudják, hogyan kell előre dolgozni, tervezni, és tudatosan építik az irányt, amely mentén haladnak.   De, hogy lehet előre tervezni?  Egyrészt pontosan tudnod kell,…..
Már csak néhány nap van hátra és a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is el fogják árasztani a közösségi oldalakat a kitűnő bizonyítványok fényképei. Ennek a jelenségnek a kapcsán osztjuk meg gondolatainkat és tanácsainkat a tanévzárót követő lelkiállapotokról. Tanárként a tanév vége mindig…..
Az angolszász, de leginkább amerikai dömpingben mára a Rammstein maradt meg egyedül valamiféle német popkulturális termékként, melyre talán még felfigyel a világ. Alig találunk ma bármit is abból az elképzelhetetlenül hatalmas germán örökségből, ami a kortárs termésből átütné az ingerküszöbünket:…..
Szokás szerint csodálatos sci-fi és fantasykönyvekkel, valamint némi horrorral és pár képregénnyel örvendeztetnek meg minket a könyvkiadók a Könyvfesztivál alkalmából...
Hat Oscar-díjra jelölték Billy Wilder klasszikus, fekete-fehér komédiáját, amit nem csak az amerikai vígjátékok legjobbjának, de egyben a 22. legjobb amerikai filmnek is tartanak jelenleg. A Valaki forrón szereti egy könnyed és fergeteges vígjáték két olyan férfi főszereplővel, aki arra kényszerül,…..
fáymiklós Mocsokban tékozolni 2019.01.30 07:28:19
Régi, de nem múló és visszatérő fájásom, hogy Shakespeare szonettjei mintha nem lennének meg a magyar irodalomnak. Persze, mindenki ismeri azt, hogy testnek a kenyér, de ez minden. Hiába Shakespeare a legjobb és legmegbízhatóbb magyar drámaíró, mintha  a költői életművére nem volnánk kíváncsiak.…..
Újra itt. Kezd kirajzolódni, hogyan fogom tudni ezt a blogot vezetni s az sajnos így a harmadik bejegyzésnél láthatóvá vállt, hogy ritkábban, mintsem mondanivalóm kikívánkozna belőlem. Sok minden lenne, amiről kellene és talán fogok is írni alkalomadtán. Most azonban nagy fába vágom a fejszét. Olyan…..
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
Dánia a világ egyik legboldogabb országa - mondják a boldogságkutató statisztikák. A statisztika olyan, mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja - mondta Churchill. Azaz hogy nem pont ő, meg nem pont így, de ugyan kérem, az interneten vagyunk. Mindenekelőtt le kell szögeznem:…..
A Siotur a magaskultúra igényeit tervezte kielégíteni, de győzött a flipper, a részeg balhék és végül egy új apartmanház...
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
Most, hogy a Momentum "nagyot alakított" az Echóból való két mondat után kivonulásával, előhozakodnék az ellenzéki oldalon vélhetően népszerűtlen álláspontommal, miszerint nekem egyáltalán nem tetszett ez a performansz. No, nem azért, mert szeretném az Echo Tv-t, egyetértenék borzasztó…..
Lassan-lassan 25 évesek lesznek azok a filmek, amik először szerepeltek e "rég volt, de igaz is volt" topfilmes visszatekintő-sorozatban, hiszen immáron negyedjére sorakozik fel húsz két évtizedes film, amik méltán készültek el. Nem oly erős merítés, mint három vagy egy éve, de a két évvel…..
    Ha meg kellene neveznem valakit, akit igazán példaértékű személyiségnek tartok, Nick Vujicic volna, akit elsőként említenék. Születésétől fogva se karja, se lába... a legkevésbé sem csodálkozom azon, hogy gyermekkora depresszióban telt, s hogy tízévesen még öngyilkossággal is próbálkozott. Ha…..
Ötvenöt éve, 1963 november 22-én halt meg Aldous Huxley, az író, aki mindenkinél élesebben látta a jövőt. Az a november 22 Hollywoodban nehéz napok után következett be Huxley számára. 1961-ben tűz keletkezett a házában és elpusztította egész könyvtárát. Az író ezzel kapcsolatban azt mondta az egyik…..
Apja a halott rabbi, ő leszbikus, és nincs tudomása arról, hogy volt szerelme a jelenlegi rabbi-jelölt felesége.   A "tékozló lány" sok-sok év után visszatér régi otthonába. A robbanás borítékolva. ..
Előzmény: 10 hónapnyi lakóautós útra indulunk Közép és Dél-Amerikába, de először a lakóautóval az Usában ismerkedünk meg, és el is töltünk pár hetet a nemzeti parkokban                   Az indulásunk előtti hét igen intenzíven, és ennek megfelelően érzelmileg és fizikailag is kimerítően telt.…..
Furcsa módját választotta egy orosz lány annak, hogy tiltakozzon a manspreading ellen: erős fehérítőt önt az így, szélesre tárt combokkal utazó férfiak nadrágjára. Anna Dovgaljuk akcióban..
  Van egy férfi és van egy nő.Egymásra néznek, beszélgetnek, beindul a vonzalom. Telefonszámcsere, ismerősnek jelölés a facebookon, jobbra húzás a tinderen, chatek, levelek...
Történészeink jelentős része némileg rosszallóan szokta megjegyezni, hogy nemzeti tragédiánk úgy háromszáz évig keveseket érdekelt. Valami számukra érthetetlen módon a korabeli forrásokból nem köszön vissza az a keserűség, amelyet úgy elvárna az ember. Nem értik, hát segítsünk nekik. Az első ok,…..