Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HirosHyma

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A külföldi munka nem csak azt állítja komoly kihívás elé, aki nagy levegőt véve belevág, hanem a partnerét is, függetlenül attól, hogy vele tart, vagy éppen Magyarországon marad. Ők a határátkelés sokszor meg nem énekelt hősei. Ha neked is határátkelő a társad, esetleg…..
HirosHyma 2018.06.14 06:38:55
@sörm: Minden elismerésem, de tényleg, ahogy olvasgattam, amit írtál, pont az jutott eszembe, hány évig álmodoztam saját lakásról otthon és hogy mennyire jól csináltad, hogy ilyen hamar teljesült. :) Szerintem a legjobb döntés volt egyetem után menni és már eleve ott elkezdeni. :)
@Csodabogár: Igen, a konyhanyelv nem árt, ez tény. Valamennyire szóban megy is. Írásban semennyire, ezen sajnos csak a gyakorlás segítene. Nem könnyíti meg a dolgot, hogy ahhoz, hogy akármilyen munkára felvegyenek,a munkáltatónak szponzorálnia kell a vízumot, ezt pedig ritkán teszik, főleg olyan munkáknál, amire talál bőven mást, akivel nincs gondja (dependent visa-val vagyok kinn). Hogy tisztább legyen a kép, Japánban élünk. Itt az írás-olvasás a legnagyobb kihívás, plusz van egy olyan oldala is az éremnek, hogy konkrétan másképp beszélnek emberek különböző udvariassági szinteken és amit nekem irodában kellene használni, azt a "nyelvet" nem feltétlen beszélik az utcán. De mielőtt bárki megbélyegez, néztem én már mosogatói állást, de oda is kell a folyékony japán, pont az úgymond "alantas" munkáknál leginkább, mert itt aztán alig makog valaki angolul, főleg egy boltban vagy kajáldában. :) Ismerek olyan embert, aki a reptéren árul pocket wifi-t és nem volt feltétel az angol, nem is tud egy szót se szinte (f.logic) :D
Szóval valaki írta korábban, hogy egyénfüggő, hozzátenném, hogy országfüggő is. Valószínűleg sokkal könnyebb kapcsolatokat építeni, beilleszkedni is hasonló kultúrákban. Angoltudással azért Európában egész jól lehet boldogulni, könyebb a kapcsolattartás is az otthoniakkal (az időeltolodás megbonyolítja az életet).
Szóval nekem pl ez most egy nagy kaland, Európán belül biztos vagyok benne, hogy másképp éltem volna meg a költözést, szinte minden szempontból. Biztosra veszem, hogy már lenne munkám, ha nem is álmaim munkája, de valami. Itt ami pozitív, hogy ha egyszer sikerül megtanulni a nyelvet, sokkal több a lehetőség szakmailag is. Addig meg, ez egy gyönyörű ország. :)
HirosHyma 2018.06.14 08:07:45
@Olliék: Ilyeneket pont nézegettem, speciel még tetszene is és én is azt gondoltam, hogy angollal, némettel valami csak akad. Egyelőre nem igazán tűnik úgy, hogy járható út lenne (egyelőre egyet láttam japán nélkül, ami afrikai piacra kellett, de oda meg a szuahélit kérték:D ). Általában itt az angoltanár az alap, amire helyi nyelvtudás nélkül felvesznek, de ott is jobban kedvelik azokat, akik anyanyelvi országokból jönnek, bár ettől még nem lehetetlen.
Egyébként attól függetlenül, hogy engem ez érint,nem értem az elvárásaikat, egyszerűen nem logikus néha, hogy még az amerikai turistákat kisérgető tour guide-tól is a japánt várják el, az angol meg oda van írva, hogy basic. A végeredmény meg néha olyan tour guide, akit ember legyen a talpán, aki megért, különleges képességük van arra, hogy az angol nyelvet kitekerjék a végletekig. :D
HirosHyma 2018.06.14 09:36:40
@Olliék: jó hát az teljesen alap, hogy a Váci utcában a pincér magyarul beszél a szerencsétlenhez, hogy "hát nem érted, hogy ez euró, nem fogadjuk el , F-O-R-I-N-T " :D Imádom. De azért nálunk szerintem könnyebb dolga van a külföldinek, sose problémáztak egyik cégnél se azzal, hogy felvegyenek olyat, aki nem tud magyarul, elméletben úgyis mindenki tudott angolul (vagy nem:D ). Meg ott a rengeteg SSC, ahol aztán van minden nemzetiség. Itt is mondta valaki, hogy nézzek SSC-t, na de mindenki pont Japánba szervezi ki az egyszerűbb feladatköröket, ahol 6szor annyit kell fizetni, mint mondjuk Indiában, :D