Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gordiusz

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Margaret Thatcher a huszadik század politikatörténetének egyik legnagyobb alakjává vált azzal, hogy első női miniszterelnökként a leghosszabb ideig volt hatalmon Nagy-Britanniában. Thatcher halála a brit és magyar közéletben is részvéttel teljes elismerő nyilatkozatokat váltott…..
Ezen a héten hétfőn és kedden zajlott le az általános iskolai beiratkozás. A jogszabályok változása miatt várható volt, hogy idén több gyermeket íratnak be az első osztályba, mint a tavalyi évben. Országos botrány-e a beiskoláztatás vagy sem? Nézzünk a pedellus…..
Vhailor és Agent Ungur sorozata Magyarországon a szlovákok és Szlovákia történelméről nagyon keveset tudnak, és ha ez mégiscsak szóba kerül, akkor a rosszindulatúak általában nem felejtik el megjegyezni, hogy az egész elfér egy SMS-ben. Ez a hozzáállás csak annyiban jobb a…..
Félő, hogy Hoffmann Rózsa legutóbbi agymenése csak egy újabb gumicsont, így érdemes lenne az ezen való rágódás közben arra is figyelni, hogy nem törölték-e el közben az egyetemeket, vagy valami. Ha gumicsont, ha nem, a nyelvoktatással, valamint ezzel összefüggésben a…..
„Minél romlottabb az állam, annál több a szabályozás” (Publius Cornelius Tacitus)     Ez a bejegyzés puzsérróbert hangulatban íródott.   Balatoni gyerek vagyok, viszont csodák csodájára soha nem volt közöm a nyaraltatáshoz, a zimmer ferik színes-trükkös vállalkozói…..
  Különös ez a visszafelé tekeredő spirál, ami egyre jobban jellemzi a magyar közéletet. Illetve, dehogy különös, nagyon is tudjuk, mikor és miért szoktak a köz alakítói ráfordulni a múltra. Mintha a jelenről és a jövőről kevesebb lenne a mondanivaló. És akkor jön a…..
gordiusz 2012.05.29 16:04:37
  A hétfői Andrássy úti tüntetés az ilyenkor szokásos büdöskurvaanyázáson, geciparasztozáson és szopdkiafasztozáson kívül alapvetően békés volt, leszámítva a radikális jobboldali ellentüntetőket, akik a hírek szerint több embert bántalmaztak. Az egyik ilyen Kövesdi…..
  Az utóbbi hetekben felpörögtek az események Magyarországon a kettős állampolgárság körül. Elsősorban annak kapcsán, hogy a szlovák belügyminisztérium a törvény betűjét szem előtt tartva elkezdte postázni azokat a felszólításokat, melyekben szlovák papírjaik…..
gordiusz 2011.12.14 11:17:50
@pierre bayle: megpróbálom összefoglalni a dolgot: szerintem egyértelmű, hogy ha a szlovákiai magyarokat súlyos sérelem éri, támogatni kell őket.
Nem akartam érzelmekre "bazírozni", csak úgy gondolom, nem teljesen világos a dolog súlya.

@Counter: kinek szurkolsz, Ficónak, vagy az ottani magyaroknak? Jól megszopták, mi?
gordiusz 2011.12.14 11:22:54
@Counter: bocs a nagyképűségért, de szerintem nem én vagyok itt a legostobább. Kiszálltam.
gordiusz 2011.12.14 12:31:36
@Robinzon Kurzor: nem Magyarország mellett kell kiállni, hanem az alapvető emberi jogok érvényesüléséért Szlovákiában.
 Az amúgy is túl kicsi konyhámat újabb "nélkülözhetetlen" eszköz érkezett a múltkori óriásbébi után. Ez is egy olyan eszköz, amit már réges-rég csodálok távolról, de eddig nem nagyon jutott eszembe, hogy nekem is lehetne ilyenem otthon, hiszen alapvetően a profi szakácsok…..
gordiusz 2011.12.07 14:10:42
@világevő: az első igazán jócsirkemell, amit ettem Label Rouge francia volt - sütőben sütve.
Úgy tűnik, csirkénél a fajta és a tartásmód nagyon sokat számít.
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
gordiusz 2011.11.28 09:11:05
.
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
Canvassing for Votes - William Hogarth szatirikus rézkarcának részlete a 18. századi angliai választásokról  Egyhetes eltávból hazaérve találkoztam a választójogi reform egy újabb fejezetével, az előzetes regisztrációhoz kötött szavazójog lehetőségével. A formálódó…..
gordiusz 2011.10.17 17:34:50
@bbjnick: határontúli magyarok: itt ugye magyar állampolgárokról beszélünk, akik történetesen nem Magyarországon élnek - mert mondjuk Londonban telepedtek le dolgozni, vagy soha nem is éltek itt, csak a felmenőik.
Megjegyezném, normális, demokratikus államnak nincs "fennhatósága" állampolgárai felett. Ezt a jog- és egyéb viszonyt a Szovjetunió bukása óta másképp szoktuk körülírni.
Ha Madách ma írná Az ember tragédiáját, a homousion-homoiusion ellentét helyett bátran használhatná az emberiség-emberiességet is, egyforma ürügy mindkettő arra, hogy jobb sorsra érdemes emberek essenek egymásnak. A két fogalom fölötti böstörködésnek már köteteket megtöltő irodalma van, amit…..
gordiusz 2011.09.19 22:27:44
@Állnév: @capacete: ha a békítő szándék jutalma nem egy közös saller, beleszólnék:

szerintem capacetenek igaza van abban, hogy ez a nemzetközi kategória nem fizikaileg érti az emberiséget, hanem a humánus elvek nagyon nem érvényesülését szándékozik büntetni. Az emberiség elleni bűn azt jelenti, hogy valaki az emberiség létét veszélyezteti, ilyet csak ufók, vagy legalább komoly atomarzenállal rendelkezők képesek elkövetni.

Állnévnek meg igaza van abban, hogy az emberiség a humánus, azaz emberi viselkedés főnévi alakját is jelenti... az emberiesség választákos, az emberiség régies kifejezésmódja ugyanannak (Magyar Értelmező Ksz., 1992). Van egy harmadik formája is: emberség.
  Fura érzés fog el minket az újabb és újabb kormányzati intézkedéscsomagok hallatán. Erősen turbulens gazdasági környezet ide vagy oda, a permanens újratervezés állapota aligha szolgálja a Nagy Növekedést, az Államadósság Elleni Harcot meg a Sok Új Munkahelyet, sőt,…..
gordiusz 2011.09.13 21:42:26
@Hepci: kalapok nélkül.
Szíjjártóról nehéz eldönteni, ilyen hülye, vagy minket néz ennyire annak: a Zelnök úr kérte a Miniszterelnök urat, oldják meg a devizahitelesek problémáját, ezért megoldják.
Lázár a heves, okostojás f*sz, mindenféle bölcsesség híján, olyan mint a Tótawé.
Matolcsy az őrült közgazdász, aki 20-ra is lapot húzna. Ráadásul a minisztérium-konglomerátumát nálam jobban ismerők szerint a napi ügyek állnak, azok nem érdekelnek senkit a nagy világmegváltás közepette.
A Zelnök úr nevében inkább azt kértem volna, inkább húzzanak el a f*szba, próbáljanak szerencsét valamelyik harmadikvilág-beli országban, aztán ha azt sikerült megvédeni az IMF-től meg a karvalytőkétől (ami egyébként létező probléma, csak nem géppuskával kéne kezdeni a harcot), akkor jöjjenek haza.
Most már csak abban bízok, Matolcsynak 19-e van és 2-est húzott.
Mandiner blog A szotyielnök 2011.08.22 10:31:00
  „A hatalmi ágakhoz mindig kötődnöm kell, elismerni a tevékenységüket és adott esetben meglátogatnom őket” (Schmitt Pál az MTV-nek)   Mi úgy szocializálódtunk, hogy egy közjogi méltóságnak, egy köztársasági elnöki tisztségnek kijár a tisztelet.…..
 Kezdjük rögtön egy kacifántos kifejezéssel: mik azok a „társadalom számára kiemelten nagy jelentőséggel bíró” események? A médiatörvény csak az alapokat tisztázza, de hamarosan elkészül a konkrét eseménylista is. Addig is kíváncsiak vagyunk az Önök…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
Vastagbőr Lehetőségek világa 2011.01.04 10:05:00
Fél éven át mi vagyunk az EU soros elnöke, erre az alkalomra készült egy vadonatúj országimázs-film."Az új film a településmarketinggel foglalkozó Aera Property & Destination kommunikációs ügynökség és a Magyar Filmszemle díjas, több külföldi fesztiválon is…..